ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שלכת בוורמונט וניו המפשיר

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית טיול שלכת ורמונט מזרח ארהב ניו המפשיר
    6
    28
    1005
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ornaadi1
      ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

פונה לחוכמת המונים ...

לרשותי 8 ימים נטו לטיול לשלכת בוורמונט, ניו המפשיר והאזור. עד כמה זה אקוטי להצפין ולהגיע לפארק אכדיה באזור של בר הרבור??? האם אפשרי בכלל?? ואם מישהו יכול לשלוח לי הצעה למסלול אז בכלל אודה....

מוני ציפ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1

אורנה שלום

חשוב שתתני תאריכים של יציאה למסלול הרכוב ומהיכן, ולאן חוזרת ביום ה-8?

מוני

ornaadi1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ornaadi1
          ornaadi1 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

נוחתת ב26.9 בבוקר בניויורק או בוסטון...

ועולה על מטוס חזרה ב 5.10 בלילה.

בהנחה שהימים הראשון והאחרון יהיו ימי נסיעות בדרכים... חשוב לי לדעת האם 8 ימים נטו בצפון זה זמן סביר...לחוות את השלכת ושאר אתרי החובה

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונה וקשת
            יונה וקשת @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 שלום אורנה,

בכל שנה השלכת מגיעה בתאריכים שונים, שקשה לחזות מראש. בגדול התאריכים שלך קצת מוקדמים, כנראה תגיעי לפני השיא, אבל עדיין את עשויה לראות מראות יפים, כאשר ככל שתצפיני כך יגדלו הסיכויים לראות יותר צהוב-כתום-אדום-סגול ולא רק ירוק.

מה שהייתי עושה במקומך, בהנחה שניו יורק לא בתוכנית אלא רק נטו הצפון כפי שציינת, זה לנחות דווקא בבוסטון, וממנה להצפין עד לאכדיה - בר הארבור.

הסיבוב שעשינו עשוי להתאים לך עם שינויים קלים - נחיתה בבוסטון (אנחנו הקדשנו לה יום וחצי אחרי הנחיתה, לשיקולך), ממנה לסוע לאורך החוף צפונה, אפשר לסוע ביום אחד לבר הארבור אבל לדעתי מומלץ דווקא להקדיש יותר זמן לאורך החוף (מגדלורים, עיירות ציוריות, שייט לוויתנים אם בא לכם), ולישון לילה אחד באחת העיירות על הדרך (אנחנו ישנו ברוקפורט המתוקה, ויש גם את קמדן השוקקת ממנה).

באכדיה מומלץ לשהות יומיים או שלושה.

ממנה כדאי להמשיך להרים הלבנים, שגם להם כדאי להקדיש יומיים ואפשר גם שלושה, ולחזור לבוסטון - תלוי איך חילקת את הימים קודם.

אם את לא עולה עד לאכדיה תוכלי לעלות מבוסטון לאורך החוף עד לקמדן, וממנה לחתוך מערבה להרים הלבנים, מהם להמשיך לוורמונט, ולחזור לבוסטון.

אני אישית התאהבתי באכדיה, ואני חושבת שמיקומה הצפוני משפר את סיכוייך לראות שלכת במועד המוקדם יחסית שלך, אבל גם וורמונט מהממת. לשיקולך.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

הפרש הנסיעה מניו יורק או מבוסטון ברכב פרטי הוא 2-3 שעות, ומכיוון שהיום הראשון והאחרון יוקדשו ממילא לנסיעות

זה לא כ"כ ישנה (למרות שגם אני בעד בוסטון). ולשואלת סיבות משלה למה לנחות בנ.י.

וכמו שנאמר - זמני השלכת משתנים והחלטות לאן לנסוע עדיף שיתקבלו סמוך להגעה על פי הפרסומים השונים לקראת העונה.

אז צריך לסגור טיסה לפני שיודעים היכן תהיה השלכת במיטבה.

לכן השאלה עד היכן להצפין מוקדמת מדי לדעתי. אכדיה הוא פארק משגע ויש טעם להשאר שם מספר ימים גם בלי השלכת.

