ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סופ"ש בנאפולי - התייעצות

פורום אירופה
    נאפולי
    5
    11
    408
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

נוסעים בקרוב לסופ"ש זוגי בנאפולי. נוחתים בחמישי  ב 13:20 וממריאים חזרה בראשון ב 11:45

המטרה טיול עירוני ולנוח. לא שוכרים רכב.

שאלות:

פומפיי

נראה לנו נחמד לשוטט שעתיים בפומפיי. אין לי לא סבלנות ולא כח לסיבוב של 4 שעות או יותר. התסכלתי גם על סיורים מאורגנים מנאפולי, וגם על תחבורה ציבורית.

הסיורים מנאפולי גוזלים הרבה זמן ויש להם אילוצים. גם בגלל שהם עושים סיבוב לאסוך מכמה מלונות, וגם בגלל כל האילוצים של סיור מאורגן. כולל למשל שהם יוצאים ב-10 בבוקר, ולבד כנראה שנצא קודם. הם גם לא זולים, כך שאז הנטייה שלי לוותר.

התחושה שלי שהכי פשוט, ולא מאד יקר לקחת מונית מהמלון ישר לפומפיי. כן, זה לא זול (50-60 אירו לכיוון). אבל גם לא מאד יקר והכי פשוט ומהיר. חצי שעה אל מול שעה עד שעה וחצי שכולל שני אמצעי תחבורה לפחות.

אני תוהה לגבי סיור מודרך. ממה שהבנתי אפשר לקחת במקום מדריך פרטי. לא הצלחתי לברר מחירים בצורה טובה. מצאתי רק התייחסות אחת ש 100-150 אירו. למישהו יש מידע בנושא? יש קבוצות מקומיות שאפשר פשוט להצטרף? או לחילופין מדריך קולי (לשכור שם או אולי משהו מהאינטרנט)

הר וזוב

להבנתי מדובר על הליכה לא קלה לפסגה ואני מאד תוהה אם זה שווה את זה. המבט פנימה (לתוך המכתש) לא נראה מרשים בכלל. הנוף החוצה (למפרץ) יפה, אבל לא נראה לי ששווה את ההשקעה הגדולה בהליכה. בזמן ובעייפות. הרי בטיול עירוני יש לנו המון מאמץ ברגליים. לא בטוח שניצול נכון של הכח שלנו יהיה בלטפס על ההר.

תחבורה ציבורית מקומית

האם יש סכנה מיוחדת בתחבורה ציבורית? לא בשעות הקטנות של הלילה, אלא בשעות "נורמאליות"? האם יש הבדל בין אוטובוסים למטרו?

מונית – בעיר ובשדה

זמין בקלות? יש בעיה של אמינות? בשדה עובד טוב או שעדיף להזמין מראש?

ימי השבוע

כאמור יש לנו יומיים מלאים – שישי ושבת, אחה"צ ביום חמישי, ואולי שעה-שעתיים ביום ראשון מוקדם בבוקר אם יש משהו מיוחד.

אני תוהה לגבי סדר הדברים

אני מניח שיום שישי ויום שבת שונים באופי הרחובות, אבל אני לא יודע באיזה מובן. מתי עדיף לשוטט ואיפה? ובכלל מה האוירה בשבת?

משהו מיוחד שכדאי לעשות ביום חמישי אחרי הטיסה?

משהו מיוחד ליום ראשון על הבוקר? ככלל סדר גודל של 9 בבוקר צריך לצאת לדרך, ואולי גם טיפה קודם. אז אין לנו זמן באמת לשוטט. אבל אם יש משהו מיוחד שקורה בשבת מוקדם ששווה לשקול אשמח לשמוע.

פומפיי – ביום חמישי אחרי הטיסה?

ועוד אפשרות לפומפיי – מהשדה לקחת מונית ישר לפומפיי. נחיתה ב 13:20 אומר אני מניח שיציאה מהשדה בסביבות 14:00. כחצי שעה נסיעה זה אומר 14:30, גג 15:00 בפומפיי. כלומר זה קצת גבולי, אבל בהחלט אמור להיות אפשרי לסיור של שעתיים בפומפיי. כניסה אחרונה ב 15:30 וסגירה ב 17:00. הטיסה הלוך לא אמורה להיות קשה (שעות נוחות) כך שזה לא שעייפים / מטושטשים / רעבים וכדומה. בררתי ויש אפשרות לשמירת חפצים (המזוודה) בפומפיי. ברור לי שזה לא פתרון אידאלי, אבל הוא משחרר לי לחלוטין את שיש ושבת. נראה למישהו שזה פתרון הגיוני?

טיפים (דמי שירות)

מה מנהג הטיפים? מסעדות, מוניות ומדריכים? להבנתי סדר גודל של 10% במסעדה. לא צריך במונית. סיור מודרך (לא חינמי) שאורגן ע"י מישהו אחר – אפשר אירו או שניים. סיור מאורגן שאני קבעתי עם המדריך (כמו ששאלתי על פומפיי) – לא צריך. אני מפספס משהו? לא רוצה לדפוק אף אחד בשביל לחסוך 20 שקל. אבל גם לא רוצה לבזבז כסף סתם, ולא להעליב אך אחד.

