מיירהופן 12-19/2
-
טוב חברים
מחר סוף סוף טסים לחופשת הסקי. בתקווה שלא שכחתי לארוז כלום
אם מישהו נמצא באיזור ורוצה להפגש על הראש של איזה פיסטין .... מבוגר+ בן 12.59 , גולשים בינוני כי זאת רק שנה שלישית שלו. אבל בטח נגיע מהר מאוד לאדומים וכו'.
אז צרו קשר- אני אמור להיות זמין
-
תהנו, תשמרו על עצמכם, אל תשכחו לדווח על מצב השלג מאוד אשמח לשמוע
אתם שוכרים רכב אם כן מהיכן לקחתם בדיוק שובר את הראש עם זה המחירים מאוד גבוהים יחסית לפעמיים קודמות בסוף הזמנו טיסה לציריך ונראה איך נתגלגל משם....
-
אם כבר ציריך, קח רכבת לסנט אנטון
-
אם כבר ציריך, קח רכבת לסנט אנטון
העניין שאנחנו ניהיה עם ציוד ותינוק... אז יותר קל (אולי זה בעיקר פסיכולוגי) להתגלגל עם רכב.
בנוסף לאחר 5 ימי גלישה אנחנו ממשיכים עם הרכב לטיול מתגלגל ושסופו נחזיר את הרכב בצירך
אגב חשבתי על אישגיל מה דעתך בהתחשב במצב השלג שם?
-
אני לא יודע מה מצב השלג שם אבל מבחינת תקופה, גובה מסלולים, מספר המעליות וכמות המסלולים הפתוחים אני יודע שאפשר לגלוש מפתיחת היום ועד סגירת האתר.
וזה מה שאני עשיתי בשבוע שעבר בסלה רונדה, מקום שבתאוריה נמצא בעמדת נחיתות ביחס לאישגל. נהנתי מכל יום אחד מ7 ימי הגלישה וכך היה בחופשה הקודמת השנה וכך יהיה גם בחופשת הסקי הבאה.
מכיון שאין כעת שלג חדש, דואגים לטכניקה טובה ולמגלשיים יותר כבדים וגם צרים יותר, עם edges חדים. כי מהצהריים יש סבירות גבוהה שתפגוש icy patches במסלולים תלולים יותר.
עדיין זה סקי מהנה ומאתגר. חבל לשרוף עונה בציפיה למצב מושלם
-
היי- משום מה לא הצלחתי להשחיל דיווח באתר בזמן החופשה- ניסיתי [ דרך הסלולארי] והאתר לא נתן לי אופציה לשלוח אותו.
לטיפול האחראים [ ואם כבר - איך מוסיפים תגיות?]
מבטיח

בכל אופן- השלג היה נפלא. קצת קרחי בבקרים אבל זה מסתדר. היה שבוע חם - אשכרה חם, פרט ליום אחד, השמש זרחה בעוז. גלשתי בלי כפפות ואחרי שלושה ימים גם בלי גטקעס. אז אחה"צ נהיה טיפה סלאשי. והזענו כמו חמורים. פיכס, בשביל מה יוצאים לסקי אם לא בשביל לסבול קצת מכוויות קור וכאלה?
לצערי כמו שזה נראה מזג האוויר החם ימשיך אז כנראה שהמצב יתדרדר אלא אם יבוא דאמפ של שלג. נכון לשלשום- אין בעיות
רכב שכרתי במינכן דרך חברת OKMOBILITY. ידני.
אני מבטיח לדווח באריכות בקרוב.
-
עדכון גם שלי

לאחר הרבה דילמה והתלבטות החלט ללכת על אוסטרייה אם כבר בעיות שלג אז כמו שנאמר ידוע שאוסטרים טובים בטיפול בשלג גם בטמפ גבוהות דילמה נוספת התלבטות בין אישגל לאזור הצלירטל ובסוף בעקבות תחזית רחוקה בJ2SKI החלטתי ללכת על עמק הצילרטל היה נראה שהולך לרדת דאמפ רציני מיותר לציין שהוא התאדה לחלוטין נו טוב מה שיכולנו עשינו כעת נותר להתפלל שמזג האוויר קצת יתחשב באנו בכל זאת מגיעים מרחוק...
ldude היו ימים שממש לפי התחזית הטמפ הגיע אשכרה ל13 מעלות + היה לי פעם אחת משהו כזה זה היה בבנסקו וזה היה מאוד לא חיובי אם כי כן גלשנו (יותר נכון למדנו לגלוש) מאוד מודה לך על הדיווח ועל העזרה בבחירת האתר כנל drporat
אשמח לטיפים, אנחנו נלון באזור המעלית Finkenberg
- האם מציעים לך בעת רכישת הסקי פס לרכוש ביטוח לגלישה (השנה אני שוקל לעשות את זה דרך האתר עצמו) אם כן אם זכור לך כמה הם ביקשו ליום ?
