ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום ארגנטינה וצ'ילה

פורום דרום אמריקה
    ארגנטינה צילה
    5
    55
    846
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל תמי
      מטייל תמי נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם. מתחילים את הטיול כזוג בשנות ה 50 ואז מצטרפים 3 ילדים בשנות ה 20 להמשך.

סה"כ בין שבועיים וחצי לשלושה בין סוף נובמבר למרץ. עם רכב שכור.

עיקרון שמכוון את הטיול - חלק ראשון מסלולים רגליים קצרים (קל-בינוני) בני עד 4 שעות כל יום. להשאיר את האזורים היותר מאתגרים, מיוחדים, שמתאימים לצעירים, לחלק השני של הטיול (עדיין טיולים יומיים אבל חלקם יותר שעות או עם דרגת קושי גבוהה יותר).

אשמח לשמוע מחשבות, הצעות, הערות.

תודה, תמי

תכנון משוער:

עבור הזוג:

יום ראשון - טיסה לבואנוס איירס

יום שני - הגעה לבואנוס איירס ולינה שם.

יום שלישי - המראה לברילוצ'ה

יום רביעי - אל בולסון (לינה ברילוצ'ה) (אל בולסון נראית מאד יפה. האם כדאי ללון שם? לטייל שם יום נוסף?)

יום חמישי - לכיוון פוקון. לינה בדרך בסן מרטין.

יום שישי - פוקון

יום שביעי - פוקון

..................................................

יום שמיני - לינה ברילוצ'ה (ילדים טיסה מישראל לבואנוס איירס ולינה שם)

יום תשיעי - טיסה לאל קלפטה (ילדים טיסה מבואנוס איירס לאל קלפטה)

יום 10 - פריטו מורנו הליכה על הקרחון (לינה אל קלפטה)

יום 11 - טורס דל פיינה (לינה שם)

יום 12 - שיט בין קרחונים (לינה אל קלפטה) (האם יש משהו שווה ערך באושוואיה כטיול יומי?)

יום 13 - טיסה לאושוואיה .לגונה אזמראלדה(?)

יום 14 אושוואיה. פארק ארץ האש

יום 15 - אושוואיה (עוד יום בארץ האש? משהו אחר?)

יום 16 - טיסה לבואנוס איירס

יום 17 - בואנוס איירס

יום 18 - טיסה לארץ

יום 19 - הגעה לארץ

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

הי תמי כמה שאלות והערות. בדקתם טיסות גם לצ׳ילה? מעניין אותי לדעת מה היה ההבדל במחיר אם בכלל זה היה השיקול. ימים 6-7 בפוקון אני מניח שאתם חושבים לטפס את הוויאריקה. אני לא חושב שזה ״טיול של 4 שעות. ברילוצ׳ה היא לא רק יעד לשוקולדים וסטייקים ומאוד יפה לטייל בה. השארתם זמן? הגיחה לטורס דל פיינה נראית לי קצרה מידי. תשקלו לחילופין את הפארק אל צ׳אלטן. לעומת זאת אושואיה ממש לא חובה בטיול כזה קצר. למה 3 ימים באושואיה?

מטייל תמי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מטייל תמי
          מטייל תמי @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

הי. תודה על ההתייחסות.

עדיין לא הזמנו טיסות. בעניין טיסה לצ'ילה, לא הבנתי האם השאלה היא אם כדאי לטוס לשם מלכתחילה או לטוס לשם כטיסת פנים.

פוקון זה הזמן של היותר "מבוגרים", כך שלא נטפס על הוויאריקה. יש שם עוד דברים מעניינים לעשות ולראות? האם הטבע שם יפה באופן כללי, גם בלי מסלולים ארוכים וקשים?

אבדוק את מה שכתבת על ברילוצ'ה , טורס דל פיינה ואל צ'אלטן.

לגבי אושוואיה, אם לא שטים לאנטארטיקה, מה עוד יש לעשות שם? הנופים פשוט נראים לי מאד בראשיתיים. אין שם הרבה היכן לטייל?

תודה, תמי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • hil
            hil נערך לאחרונה על ידי

מסכים לגבי אלצלטן במיוחד שאתם ניידים לדעתי מקום מרשים ויעד שכדאי להגיע

טורס דל פיינה, בהחלט צפוף, קחו בחשבון שמאלקלפטה לטורס או הפוך, זה לפחות 5 שעות כולל מעברי גבול, כולל השלכות על אוכל שניתן או לא ניתן להעביר ובידוק שתלוי בתור לפניכם.

אפשר לסוע לפוקון, אפשר גם לעלות לויאריקה ברכבל (15000 פזו הלוחזור), בלי לעשות את מסלול ההליכה הרגלי אבל בגדול פוקון כעיר היא יעד יציאה לאטרקציות, לא מאד מענינת כעיר משם יוצאים לטיפוס, צניחה, קניונינג, רפטינג, מעיינות חמים, וכל מיני סוגי טרקים ויש גם כמה שמורות טבע מסביב לטרקינג

ברילוצה כעיר, לא מאד מענינת בעיני, אבל יש את הקמ ה 17 שהוא מדהים ונגיש מהעיר )רכב/אוטובוס פלוס רכבל שעולה למעלה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dregev03

האמת שבפוקון לא הייתי מאז 88 אבל אני מקווה לחזור השנה. לכן גם השאלה על טיסה לצ׳ילה (מהארץ) לעומת בואנוס איירס. הפרטים שתמצאו יכולים לעניין אותי. מפוקון יצאו אז לכל מיני יעדים (תרמילאים) אבל מעבר לזה שהמלכה האנגלית התארחה שם במלון, העיירה עלתה על המפה בעיקר בגלל הוויאריקה וגם כי הייתה על הציר לברילוצ׳ה שאותו אנחנו עשינו כמו כולם אז ביום הפלגות ונסיעות מופלאות והיום עושים אותו (הרוב) ברכב שכור מפאת המחיר הגבוה להבנתי של מה שעשינו אז. ברילוצ׳ה עצמה יפה לדעתי אבל סביבה כמה טיולים רגליים יפים שתוכלו לעשות עם הילדים. את איזור אושואיה אמנם לא חרשנו והוא יפה אבל קצת רחוק ובטח לא דרמטי כמו פריטו מורנו וטורס דל פיינה. אושואיה ממש לא חובה בגיחה כזו קצרה. באל צ׳אלטן לא היינו אבל מקווים להיות בקרוב. אם ישארו ימים ריקים הייתי טס לאיגואסו במקום לנסוע לאושואיה. איזור מדהים שמתאים לטיולים עם הצעירים.

• dregev03

השורה האחרונה לטיול עם הצעירים מתייחסת לאל צ׳אלטן

מטייל תמי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מטייל תמי

@dregev03 תודה רבה

• מטייל תמי

תודה למשיבים עד כה. קראתי עוד וכעת התלבטות.

יש שני אזורי טיול מרכזיים - ברילוצ'ה ואל קלפטה. ההתלבטות כרגע היא אם להקדיש כמה ימים לפוקון באזור ברילוצ'ה (יודעת שנסיעה ארוכה, עם עצירה ללינה באמצע הדרך) או לקחת את אותם ימים להוספת אל צ'אלטן באזור אל קלפטה (בינתיים עושים שם את אזור אל קלאפאטה וטורס דל פיינה)

מזכירה שהדגש הוא על טיולים יומיים של כמה שעות, מעט אטרציות, בעיקר טבע שניתן לראות גם אם לא עושים טרקים ארוכים למיטיבי לכת.

תודה, תמי

• hil
                      hil נערך לאחרונה על ידי

אל צ'לטן זה בעיקר טבע מדהים, טרקים קצרים וארוכים יותר ופיצרוי אחד

• hil
                        hil נערך לאחרונה על ידי

עוד נתון, המעבר בין ברילוצה לפוקון הוא ארוך יותר מאשר אלקלפטה לטורס וחזור גם במעבר עצמו יש עומס גדול לפעמים עד כדי כמה שעות טובות של המתנה לשני הצדדים מצד שני, קו הרי הגעש באזור צפון צילה הוא מרשים מאד ושונה בנופים שלו לעומת טורס ופיצרוי, שהם "אלמנט" דומה של פסגה מרשימה עם אגם מתחתיה

• מטייל תמי

תודה רבה תמי

• dregev03

תמי. אני חוזר לחלוקת הימים המקורית שלך. זה נראה שתכננת לעשות בערך 8 ימים ללא הילדים ועוד 8-9 איתם? לדעתי אם לא הייתם ובהנחה שהשנה יש זרימה טובה, אתם צריכים להתחיל במפלי האיגואסו כזוג. בשני הצדדים. מאוד קל ונוח לטייל שם ואין מפלים מרהיבים ועוצמתיים כאלו בעולם ( בהנחה שאין שם יובש השנה). האיגואסו גם יהיה מאוד שונה מהמשך הטיול בדרום. זה יקח לכם עד ברילוצ׳ה בערך 3 ימים. לגבי החציה מברילוצ׳ה לצ׳ילה אני יכול להציע שכמו בתוכנית המקורית היא תהיה בפורמט זוגי אם בכלל. אפשר לטייל כמה ימים יפים בנחת ״סביב״ ברילוצ׳ה עד שיגיעו הילדים. אפשר גם להיפגש עם הילדים באל צ׳אלטן או בבואנוס איירס בדרך לשם. בדרום יש את אל צ׳אלטן, פריטו מורנו וטורס דל פיינה שאולי אפשר לוותר עליו אם מקדישים מספיק ימים לאל צ׳אלטן. אני חושב שבשנה שיש זרימה באיגואסו, עדיף להשקיע בו 3 ימים ולא בחצייה לצ׳ילה / פוקון ״שלא סימנת בה שום יעד חלומות שלך״.

מטייל תמי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • מטייל תמי

@dregev03 תודה רבה.

זה עוזר מאד. כבר הבנתי שכנראה לא כדאי לי לנסוע לפוקון.

נראה לי שמאזור ברילוצ'ה נטייל בטווח שבין סן מרטין דה לוס אנדס, לאל בולסון.

איך ניתן לדעת מה מצב זרימת המים השנה באיגואסו? (כלומר בהשוואה לזמנים אחרים)

אני מניחה שבגלל קוצר הזמן, אם נגיע לשם זה יהיה בטיסה...

תודה רבה, תמי

• dregev03

כן לאיגואסו כדאי לכם לטוס בטיול כזה קצר. בטח יש אתרים שעוקבים אחרי כמות המיים באיגואסו אבל באוקטובר האחרון היו שם שטפונות עזים. מצאתי את זה https://www.sunpope.com/iguaz-falls/

ותוכלו לראות אם התזמון שלכם מתאים.

• hil
                                  hil נערך לאחרונה על ידי

לפני שאתם רוכשים כל מיני דברים במחיר מלא רק לשים לב שיש דולר כחול בארגנטינה )תקראו על זה(

• מטייל תמי

שוב שלום, בעקבות עוד קריאה, רוצה לשנות את המסלול, כך שיכלול את הקרטרה אוסטרל. זוג בשנות ה 50, שתי בנות בשנות ה 20. טיולים יומיים בני כמה שעות ובדרגת קושי קל-בינוני. מנסה מאד לא לחצות את גבול ה 3 שבועות טיול (אילוצי עבודה), ועדיין שלא תהיה ריצה מטורפת וטיול יחסית נינוח. בעיקרון נתנייד עם רכב שכור. מתי והיכן כדאי לקחת ולהחזיר? רושמת מסלול וחלוקת ימים, עם שאלות בסוגריים. האם יש ימים מבוזבזים? אשמח לכל פידבק.

1. טיסה לבואנוס איירס (לינה בואנוס)
                                    2. הגעה לבואנוס איירס (מנוחה וטיול בעיר בערב) (לינה בואנוס)
                                    3. טיסה לאל קאלאפטה, קרחון פריטו מורנו (האם מסתדר להספיק מבחינת שעות טיסה ושעות בהן אפשר לראות את הקרחון, לעשות באותו היום? הבנתי שיש טיול עם ליווי על הקרחון עצמו, האם מתאים מבחינת השעות לעשות אחרי הטיסה?). (לינה אל קאלאפטה)
                                    4. שיט בין קרחונים (לינה אל קאלאפטה)
                                    5. (מכאן רכב שכור?) נסיעה לטורס דל פיינה. (לינה טורס)
                                    6. טורס דל פיינה (לינה טורס)
                                    7. נסיעה לאל קאלאפטה (לינה אל קאלאפטה)
                                    8. נסיעה לאל צ'אלטן (לינה במקום)
                                    9. אל צ'אלטן (לינה במקום)
                                    10. אל צ'אלטן (לינה במקום)
                                    11. מדרום לצפון - קרטה אאוסטראל
                                    12. קרטרה
                                    13. קרטרה
                                    14. קרטרה
                                    15. קרטרה
                                    16. קרטרה (לינה ברילוצ'ה)
                                    17. ברילוצ'ה
                                    18. ברילוצ'ה (אל בולסון) (החזרת רכב)
                                    19. טיסה לאיגווסו דרך בואנוס איירס (לינה איגווסו)
                                    20. טיול באיגווסו צד ארגנטינאי . טיסה לבואנוס איירס (האם יש טיסות ערב? מסתדר?)
                                    21. בואנוס איירס (טיול בעיר)
                                    22. טיסה לארץ.
                                    23. הגעה לארץ (התאוששות)
                                    24. אפשר לחזור לעבודה? .....
                                    רוני סופר rmatarasso 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • dregev03

