ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. יובל אבו ארבע
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 17
    • פוסטים 36
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

יובל אבו ארבע

@יובל אבו ארבע

0
    מוניטין
    17
    צפיות בפרופיל
    36
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 232472 גיל 59

יובל אבו ארבע הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי יובל אבו ארבע

• תכנון טיול סלובניה+קרואטיה (10 ימים, זוג+3 צעירים)

שלום וברכה,

אני מתכנן טיול עם המשפחה (זוג + שלושה צעירים 27-18) ביולי לסלובניה+קרואטיה. עשרה לילות.

אני מנסה להחליט היכן לשהות... אז יש לי כמה לבטים. אני לא מחפש המלצות על מקומות לינה ספציפיים, אלא בעיקר איך כדאי לסדר את הלינה והנסיעות.

מצרף צילומסך של מפה (אתר Wanderlog) עם המקומות שאני שוקל לבקר בהם.

ממש בגדול, התכנון כרגע:

- 5-4 לילות איזור בלד

- 2 לילות פוסטוינה

- לילה באיסטריה

- לילה או שניים בפליטביצה (התלבטות בהמשך)

- לילה בלובליאנה

האם זו חלוקה סבירה?

האם בטיחותי להשאיר מזוודות ברכב במקומות התיירותיים, או בכלל? אם ניסע בין מקומות לינה בוודאי נעבור במקומות שנרצה לעצור בהם. עד כמה צריך להיות חשדן/זהיר?

באיזור בלד/טריגלאב אין לי בעיה, נעשה טיול כוכב.

נראה לי שנלון גם לילה אחד לפחות בפוסטוינה, כי ממילא נרצה לטייל שם במערות ובטירה וגם במערות שקוציאן, ואם נרצה גם לקפוץ לטרייסט זה קרוב לשם.

פליטביצה רחוקה מרוב המקומות האחרים שארצה להיות בהם. מתלבט אם ללון לילה אחד באיזור (ואז בהכרח יש נסיעה ארוכה או ביום הביקור או ביום לפניו/אחריו) או שני לילות (להגיע בערב, יום שלם לאיזור, לצאת למחרת בבוקר). הצעות/המלצות?

ובנוסף מתלבט האם להקדיש יום ולילה לחצי האי איסטריה, בעיקר בזכות מערות פאזין (לא יימאס לנו ממערות עד אז, אולי??), Vela Draga (שווה טיול?), רוביני וגרוז'ניאן.

לילה אחרון בלובליאנה, כי הטיסה חזור יוצאת בשעת בוקר די מוקדמת.

אה, והאם שווה להקדיש יום לזאגרב? כי היא לא ממש "על הדרך" לשום מקום (אולי בין פליטביצה ללובליאנה) והבנתי שהיא פחות יפה מלובליאנה.

עצות, תיקונים, הערות, העברות בנקאיות והתרעות יתקבלו בברכה.

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • RE: פורטוגל: 8 ימים מלאים, יולי 2022. איפה ללון?

תודה לכם! בינתיים התאפסתי קצת והחלטנו על ליסבון + אלגרבה. עכשיו מחפש איפה כדאי לעבור בדרך. אסתכל בקישורים ששלחתם!

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • פורטוגל: 8 ימים מלאים, יולי 2022. איפה ללון?

שלום כולם,

אנחנו נהיה בפורטוגל למשך 8 ימים מלאים ביולי. (נחיתת בוקר בליסבון בשבת, המראה בחזרה בצהרים ביום א'+שבוע).

אנחנו זוג + שני בנים סביב גיל 20. אוהבים ערים צבעוניות וכפרים מיוחדים, אוהבים טבע (אך לא טרקים ארוכים, נגיד 4-3 שעות טיול) וכמובן מים... נחלים, בריכות, חופים יפים. עתיקות זה פחות הקטע שלנו, מוזיאונים - ככה ככה (נגיד, מוזיאון המדע והטבע כן, מוזיאון ארכיאולוגי והיסטורי לא). יין לא מדבר אלינו כל-כך. מאכלי ים דווקא כן.

