המשך - תוכנית טיול ראשונית
-
עמיחי עודד אותי לתכנון יותר מהודק..
זה הרעיון הראשוני שחשבתי עליו (לניצול יעיל של זמן) - מבחינת נהיגה בבדיקה ראשונית למעט פעם או פעמיים זה לא יוצא יותר משעתיים ברצף ובכל מקרה זה באיזורים יותר נוחים לעצירה. אני מבינה שזה גם יותר כבישי נוף ופחות אוטוסטרדות משמימות (וזה מה שמתאים לנו).
כאמור התכנים הספציפיים עוד לא סגורים - פשוט רוצה להתקדם עם סוגית הלו"ז - טיסות /השכרת רכב/מלונות.
כאמור טסים בסוף יוני לפי התכנון פה ב-4 ליולי נהיה בלוס אנגלס
מה דעתכם/ן?
תוכנית טיול
יום ב' נחיתה בבוקר וטיסת המשך ללאס ואגס – הגעה בצהרים – מנוחה וטיול ערב (לקחת מלון במיקום טוב)
יום ג' טיול יום מאורגן מלאס ואגס לסביבה.. (כמה אפשרויות) – לינה בואגס
יום ד חצי יום טיול עצמאי בסטריפ - אחה"צ טיסה לסן פרנסיסקו. – לינה סן פרנסיסקו מיקום טוב (יוניון)
יום ה סאן פרנסיסקו טיול עצמאי בעיר – לינה בעיר
יום ו בוקר בעיר ומשם בדרך לכיוון מריפוסה – לינה במריפוסה
יום שבת – פארק יוסמטי לכיוון דרום לינה באיזור פרסנו
יום ראשון – פארק סקויה ומשם דרומה. לינה באיזור בייקרספילד
יום שני – נסיעה מערבה לכיוון מליבו טיול באיזור מליבו (לפי הלוז) – לינה שם.
יום שלישי – כניסה ללוס אנג'לס טיול בעיר לינה באיזור מרכזי
יום רביעי – לוס אנגלס (לשקול אפשרות לסיור מאורגן /אטרקציה רצויה) לינה בעיר
יום חמישי – התארגנות ויציאה לנמל התעופה (הטיסה בצהרים)
-
אם אתם רוצים לרווח קצת אז אפשר לוותר על פארק סקויה ולראות את עצי הסקויה במריפוסה גרוב שבכניסה הדרומית ליוסמיטי. בלי קשר, יוסמיטי בסופ"ש בחופשת הקיץ עמוס מאוד אז כדאי לקחת את זה בחשבון.
אני לא יודע מה המגבלות שלכם אבל אם אתם רוצים לכלול את כל המקומות האלו בזמן כל כך קצר כדאי לנחות בסן פרנסיסקו, משם ליוסמיטי, משם לוגאס ומשם ללוס אנג'לס.
-
@thomas757 תודה, נתת לי רעיון אולי באמת נחתוך מערבה אחרי יוסימטי (כולל הסקויה באיזור מריפוסה) לכיוון הים ונרוויח יום טיול דרומה על האתרים בכביש 1.. בודקת
הדבר היחיד שקבוע לנו הרגע זה הטיסות הלוך וחזור לארץ מלוס אנג'לס..
והתוכנית המקורית היתה בסגנון שלך אבל אנחנו רוצים להמנע מנסיעה של שעות ארוכות במדבר - שזו המשמעות של נסיעה מכוון היוסימיטי ו/או לוס אנג'לס ללאס וגאס. בגלל זה חשבנו פשוט להמשיך ולהתחיל משם.
-
שימו לב שכביש 1 עדיין חסום באיזור ביג סור. זה מהסופה שהייתה בדצמבר/ינואר. תעקבו אחרי עדכונים. אפשר מיוסמיטי לנסוע למונטריי ולהמשיך דרומה על 101 אם כביש 1 חסום.
-
חייב להגיד שבאופן אישי התוכנית נראית לי מאוד מאוד מהירה. לכל מקום יש לכם קצת פחות מאשר המינימום, שלא לדבר על קצת ריווח.