מזומן אשראי

עד כמה צריך מזומן? ככלל אני מאנשי האשראי שמשלם גם על בקבוק מים בקיוסק באשראי..

יונה וקשת eladw nuritd 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים לא מכירה את נאפולי. אבל מה שקפץ לי בעין זה המשפט שכתבת "המטרה טיול עירוני ולנוח", שלא מסתדרת לי עם רעיונות פומפיי והר וזוב, במסגרת טיול של יומיים נטו.

אני מבינה ומכירה את הדילמה - "אם כבר הגענו עד X, שלא נבקר ב-Y?"

רק שככל שאני נהיית יותר מנוסה בטיולים לחו"ל, ככה אני לומדת לשחרר את הדילמה הזאת. או אם לנסח את זה יותר בבוטות - FOMO עלול ואפילו נוטה להוביל להחלטות שיפגמו בהנאת הטיול יותר מאשר יעצימו אותה, וחבל.

מבין השורות שכתבת מסתמן שאתה לא "עף" על אף אחד משתי המשבצות הדורשות ממך לסמן בהן V.

אז למה בכוח? לדעתי - שחרר.

[וזאת כאמור מבלי שהייתי במקומות הללו בעצמי, אבל נניח שהייתי, וממש אהבתי - האם זה בהכרח אומר גם אתם תאהבו?]

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים

תודה רבה. דווקא ויתרתי מראש על כל החלק שדרומית לפומפיי. סורנטו, קפרי ואמלפי.

פומפיי דווקא כן קצת מושכת אותנו. בקטנה, לשעתיים ולא לחצי יום, אבל נראה לי שיכול להיות נחמד. ולו בגלל הפרסום הרב.

על הר וזוב אני אכן "לא עף". אבל היות והוא מאד קרוב אני תוהה האם שווה להשקיע בו. הנטייה שלי לוותר. למעשה הדבר הכי "טוב" בהר וזוב זה הפרסום שלו, בעיקר בהקשר של פומפיי. אני לא מזלזל ברצון לראות דברים מפורסמים (ראה ערך המונה ליזה שבעיניי לא שונה משום ציור אחר בלובר חוץ מהפרסום שלה), ואם המאמץ (הפיזי) היה קטן יותר הייתי נוטה לא לוותר. אבל אני לא חושב שהפרסום מצדיק את המאמץ.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונה וקשת
            יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים מסכימה, ורק מחדדת שההצעה שלי לשחרר לא נובעת מזילזול באתרים מפורסמים, אני דווקא מכבדת אותם וגם לוקחת בחשבון את חוכמת ההמונים בהקשר זה, אלא מגישתי בנוגע לתעדוף, שכאמור השתכללה עם השנים והניסיון.

לדוגמא, היינו לפני פחות מחודשיים במילאנו. היה לנו בתוכנית לעלות על הגג של הדואומו, אבל כשהגענו לשם נוכחנו שיש צורך להרשם לשעה מסויימת, כאשר הזמינות המוקדמת ביותר היתה לעוד כשעתיים. יכולנו בקלות לשרוף שעתיים באיזור בלי להשתעמם, בגלריית ויטוריו למשל או ברחוב הקניות ויה טורינו, אבל שנינו פשוט העדפנו לחזור ל"שכונה שלנו" רובע בררה, שיותר נעים להסתובב בה, במחיר של ויתור על תצפית שהיא כנראה יפה ומרשימה של העיר. אגב יכולנו גם להזמין תור אחר לשעה מאוחרת הרבה יותר או למחרת, אבל לא רצינו בכלל להיות כבולים לזה.

זה פשוט - ניצול מיטבי של הזמן היקר בחו"ל הוא בעיני להעבירו במה שהכי נעים וכיף ומעניין לנו, ולא כל כך היה לנו כיף באיזור הצפוף להחריד ולהלחץ על השעה של התור ולעמוד ולחכות בו וכל המסביב.

גיליתי שדווקא בשיטוטים אקראיים בשכונות מגניבות נוצרות חוויות מענגות יותר, בחלק גדול מהמקרים, מאשר באתר מפורסם.

ברור שיש אתרים מפורסמים ששווה להשקיע בהם, אבל זה בעיקר העדפה אישית - מה שתארתי כ"אתה עף על זה", כלומר משהו שבאמת רוצים, ואז אין ויכוח.

אבל במקרים אחרים משתקללים פנימה עוד שיקולים - למשל כמה זמן יש לכם, מה מטרת הטיול ומה הסיכוי שתוכלו להגיע לשם שוב (=להשאיר אתרים לפעם הבאה שיש סבירות שתהיה), ועוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • eladw
              eladw @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

פומפיי - תראה לבד מתי נחתו בתכלס ומתי תצא מהטרמינל. הוא קטן והיציאה ממנו מהירה, מצד שני הטיסה יכולה להתעכב. אם אתה לא נעול על מדריך מסויים אז כל הזמן מתארגנות קבוצות להדרכה באנגלית. קבוצה זה 20 אנשים בערך. כשתגיע לתחנת הרכבת של פומפיי כבר יפנו אליך המתווך ויציע לך להצטרף להדרכה הקרובה. אני חושב שאפשר להקשיב לפודקאסט באינטרנט אבל משימת הניווט בין האתרים השונים תהיה עליך. פומפיי זה אתר גדול מאוד

לא עלינו על הווזוב כי היה גשם. ביום גשם ההר סגור. אולי זה יפתור לך את ההתלבטות

טיפים - במסעדה באיטליה לא מקובל להשאיר טיפ. הם כבר גובים ממך "כיסוי שולחן" שזה דמי השרות שלהם. אם אתה רוצה תשאיר יורו או שניים מהעודף שקיבלת

טיפ למדריך בפומפיי - כמה יורו

• nuritd
                nuritd @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

לדעתי-פומפיי אתר ממש גדול וסופר מעניין. לא הייתי בוחרת בו כאתר שוטטות עצמית, אלא ממש ממליצה על סיור מודרך יש סיורים של שעתיים או שעתיים וחצי. אני ממליצה על סיור מודרך עם ארכיאולוג, וכדאי לשריין מראש .

ולמדריך יש ערך מוסף על אודיוגייד במקרה הזה.ב viator או getyourguide יש הרבה אפשרויות. אנחנו לקחנו לפני מספר שנים באויטור.

• aljaje
                  aljaje נערך לאחרונה על ידי

באיטליה לא נוהגים לפי חוקי הדת היהודית, לכן לא נראה לי שתהיה בעיה עם מקומות סגורים בימי שישי ושבת, רק ביום ראשון.

• מוזיאונים, ימי פתיחה שונים(בדוק באתרים, אם תרצה לפקוד אחד מהם).
                  • במקום שיטוט חפוז בפומפיי, אפשר לבקר בהרקולנאום: https://www.helenonherholidays.com/visit-herculaneum/
                  nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • nuritd
                    nuritd @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

וגם בהרקולנאום מומלץ מדריך או לפחות אודיוגייד. יותר קטנה ומשומרת.

• אנשיםטובים

חברים - תודה רבה

האמת - ראינו לאורך השנים כלכך הרבה עתיקות - בארץ, באיטליה ובמקומות נוספים, כך שזה לא חסר לי. הסיבה היחידה שפומפיי ברשימה היא כן - הפרסום שלה. מה לעשות, זה עובד עלי. על הרקולנאום לא שמעתי קודם והייתי צריך לקרוא עכשיו. לא עושה לי את זה. כלומר לא מתרשם שיש למקום ערך מוסף על פני אתרים אחרים שהייתי בהם. אני לא חובב הז'אנר באופן מיוחד.

אנסה לברר עוד לגבי הדרכה מקומית בפומפיי ובהתאם נחליט.

לגבי ימי השבוע- לרגע לא חשבתי שהאיטלקים שומרי שבת. אבל בכל מקום כמעט שהייתי היה הבדל בין ימי השבוע (שני עד שישי) לשבת ולראשון. ולכן אני שואל. זה לא רק שעות פתיחה של אתר כזה או אחר. זה קודם כל אוירה ברחובות. ובטיול עירוני זה חלק מהעניין.

יש למישהו מידע על נאפולי עצמה ולא רק פומפיי?

• aljaje
                        aljaje נערך לאחרונה על ידי

אנשים טובים - אם אתה "...לא חובב הז׳אנר הזה במיוחד", אז ייתכן שדווקא תתאכזב מפומפי - זו הסיבה שהצעתי את הרקולנאום, משום שהמבנים בו שמורים היטב; בפומפי תוכל להתרשם מהמציאות במוזיאון(נדמה לי נסגר בשעה מוקדמת מדי בשביל ביקור ביום הנחיתה). *אולי בגולדס גרין, יש אווירה שונה בשישי-שבת(הגויים לא צריכים להכין אוכל לשלוש סעודות בשבת ולא לשכוח להדליק את הפלטה). אם אתם לא חובבי מוזיאונים וכנסיות(שעמוסות ביצירות אומנות), אולי המקום הזה יעניין אתכם: https://www.galleriaborbonica.com/ *פרט במה אתם מתעניינים, זה יקל על המגיבים.

• אנשיםטובים

תודה על התגובה וסליחה שנעלמתי לכמה ימים השתכנעתי על טיול מודרך בפומפיי. ובגלל השעות זה לא יהיה בדרך משדה התעופה, אלא למחרת בבוקר.

מה מעניין אותנו? באופן בנאלי - קצת מכל דבר. למעט חיי לילה וגסטרונומיה. קצת עתיקות, קצת שווקים "שוקקים", קצת מוזיאונים, קצת שופינג.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון