ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום ארגנטינה וצ'ילה

פורום דרום אמריקה
    ארגנטינה צילה
    5
    55
    846
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hil
      hil נערך לאחרונה על ידי

1. אני מציע שתטוסו ישר לאלקלפטה, במקום להגיע לעיר ולחזור, ישר להתחיל. ותעשו את היום בסוף בבואנוס.
      2. לא, אא פריטו מרינו עם הקרחון ביום של הטיסה. הטיול יוצא באזור 800 בבקר מהמלון שלכם(אוספים מהמלון, כמובן שאפשר לותר על ההסעה ולשלם קצת פחות, אבל בעיני עדיף עם האוטובוס וגם יותר חוויתי עם ההסברים בדרך), וחוזרים חזרה באזור 1830 כמובן שאם אתם לא רוצים את הטיול על הקרחון עצמו אלא רק את מרפסות התצפית, אז אתם יכולים להגיע גם יותר מאוחר כל עוד השמורה פתוחה.
      3. לינה טורס? הממ, אפשרי לישון במלון las torres , קחו בחשבון לבדוק כמה עולה ללילה.. רמז יותר מ 500$ לחדר. אגב, פורטו נטאלס נמצאת כשעה וחצי מהשמורה. יש גם פה ושם מקומות לינה קרובים יותר, וזולים יותר מ las torres, אבל כדאי לבדוק את הנקודה הזאת.
      4. אם שוכרים רכב מאלקלפטה לטורס, שימו לב שצריך לודא שמייצרים עבורכם טופס מעבר, וכמו כן, שהרכב הוא גבוה, ולא סתם משפחתי.
      5. ממליץ לחשוב מה אתם עושים בברילוצ'ה, אני באופן אישי לא הייתי מבזבז עליה יותר מיום+ אם אתם בענין של אומגה, אני ממליץ
      6. שימו לב לבדוק את הקנס הדי גבוה של החזרת הרכב בברילוצ'ה
      7. יש, תוכלו לראות בגוגל פלייטס
      8. בטח שאפשר ללכת לעבודה. לעבוד? אה, זה כבר יותר קשה 🙂
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hil
        hil נערך לאחרונה על ידי

ולא לשכוח: מזג אוויר בפטגוניה הפכפך, להגיע מוכנים ציודית אבל חשוב יןתר: מנטלית יכול להיות שתגיעו לטורס או צלטן, ויהיה מעונן גשום או רוחות של 100 קמש

• dregev03
          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

hil נשמע שאתה הכי מעודכן כאן. תוכל להרחיב בנושא הדולר הכחול. איך מתנהלים? מה עושים בטיול ארוך? חבר מהעבודה שהיה בברילוצ׳ה לפני כמה חודשים אמר לי שפרט 300 דולר וזה מילא לו תרמיל שלם בשטרות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • hil
            hil נערך לאחרונה על ידי hil

מופיע כאן

תחת ״כסף וקמביו״ ו״רכישה בכרטיס אשראי״

https://docs.google.com/document/d/1o657jCIgFb3qiqnGEdx4LaRcphKyppyWRIXvqwentX0/edit

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dregev03

וואו הלל המון מידע. תודה אקרא הכל בבא העת ובינתיים אשמור. איפה אתה אספת מידע?

• hil
                hil נערך לאחרונה על ידי

גוגל, בלוג פה ושם ובפייסבוק יש 2 קבוצות רלוונטיות של גרינגו ומוצילר, שיש שם מדי פעם פוינטרים טובים

• rmatarasso
                  rmatarasso @מטייל תמי נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

שלום לכולם. מתחילים את הטיול כזוג בשנות ה 50 ואז מצטרפים 3 ילדים בשנות ה 20 להמשך.
                  סה"כ בין שבועיים וחצי לשלושה בין סוף נובמבר למרץ. עם רכב שכור.
                  עיקרון שמכוון את הטיול - חלק ראשון מסלולים רגליים קצרים (קל-בינוני) בני עד 4 שעות כל יום. להשאיר את האזורים היותר מאתגרים, מיוחדים, שמתאימים לצעירים, לחלק השני של הטיול (עדיין טיולים יומיים אבל חלקם יותר שעות או עם דרגת קושי גבוהה יותר).
                  אשמח לשמוע מחשבות, הצעות, הערות.
                  תודה, תמי

תכנון משוער:
                  עבור הזוג:
                  יום ראשון - טיסה לבואנוס איירס
                  יום שני - הגעה לבואנוס איירס ולינה שם.
                  יום שלישי - המראה לברילוצ'ה
                  יום רביעי - אל בולסון (לינה ברילוצ'ה) (אל בולסון נראית מאד יפה. האם כדאי ללון שם? לטייל שם יום נוסף?)
                  יום חמישי - לכיוון פוקון. לינה בדרך בסן מרטין.
                  יום שישי - פוקון
                  יום שביעי - פוקון
                  ..................................................
                  יום שמיני - לינה ברילוצ'ה (ילדים טיסה מישראל לבואנוס איירס ולינה שם)
                  יום תשיעי - טיסה לאל קלפטה (ילדים טיסה מבואנוס איירס לאל קלפטה)
                  יום 10 - פריטו מורנו הליכה על הקרחון (לינה אל קלפטה)
                  יום 11 - טורס דל פיינה (לינה שם)
                  יום 12 - שיט בין קרחונים (לינה אל קלפטה) (האם יש משהו שווה ערך באושוואיה כטיול יומי?)
                  יום 13 - טיסה לאושוואיה .לגונה אזמראלדה(?)
                  יום 14 אושוואיה. פארק ארץ האש
                  יום 15 - אושוואיה (עוד יום בארץ האש? משהו אחר?)
                  יום 16 - טיסה לבואנוס איירס
                  יום 17 - בואנוס איירס
                  יום 18 - טיסה לארץ
                  יום 19 - הגעה לארץ

תמי שלום,

בעבר הייתי מבקרת בפורום על בסיס יומי, אבל איכשהו מאז הקורונה ההרגל הזה קצת נפסק ומאז לא חזר.

בכל זאת למרות שדרור כבר נתן את הנסיון שלו, אני אנסה לתת את שני הגרוש שלי, בתור זוג בני 50 שעשה חל"ת של חצי שנה בדרום אמריקה, מתוכם כחודשיים וחצי באזור שאת מנסה לכסות בשבועיים וחצי שלושה...

בכל מקרה את צריכה להבין שהשכרת רכב באיזורים הללו מאוד יקרה, וגם לקיחה והחזרה ביעדים ומדינות שונות מקפיץ את המחיר למשהו לפעמים לא הגיוני. שווה לפעמים להשתמש בתחבורה ציבורית. יש אחלה אוטובוסים שאפשר תמורת 10 דולר לקנות מחלקה ראשונה עם כורסאות שוות ממש. ממליצה להוריד אפליקציה בשם rom2rio מכל מקום למכל מקום בעולם איזה אופציות עומדות לרשותך וכמה עולה (פחות או יותר)

הזמן שלך לא יותר מידי קצר כדי לעשות הלוך והחזור ולרוץ מהר מידי ממקום למקום

1. טיסה - הייתי שוקלת לטוס לסאנטיאגו צילה וממנה לטומקו שזה השדה הכי קרוב לפוקון. מטומוקו אפשר לשכור רכב או לחפש שאטלים לפוקון (ויש כאלו)
                  2. הגעה לפוקון דרך טמוקו (לפי סעיף 1)

3-4 פוקון עם טיפוס לויאריקה - חלום, יש סוכנות שמתמחה בקהל המבוגר קוראים אלה antu. קחי בחשבון שהטיפוס לויאריקה רק בחברה ותלוי מזג אוויר, לכן את יכולה לתכנן מה שאת רוצה, אבל לאלוהים תוכניות משלו (כמו שסבתי היתה נוהגת לומר)

5 נסיעה לפורטו וארס - הדרך יפיפיה ומלאה אגמים, ובעונה גם הפריחה משגעת

6 החזרת הרכב (תבדקו אפשרות בוארס ואם לא אז בטוח בפורטה מונט) ואוטובוס לברילוצה

אם בכל זאת את מתכוונת להשאיר את התכנון המקורי (להגיע לברילוצה), אז האופציה היא:

