היוועצות בנוגע לאזורים באוסטריה
-
שלום,
אנחנו נוסעים לטיול של 9 ימים עם שתי בנותינו (5,7). רוצים לישון ארבעה -חמישה לילות בעמק שטובאי, וחושבים באיזה אזור לישון בחצי השני של הטיול (אולי יותר לכיוון זלצבורגלנד?). נוחתים וממריאים ממינכן.
או שאולי עדיף בכלל לישון את כל הלילות בשטובאי?
תודה!
-
שלום גם לך,
מתי? ולמה דווקא שטובאי? לטעמי-אוטצטל יותר אטרקטיבי. אבל גם שטובאי שווה. תבדקו מועדי פתיחת הרכבלים בקרחון, לפני שנה זה היה ממש בסוף יוני.
-
למה לא כל הטיול באותה הדירה באזור זלצבורגלנד?
-
אני היית ממליץ למקסם את הטיול בצורה מעגלית .
החלפת לינה כל יום או יומיים וכך תמקסמי שטח יותר גדול וחוויות לינה באזורים שונים.
תחוו ארוחות וטעמים מסוגים שונים ברחבי המדינה ככל האפשר. בכמה ממחוזות כולל דרום גרמניה.
כמובן לינות בהתאם במלונות ברמה גבוהה הכוללים את המנעמים שהאוסטרים יודעים לתת.
אפשר לחוות עליות ותצפיות למגוון פסגות וקרחונים אף מרוחקים יותר.
וזאת בהנחה שוויתרתם על נסיעה מזרחה לכיוון וינה.
9 ימים בטיול מעגלי ממינכן וחזרה, זה מסלול "טיל" - אתם נותנים עקיצות טובות ויכולים להנות מהטוב של המדינה הזו
-
אתה מציע לדלג עם 2 ילדות קטנות בין מקומות מגורים כל יום או יומיים?
-
כן.
למה הם הולכים ברגל ?
הילדים נוהגים ?
אני עשיתי את ארה"ב שהיא יותר גדולה טיפלה מאוסטריה, עברנו אלפי ק"מ וכל יום במלון אחר אפילו החלפתי מדינות לפעמים באותו יום.
הכל אפשרי , כמובן תלוי רצון ויכולת ומסוגלות.
"כל המרבה הרי זה משובח "
-
ידידי בוא ננתח דילמות:
- ילדים בגיל 5-7 ציוד נילווה ? - אין צורך בעגלות וטיטולים ומוצצים ודובי , אולי כסאות שניתן להכיר או לקנות ולזרוק לאחר מכן.
- פריקת מזוודות והעמסה על בסיס יומי ? אין בעייה , מר קונסירז' הוא עם גב חזק ורצון בלתי נלאה לקבל טיפ שמן .
- מקטעי דרך ארוכים לנהיגה ? חלוקה לתשעה מקטעים מתוחמים בחלק יחסית קטן של אוסטריה , משאיר לנהידגה ממוצעת של 1000 - 150 ק"מ ליום וזה באקסטרים.
- 4 נוסעים - רכב השכרה מיוחד ? ממש לא ניתן להסתפק במרצדס אי סטיישן, ב.מ.וו 530 או ב.מ.וו איקס 5 או אוודי אי 45 סטיישן מכונית זולות ומהנות.
- אוכל מיוחד לילדים - קיים ברחבי אוסטריה בשפע, יצאו לא מזמן מתקופת צנע. ראיתי איזה סניף של מקדונלדס אחד היכן שהוא.
- טיולים רגליים ? אין בעייה אפשר לבחור מסלולים קצרים , נוחים יותר או ממונעים, רק לא להשאיר בטעות ברכב.... חחחחח
- עלויות ? אני מניח שזאת הדילמה המרכזית ? לא נורא, חיים עם זה .
- מתנות ? חוסך פתק החלפה , מודדים את הבגדים והנעליים על הילדים ואז לא מגיעים לארץ ותורמים לילדים של השכנים.
- לקחת ילד אחד או שניים , שלושה .... ? ממליץ על שניים, מניסיון ככה הם יריבו ביניהם ופחות יחפרו להורים.
- משעמם ? לשכור רכב עם מסכים מאחור.
-
למשפחות אני ממליצה להישאר בנקודת לינה אחת או שתיים. הילדות צעירות מאד, יוני לא הכול פתוח-תבדקו מה רלוונטי לכם לפני הטיול. אישית-אני חושבת שאזור קייזר יותר ידידותי לילדים צעירים ואפשר לצרף את דרום בווריה (פוסן והסביבה) לטיול זה.
-
אישית מעדיף לנסוע כמה שפחות...בטח עם ילדות בנות 5-7. אולי עדיפות קלה לאיזור זלצבורג עם ילדים קטנים, למרות שגם בטירול יש המון. למטה הזכירו את איזור קייזר שגם מזכרוני מתאים אולי יותר לילדים.
צריך לקחת בחשבון שהיום הראשון והאחרון מוקדשים לנסיעות, ואם אתם עוברים מזלצבורג לטירול, אז זה יום שלם נוסף של נסיעות.
מנסיון של מספר פעמים באוסטריה מאוד ממליץ על לינה בחווה עם ילדות בגיל הזה. זה חלק מהחוויה. יש אתרים לחיפוש חוות, וזה מאוד מבוקש בחודשי הקיץ.
-
הבחורה נעלמה..
-
לא רק שנעלמה השאירה שאלה לפני 20 יום אפילו לא טרחה לחזור לסמן שראתה את התשובות.
הצעה--- לקרוא תמיד את השרשור, ואת תאריך פתיחתו--לפני שטורחים לענות.