טיסת "המשך" לווגאס - יש כאן לא מעט סיכון. הטיסה הלוך יכולה לאחר (בכל זאת, אלעל) או עיכוב אחר בתורים ואז תפספסו את הטיסה וגם הלך הכסף
ווגאס - כמו שכתבתי לכם, בשעות היום חם שם למות, עיקר האקשן קורה בשעות החשיכה (גם בגלל החום וגם בגלל התאורה). בערב הראשון תהיו עייפים ובשני אחרי טיול יום מלא...
סן פרנסיסקו - שימו לב לדיווחים הרבים על ההדרדרות של איזור יוניון, אולי עדיף בצפון באזור המזחים. הקדשתם לעיר רק יום וחצי - צובט קצת בלב כי בכל זאת זו סאן פרנסיסקו...
גם יוסמיטי קצת חטוף, אפילו אם לא עושים אף מסלול.
פארק סקויה זה הרבה יותר מאשר רק חורשות סקויה, אבל גם לי נראה שאין לכם מספיק זמן.
-
@עמיחי13 תודה אלו גם היו המחשבות שלנו מול התוכנית..
החלטנו לותר על טיול יום שלם בואגס יש המון אפשרויות לסיורים יותר נחמדים ופחות לחוצים בסביבה וכך להרוויח עוד פעילויות ערב

הבנתי נכון שאם לוקחים טיסת המשך דרך "אלעל" הם אמורים לקחת עליה אחריות ולעלות אותנו על הטיסה הבאה.. ? (נאמר לנו במפורש) - מצאתי דרכם באופן מפתיע דיל הרבה יותר טוב וזול כולל המשך ..
אנחנו באמת רוצים להאריך קצת בסן פרנסיסקו/איזור הטבע ולקצר בלוס אנג'לס (אנחנו פחות טיפוסים של "בתי מפורסמים" ודיסנלד/פארקי שעשועים לא הפעם.. )
חשבנו אולי להתאמץ קצת ביציאה מסן פרנסיסקו יותר מאוחר באותו יום (כלומר לבלות שם עוד) ולישון יותר קרוב ליוסמיטי - להקדיש לו יומים כאשר היום השני יסתיים באיזור המריפוסה כך שנוכל לעשות "וי" גם על עצי סקויה ;-).
ואז להאט את הקצב ולרדת מערבה לכיוון הים כאשר נשאיר רק 2 לילות בלוס אנגלס אבל החלק הזה בתוכנית בכלל עוד לא סגור.
אשמח לדעת למה אתה מתכוון לגבי איזור היוניון - איזה איזור כדאי לנו להתמקם כך שיהיה נוח ונגיש (לא נהיה עם רכב, נשכור רק כשנצא מזרחה) לאטרקציות המרכזיות - תחב"צ וכו'..
-
אין לי בעיה עם המהירות, פשוט מנסה להבין מה אתם רוצים לעשות בכל מקום, והאם זאת פעם ראשונה למשל ל.א. ״טיול בעיר״, מה רוצים לראות, מלבד הפקקים האינסופיים? ומזכיר שהסטריפ בוגאס מרשים בלילה
-
משום מה הבנתי שאת הטיסות כבר הזמנתם ללוס אנג'לס והטיסה לווגאס נרכשת בנפרד. אם הטיסה לווגאס נרכשת מאלעל כחלק מהכרטיס אז הקונקשן באחריות החברה ואין בעיה (וגם אין תוספת על המזוודות).