1. הגעה לברילוצה
                  2. נסיעה לסן מרטין דרך האגמים
                  3. נסיעה לפוקון דרך פארק לאנין (כולל שייט על אגם הוצלאפן)
                  4. פוקון
                  5. פוקון
                  6. חזרה לברילוצה
                  7. ברילוצה הקמ ה17 , ומסביב יש עוד כל ממיני דברים
                  8. טיסה לאל קלפטה - השכרת רכב, ביום הזה אפשר לטייל סביב לגונת נימאז - ורצוי לסגור אם יש למחרת יום יפה מיני טרק על הקרחון באחת הסוכניות - מחייב מזג אוויר
                  9. קרחון פריטו מוראנו וטרק על הקרחון. זה כולל שייט על הקרחונים
                  10. נסיעה לאל-צלטן. בשביל יום אחד לא הייתי עושה נסיעה לטורס דל פיינה שהיא מאוד קשה (זה לא כביש זה כורכר כבוש) עדיף לנסוע לכמה ימים לאל צ'לטן ולעשות את הטרק לפיץ רוי - אם אני אראה לך תמונות את לא תדעי לזהות שזה פיץ רואי ולא טורס דל פיינה. טורס דל פיינה שווה כמה ימים עם לינה (מאוד יקרה) בתוך השמורה

11-13 מסלולים באל צלטן, לגונה טורה, (20 קמ, 10 לכל כיוון), טיפוס לפיץ רואי יש מסלולים קצרים וארוכים. המסלול ברובו קל למעט הסוף שזו עלייה קשה ומאוד קמ עליה בגובה על פי 2 קמ הליכה . אבל כמה קשה ככה תמגמלת

14, חזרה לאל קלפטה וטיסה לאוושוואיה - אושוואיה מצריכה לפחות 4 ימים, אחרת אין טעם להגיע אליה. ביום הטיסה לדעתי לא תספיקו לעשות כלום, חוץ מלהתמקם ולטייל על הטיילת של סוף העולם

15 לגונה אזמרלדה

16 מסלול בשמורת ארץ האש

17 שייט בתעלת בייגל לצפיה בבעלי חיים ובעיקר פינגווינים

18 טיסה לבואנוס

אם תרצי, אשמח לעזור עוד

מטייל תמי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dregev03

רווית איזה כייף שחזרת. יש לך המון מה לתרום כאן. אישית אני מתכנן לחזור לדרום אמריקה בסוף נובמבר לטיול בקצב דומה לזה שאתם עשיתם. אשמח מאוד להיעזר בך בתכנון למרות שעד סוף ספטמבר אני קצת עסוק בנסיעות אחרות. מעניין מאוד שאת מציעה לטוס לסנטיאגו. כך עשינו בטיול הגדול ובא לי לעשות שוב אם זה הגיוני ונשמע שזה כך….

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • rmatarasso
                      rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

@dregev03

דרור הי,

מתכנן לעשות טיול גדול? לבד? בזוג?

אני מציעה טיסה לסאנטיאגו כי אני מרגישה שבזמן הקצר היא צריכה להגיע לנקודה הכי צפונית ולרדת, או הפוך הכי דרומית ולעלות

ברילוצ'ה היא לא זו ולא זו. וזה גורם לה לנסוע ולחזור לברילוצ'ה - חבל לי על הזמן שהם יבלו בדרכים.

חלק מהנסיעות במיוחד במעברים בין צילה לארגנטינה זה לא הכבישים, אלא כורכר כבוש (כנראה עד היום לא הסכימו בינהן מי צריכה לסלול את הכביש), אלה נסיעות קשות במהירות שלפעמים הן 40-50 קמש, הרבה פעמים אלו נסיעות גם לא מתגמלות בנוף, אלא איזור צחיח ומדברי, אז לבזבז שעות כאלו על הנסיעות זה קצת חבל בעיני.

זה מחייב כרטיס הלוך לצילה וחזרה מבואנוס איירס - אולי קצת יותר יקר, אבל צריך לעשות שקלול של כסף אבל גם זמן ומה שנקרא Add Value for money

הערה לגבי הערתי הקודמת הכרטיס למחלקה ראשונה באוטובוסים, לא עולה 10 דולר, אלא תוספת של 10 דולר על הכרטיס במחלקה הרגילה.... כשראיתי את זה כבר אי אפשר היה לערוך את הפוסט

אשמח לעזור גם לך בתכנון

נ.ב גם אנחנו בספטמבר (כמו כל שנה) בחו"ל קצת שינינו את סגנון החופשות שלנו, ועכשיו אנחנו במקום טרקים, בעיקר רוכבים על אופנים בחופשה ממוצעת רוכבים כמה מאות קמ