אבל אם המטרה היא השלכת - אז חכו עם קבלת ההחלטות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ornaadi1

תודה רבה על התגובות.... לצערי, משרד החינוך הוא שמגביל אתי... השלכת והאזור הם מטרת הטיול. יכולה לוותר על ניו יורק... אבדוק מתי השלכת מגיעה ואחליט אם אכן המאמץ שווה. שוב, תודה על ההתייחסות

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונה וקשת

@ornaadi1 אני רוצה לחדד נקודה חשובה בנוגע למושג "טיול שלכת בניו אינגלנד":

מכיוון שמשרד החינוך מגביל אותך לתאריכים שהם הכי רצויים לכל עם ישראל (אולי רק משרד החינוך מגביל ממש את עובדיו ותלמידיו, אבל גם למי שעובד במגזר הפרטי יש העדפה לטייל בחגים) - המשמעות היא שככל שתחכי עם ההחלטה מחירי הטיסות במועדים האלה רק יאמירו.

מאידך, לדעת בדיוק מתי תגיע השלכת ולאן זה משהו שיודעים במקרה הטוב שבוע-שבועיים מראש.

לכן -

אם החלטת לוותר על ניו יורק לטובת טיול שהדגשו שלכת, יש העדפה ברורה בטיול כזה, בטח כשהוא מוקדם יחסית בעונה, לנחות בבוסטון ולעלות ממנה צפונה.

את צריכה להבין שאין ולא תהיה לך שליטה לגבי כמה שלכת תראי בדיוק. הלוקסוס הזה שמור ל"ציידי השלכת" שחיים באיזור ויש להם אפשרות לשמוע דיווח על שלכת במקום X, לעלות על האוטו ולסוע לשם מהיום למחר.

מה שכן - בעונה הזאת חד-משמעית יהיה לכם טיול מקסים באוירה סתווית ובטבע משגע, וככל שתצפינו בהחלט תהנו גם מהשלכת, גם אם לא תתפסו אותה בשיאה.

זה בנוגע להזמנת הטיסות.

בנוגע ללינות - זה נכון שאת לא חייבת להחליט עכשיו אם מבוסטון תעלו עד אכדיה או שתפנו דווקא לוורמונט, אבל גם מקומות הלינה באיזורים האלה נתפסים, ופה יש משמעות להרכב שלכם - אם אתם זוג יהיה יותר קל להשיג לינות ברגע האחרון, בהרכב רחב יותר לפעמים כדאי להזמין קצת קודם.

לקינוח אני מצרפת כמה תמונות שצולמו באיזור בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר 2019:

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • מוני
                    מוני @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

שוב שלום

ראשית שאפו ליונה וקשת על התובנות המדויקות והמפורטות בנוגע לעיתוי

ההגעה למוקדי השלכת ,בתוספת הנגיעה הכללית שלה על יפי הסתיו בניו אינגלנד.

מאחר והטיול שלך מובן על ידי שהוא עבור שלכת, אני בכל זאת רוצה להציע כיוון נוסף

לפני וורמונט וההרים הלבנים בניו המפשייר ,והוא מסלול עם כיוון השעון ,ובכך להוסיף את האדירונדאק

אזור מקסים שמקדים לעיתים מופעי שלכת סבירה גם בתוך השבוע האחרון של ספטמבר.

מסלול כזה כפי שאני מציע במיפוי המצורף נותן בנוסף סיכוי טוב מאוד להנאה אפילו מושלמת

משלכת כאשר תגיעי באמצע השבוע הראשון של אוקטובר להרים הלבנים.

https://goo.gl/maps/3oFMMM4x3h36ZQG76

בחזרה מההרים הלבנים לשדה בבוסטון לשם גיוון ,ניתן יהיה לשלב מפרצים ועיירות חוף מבוקשות בחוף הדרומי של מיין

26/9-נחיתה

27/9-דרך מזרח וורמונט ומערבה הגעה ללייק ג'ורג' בצד של מדינת ניו יורק

28-דרך לב האדירונדק הגעה לללייק פלאסיד

29- לייק פלאסיד וסביבתה

30- מעבר לצד של וורמונט ברלינגטון/סטוה

1/10-כוכבי / מעגלי חוזר למקום הלינה

2/10-הגעה להרים הלבנים

3/10-הרים לבנים מעגלי

4/10-אפשר ביקור בצפון ההרים הלבנים סוג של כוכבי.

5/10- הגעה לטיסה דרך עיירות חופי מיין הדרומיים

במידה ויכול להיות רלוונטי אפשר לצייד אותך בחומר של גולשים ביעדים הרשומים

מוני

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • ציפ
                      ציפ @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 ממליצה בחום גם פארק אכדיה. מדהים ואקזוטי וכל מילה מיותרת.

