שלום וברכה,
אני מתכנן טיול עם המשפחה (זוג + שלושה צעירים 27-18) ביולי לסלובניה+קרואטיה. עשרה לילות.
אני מנסה להחליט היכן לשהות... אז יש לי כמה לבטים. אני לא מחפש המלצות על מקומות לינה ספציפיים, אלא בעיקר איך כדאי לסדר את הלינה והנסיעות.
מצרף צילומסך של מפה (אתר Wanderlog) עם המקומות שאני שוקל לבקר בהם.
ממש בגדול, התכנון כרגע:
- 5-4 לילות איזור בלד
- 2 לילות פוסטוינה
- לילה באיסטריה
- לילה או שניים בפליטביצה (התלבטות בהמשך)
- לילה בלובליאנה
האם זו חלוקה סבירה?
האם בטיחותי להשאיר מזוודות ברכב במקומות התיירותיים, או בכלל? אם ניסע בין מקומות לינה בוודאי נעבור במקומות שנרצה לעצור בהם. עד כמה צריך להיות חשדן/זהיר?
באיזור בלד/טריגלאב אין לי בעיה, נעשה טיול כוכב.
נראה לי שנלון גם לילה אחד לפחות בפוסטוינה, כי ממילא נרצה לטייל שם במערות ובטירה וגם במערות שקוציאן, ואם נרצה גם לקפוץ לטרייסט זה קרוב לשם.
פליטביצה רחוקה מרוב המקומות האחרים שארצה להיות בהם. מתלבט אם ללון לילה אחד באיזור (ואז בהכרח יש נסיעה ארוכה או ביום הביקור או ביום לפניו/אחריו) או שני לילות (להגיע בערב, יום שלם לאיזור, לצאת למחרת בבוקר). הצעות/המלצות?
ובנוסף מתלבט האם להקדיש יום ולילה לחצי האי איסטריה, בעיקר בזכות מערות פאזין (לא יימאס לנו ממערות עד אז, אולי??), Vela Draga (שווה טיול?), רוביני וגרוז'ניאן.
לילה אחרון בלובליאנה, כי הטיסה חזור יוצאת בשעת בוקר די מוקדמת.
אה, והאם שווה להקדיש יום לזאגרב? כי היא לא ממש "על הדרך" לשום מקום (אולי בין פליטביצה ללובליאנה) והבנתי שהיא פחות יפה מלובליאנה.
עצות, תיקונים, הערות, העברות בנקאיות והתרעות יתקבלו בברכה.