האם לשלם קנס שקיבלתי באיטליה?
-
הי שלום לכולם.
קיבלתי היום במייל הודעה מחברת השכרת הרכב שקיבלתי לא פחות משלוש קנסות בטווח זמן של שעתיים(!) על נהיגה באזור אסור בעיר נאפולי (ZTL).
כמובן החברה גבתה על כל קנס כזה 50 יורו "דמי טיפול", ועכשיו נשאר לי רק להמתין ולקבל את הקנס עצמו בדואר.
האם מישהו יודע מה סכום הקנס על העבירה?
וכן, האם לשלם? הבנתי שאין ממש סקציות שהם יכולים לנקוט מולי, השאלה אם זה יוכל לסבך אותי בכניסה הבאה למדינה (שאני מעוניין לבקר בה עוד) או למדינות אחרות באיחוד. או אולי מול חברת השכרת הרכב או חברות אחרות? והאם המדינה יכולה לגבות ממני את הקנס באמצעות האשראי שנתתי לחברה?
אשמח לתשובות מבעלי ניסיון עם זה. תודה רבה!
-
לפני כמה שנים באיטליה, ZTL בטורינו, בתוך חצי שעה שני דו"חות. כל אחד מהם היה 180 יורו (בלי קשר לדמי טיפול).
נכנסתי באמת מחוסר תשומת לב, אבל זה לא מעניין אף אחד.
אני מניחה שזה סדר הגודל של המחיר גם היום.
שילמתי כמובן, לא מעוניינת למצוא את עצמי בבעייה בכניסה למדינה כלשהי או בהשכרת רכב.
אגב, בכניסות הבאות שלי לאיטליה היה לי עותק של הקבלה על התשלום.
ליתר ביטחון. -
ברור שכדאי לשלם. מה השאלה. אתה רוצה להסתבך בכניסה הבאה לאיטליה, לאיחוד או בזמן השכרת רכב? לפני כך וכך שנים קיבלנו בדואר 2 דוחות על נהיגה בפירנצה. שילמנו מיד ומאז אנחנו סופר זהירים בנהיגה באיטליה.
-
מחזק - השאלה היתה נכונה פעם, מזמן.
היום המערכות מקושרות לחלוטין, כולפ יודעים הכל ובטח בנושאים הליגאליים.
וכבר בביקורת הדרכונים השאלה עלולה לצוץ. וזה מעבר לקנסות ולריביוח שלבטח כבר מתחילים להצטבר.
תחשוב שכייסו אותך, אבל חוקית
-
איטליה ידועה בתור מדינה עם קנסות גבוהים על עבירות תנועה, כניסה לאזור שאסור להיכנס אליו וכד'.
מציעה לך כן לשלם את הקנס כדי לא לשלול מעצמך את האפשרות להיכנס לאיטליה בעתיד או למדינות אחרות באירופה הכול היום מקושר אחד לשני ואפשר בקלות לדעת אם שילמת את הקנס או שלא.
-
תודה לכולם על התשובות! השאלה שלי נבעהמעדיות שמסתובבות על אנשים רבים שלא שילמו את הקנסות (ההזויים) ולא עשו להם שום בעיה בכניסה וביציאה, אבל אני מבין שהיום המצב שונה ואין ברירה אלא לשלם את הקנס. וכן, אני בהחלט מרגיש שכייסו אותי. ההתנהלות של המדינה בתחום הזה מחפירה ומכוערת, קנס של 180 יורו על עבירה שכתייר קשה לך לדעת בכלל שביצעת אותה (השלטים אינם מתורגמים!) זה הזיה. שלא דבר על העובדה שאתה יכול לקבל שלוש קנסות בתוך טווח זמן קצר, מה ההיגיון לקנוס פעמיים ושלוש על אותה עבירה? אין היגיון, פשוט ניצול של התיירים שאינם דוברים את השפה.