ממליצה מאוד לנסוע על כביש מס' 1 המרהיב. עד בר הרבור. אם יספיקו לך הימים- איני יודעת. השלכת מרהיבה וחושב לדעת מתי לתזמן הימים. ממליצה להוסיף עוד מספר ימים אם אפשר כדי שלא תהיו רוב הזמן בנהיגה. יש באתר המון המלצות על כל המקומות בדרך. לפני הקורונה נעזרתי רבות ונהננו מכל רגע. לא לפסוח על ההרים הלבנים- שהופכים לצבעוניים מאוד ובהחלט פארק אכדיה ובר הרבור. בהצלחה

• יונה וקשת
                        יונה וקשת @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני העליה מלייק ג'ורג' בכבישים הקסומים לאדירונדק בהחלט היתה מהנהיגות היפות שלנו בטיול!

ואם עושים את זה, הרי שחצי שעה צפונה מלייק גו'רג', על הדרך לאדירונדק, מומלץ מאוד לעשות טיול אופני מסילה של שעתיים לאורך נהר ההדסון במקום הזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • ornaadi1

וואווו... איזה כיף לקרוא את התגובות... אז נכון, משרד החינוך מגביל אותי מאוד.... אבל החכמתי מכל מה שכתבתם...
                          תודה רבה לכולם ומניחה שאחזור לשמוע את דעתכם כשאבנה מסלול.

• ornaadi1
                            ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי ornaadi1

שוב שלום ... אז ככה, הטיסות הוזמנו.
                            נחיתה 26.9 ב6 בבוקר!! 26.9 לקיחת הרכב ונסיעה ישירות לקייפ קוד לשייט לוויתנים. סיום משוער:15:00 ויציאה צפונה לכיוון בר הרבןר. (לינה: כמה שנצליח להצפין עד שהעייפות תגבר עלינו)
                            27.9 בר הרבור - אזור מזרחי לינה בר הרבור
                            28.9 בר הרבור - אזור מערבי 29.9 יציאה לכיוון קונווי ( מה יש לראות בדרך?) לינה בקונווי
                            30.9 אזור קונווי .(אשמח למסלולים או מקומות שאסור לפספס) לינה: קונווי או מערבה באזור סטאוו
                            1.10 סטאוו לינה: סטאו
                            2.10 סטאו והאזור לינה: סטאו
                            3.10 מסטאו דרך ברלינגטון , AUSABLE CHASM לינה: לייק פלסיד
                            4.10 יציאה לכיוון לייק גורג , אופני מסילה ועוד מקומות שתמליצו לינה : לייק גורג או ליד??
                            5.10 לייק מתחילים את הדרך חזרה לניויורק דרך ההרים הירוקים. נשמח למקומות או מסלולים. לינה : באמצע הדרך לניויורק
                            6.10 אחהצ חייבת להגיע לניויורק
                            האם יש אטרקציה או מקום שהוא בחזקת MUST בהרים הירוקים?? או שכדאי להוסיף עוד יום במסלול שהכנתי...

תודה רבה מראש על תגובותיכם

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • dhz
                              dhz @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 אם כבר להוסיף יום, אני הייתי מציע להוסיף אותו בניו המפשייר ולא בורמונט. אני עשיתי את הדרך מבר הרבור לכוון North Conway. על פי הצעה של מוני, עברתי ליד אגמי Ringeley. לא משוכנע שזה הכרחי. עצרתי גם בעוד אתר טבע קטן עם מפל מים לפני כן. סך הכל, לא הנסיעה המענינת ביותר.

לגבי ההרים הלבנים, הרי שיש שם שני איזורי עניין עיקריים, לדעתי. האחד הוא כביש 112 בתוך ההרים הלבנים וגם קצת אחר כך (אתר Lost River). לאורך כביש 112 יש מספר עצירות (אגב, אם אין לכם פס שנתי America The Beautiful, עליכם לרכוש כרטיס חניה בחניה הראשונה בכביש. העלות היא דולארים בודדים (לא יודע מה העלות המעודכנת. מניח שמדובר באיזור ה- $5). מציע שתצטיידו בדולארים בודדים כי צריך לשים את הכסף במעטפה ואין קבלת עודף, כמובן.

האיזור השני המעניין הוא איזור Franconia Notch, צפונה יותר מכביש 112. נוסף על כך, ניתן לעלות לפסגת הר וושינגטון. העליה בתשלום. כדאי לעלות רק במזג אויר טוב ובהיר.

