רכבת מפריז למרסיי
-
היי לכולם.
אנחנו (זוג + תינוק בן 11 חודש) נוחתים בפריז בסוף ספטמבר. אנחנו נבלה בפריז כיומיים וחצי בערך ואז אנחנו מתכננים לקחת רכבת למרסיי, משם אנחנו עולים על קרוז.
אנחנו עדיין חושבים מה אפשר לעשות עם תינוק בפריז ואיך לראות את הדברים המרכזיים שיש (אם יש לכם מקומות מרכזיים שחייבים לראות (אשתי לא הייתה אף פעם בפריז), אשמח אם תוכלו לרשום לי) תוך כדי התניידות עם תינוק כמעט בן שנה.
כמובן שנצטרך בית מלון לא רחוק משדה התעופה וקרוב לתחנת רכבת.
השאלה המרכזית שלי היא לגבי הרכבת מפריז למרסיי כרגע. כיצד, איפה (באיזה אתר) ומה טווח המחירים? אנחנו נהיה עם מזוודות + טרולי + עגלה. אז אנחנו צריכים גם מקום ברכבת.
היכן קונים כרטיסים? אני לא מצליח למצוא איפה קונים.
המון תודה,
רשף
-
בבקשה -בדקתי לך רק את רכבות TGV המהירות
וכן הלאה- בחסות גוגל- פריז -מרסיי- TGV באנגלית כמובן.
-
לגבי פריז עם תינוק (ובכלל טיול עם תינוק)
קודם כל, בן 11 חודש הוא לא בדיוק תינוק. ב 4 חודשים שנשארו לכם עד הטיול היכולות שלו ישתנו מאד. החל מזחילה, אולי נסיונות הליכה או דיבור, דרך שעות העירות שלו, האוכל המוצק והרבה דברים אחרים. בהנחה שזה הילד הראשון שלכם אז תביאו בחשבון שמה שאתם מכירים היום (לטוב ולרע) זה לא מה שתכירו עוד כמה חודשים.
זה הגיל שהם מפסיקים להיות מטען נלווה לטיול ומתחילים להיות אנשים קטנים שצריך מאד להתחשב בהם בטיול.
טיול עם ילדים ככלל ובגיל הזה בפרט צריך להיות מותאם לילד. לא הייתי הולך בכלל למסעדות בשירות מלא אלא אם כן אתם יודעים בוודאות שהוא ישן בזמן הזה. לא הייתי הולך למקומות שהוא ישתעמם קשות, ולא למקומות שחשוב להתנהג בהם "יפה". כלומר אם הוא יסכים להיות בעגלה ולא להציק אז סבבה. אבל אם הוא עושה רעש, זורק על הרצפה, ודורש הרבה תשומי, אז אי אפשר ללכת למוזיאונים למשל.
מגדל אייפל - אי אפשר עם עגלה. אם הוא עדיין יסכים לשעתיים במנשא חזה - מעולה. אם לא - אז יתכן שתצטרכו לוותר. בכל מקרה לפחות בעבר היה מומלץ מאד להזמין מקום לשעה מדוייקת, אחרת התור היה ברמה של שעות. אז קשה לבנות על זה שהוא ישן במנשא אן משהו בסגנון.
מה כן אפשר - הרבה שיטוט ברחובות. שווקים (אם רלוונטי בימים), חנויות במידה והרבה דברים אחרים
-
בפריז אפשר להסתובב בפארקים. למשל פארק מונסו. פארק יפהפה עם מדשאות וקרוסלה וגלידה. הרבה משפחות מבלות שם. גם גני לוקסמבורג מתאימים.
-
"כמובן שנצטרך בית מלון לא רחוק משדה התעופה וקרוב לתחנת רכבת."
- לשם מה ללון בקרבת שדה התעופה, אם אתם מתכננים ביקור בן יומיים וחצי בפאריס?
-
כרטיסי רכבת קונים פה (זה האתר הרשמי של חברת הרכבות הצרפתית): https://www.sncf-connect.com/en-en/ תבדקו מה תחנת היציאה של הרכבת - חלק מהרכבות, הזולות יותר, יוצאות מתחנה מחוץ לפריז שלהגיע אליה קצת תיזוז (Marne La Vallee) עם ילד והרבה ציוד עדיף לקחת רכבת שיוצאת ממרכז העיר. ברכבת יש מקום לאחסן מזוודות, עגלות וכד' - כל הנוסעים עולים עם ציוד, לא צריך להזמין מקום מיוחד בשבילו. לינה - ההמלצה שלי היא דירה, המאפשרת גמישות עם הארוחות והשינה של הילד. יש היצע אין סופי ב-airbnb, עדיף במיקום טוב בעיר ובהחלט לא ליד השדה או תחנת הרכבת, הנסיעה מהשדה ואל הרכבת היא קצרה יחסית וחסרת משמעות. יומיים וחצי בפריז זה מאוד מעט, על אחת כמה וכמה עם תינוק בגיל כזה, אני מציעה להבין שלא תראו את הדברים ה"מרכזיים" אלא תטעמו מעט ממה שיש לעיר להציע. לא נכון לתכנן "מה לעשות עם תינוק" לדעתי אלא לחשוב מה אתם רוצים לעשות, והאם התינוק יכול ללוות אותם בפעילות שמעניינת אתכם. הכל יכול לעבוד, או לא, תלוי במזג של הילד, במצב הצבירה שלו, וביכולת שלכם להתמודד עם בלת"מים. ההצעה העיקרית היא לא להיות נעולים על שום דבר ולזרום. מבחינת מסעדות - פחות מקובל שילד צעיר משתתף בארוחה אם הוא מטרד לשכנים הסועדים. אם מזג האוויר יפה פיקניק זו אופציה מצויינת, או טרסה, או כאמור ארוחה בדירה. אני מציעה להצטייד בעגלה קלה מאוד, מתקפלת, שאפשר להיכנס איתה בקלות יחסית לאוטובוס/מעלית/מטרו. כמובן גם במנשא. למיטב זכרוני לאייפל דווקא כן אפשר לעלות עם עגלות, אבל העניין שווה בדיקה.