לגבי סן פרנסיסקו - הייתי הרבה פעמים אבל בכל הפעמים הייתי עם רכב או בנסיעות עבודה (ואז נסעתי במוניות ואובר). יהיו לכם בעיר בערך יום וחצי, שזה ממש מעט לעיר הזו (לדעתי, ולדעת הרבה אחרים, העיר היפה והמעניינת בארה"ב). ביום וחצי לא תספיקו כמובן הרבה ולכן כדי לענות לגבי מיקום לינה צריך קודם להבין מה התוכנית שלכם בעיר. יש איזור די פופולרי ללינה באיזור המזח הצפוני (Fisherman's Wharf) שם יש בתי מלון יוקרתיים ויש גם איזור של מוטלים עממיים יותר (ודי פופולריים כאן בפורום) באיזור רחוב לומברד (משדרות ואן נס לכיוון מערב). משם זה מרחק הליכה לאיזור הרציפים, הגבעות של ראשין ונוב, הקטע המפורסם של לומברד ועוד. תוכלו לסייר שם ביום הראשון ואז בבוקר היום השני לשכור רכב ולהגיע איתו למקומות רחוקים יותר (כמו תצפית שער הזהב). לא הייתי בעיר מאז הקורונה, אבל מספרים שאיזור כיכר יוניון במיוחד הפך להיות פחות נעים לתיירים (הומלסים).
-
@עמיחי13 הבנת נכון
זה מה שהיה בהתחלה .. ואז.. הבנתי שלא יעיל..חשבתי שזה די אבוד (לאור זאת שהכרטיסים נקנו באלעל) אבל אזרתי אומץ והתקשרתי לשירות הלקוחות שלהם הצלחתי לשנות את הכל אתמול (באופן מפתיע ברמות שנשארתי בהלם השירות של אלעל היה מעל ומעבר ברמה שיצאתי עם נסיעת המשך במחיר טוב יותר מזה של המקור. ;-). )אז עכשיו כן נגיע ישירות ללאס וגס ביום הראשון.
לאור ההמלצות פה בין השאר שלך :-). והעמקת הקריאה על אפשרויות שונות. ובעיקר דיון נוקב על סדרי עדיפות וזיכוך הרצונות (בעיקר הפער בין פנטזיות למה בפועל יהיה חוויתי)
החלטנו לשנות גישה
כרגע זה מתכנס ל- 3 לילות בלאס וגס שיאפשרו לנו גם יותר דברים "שאנחנו רוצים" וגם במתינות עם הג'ט לק (סה"כ אנחנו כבר לא כ"כ צעירים בגוף )
טיסה פנימית
ו-3 לילות בסן פרנססיקו (מה שיתן בערך 2 ימי טיול כי יום אחד ניקח טיול מאורגן לטבע מחוץ לעיר (לא סגרנו סופית כי יש הרבה אפשרויות יפות).
ואז נשכור רכב ונתחיל דרומה לאורך החוף כולל לינה בדרך וסיורים שמעניניים אותנו יותר כאשר עוד לא סגרנו על לילה אחד או שניים צפונית ללוס אנג'לס - זה ישאיר לנו בין יום וחצי ליומיים וחצי בלוס אנג'לס
וידרוש נסיעה חוזרת יש מצב ;-). אבל זה מה יש
יש לנו מגבלות זמן קצובות לחופשות.
- הבנתי שמלונות בכיכר באיזור כיכר יוניון וצפונה /צפון מערב לכיוון הים הם במיקום הכי טוב וגם יותר בטוח בערב. ?
- אני עוד מתלבטת עם הטיסות כיוון שנהיה עם מזוודה לפחות אחת אולי אחת לכל אחד. וטרולי.. יתכן שיותר זול לטוס לנמל התעופה אוקלנד.. ועדיין לא הצלחתי להבין מאיפה יותר נוח להגיע לעיר אם אין רכב (כלומר תחב"צ/שאטלים)
אבל גם זה יסגר

-
כתבתי לכם שיש דיווחים על כך שאיזור כיכר יוניון הפך להיות פחות נעים לתיירים בתקופת הקורונה בגלל ריבוי הומלסים. או שתנסו לקבל מידע עדכני או שתלכו על בטוח ותקחו לינה באיזור הצפוני יותר.
-
@עמיחי13 כן רשומה לי ההערה שלך רק לכיוון צפון מהיוניון בינתיים עשיתי הצלבת חיפושים התוחמת את ההמלצות רק לשנה האחרונה בתקווה שזה יסנן דברם ש"השתנו"
נסגור את הסיפור עם הטיסה ונעבור לסוגית המלון
באמת תודה רבה על ההמלצות.