• ornaadi1

עדיין לא נכנסנו לעומק ה-"מה עושים כל יום"... רציתי תגובות על שלד המסלול ולשאול האם נכון לעשות את המסלול בכיוון הזה או להחליף ולעשותו עם כיוון השעון? האם יש הבדל בין שייט לוויתנים בקייפ קוד לעומת זה של פארק אכדיה?

יונה וקשת dhz מוני 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • יונה וקשת

@ornaadi1 בגדול התוכנית נראית לי טובה, תמיד אפשר לדקדק ב"כדאי X במקום Y" אבל היא הגיונית וסבירה -

למעט היום הראשון!!!

לנחות מטיסה טרנסאטלנטית על הבוקר, לצאת לקייפ קוד (נהיגה לא קצרה), ואז שיט של כמה שעות שעולה המון וכנראה שבמהלכו תעדיפו מיטה על לוויתן, ואחר כך עוד נסיעה ארוכה ממש לבר הרבור... (כתבת "לינה - כמה שנצליח להצפין" - כלומר תסגרו אותה ספונטנית - האם את באמת רוצה להתעסק עם המנהלות ובעיקר עם ההימור הכרוכים בסגירת לינה ספונטנית לאורך הדרך אחרי כל זה? ומה אם המקום שתמצאו ברגע שבירת העייפות לא יהיה פנוי ותצטרכו לסוע עוד שעתיים עד למקום הבא?).

נראה לי לא סתם יום קשוח ולא מהנה, אלא במידה מסויימת אפילו מסוכן בהיבט של נהיגה של שעות רבות במצב של חסר-שינה וג'ט לג.

אני הייתי סוגרת מקום לינה לערב הראשון באחת העיירות לאורך החוף שנמצאת במרחק נסיעה של עד 4 שעות משדה"ת, אפשר בדרך לעצור לראות מגדלורים, ובערב הראשון רק יוצאת בה לארוחת ערב והולכת לישון, כאשר את שיט הלוויתנים הייתי דוחה למחרת (יש בעוד מקומות, למיטב זכרוני בקמדן אבל אני לא סגורה על זה אז תבדקי),וממנו ממשיכה לבר הרבור.

• ornaadi1

תודה רבה על ההערה וההארה...רק עוד חידוד קטן בעניין כיוון הנסיעה... האם נכונה העובדה שהשלכת מתחילה ממערב למזרח?? ואז אולי שווה להתחיל מהאדירונדק או שזה לא ממש משמעותי?

• dhz
                                      dhz @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 אני יצאתי לשייט צפיה בליויתנים מ- Gloucester שב- Cape May, מצפון מערב לבוסטון.

• מוני
                                        מוני @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי מוני

@ornaadi1

שאלה אולי מיותרת וסליחה מראש אבל בכל זאת -

היכן אתם נוחתים בבוסטון או בניו יורק?

ובלי שום קשר לשאלה שלי ,קייפ קוד מיותרת בכל מצב

יש מספיק אפשרויות לשייט במעלה הדרך למיין-צודקת יונה וקשת.

וגם לשאלתך על התחלתה של השלכת ממערב למזרח ,מניסיון של שנים שלי ושל אחרים בפורום

האדירונדאק אכן נצבע בדרך כלל במידה סבירה כבר בשבוע האחרון של ספטמבר

ואני אף הצעתי חלוקה משלי האדירונדאק תחילה עם כיוון השעון בתגובה קודמת ,על מנת להגיע להרים הלבנים

לפחות באמצע השבוע הראשון של אוקטובר,

שורה תחתונה השלכת נאמר שהיא מתחילה מצפון לדרומה ומערבה.

ברם אולם ,אם רציתם אכדיה סעו קודם לפארק אכדיה, כי בהצעתי לא כללתי אותו ,בטוח שגם

בתאריכים שלכם באדירונדאק תיהנו מאוד.

אם אתם רוצים לייק ג'ורג' מציע להאריך קצת את הדרך אליו מלייק פלאסיד, ואם תרצי אמפה הצעה

מוני

• ornaadi1

תודה רבה על ההערה וההארה...רק עוד חידוד קטן בעניין כיוון הנסיעה... האם נכונה העובדה שהשלכת מתחילה ממערב למזרח?? ואז אולי שווה להתחיל מהאדירונדק או שזה לא ממש משמעותי?

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • מוני
                                            מוני @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1

האם הנחיתה בבוסטון?

ornaadi1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון