התייעצות בנוגע לתכנון טיול בצפון ספרד למשפחה בחודש יולי
-
הי

אנחנו משפחה שכבר זכתה לטוס כמה פעמים לחו"ל (אוסטריה, שוויץ, סלובניה, צרפת, גרמניה איטליה ובכללי איזור נרחב מהאלפים)
אנחנו רצינו הקיץ (ביולי) לטוס שוב פעם לחופשה וחשבנו על איזור צפון ספרד. (בעבר חשבנו על נורבגיה / איסלנד כיעד חדש אבל המחירים אינם ריאליים)
מכיוון שהתקציב מוגבל הצלחנו למצוא טיסה יחסית זולה למדריד וגם השכרת רכב.
אנחנו רוצים לטוס לתקופה של בערך 9-10 ימים.
מכיוון שזהו איזור עצום ואנחנו לא מעוניינים כל יום לנסוע מרחקי ענק, נשמח להכוונה קצת לגבי איזור או שניים מומלץ/ים לכמות זמן כזו.
חשבנו על איזור Parque Nacional de Los Picos de Europa...
עם זאת אנחנו מתקשים למצוא מקורות מידע והסברים לגבי האיזור באינטרנט. (זה כמובן לא פשוט כמו במדינות אחרות כמו שוויץ לדוגמה
) זה לא חלק מהפירנאיים נכון?
ראינו שהפיראניים יותר קרובים לברצלונה - מאחר והטיסות לשם יקרות מאד, האם זה לא "חבל" לפספס את האיזור הזה?
בעיקר נשמח להכוונה יותר מדויקת איך כדאי לחלק את הימים, איפה כדאי לישון ומה יש.
אנחנו משפחה עם 5 ילדים (הגדולה בת 18 והקטן בן 7).
נשכור רכב 9 מקומות.
*שאלה נוספת למי שמבין, האם באיזור הזה בד"כ חם מאד? חשוב לנו שיהיה מזג אוויר נעים (כמובן בהנחה ואין גל חום מזעזע כמו שמדי כמה שבועות לצערי מתרחש בכל אירופה).
תודה רבה מראש על העזרה!!!
-
,תבדקו במפה-הפירנאים -חלק כמובן אינם בהרבה יותר רחוקים ממדריד מהפיקוס . אישית מעדיפה אותם גם נופית וגם מבחינת מזג האוויר. כמובן עדיף להגיע לפירנאים מברצלונה, אבל אפשר ממדריד לנסוע לחלק המערבי -פארק אורדסה, אזור קרקס גברני וארץ הבסקים. זה מה שאישית הייתי עושה. בעברית יש די הרבה חומר כולל בלמטייל, ובאנגלית יש "מלא". תתחילו לקרוא, תכננו מסלול ותעלו פה להערות והמלצות נוספות.
אישית הייתי נוסעת לtorla ומטיילת בפארק אורדסה יומיים-שלושה. עוברת לחלק הצרפתי ל cirque de gavarnie ו lac de gaube , עם לינה למשל ב cauterets uנוסעת דרך ארץ הבסקים-נניח לסאן סבטיאן עם כמה חופים וחוזרת למדריד. רק כמובן אם אתם מוכנים לנסיעות.
טיול בפירנאים מציע הרבה טבע ומסלולי הליכה, יש פארקי חבלים, מגלשות באנדורה (יאריך לכם את הנסיעות), ה החלק המעצבן-זו הנסיעה למדריד, אבל ניתן באוטוסטראדה, אז זה כמה שעות ועובר. (נוף לא מאד אטרקטיבי, לטעמי).
-
מצרף לך את הבלוג שכתבתי אחרי שטיילתי שם. המרחק ממדריד לליאון הוא בערך מחצית המרחק שאני טחנתי ביום הראשון כך שמדריד היא בהחלט נקודת התחלה ואף סיום נאותה.
הבעיה בטיול לאזור הזה היא מזג האויר וגשם יכול לרדת בכל עת. אבל גם כשיורד גשם ממשיכים לטייל וזה לא פחות יפה.
https://www.lametayel.co.il/posts/8mnmx5
אם יש שאלות אנחנו כאן
רנצי
-
רנצי-משמח לראות אותך כאן ולקרוא את המסלול שלך בפירנאים.
יש רק לשים לב שיש הבדל מבחינת הנוף בין מאי ליולי. יולי הרבה יותר צחיח סביב מדריד ובכלל, בפירנאים הספרדיים יורד מעט גשם בקיץ, ואולי עם ילדים עדיף לקצר קצת את הנסיעות.
בנוסף, אולי תרצו בדירה/בית חווה. בספרד= casa rural או באנגלית-farm stay/
-
הי! תודה רבה
לפי רוב הסיכויים, האם יהיה חם מאד ביולי?
בהנחה שמחשבים אופציות לגלי חום וכו'...