- יש לנו 5 ימי גלישה מלאים איך הייתה מחלק את הגלישה באתר ובכלל אשמח לשמוע על מסלולים טובים (גולש סנובורד)
- כדי להגיע לאתרים מרוחקים עם רכב או שהחנייה יקרה ולא מוצדק? תודה רבה
-
- אני יודע שבבולגריה הסקיפס כולל ביטוח, אני לא מאמין שכך זה באוסטריה. ביטוח סקי אמור לכלול חילוץ מהאתר, טיפול וגם החזרה לארץ. לא מכיר שום ביטוח בשום ארץ שנלווה לסקיפס שעושה את כל אלו.
- בהנחה שמזג האויר יהיה זהה בכל הימים: יום ראשון במאירהופן. יום שני בצל אם צילר. ואז תחליט לאן אתה חוזר, מתי אתה מגיע להינטרטוקס ( רק כשממש חם ואין רוח חזקה) ומתי קלטנבאך/הוכפוגן
- ליד תחנת הרכבת של מאירהופן נמצאת תחנת האוטובוס. כל חצי שעה יוצא משהו לZell am Ziller. בקצה השני של צילרטל ארנה מחכה לך ב16 אוטובוס שיחזיר אותך למאירהופן, רלוונטי למי שרוצה להשתולל כל היום ולא לחוץ לחזור לחניה הראשית בזמן לפני שהרכבלים ייסגרו. כך שרכב מיותר לכיון הזה.
אישית העדפתי אוטובוס גם להינטרטוקס
-
לא הציעו לנו שופ דבר בזמן קניית הסקי פס- אני מניח שאתה עושה ביטוח פה בארץ [ספורט אתגרי- אל תשכח ] - אז אתה תהיה מכוסה.
אכן היו ימים של 10 מעלות אולי יותר- ממש חמסין במונחי גלישה. זה יותר השפיע על התחושה מאשר על הגלישה שהייתה בסדר. הסרחנו מזיעה.....
מה שכן- במקומות הנמוכים יש שלג רק על המסלול- מסביב חום. קצת מבאס מבחינת ה "אווירה"
אני גולש סקי אבל ההמלצה שלי היא פשוט לבלות יום בכל "אתר". עמק צילרטל הוא בעיקרו מסלולים אדומים אז אתה די מכוסה.
יום פינקנברג/ הורברג/אגאלם וכו' [ שים לב שחלק מהמסלולים שם קרחיים בבקרים בגלל הכיוון]- בפינקנברג יש את הסקי פארק הכי יפה באיזור אם אתה בקטע. [ ליד החלק התחתון של רכבל ה -150 איש].
יום קלטנבך/ הוכפוגן- לדעתי עדיף לבלות בהוכפוגן - יותר יפה שם וגם פחות עמוס. אם אתה גולש טוב אל תוותר על גלישה מראש ההר דרך מ GOLDEN PISTE ע"ש אברהרד משהו בסוף היום. אמנם עמוס, ממוגל וכו' אבל מאתגר וכייפי [ זה בקלטנבך]
יום צל אם צילר- גרלוס. זה מרחב עצום ויפה. ואז לא תצטרך לנסוע לגרלוס כי זאת נסיעה ארוכה. הדרך מגרלוס לצל היא ברכבל פתוח ארוך ואיטי- אז לא להגיע ביום קריר עם רוחות.
יום על הקרחון המרהיב - תבחר יום של מזג אוויר טוב ובלי רוחות- כי אחרת יכול להיות גיהינומי שם. מה שכן- כדאי לצאת מוקדם כי במיירהופן יש פקקים בכיוון
וביום האחרון חזור למה שמצא חן בעיניך או שלא הספקת.
