אמסטרדם עם רכב
-
הי
אני טס מהעבודה לאמסטרדם בימים ראשון עד רביעי. נוחת בראשון בבוקר וממריא ברביעי בערב.
פגישות העבודה הן בימים שני ושלישי מחוץ לאמסטרדם כך שנשאר לי חצי יום ביום ראשון + כמעט יום מלא ברביעי.
בגלל שיש לי רכב חשבתי להשאיר את העיר עצמה לפעם אחרת לטייל מסביב.
התכנון הוא ביום ראשון לנסוע לחיטהורן וברביעי - קוקנהוף ועיירות הדייגים מצפון (איזה מומלצות?).
האם התכנון סביר?
האם יש עוד נקודות ששוות ביקור באזור?
בהנחה שישאר לי זמן וארצה להיכנס עם רכב לעיר - האם עדיף לחנות בפרברים ולקחת מטרו למרכז?
תודה
ניר
.
-
לדעתי אין מה להכנס לעיר עם רכב - היא עמוסה והתחב'צ ממש יעיל
-
*חוץ מהתחורה הציבורית היעילה, קשה למצוא חניה בעיר, אם תמצא היא יקרה - הכל כדי לעודד את התושבים להשתמש באמצעי תחבורה אחרים(גם אופניים).
-
האם עדיף לטייל בעיר או מחוץ לה? לרוב אני לא אוהב את ההגדרה של "נשאיר לפעם אחרת". אני לא יודע אם ומתי יצא לי להגיע שוב למקום, ולכן על פי רוב אני אבקר במה שאני הכי רוצה ולא אשראיר אותו להזדמנות טובה יותר. אם אתה מעדיף את העיירות על פני העיר - אז בכיף תבקר בהן. אבל אם אתה מעדיף את העיר, אז השיקול שיש לי אוטו נראה לי זניח.
לגבי שילוב של העיר - האם הכוונה להחליט בזמן אמת? או להיערך לזה מראש? איפה ישנים והאם זה תלוי בהחלטה?
לא מומחה לאמסטרדם, אבל באופן כללי - תחבורה ציבורית מיועדת בראש וראשונה למקומיים שנוסעים בה על בסיס יום יומי. לתיירים, תחבורה ציבורית הרבה יותר מורכבת והרבה פחות יעילה. נכון שגוגל מפס עושה עבודה מאד טובה בלעזור לנו. אבל עדיין למצוא את היציאה הנכונה מהרכבת התחתית, אולי להבין איך לשלם, קישוריות בין קווים ועוד - הרבה יותר קשה לנו כתיירים. בטח כשמגיעים ליום אחד. אז אם אתה גם ככה מגיע עם האוטו באופן ספונטי ממלון מחוץ לעיר, אני נוטה לחשוב שלהיכנס לעיר עם רכב (בטח ביום ראשון) ולשלם על חניה זה לא בהכרח רעיון רע. החלופה היא להתמקם באחד מחניוני החנה וסע (בדומה לנתיב המהיר בשפירים), או בחניון שאפילו לא מוגדר כחנה וסע. התקורה בזמן עשויה להיות גבוהה בהרבה. סתם דוגמה לתקורה של תחבורה ציבורית - איך משלמים. היום לרוב כבר אי אפשר לשלם במזומן לנהג. למקומי שנוסע יום יום יש כרטיס מקומי בדומה לרב קו שרק מעבירים אותו (אולי טוענים פעם בחודש) או אפילו אפליקציה. אבל לי כתייר אין את זה. אז או שמתחילים להתקין אפליקציה, לפתוח חשבון, אולי לגלות שהכרטיס הישראלי שלי לא מתקבל בברכה, או שניגשים לקופה (בתחנות הגדולות) או למכונה האוטומטית. ואז כשהכרטיס לא עובר בשער מבינים שבעצם קנינו כרטיס יומי במקום חד פעמי וצריך לעשות לו אקטיבציה במכונה אחרת (מנסיון אישי לפני חודש בנאפולי). שום דבר דרמטי, אבל עוד כמה דקות כל פעם. צריך גם לזכור שהתחנות הגדולות (כמו החנה וסע בשולי העיר, או תחנה במרכזית במרכז העיר) הן ענקיות, ולוקח גם כמה דקות טובות ללכת וגם להבין בכלל לאן ללכת. שוב, מקומיים דוהרים בין הקוים כי זה המסלול שהם עשו אתמול, שלשלום ושבוע שעבר. הם גם יודעים מתי צריך למהר ומתי אפשר ללכת בנחת. אנחנו לא. אז אנחנו חונים בצד של החניון שרחוק מהגישה לתחנת הרכבת כי לא ידענו, מחפשים את השילוט, וכו'.
לא מדובר על "סיוט" או תקורה של שעות. אבל כן מדובר על הרבה דקות (יכול להגיע גם לחצי שעה ביום במצטבר) של תקורה שיש לנו כתיירים על פני מקומיים. ולפעמים התקורה הזו גורמת לנו לפספס רכבת כי גוגל מפס כשחישב לנו את המעבר בין הקוים לא הביא אותה בחשבון.
