בוקינג או אירביאנבי?
-
שאלתי בעבר אבל עברו כמה שנים מאז. והשאלה היא בכלל על דרום אפריקה, אבל הפורום הזה יותר פעיל

נניח שאני רואה את אותה דירה גם באירביאנבי וגם בבוקינג (ובפלטרורמות נוספות). קראתי על הדירה וביקורות בכל הפלטפורמות והחלטתי שהיא מעניינת. איפה עדיף להזמין?
ברור שיש שיקול פיננסי (יש הבדלי עלות קלים בין האתרים, אם כי הם די זניחים).
ויש אולי תנאי ביטול שקצת שונים בין האתרים.
השאלה היא האם יש שיקולים נוספים? שירות לקוחות, צבירת מוניטין / ותק / נקודות בפלטפורמות השונות, משהו אחר?
או שבעצם זה לא באמת משנה (ואז חוזרים לעלויות / תנאי ביטול)
-
ההגיון שלי אומר שזה לא משנה. אני אישית מעדיפה, אם דירה מסוימת מופיעה בשניהם, להזמין בבוקינג, כי ב airbnb גובים לפחות מחצית התשלום מראש, וזה לא תמיד מתאים לי.
-
*באתר שבו שירות הלקוחות אמין, נדמה לי שפחות באיירבנב.
-
מסכים איתך.
נדמה לי שאתר בוקינג גם יותר ידידותי (או שאולי התרגלתי לזה).
אני מוצא (למרות שלא הוזכר) ש hotels.com יותר מתאים לי וגם יש לי נסיון טוב עם
שרות הלקוחות שלו למרות שלעיתים התחושה היא שיש לו פחות היצע.
-
רוני, נכון. למרות שבעבר בדקתי מחירים בהוטלס והם היו יקרים יותר מהמתחרה(בוקינג), רק מקבלים צ׳ופר אחרי 10 לילות. באיירבנב נאלצתי לחפש באתר זמן רב קישור לשירות לקוחות ואז לנסות להבין את המבטא ההודי (הצלחתי) ובסוף לא מצאו דירה חלופית והפיצוי היה רק עבור יום אחד, למרות שהיו תקלות רבות בדירה, השתמשתי בכישורי כ"מקגייור"+מנקה בזמן החופשה(בעל דירה דוּש).
-
כל אימת שפניתי להוטלס בדבר המחיר היקר יותר לכאורה הם מצאו שלא עשיתי השוואה נכונה.
בוקינג מפרסמים ללא מיסים. הוטלס עם.
בוקינג לא כוללים א. בוקר גם אם המקום מציע זאת כחלק מהחבילה (בדקתי גם באתרי המלונות עצמם). הוטלס - תלוי.
[ ההנחה של לינה עשירית בהוטלס לא תמיד משתלמת כי לא כלול בה המס.
הקופונים היקרים, במיוחד אם לוקחים חדר לכמה ימים, מייקרים את התשלום הכולל גם עם ההנחה. ]
-
@אנשיםטובים חייבת לציין שבשתי הפלטפורמות קיבלתי שירות לקוחות מצויין כשהיה צורך.
בהיבט של צבירת זכאות - כרגע בבוקינג אני במעמד "ג'ניוס 2", כאשר יש לי עוד מספר לינות מסויים להגיע אליו עד מאי 2024 כדי לעלות ל"ג'יניוס 3", ומכיוון שבהחלט נהניתי מדי פעם מהטבות ג'יניוס (לא המון, אבל היו), וגם מכיוון שאני כבבר די קרובה ליעד ממילא - לי אישית כרגע יש עדיפות לבוקינג. כמובן שאצלך השיקולים יהיו כנראה שונים. שורה תחתונה: שתי הפלטפורמות טובות לדעתי.
-
תודה רבה נראה לי שאזרום עם יונה וקשת - היות ויש הבדלים קלים בתנאי התשלום, והבדלים גדולים יותר בתנאי הביטול, אז אני אייחס לזה חשיבות ולא לפלטפורמה.
-
מניסיון מצטבר שירות הלקוחות של בוקינג טוב של אייר ב.ב. פחות (בלשון המעטה) תנאי התשלום בבוקינג יותר נוחים יש צבירת ותק.
-
אני לא יודע לגבי שירות לקוחות. פעמיים השתמשתי בשירות של airbnb. פעם אחת לבטל בתחילת הקורונה. פעם שניה כי המארח טען שגרמתי נזק בשתי הפעמים השירות היה בסדר גמור - מהיר וללא שום נזק פיננסי מבחינתי. אבל זה לא היה בעיות זמן אמת (אין דירה / דירה לא תקינה).
בשירות של בוקינג לא השתמשתי.
אבל אני מניח שליונית היה יותר נסיון ממני ולכן זה כן עשוי להיות שיקול
לגבי תנאי תשלום וביטול - דווקא לא תמיד בוקינג עדיף. כל מקרה לגופו.