לגבי התניידות- אם יש לך אופציה- לדעתי עדיף רכב- החנייה חינם בכל מקום. יש כמובן סקי בס טובים בכל האיזור
-
פוסט זה נמחק! -
בשנה שנתיים האחרונות ממש יקרו את הביטוחי נסיעות בארץ ואם מוסיפים סעיף של ספורט אתגרי זה 6-7$ ליום פעם היה באזור הדולר...
ובנוסף אם אני יעשה ביטוח דרך האתר במקרה הצורך חשבתי שזה עשוי להקל...
אני חושב שצרפת הציעו לי ואני לא בטוח אם גם בסאן אנטון
בכל מקרה נעשה בארץ וזהו אין ברירה.
המון המון תודה לכם על ההכוונה והטיפים
-
צריך לבדוק האם הביטול של אתרי הסקי תקף למי שלא אזרח של מדינות גוש היורו.
מכיוון שעלות האישפוז חינמית לאזרח של הגוש ויקרה מאוד לתושבי חוץ כגון לישראלים. ( ז"א- האם הביטוח מכסה אישפוז או רק פינוי וחילוץ מהאתר)
אשמח אם יש למישהו את הזמן לבדוק ולעדכן.
-
הביטול=הביטוח
-
תבדוק אם מה שהציעו לך בצרפת זה הCarre neige. זהו תוסף לסקיפס בהרבה אתרים בעמק Tarentaise שמכסה חילוץ/פינוי ממסלולים למרכז רפואי.
ותו לא. זה כמובן כלול בכל כיסוי סקי ישראלי אבל לא צריך לשלם להם ולקבל החזר מהמבטח הישראלי תמורת חשבונית או להפעיל בשעת חרום את האפליקציה ולהטעין את כרטיס האשראי המיוחד שלהם בתקווה שיעבוד (לי כאמור פאספורט קארד לא עבד בזמן אמת)
-
כרגע אני לא יכול לבדוק מה הסיטואציה בצרפת כאמור אני נוסע באשמתכם לאוסטרייה
לעמק הצילר ועשיתי ביטוח בארץ כי הבנתי ששם לא מציעים.צריך לחפור בזה אחת ולתמיד ולוודא אם כדי לעשות את הביטוח של הסקי בארץ או בחו"ל אני מנחש אבל בהחלט לא בדקתי שהביטוח כולל פינו מהאתר וטיפול בבית חולים בפציעה? עוד נקודה ששווה לבדוק אם בעליי אזרחות ארופאית לעשות ביטוח סקי מקומי איכותי כמובן כי כמו שציינת לעשות ביטוח בארץ זה בדכ לשלם ואז להזדכות על קבלות ולפעמים יש השתתפות עצמית ושאר המצאות של החברות בארץ... רק הביטוח של הסקי ל5 ימים לאדם עולה 40$ (אם אני מסתכל עליו בתור מרכיב בודד וזה כבר לאחר שעשיתי את הביטוח נסיעות הרגיל זה בתוספת... זה לדעתי המון, שלא נצטרך אבל למייטב זכרוני בצרפת היה באזור ה2 יורו ליום אבל זה היה די מזמן כך שלא בטוח מה היום
-
תגיד השתגעת? אם יש משהו שאסור אבל אור לחסוך עלין זה הביטוח. כי בחו"ל כל גרעפס,צילום רנטגן, קריצה של האחות או יום אשפוז עולה הון. זאת רפואה פרטית וכשזה לתייריפם גם מזמברים אותם. למה לא? שלא לדבר על [ חס וחלילה] פינוי במסוק שמשלמים עליו לפי דקה מהרגע שהמסוק המריא עד שהוא הוריד אותך[ שוב ח"ח] בבית החולים. זה ענין של 5000-10000יורו . אני לא בטוח ב 100% אבל לדעתי הביטוח הצרפתי הוא רק לפינוי למרפאה. אותי פינו ככה פעם כשקרעתי שריר במפשעה ובבטן . 450 יורו ולא קיבלתי אפיךלו אופמנוע. הגיע איזה אחד עם אלונקה צמודה אליו וגרר אותי על השלג למרפאה - משהו כמו 50 דק 'גג [ יש תמונות ] במרפאה שלחו אותי עם הסבר איפה לשלם את החשבון- צלעתי בקושי למרדים - העברתי כקטיס אשקראי- בארץ הגשתי תביעה וקיבלתי הכל בחזרה פרט ל 50 או משהו כזה דולר השתתפות עצמית. תעשה ביטוח בארץ- אני יכול להעיד משמיעה על שלוש חברות שנתנו שירות מיידי למי שנפצע- ישר יותרים קשר עם איפה שמטפלים בך, מומחה מארץ בודק את הדיאגנוזות ומיד הם משלמים את החשבונות. החסרון היחידי הוא שהם ממהרים להחזיר אותך ארצה בשביל להקטין עלויות כי מרגע שאתה פה אתה עובר לאחריות קופת החולים שלך. סע ותחזור בשלום- הכי עדיף. ומקסימום? הלכו עוד איזה 20-30 דולר. אתה גם ככה מוציא 1300-2000 יורו על חופשה לשבוע.
-
תגיד השתגעת? אם יש משהו שאסור אבל אסור לחסוך עלין זה הביטוח. כי בחו"ל כל גרעפס,צילום רנטגן, קריצה של האחות או יום אשפוז עולה הון. זאת רפואה פרטית וכשזה לתיירים גם מזמברים אותם. למה לא? שלא לדבר על [ חס וחלילה] פינוי במסוק שמשלמים עליו לפי דקה מהרגע שהמסוק המריא עד שהוא הוריד אותך[ שוב ח"ח] בבית החולים. זה ענין של 5000-10000יורו . אני לא בטוח ב 100% אבל לדעתי הביטוח הצרפתי הוא רק לפינוי למרפאה. אותי פינו ככה פעם כשקרעתי שריר במפשעה ובבטן . 450 יורו ולא קיבלתי אפילו אופנוע שלג מגניב כזה . הגיע איזה אחד עם אלונקה צמודה אליו וגרר אותי על השלג למרפאה - משהו כמו 5 דק 'גג [ יש תמונות- את רוב הדרך הצצלחתי לעשות בעצמי ] במרפאה לא עשו כלום ושלחו אותי עם הסבר איפה לשלם את החשבון- צלעתי בקושי למשרדים - העברתי כרטיס אשראי וזהו- בארץ הגשתי תביעה וקיבלתי הכל בחזרה פרט ל 50 או משהו כזה דולר השתתפות עצמית. תעשה ביטוח בארץ- אני יכול להעיד משמיעה או ידיעה על שלוש חברות שנתנו שירות מיידי למי שנפצע- ישר יוצרים קשר עם איפה שמטפלים בך, מומחה מארץ בודק את הדיאגנוזות ומיד הם משלמים את החשבונות. החסרון היחידי הוא שהם ממהרים להחזיר אותך ארצה בשביל להקטין עלויות כי מרגע שאתה פה אתה עובר לאחריות קופת החולים שלך. סע ותחזור בשלום- הכי עדיף. ומקסימום? הלכו עוד איזה 20-30 דולר. אתה גם ככה מוציא 1300-2000 יורו על חופשה לשבוע.
-
ה2€ ליום זה צריך להיות כאמור carre neige. מכסה רק פינוי והחזרה. כיום זה מעל 3€ ליום, יש עונתי שמשתלם מעל לשבועיים
-
חלילה אין כוונה לחסוך בביטוח עצמו ז"א ברור שלעשות ביטוח שמכסה פעילות על ההר אבל הכוונה שלי לבדוק אולי מה שהוצע לי בעבר באתרים שונים נותן כיסוי טוב ביותר וזול יותר, כיסוי טוב יותר כי הם רואים מיד שאתה מבוטח אצלהם דרך הסקי פס או ששואלים אותך אז הם לא חוששים להטיס אותך וכו' בעוד שאם תדרש לתשלום גבוהה תוך המתנה שצד שלישי (חברת הביטוח בארץ תואיל בטובה להחזיר לך את הכסף)... והמחיר שלהם היה זול יותר
ולשם הבהרה הכוונה לעשות ביטוח נסיעות רגיל ללא הוספת ספורט חורף ואת הספורט חורף לעשות באתר בסופו של דבר עשיתי דרך בארץ באופן מלא עד לבירור הנושא...
תודה
-
כמו כן הוספתי תגובה בעץ המקורי על התרשמות שלי באתר