אם מדובר על לבחור מלון בעיר במקום מחוץ לעיר זה כבר דיון אחר.
-
אני חניתי במרכז אמסטרדם פעם אחת וחניתי בחניה מחוץ לעיר כמה ימים אחרי. זה לקח בערך אותו זמן נסיעה. החניה במרכז עלתה בזמנו 20 יורו ליום.
לדעתי חיטהורן עיירה יפה אבל מאוד ממוסחרת. היא לא שונה מכל עיירה אחרת, פרט לאפשרות להשכיר סירה. אבל זה משעמם אם עושים את זה לבד. מציע להחליף את חיטהורן בביקור בדולפינריום. גם מיוחד יותר וגם קרוב יותר לאמסטרדם. גני קוקנהוף זה מקום מהמם, אבל זה מדרום מאמסטרדם. אפשר לשלב עם עיירות ליידן או הארלם. מצפון לאמסטרדם יש מוזיאון פתוח שנקרא זאנסה סכאנס, מקום מאוד יפה. אפשר אולי לשלב עם הדולפינריום. באמסטרדם עצמה יש כמה מוזיאונים טובים, ובראשם בית אנה פרנק.
-
באופן אישי אני הייתי בוחר בנסיעה כזו אתרים \ פעילויות שיותר מתאימות לך לפי תחום עניין אישי ופחות אתרים "כלליים" שנהוגים בטיולי משפחות קלאסיים להולנד.
כלומר: לא חיטהורן, לא זאנסה סכאנס וכו.
כן קוקנהוף (מתלבש היטב על העונה, הזדמנות "חד פעמית"). ביקור במרכז המבקרים של הייניקן (כי פחות מתאים למשפחה עם ילדים). כן ביקור במוזיאון שמאוד מעניין אותך באופן אישי (אומנות? מדע? טבע? היסטוריה?). להצטרף לטיול אופניים מודרך בקבוצה? אקסטרים?
https://www.tripadvisor.com/Attractions-g188553-Activities-zft11312-The_Netherlands.html
-
אני כן חושבת שחיטהורן מיוחדת יותר למרות המיסחור שלה, הייתי בכמה עיירות דומות והיא בכל זאת יפה יותר לטעמי.
-
תודה לכולם
חיטורן דווקא נראית לי (מהתמונות) מאוד יפה והיא גם קצת "על הדרך" (נוסע מזרחה מאמסטרדם)
לגבי כפרי הדייגים אני באמת מתלבט. האלטרנטיבה היחידה שיש לי כרגע היא לשוטט בעיר (מוזיאונים פחות מושכים אותי ואין מסלול של הליכת-בוץ בתאריך שלי).
כמו שכתבתי, אני רוצה לנצל את הרכב כי בפעם הבאה (יש "פעם הבאה" בעוד חודש וחצי) יהיה לי זמן לשוטט בעיר, ולכן כל מקום יפה במרחק שעה נסיעה מאמסטרדם יתקבל בברכה (ואם יש מסלול הליכה בטבע של כמה שעות אפילו יותר טוב)
ניר
-
אני נוקט בשיטה דומה לשלך, אם אין מספיק זמן אני משאיר את העיר עם נמל התעופה לפעם הבאה. השיקול הוא שבפעם הבאה אנחת בנמל התעופה הזה (אמסטרדם) אבל לא בטוח שאגיע לסביבת מקום מעניין (חיטהורן למשל). מבין האתרים שרשמת אני אהבתי את חיטהורן, עיירות דייגים פחות עניינו אותי, לא יודע מה שעות הטיסה שלך, אם סביר להספיק את חיטהורן ביום ראשון. תבדוק.
-
טוב, אז ככה
נחתתי יום ראשון בבוקר ונתקעתי בשדה התעופה שעתיים. לקחתי את הרכב ונסעתי לחיטהורן. העיירה יפה מאוד ובהחלט שווה ביקור. הייתי בקלות יכול לבלות שם יותר זמן.
ביום רביעי בבוקר נסעתי לקוקנהוף. זה כבר הביקור השני שלי שם. פשוט מדהים. טיפ חשוב - אם אפשר, כדאי לתזמן לתחילת העונה. לקראת סוף העונה הצבעונים שבתוך המבנה המרכזי (שהוא לדעתי השיא) נובלים. פינו את המבנה יומיים לפני שהגעתי. עדיין - מאוד מומלץ למי שמגיע בעונה.
משם נסעתי לזאנסה סכאנס. אכן, כפי שנכתב פה למעלה - מיותר. אתר תירותי ממוסחר, מתאים למשפחות עם ילדים קטנים. ברחתי משם די מהר לוולדנאם - עיירה יפה שגם בה לא בספקתי להיות כמה שרציתי.
בין לבין יצא לי להסתובב באמסטרדם כמה שעות (הייתי גם כמה שעות לפני שנה) - האמת, לא יותר מנחמד...
תודה על העזרה
ניר