חופשה זוגית באיטליה-צפון דרום או בכלל יעד אחר?
-
התייעצות לגבי חופשה זוגית (בני 40 פלוס). לרשותנו כארבעה ימי טיול נטו באמצע/סוף אפריל הקרוב.במקור רצינו חופשה עירונית תוססת. עמדו על הפרק שתי ערים-לונדון אהובתי (שבה ביקרתי מספר פעמים, פעמיים מתוכם בשנה וחצי האחרונות אך בהרכב אחר ויש לי המון תוכניות לארבעה ימים בעיר), ברלין-שבה לא ביקרנו מעולם אך נהיה באוגוסט לביקור קצר מאוד עם ילדינו (מהבחינה הזו זו דווקא הזדמנות לבקר בעיר לפני הביקור עם הילדים כדי להספיק כל מה שאנחנו רוצים ולא להיות בטיול איתם בהרגשת החמצה). לצערי נזכרנו ברגע האחרון ומחירי הטיסות הטובות לערים אלו כבר אינן זולות ולכן עלו עוד שתי חלופות על הפרק:נאפולי באיטליה-אפשרות לטייל בדרך אמלפי והעיירות בסביבה, ונציה-אפשרות לנחות ולהמריא מונציה או נחיתה במילאנו והמראה חזרה מונציה. שנינו לא ביקרנו באיטליה למעט רומא וסיצליה ולכן זו הדמנות טובה. אני רק תוהה האם הזמן הקצר יחסית העומד לרשותנו יספיק והאם לא תחסר לנו החופשה העירונית שרצינו במקור. אשמח לשמוע תובנות ומחשבות. במיוחד איזו מבין האפשרויות באיטליה עדיפה במיוחד לאור עונת השנה והזמן הקצר העומד לרשותנו. תודה מראש
-
על פי מה שהצגת טיסה למילאנו וחזרה מוונציה תתן לכם חופשה עירונית-2 ערים והתניידות תחבורה ציבורית בינהן. נפולי וחופי אמלפי זה סיפור אחר לגמרי ו4 ימים זה מעט מאד לנשום אותם, וגם לא חופשה עירונית, ויש לשכור רכב.
-
@יונית תודה! נתת כיווני מחשבה טובים
-
עוד אפשרות שיכולה להיות אולי רלוונטית היא ביקור במילאנו וגיחה קצרה (מאוד מאוד) לאיזור האגמים הגדולים באיטליה. אפשר להתמקד רק באגם מג'ורה הקרוב ליומיים ועוד קצת גם במילאנו.
-
@daf12 אנחנו היינו במילאנו 4 ימים באמצע ינואר, והיה מושלם. נהוג להגיד עליה שהיא עיר "משעממת", ובטח שיש בה פחות "אטרקציות" או "אתרי חובה" לתיירים מאשר לונדון או ברלין. אבל היא עיר יפהפיה, רומנטית, נוטפת שיק וסטייל, על הקפה והאוכל אין מה לדבר, ואם אתם בקטע של להסתובב באיזי ופשוט להנות בלי לסמן V על "אתרים", זאת פשוט עיר מענגת.
עד כמה היא היתה לנו כיפית?
בגלל שחששתי שלא יהיה לנו מספיק מה לעשות בה, תכננתי יום אחד לצאת ממנה בתחב"צ לאגם קומו, אבל פשוט כל כך נהננו בה שלא רצינו לצאת. בעיני יעד מושלם לחופשה עירונית קצרה.
-
אני גם בעד מילאנו - היא מספיק גדולה ומגוונת לארבעה ימים וגם מספיק קרובה - אפילו בתחבורה ציבורית לאגמים הקרובים. רק שימו לב שהנחיתה וההמראה יהיו ממלפנסה - שדה התעופה הקרוב אליה.
רבקה
-
אני בעד חוף אמלפי. אפשר לוותר על נאפולי. סורנטו + חוף אמאלפי + קאפרי + פומפיי מספיקים לארבעה ימים ממש יפים
-
אני דווקא בעד לנחות ולהמריא מאותו מקום - ונציה - ולהקדיש לה לפחות יומיים ואם מסתפקים ביומיים אז לטייל באזור המאוד קרוב לה.
וונציה היא מקום ייחודי בעולם, לדעתי אין משהו דומה, וכדאי להספיק לראות אותה לפני שמי הים מכסים אותה ולחילופין גדודי התיירים הורסים אותה.
אגב, אם התאריך שלכם יוצא על פסחא, כנראה שלא תוכלו להימנע מתיירים, אבל טרם קיץ קצת פחות גדוש שם.
לדעתי אפשר להיות שם גם שבוע בקלות, בוודאי שבחופשה זוגית (רומנטיקה, מישהו?) אבל אם תחליטו שיומיים מספיקים לכם, תסעו (עם רכב שכור ליומיים) לפאדובה היפה שקרובה אליה מאוד, ומה גם שבדרך בין פאדובה לוונציה יש אטרקציות יפות.
שוב, בעיניי, העושר התרבותי, ההיסטורי והוויזואלי של ונציה הוא ייחודי בעולם, ושווה מאוד להגיע לשם. זו אינה "עוד" עיר...