לתכנון כזה מדוקדק כדאי שמישהי כמו רווית (מקווה שאני זוכר נכון את שמה) הייתה עולה להגיב כאן. לא נראתה כבר כמה חודשים…. אולי גם רוני יחזור מנורווגיה ויוכל לעזור לכם. אני לא הייתי בקרטרה אוסטראל…. ולא יודע אם יש לה מקום בתכנון של 3 שבועות. לדעתי הערך המוסף של האיזור לעומת הזמן הנדרש לא הגיוניים בטיול כזה קצר.
                                      אני מתכוון לנסוע השנה ל3-4 חודשים לארגנטינה וצ׳ילה ולטייל בנחת ולא יודע אם אכניס את הקרטרה לתוכנית…? עוד מוקדם לדעת לגבי התאוששות, זה תלוי כמובן באילוצים שלכם, אישי וגם תלוי למה את קוראת התאוששות. הרבה פעמים כשאני חוזר מארצות הברית אז הסתגלות מוחלטת לשעון אורכת לי יותר משבוע. אם אני חייב לנהוג לעבודה למחרת אז אני עושה את זה אבל מודה שבחזרה מהעבודה במיוחד אם השמש יושבת עלי אז המצב רחוק מאידיאלי. אם אפשר לעבוד מהביית זה תמיד מקל…

• dregev03

תחפשו את הבלוג של zvikamr. הוא טייל טיול ארוך בדרום אמריקה וטייל בלי רכב צמוד בקרטרה שם גם פגש ברוני שטייל עם רכב אבל לא רושם בלוגים. תנסו להתרשם מהבלוג של הטייל המדופלם הזה איך זה משתלב לכם בסדר העדיפויות אם בכלל

• רוני סופר
                                          רוני סופר @מטייל תמי נערך לאחרונה על ידי

@מטייל-תמי

אני מבין משאלה חדשה יותר שלך שאת הופכת את הסדר. אני לא יודע אם זה משנה כל כך.

המקומות הם אותם המקומות והמסלול הארוך הזה חייב להיות בכיוון אחד. אז לא משנה מהיכן מתחילים.

אני נהגתי מבארילוצ'ה צפונה לאל בולסון ודרומה עד הטורס וחזרה לאל קלאפטה.

לא מכיר את האפשרות ללכת על הפריטו מורנו ולא חושב שאפשר לתכנן טיסה לשם ועוד טיול. אמנם שעה ומשהו לכל כיוון

אבל לכי תדעי מה עם הטיסה.

קחי בחשבון שבטורס מקומות הלינה מועטים ביחס למספר המבקרים. יש לינה על מסלולי ההליכה ויש לינה בביס. בשני המקרים

צריך להזמין זמן מראש.

יש גם בעיית מחסור בדלק, או יותר נכון מחיר דלק מופקע שנמכר מחביות. אלא אם סוחבים ג'ריקנים

(שגם הם, הריקים, עולים כסף) אין הרבה ברירות.

לסיכום - טיול נהדר שמצריך הכנות מדוקדקות עם הזמנות מראש והבנה לאן הולכים. במיוחד אם נוהגים עצמאית.

• hil
                                            hil נערך לאחרונה על ידי

1. אני מציע שתטוסו ישר לאלקלפטה, במקום להגיע לעיר ולחזור, ישר להתחיל. ותעשו את היום בסוף בבואנוס.
                                            2. לא, אא פריטו מרינו עם הקרחון ביום של הטיסה. הטיול יוצא באזור 800 בבקר מהמלון שלכם(אוספים מהמלון, כמובן שאפשר לותר על ההסעה ולשלם קצת פחות, אבל בעיני עדיף עם האוטובוס וגם יותר חוויתי עם ההסברים בדרך), וחוזרים חזרה באזור 1830 כמובן שאם אתם לא רוצים את הטיול על הקרחון עצמו אלא רק את מרפסות התצפית, אז אתם יכולים להגיע גם יותר מאוחר כל עוד השמורה פתוחה.
                                            3. לינה טורס? הממ, אפשרי לישון במלון las torres , קחו בחשבון לבדוק כמה עולה ללילה.. רמז יותר מ 500$ לחדר. אגב, פורטו נטאלס נמצאת כשעה וחצי מהשמורה. יש גם פה ושם מקומות לינה קרובים יותר, וזולים יותר מ las torres, אבל כדאי לבדוק את הנקודה הזאת.
                                            4. אם שוכרים רכב מאלקלפטה לטורס, שימו לב שצריך לודא שמייצרים עבורכם טופס מעבר, וכמו כן, שהרכב הוא גבוה, ולא סתם משפחתי.
                                            5. ממליץ לחשוב מה אתם עושים בברילוצ'ה, אני באופן אישי לא הייתי מבזבז עליה יותר מיום+ אם אתם בענין של אומגה, אני ממליץ
                                            6. שימו לב לבדוק את הקנס הדי גבוה של החזרת הרכב בברילוצ'ה
                                            7. יש, תוכלו לראות בגוגל פלייטס
                                            8. בטח שאפשר ללכת לעבודה. לעבוד? אה, זה כבר יותר קשה 🙂
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון