ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לא נפתר תכנון טיול סלובניה+קרואטיה (10 ימים, זוג+3 צעירים)

פורום אירופה
    לובליאנה
    3
    4
    139
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע נערך לאחרונה על ידי

שלום וברכה,

אני מתכנן טיול עם המשפחה (זוג + שלושה צעירים 27-18) ביולי לסלובניה+קרואטיה. עשרה לילות.

אני מנסה להחליט היכן לשהות... אז יש לי כמה לבטים. אני לא מחפש המלצות על מקומות לינה ספציפיים, אלא בעיקר איך כדאי לסדר את הלינה והנסיעות.

מצרף צילומסך של מפה (אתר Wanderlog) עם המקומות שאני שוקל לבקר בהם.

ממש בגדול, התכנון כרגע:

- 5-4 לילות איזור בלד

- 2 לילות פוסטוינה

- לילה באיסטריה

- לילה או שניים בפליטביצה (התלבטות בהמשך)

- לילה בלובליאנה

האם זו חלוקה סבירה?

האם בטיחותי להשאיר מזוודות ברכב במקומות התיירותיים, או בכלל? אם ניסע בין מקומות לינה בוודאי נעבור במקומות שנרצה לעצור בהם. עד כמה צריך להיות חשדן/זהיר?

באיזור בלד/טריגלאב אין לי בעיה, נעשה טיול כוכב.

נראה לי שנלון גם לילה אחד לפחות בפוסטוינה, כי ממילא נרצה לטייל שם במערות ובטירה וגם במערות שקוציאן, ואם נרצה גם לקפוץ לטרייסט זה קרוב לשם.

פליטביצה רחוקה מרוב המקומות האחרים שארצה להיות בהם. מתלבט אם ללון לילה אחד באיזור (ואז בהכרח יש נסיעה ארוכה או ביום הביקור או ביום לפניו/אחריו) או שני לילות (להגיע בערב, יום שלם לאיזור, לצאת למחרת בבוקר). הצעות/המלצות?

ובנוסף מתלבט האם להקדיש יום ולילה לחצי האי איסטריה, בעיקר בזכות מערות פאזין (לא יימאס לנו ממערות עד אז, אולי??), Vela Draga (שווה טיול?), רוביני וגרוז'ניאן.

לילה אחרון בלובליאנה, כי הטיסה חזור יוצאת בשעת בוקר די מוקדמת.

אה, והאם שווה להקדיש יום לזאגרב? כי היא לא ממש "על הדרך" לשום מקום (אולי בין פליטביצה ללובליאנה) והבנתי שהיא פחות יפה מלובליאנה.

עצות, תיקונים, הערות, העברות בנקאיות והתרעות יתקבלו בברכה.

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hil
        hil נערך לאחרונה על ידי

וואי, עניתי על החלק מהשאלות האלו לפני איזה 10 שנים.. 🙂 ככה, אענה על החלקים שאני מכיר

1. פליטביצה - לדעתי חבל על הכסף לישון בשמורה, אפשר לישון בעיירה הנחמדה slunj שלא מאד רחוקה משם
        2. אחרי השמורה, (יום אחד אתם מטיילים שם?) זה תלוי בכם, אבל אני דוקא הייתי מקצר טווחים, וחוזר חזרה לאזור לובליאנה, וכך היום הבא להתחיל מקרוב
        3. אפשר לעשות לובליאנה פוסטוינה אותו כוכב
        4. לא ממליץ לעשות את המערות שקוציאן ופוסטוינה
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • hil
          hil נערך לאחרונה על ידי

4 (נשלח בטרם עת) לא ממליץ באותו היום. זה מאד עמוס לעין ולחוויה, 2 מערות נטיפים. אגב, שקוציאן בעיני יותר חוויתית, יותר בתולית. פוסטוינה מתוירת יותר, וחוויה שונה קצת. 5. היינו יום באיסטריה, ובעיני זה היה די בזבוז זמן יחסית לאלטרנטיבות, אבל היינו פחות ימים, אני בטוח שבוהיני יותר מעניין 6. אנחנו שלבנו גם את ונציה בטיול הזה, שעתים וארבעים מאופטיה, לקח לנו.

• nuritd
            nuritd @יובל אבו ארבע נערך לאחרונה על ידי

@יובל-אבו-ארבע

שלום גם לך,

לגבי פליטוויצה-ממש ממליצה ללון כמה שיותר קרוב לשמורה, והגיע מוקדם, עם הפתיחה. אם אתם אוהבי לכת-כדאי לעשות את המסלול הארוך, הכולל הרבה הליכה במקומות הפחות תיירותיים של השמורה.

לגבי פוסטוינה-גם לדעתי לא כדאי לטייל ב2 המערות באותו יום. שתי המערות שונות אחת מהשניה ושווה לטייל בשתיהן. פאזין מציעה חוויה שונה, אז אם אתם אוהבים אוהבים מערות, גיאולוגיה ו-כדאי. זה בהחלט קצת יותר הרפתקני. יש שם גם אומגות .אם ימאס לכם מערות-תלוי בכם, בטעמכם. בכל מקרה-שווה לנוח גם באחד החופים היפים באזור.

בטיול קצר יחסית-הייתי מוותרת על ליובליאנה וגם על זגרב. כן, לובליאונה יפה יותר, אבל זגרב יותר מעניינת לטעמי., קצת שונה מערים אירופאיות אחרות.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון