פטגוניה - אשמח לפידבק
-
שלום,
אז אני מתחיל להסגר על הזמן והמסגרת, ואשמח לפידבק
3 שבועות,
טרקים יומיים\כוכב בלבד
נחיתה בבואנוס איירס
-> ברילוצ'ה (2-3 ימים)
-> פוקון (יומיים)
-> טיסה לפורטו נטאלס
-> טורס דל פניה (~ יומיים: יום אגמים ויום עליה לבייס)
-> אוטובוס לאלקלפטה (5-6 ימים אלקלפטה ואלצ'לטן, יום לפורטו מורינו, יום פיץ רוי ו______)
-> טיסה לבואנוס איירס
* אשמח לכל פידבק וטיפים
* בעקרון מעדיף לא ללכת ביום 20 קמ, אלא פחות, בטורס דל פינה, יש סוסים לחצי הדרך, אבל זה רק למתקדמים. מכירים אפשרות אחרת?
מה לגבי פיץ רוי ?
תודה!
-
אני הייתי ממליצה מראש לעשות טיסה לברילוצ'ה גם כשמדובר ב3 לגים, ולא לעשות עצירה של יום בבואנוס
לא הצלחתי להבין איך ההתניידות? האם יש כוונה לשכור בחלק מהזמן רכב, או שתהי/ה תלויים לגמרי בתחבצ?
בין ברילוצ'ה לפוקון יש אחלה טבע - מסלול 7 האגמים, סן מרטין דה לוס אנדס, פארק לאנין - אם אין כוונה לשכור רכב, הייתי מחלקת את הנסיעה עם עצירה של לפחות יום-יומיים בסן מרטין.
יום אחד עושה את המסלול שצופה לאגם, וביום השני מנסה לקחת אולי טיול מקומי לפארק לאנין.
פוקון יומיים - זה מאוד גבולי, - הסיבה להגיע אליה היא הטיפוס על הויאריקה. לא בכל יום יש מזג אווי לטיפוס, לכן הייתי מנסה להשאר ספונטנית - אם מזג האוויר צפוי להיות טוב נוסעת לשם, ואז לוקחת בחשבון לפחות יום אחד של שופינג בין הסוכניות, ובאותו היום טיול על החוף השחור, + יום של הטיפוס.
ככלל לא יודעת מה גילך אבל יש שם המון אטרקציות לצעירים מגלישת מפלים ועד צניחה חופשית, חוץ מזה יש מרחצאות חמים ומסלול בשמורת טבע הסמוכה (שאני לא עשיתי) אנשים בדרכ מגיעים לעיירה הזו לפחות ל5 ימים
עד כמה שאני יודעת אין טיסות מפוקון לפורטו נטלס, זה אומר לקחת אוטובוס לפורטו וארס (שאני באופן אישי ממש אהבתי), שהיא 20 דקות מנמל התעופה של פורטו מונט (שהיא פחות ידידותית)
טורס דל פיינה - שוב אני לא יודעת מה גילך אבל בגדול יש טרקים W שהוא 4-5 ימים, (אפשר לקצרו עם רכישת כרטיסים למעבורת), וה-O שהוא 8 ימים. זו שמורה יפיפיה ולא הייתי מסתפקת רק ביומיים. בכל מקרה לינה ברפוחיות של השמורה צריך להזמין הרבה זמן מראש! והן מאוד יקרות
לאל קלפטה עצמה אין מה להקדיש יותר מיום אחד וזה הנסיעה לקרחון (זה לא יכול להיות ביום ההגעה)
באל צלטן עצמה יש הרבה מסלולים ארוכים וקצרים ולכן באמת כדאי להשקיע בה כ4 ימים.
יש לקחת בחשבון שהתניידות בתחבורה ציבורית על כל מעבר זה יום כי הנסיעות ארוכות ולא פשוטות
-
מצטרף לכל ההמלצות.
הטיסה מב.א. לברילוצ'ה מחייבת החלפת שדה תעופה - עניין של שעה לדרך בלבד. לכן צריך לתאם טיסות. זו לא טיסת המשך.
מציע לשכור רכב בבארילוצ'ה לכל תקופת הטיול בצפון. מעבר לנוחיות הדרכים והתחנות בדרך שווים את ההשקעה.
הדרכים טובות ויפות (כבר אמרתי) והנהיגה קלה ולבטח חוסכת זמן שלא הקצבתם ממנו מספיק לאזור זה.
אם מתכננים טיול מעגלי אפשר להמריא מבארילוצ'ה דרומה.
ממערב לבארילוצ'ה (ולא בלופ לפוקון) יש כמה אטרקציות שוות. שבוע עד עשרה ימים בחלק זה של הטיול - כדאי.
הערה 1 שנכונה לכל המסלול - מעברי הגבול בין ארגנטינה לצ'ילה הם צרכני זמן לא מבוטלים. צריך לקת זאת בחשבון.
לחלק הדרומי:
תלוי כמה תטרקו. הוזכרו הטרקים O -W. אלה טרקים ארוכים שמצריכים הן תכנון והזמנת מקומות זמן מראש והן טרקים בתנאים לא פשוטים.
