טיול מאורגן מניו יורק לוושינגטון די סי
-
שלום,
מתענינים לגבי טיול מודרך מניו יורק לוושינגטון דיסי.
אשמח לשמוע המלצות לטיול יומי מאורגן שמתאים לבחורה דתית.
מצאנו באינטרנט חברה בשם "קול טורס"
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר אותם
ומה הממלצות לגביהם
הנה לינק
תודה
-
לא יודע לתת המלצות כי לא הייתי בסיור כזה.
אבל מקריאת התוכנית:
- מדובר בנסיעה של כ4 שעות לכל כיוון. עם ההפסקות בדרך אני מניח שמגיעים לעיר בסביבות 11\12. כנראה שבסביבות 6\7 צריך כבר לצאת בדרך חזרה - ככה שנשאר כ7 שעות ברוטו.
- האתר היחיד שנכנסים אליו זה מוזיאון התעופה והחלל (המוזיאון בחינם)
- שאר הביקור כולל צפיה באנדרטאות \ מבנים
אם יש לך חלום לראות את המקומות האלה, אפילו בחטף, ואין לך שום אפשרות אחרת - אולי זו אפשרות טובה אם יש באפשרותך להקדיש קצת יותר זמן (לפחות יום וחצי נטו) זה יותר כדאי. אפשר גם להשאיר לטיול אחר שיבוא בהמשך (עם בן זוג או משפחה)
-
לא יודע לתת המלצות ספציפיות על החברה אבל הטיול מרגיש לי פספוס, כולל המון מקומות מעניינים אבל בעיקר עוברים לידם. יש שתי שאלות:
- מה בדיוק מעניין אותך לראות במול?
- האם יש אופציה שתצאי עצמאית לטיול כזה? הההגעה מניו יורק לוושינגטון ממש פשוטה, גם ההתניידות בין האנדרטאות והמוזיאונים, תוכלי להתמקד במה שמעניין אותך ואם צריך (ולדעתי כנראה יהיה צריך) תוכלי להאריך את הביקור.
וכמו שעמיחי אמר, אם זו האופציה היחידה והאתרים האלו ממש בוערים בעצמותייך אז זו אפשרות, לדעתי אפשרות בעלות די גבוהה.
-
-
אם את מסתדרת היטב עם אנגלית, קחי אוטובוס בוקר מניו יורק לוושינגטון, לינה בעיר וחזרה באוטובוס למחרת בערב. בעיר וושינגטון עצמה קל מאוד למצוא סיורים מודרכים מקומיים. בוושינגטון יש גם מסעדות כשרות כך שגם בנושא הזה יהיה לך קל להסתדר.
-
אם את חייבת הדרכה בעברית אז אני לא מכיר. אם את לא חייבת הדרכה או רוצה הדרכה אבל לא בעברית אז אין בעיה לעלות על רכבת ב Penn או על אוטובוס (בגרושים, אם קונים כרטיס מספיק זמן מראש) ולהגיע לבד ל DC, ואז גם אפשר להשאר ללילה (או שניים) ולנצל הרבה יותר טוב את הביקור. ב MALL אפשר לרכוש כרטיס יומי לטורמוביל שמגלגל אותך בין האתרים, או לחילופין אפשר ברגל, הכניסות לרוב האתרים חינמיות (לחלק צריך להזמין כרטיסים מראש), חלק מהאתרים ממילא מודרכים (כמו מוזיאון השואה), בחלק יש אנשים שישמחו לספר עליהם כמו אנדרטת ויאטנם או קוריאה.