כבר יצא לנו להיות בכמה גלי חום באירופה במדינת שנחשבות פחות "חמות" כמו גרמניה, אוסטריה צרפת איטליה ושוייץ - ומניסיון גלי חום כבדים זה סיוט 
-
הי! תודה רבה
לפי רוב הסיכויים, האם יהיה חם מאד ביולי?
בהנחה שמחשבים אופציות לגלי חום וכו'...
כבר יצא לנו להיות בכמה גלי חום באירופה במדינת שנחשבות פחות "חמות" כמו גרמניה, אוסטריה צרפת איטליה ושוייץ - ומניסיון גלי חום כבדים זה סיוט 
-
סביב מדריד לא מדובר על גל חום, כי אם על חום גבוה מאוד וקבוע! בפירינאים, הגבוהים יותר, החום יהיה נסבל יותר (וגם שם עשוי להיות גל חול כמובן, כמו בכל אירופה)
-
תודה! נשמח אם מישהו יוכל לשלוח לנו רעיון לכיוון כללי לאיך לחלק את הימים, ההעדפה היא לישון באותו מקום או 2 מקומות בכל הטיול... (טיול כוכב). מאחר והבנתי שהפירנאיים עדיפים על איזור PICOS (מנורית פה בפורום
) במזג אוויר ובנופים... נשמח להכוונה לגבי האיזור הזה.
אפשר גם כמובן באחד הימים לנסוע לאיזור הים או לאנדורה. (נסיעה ארוכה אבל אפשרי אולי באחד הימים). איך כדאי לחלק את הימים ואיפה לישון?
תודה מראש! -
טיול כוכב פחות מתאים לפירנאים, לטעמי. אבל בכל זאת אפשר לבלות חלק מהימים מאזור אורדסה-לעשות את המסלול בעמק, את ערוץ אניסקלו, קניונינג ו/או רפטינג, טיול לעמק וגשר בוחרואלו,\ ועוד מסלולים לפי הזמן. אפשר לישון ב ainsa או כל כפר אחר באזור.
אפשר לבלות 2-3 ימים באזור הצרפתי-ללון למשל ב cauterets או Argelès-Gazost. מעבר לאגם gaube וגשר ספרד, קרקס גברני ועוד טבע יפה, יש טירה עם מופע דורסים ופארק חבלים באזור. אם מעניין אתכם-לורד עם התהלוכה הלילית. ואת שאר הלילות ללון באזור הקרוב לחוף סביב סאן סבסטיאן. כדאי לקרוא חומר על האזורים הנ"ל ולבחור לפי העדפותיכם. אם בוחרים לנסוע לאנדורה מדובר על עוד יותר מ200 ק"מ לכיוון אפשר אולי אם מוסיפים עוד יומיים נסיעה, כלומר לנים כל יום במקום אחר. אישית-הייתי מוותרת.
-
הטיול שלנו היה אמנם מזמן ובלי ילדים ובכל זאת צפון ספרד מדהימה. חפשו טיסות לאזור הצפון. יש מדי פעם כך אנחנו הגענו ישר לצפון. מצרפת את הטיול שעשינו ואלי יועיל במשהו לטובת טיול נפלא
https://www.lametayel.co.il/posts/g1ngep
-
לא טיילתי בקייץ אלא ביוני לפני קרוב כמעט 10 שנים. אין לי מושג איך נראים הפירנאים בקייץ וגם לא הפיקוס דה אירופה. אנחנו טיילנו יותר זמן ובקרנו בשניהם.
תבדוק מרחקים: סה"כ נסיעות ממדריד לפירנאים אל כל נקודות הענין שיתאימו לכם וחזור וכנ"ל לגבי פיקוס דה אירופה.
איני מוצאת כאן באתר את סיפור הטיול שלנו , גם לקישור של רנצ'י לא הצלחתי להכנס (בזמנו רשמתי לי תמצית ממה שכתב והשתמשתי בה )
כתבת שאינך מוצא מידע על פיקוס דה אירופה אז הנה פרטים מנסיוני. לא הכל מטיול אחד. אנחנו הגענו לפיקוס דה אירופה מסנטילנה אבל אחרי שקראתי את הסיפור של רנצ'י בדקתי גם את האפשרות להגיע ממדריד ולעבור במקומות בהם בקרתי לפני שנים רבות מאוד...
1ממדריד אפשר לנסוע עד Burgos. הזכרונות עתיקי היומין שלי משם טובים. יש לשער שתמצא באינטרנט מידע.. אם נוסעים ישירות המרחק כ 240 ק"מ כשעתיים ו40 דקות. . אפשר לנסוע לבורגוס גם דרך סגוביה. הנסיעה ארוכה יותר. כ300 ק"מ 3.5 שעות . יכול להיות שווה. יש שם אמת מים מרשימה ועוד...