אנחנו עשינו את כל המסלול מאל קלאפטה וחזרה ברכב צמוד (איתו באנו מבארילוצ'ה דרך הקרטרה והחזרנו אותו באל קלאפטה) והגענו קרוב
אל כל המקומות המעניינים ללא טרקים כלל.
אז ניתן כך וניתן כך.
הערה 2 לארגנטינה: צריך להצטייד בדולרים ירוקים לכל משך הטיול. כרגע בארגנטינה מצב הכלכלה על הפנים (מה שמשחק לטובת התייר).
יש שער רשמי לדולר ויש השער "הכחול" שהוא יותר מפי שניים מהרשמי. ההחלפה פשוטה ונעשית בגלוי וללא חשש (כמובן שתמיד צריך להיות דרוך).
בצ'ילה המצב שונה לחלוטין.
בסוף הטיול, הייתי מקדיש יומיים שלושה לבואנוס איירס. עיר מעניינת.
להשכרת רכב חפשו פוסטים שלי על אלפונסו
-
תודה!
לא התכוונתי להשאר בב.א...
בשלב זה, החלפתי את הסדר, ואני ממשיך לאלקלפטה מיד אחרי הנחיתה
התניידות, בשלב זה, החלק הדרומי באוטובוס (רובו, החלק של צ'ילה עדיין פתוח), החלק של ברילוצ'ה עוד פתוח
-
תודה!
מבחינת ברילוצ'ה-פוקון, מספיק רכב רגיל?
וכמו שכתבתי אני בסוף טס מברילוצ'ה לב.א.
המתווה הוא אלצ'לטן->אלקלפטה->פורטונטאלס והאזור->אלקלפטה->ברילוצ'ה\פוקון->ב.א.
אני עושה רק טיולי יום (פיץרוי וחזרה, טורס וחזרה)
מכיר לגבי הדולרים, וכבר מצאתי גם דרך ויזה שנותנים שער סביר
-
@רוני-סופר
תודה!
מבחינת ברילוצ'ה-פוקון, מספיק רכב רגיל? - בהחלט. הכבישים טובים עד טובים מאד -
תודה!מבחינת ברילוצ'ה-פוקון, מספיק רכב רגיל?וכמו שכתבתי אני בסוף טס מברילוצ'ה לב.א.המתווה הוא אלצ'לטן->אלקלפטה->פורטונטאלס והאזור->אלקלפטה->ברילוצ'ה\פוקון->ב.א.אני עושה רק טיולי יום (פיץרוי וחזרה, טורס וחזרה)
יש כאן כמה בעיות
לאל צ'לטן אין שדה תעופה, מה שאומר שתנחת באל קלפטה ומשם תסע ישירות לאל צלטן נסיעה של כ4 שעות.
מפוקון אין אין אפשרות לטוס לבואנוס איירס, יש אפשרות לנסוע מפוקון כשעה וחצי לטמוקו, משם טיסה לסאנטיאגו ומסאנטיאגו טיסה לבואנוס, זו טיסה בינלאומית ותהיה לך יקרה
עדיף מפוקון לחזור לסן מרטין דה לוס אנדס ומשם לטוס לבאונוס בטיסה ישירה
מצטרפת לדעתו של רוני המעברים ארוכים, לפעמים גם יש פקקים במעבר ולכן כל יום של חציית גבול יש לקחת אותו כיום בלי תכנית
-
כן, כל הטיסות הפנימיות כבר מוזמנות הכוונה שאני נוחת באלקלפטה ומהשדה לוקח אוטובוס לאלצלטן
אני טס מברילוצה לב.א. הקטע של ברילוצה-פוקון עוד לא סגור, יש לי שבוע לאזור
-
שבוע לאזור זה נפלא, במידה ויש לך רכב. שאם אתה שוכר ומחזיר בברילוצה גם לא עשוי להיות מאד מאד יקר. אם זו הכוונה, הייתי זורמת בהתאם למזג האוויר ולא מתכננת לדקויות. יש בכל מקום קאבניות שזה כמו צימרים מעץ אצלינו בגליל כך שלא תתקע איפה לישון.
-
הי
אשמח למלצה על סוכנות להשכרת רכב מאל קלפתה שמאפשרת מעבר לצילה פארק טורוס אל פיינה .החזרת רכב בקלפתה .
בדקנו עם כמה סוכנויות שלא מאפשרים מעבר לצילה . תודה
-
אדולפו.
כאן
https://www.lametayel.co.il/tips/97ye11
וכאן
https://www.lametayel.co.il/tips/0x1emm
פרטי הקשר כאן:
https://www.lametayel.co.il/pois/l04qr
מקווה שהקורונה לא חיסלה אותו.
עדכן בבקשה.
-
תודה . בדקתי מולו. היה יקר .
-
-
לא זוכרת בדיוק אבל משמעותי .
-
אני יכול להפנות אותך, אבל את-ה לא כותב מחירים, אז לא יודע מה נחשב אצלך יקר.
-
הסתדרנו. תודה