ברור לי שנקדיש כמה ימים לליסבון וסינטרה. לא ברור לי האם אחרי-כן נפנה צפונה לעבר פורטו ועמק דורו (כי ירוק, ויפה, וקיץ ישראלי יש לי גם כאן) או דרומה לאלגרבה (כי אם כבר קיץ אז שיהיו חופים יפהפיים).

אני נוטה להבין שב-8 ימים יהיה קצת לחוץ לנסות להספיק גם וגם וגם. או אולי לא?

הלחץ שלי הוא על מלונות. אני רוצה להחליט בהקדם איפה נלון וכמה זמן נשהה בכל מקום, כי המקומות הטובים כבר אוזלים.

עצות והמלצות יתקבלו בברכה.

- יובל

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • RE: טלפון חו"ל: נוחת בשווייץ, שוהה בצרפת. מה כדאי?

וואו, תודה לכולם על כל התגובות, אבדוק את האפשרות של גלובל סים!

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • טלפון חו"ל: נוחת בשווייץ, שוהה בצרפת. מה כדאי?

אנחנו טסים לשהות של 4 ימים בחבל אלזס, צרפת. נוחתים וממריאים מציריך, שווייץ. (הטיסות לבזל היו בשעות לא נוחות.)

ממה שקראתי ברחבי המרשתת, אני לא בטוח שכרטיס סים שאני קונה בשווייץ יהיה טוב גם בצרפת, ולהיפך.

האם כדאי לי, אם כן, לקנות חבילת חו”ל בארץ (לקוח פלאפון)? או שיש כרטיסי SIM שטובים גם לשווייץ וגם לצרפת?

תודה מראש.

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • RE: קולמר: איך להגיע ומאיפה?

@יונית

שוב תודה. 

לאחר בדיקת מחירי רכבות – השם ישמור. זול יותר לשכור רכב! ובכך נפתרה בעצם הדילמה שלי. רק נקווה שלא יירד שלג.

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע

@משה-22

וואללה לא בדקתי הפרשים במחירי השכרת רכב בין פרנקפורט וציריך. תודה.

מה בדבר האפשרות להתנייד בתחבורה ציבורית? סביר? לא סביר?

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע

@יונית

אכן, תודה, אבל הן לא בשעות נוחות (כלומר הן יוצאות מישראל אחה”צ ובחזרה הן יוצאות בבוקר).

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • קולמר: איך להגיע ומאיפה?

אנחנו רוצים לבקר בקולמר והסביבה בחג המולד הקרוב (רק זוגתי ואני).

מבחינת טיסות, נראה לי הכי נוח להגיע לציריך (אין טיסות ישירות נוחות לבאזל, לצערי).

אנחנו נרצה לבקר בקולמר ובעיירות הסמוכות, וגם בשטרסבורג. נראה לי שיש שם תחבורה ציבורית ושאטלים סבירים.

התלבטויות:

• האם באמת הכי נוח לטוס לציריך? עד כמה שאני רואה, טיסות ישירות נוחות יש רק לציריך או לפרנקפורט (שזה יותר רחוק). לבאזל יש טיסה אחת בשעות לא מאד נוחות לנו.
      • האם לקחת רכבת מציריך עד קולמר? זה כולל לפחות החלפה אחת, עם המזוודה והתיקים. 
      • לחילופין, האם כדאי לשכור רכב בציריך? האם נזדקק לו בכלל, חוץ מאשר ליום ההגעה והעזיבה?

תודה מראש!

- יובל

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע
    • RE: קורפו: בעיית האשפה

בעסה... תעשו קצת ניקיון חפוז כזה, שייראה טוב? אנחנו מגיעים בעוד שבע שעות בערך. תודה מראש. 😉

פורסם בפורום אירופה
      יובל אבו ארבע
      יובל אבו ארבע