2. להמשיך עד לPotes. לא נראה לי שכדאי עם ילדים באותו יום. כ 160-190 ק"מ אבל הנסיעה איטית יותר, כשעתיים וחצי. אחרי שמתמקמים אפשר לנסוע לFuente de. ("מתוך הסיכום שלי:יער, ישובים קטנים וכמובן נחלים. הנסיעה נמשכת כחצי שעה. לנו לא היה כל כך ברור איפה לחנות. ראינו מגרש חניה גדול אבל רכב לפנינו המשיך שמאלה. אנחנו בעקבותיו וחנינו ממש בכניסה למבנה שבו בקומה השניה תחנת הרכבל). אפשר לעלות ברכבל. וטייל. סה"כ כולל נסיעות כשלוש שעות+ -). איך הנוף בקייץ? לנו ב hotel valdecoro בפוטס כי היתה לו חניה גדולה וגם מעלית. בפוטס טיילנו קצת לעת ערב במרכז לו היה משהו אבל מצאנו שכונה מענינת לטיול. מה השתנה בעיר מאז? אכלנו פיצה וקנינו מצרכים במכולת קרובה למלון. אפשר להשאר לילה נוסף ולמחרת לטייל לפונסבוס ולחזור או
- 3. לצאת די מוקדם לנסוע דרך Portilla de Reina ו Santa Marina de valdeon ו Posada de Valdeon (אני מאוד נהניתי מהנוף המיוחד בדרך. גונים בלתי שיגרתיים לסלעים. זכור לטוב עד היום).ל Cain de Valdeon. מכאן יוצאים למסלול רגלי יפה בקניון. Cares וזה חלק מה שרשמתי לי על אותו בוקר:" שעה וחצי לאחר צאתנו מפוטס אנחנו על הדרך לקאין . הנסיעה איטית מתרשמים מהסביבה ומהדרך הצרה. טובה מאוד עד שמגיעים לכפר קטן כאן הכביש מתעקל אל קטע צרררר שמסתיים במעבר על גישרון. ומכאן "דרך המלך" לקאין. יפה, צרה מתעקלת לצד הקניון. מלבד צמד גברים על טרקטור לא הגיעו רכבים מולנו כל הדרך. בקאין יש מספר מגרשי חניה (ואפילו שני סופרמרקטים שמתקיימים כנראה על התיירים)"
- המסלול כולו בין Poncebos לקאין ויש גם פיצול לכוון קובדונגה) לפי מה שקראתי הקטע הדרומי הוא היפה יותר.לכן בחרתי ללכת מקאין וחזרה. עצרנו וחזרנו קצת אחרי פצול בשביל לכוון מערב .הלוך כשעתיים חזור כשעה וחצי. אפשר לחזור ללינה בפוטס אבל כיון שהמסלול בפיקוס הוא טבעתי חבל על בזבוז זמן ודלק. התארגנו כך שלא נצטרך לפרוק את 2 המזוודות בכל יום. ארגנו לנו תיק ללילה הבא ובו כלי רחצה ובגדים ליום הבא. המשכנו עד Cangas de Unis בה נשארנו ללון.ביום זה מרחק הנסיעה כ140 ק"מ אבל הנסיעה מאוד איטית סה"כ כ3 שעות.
4. אל אגמי Covadonga אחרי בקור בהר אפשר להמשיך את הסבוב לPoncebos. אנחנו פספנו את הרכבל שיוצא כל חצי שעה. לא ביום א. נסענו כמעט עד Sotres . בחזור טיילנו בפינת חמד ושוב פספנו את העליה ברכבל לBulnes, אפשר לחזור ללינה בקנגס דה אוניס כי המרחק לא מאוד גדול.. אם הבנתי נכון יש באזור כמה מסלולי הליכה.
5. מקנגס דה אוניס אפשר לצאת בדרך נוף לחוף ולנסוע מזרחה. לעצור בSan vicente de Barcuera גם ב Comillas ו ב Casro urdiales.להנות מהחופים . אין לי מושג אם מעניין אותכם אבל אפשר לתכנן גם בקור במערת אלטמירה היום זו לא המערה המקורית. יצרו מערה כדי לשמור את המקורית (בה בקרתי בצעירותי.). אפשר גם להגיע לבילבאו. לנו היה מזג אויר גרוע. ראות אפס וגשם לפנה"צ הספקנו לעצור ב2-3 מקומות והמשכנו כמעט עד לסאן סבסטיאן. האם מעניין אתכם להגיע עד אליה. אפשר. אפשר .. אפשר גם לחזור דרך סרגוסה . להיות גם במדריד, לבקר באתרים סביבה. עמק הנופלים , טולדו ...
מה שלא תבחר , שיהיה בהצלחה
-
תודה רבה לכל המגיבים!!! עזרתם מאד ואני מודה לכולם ממש!! תודה

-
אם אין לך בעיה עם נסיעות ארוכות,אז הייתי ממליצה לך לטייל בנורבגיה,מדינה מהממת,הייתי שם כבר פעמיים,נופים מדהימים.