• rmatarasso
                        rmatarasso @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

@rmatarasso

עוד אופציה אפשרית אם בכל זאת רוצים את הטורס דל פיינה:

טיסה מסנטיאגו לפורט מונט, השכרת רכב, נסיעה לפוקון דרך האגמים, משם לפארק לאנין, משם דרך האגמים האחרים לברילוצה חזרה מברילוצ'ה לפורטו וארס, דרך שמורת הטבע Puyehue

החזרת הרכב בפורט מונט ומשם טיסה לפורטו נטאלס

בילוי של לפחות יומיים (או שלושה) בשמורת טורס דל פיינה (מציעה לסגור את זה עם סוכנות מסודרת בכל זאת הם מספר אנשים, אולי לא לישון במלון היקר אלא ברפוחיה פיינה גרנדה, שממנה אפשר לצאת למסלולים יפים.

אופציה גם העברה פרטית מפורטו נטלס ללגו גריי, שייט על לאגו גריי (עם הקחונים) וירידה בתחנה של רפוחיה לאגו גריי, ומשם ללכת כ11 קמ מרהיבים לפיינה גרנדה.

מפיינה גרנדה שתי אופציות

1. לישון ברפוחיה, ולמחרת ללכת ולחזור למעלה האיטלקי, ואז לקחת את המעבורת האחרונה ולהגיע למלון לאס טורס (חובה לסגור את העברה הזו עם המלון או עם סוכנות), למחרת לעלות למגדלי הטורוסים (מסלול ארוך וקשה)
                        2. אם נשארים רק לילה אחד בשמורה, לחצות ביום הזה עם המעבורת ולהגיע למלון לאס טורס (כאמור צריך לתפור את הימים האלה מול סוכנות או דרך המלון)

ואז אחרי החזרה לפורטו נטלס, לקחת למחרת אוטובוס לאל קלפטה

האופציה הזו יקרה במאות דולרים מהאופציה שהצעתי על הפיץ רואי, אבל אם אתם ממש רוצים טורס דל פיינה, ברמה שבני 50 יכולים לשרוד אותה (לא רמה של מוצ'ילרים)

קחו בחשבון הרפוחיה בפיינה גרנדה היא מיטת דורמס, אבל בחדר פרטי, עם מקלחות ושירותים משותפים (סופר סופר נקיים, אפשר לשרוד את זה לילה אחד)

ועוד טיפ שאני לא יודעת אם אפשר לשלב גם אותו בתכנון, אם והיה ואתם מגיעים לישון בפיינה גרנדה, נסו לתכנן להיות שם בטו בחודש העברי - יעני שיש ירח מלא בשמיים (חוויה שלא תשכחו)

אגב תמונות הפרופיל שלי היא מהדרך באחד האגמים בדרך לפורטו וארס, ההר בתמונה אינו הואריקה כי עם הר הגעש בפורטו וארס בשם אוסרנו

• rmatarasso
                          rmatarasso @מטייל תמי נערך לאחרונה על ידי

@מטייל-תמי

תמי שוב שלום

בצהרים לא קראתי את כל השרשור והתייחסתי רק להצעה הראשונית שלך

בנתיים אני רואה ששינית קצת דעתך

ולכן אתן את 2 גרוש הנוספים שלי

1. אין מה לנסוע לפוקון אם אין לכם כוונה לטפס על הויריקה. נוף דומה והרי געש חרוטים יש עוד באיזור, כמו הלאנין (קרוב לסן מרטין) והאוסרנו שקרוב לפורטו וארס.

באוסרנו יש רכבל גבוה יותר מפוקון. אני חושבת שהחוויה של טיפוס על הויאריקה היא משהו מיוחד, שאם אני עשיתי כל אחד יכול! לא סתם הפנתי אותך לאנטו המתמחה בקהל המבוגר, אם צריך יצמידו לך מדריך אחד על אחד שלא יתן לך להשבר.

2. אין מקום בטיול כזה קצר גם לטורס דל פיינה וגם לאל צלטן. תבחרי אחד מהם. שימי לב הטורס שמורה מאד מתויירת ומאורגנת ולכן גם תשלמי המון. הפיץ רואי יותר בתולי, הלינה בכפר ויש מגוון מסלולי הליכה יפיפיים

3. קרטרה את צריכה מינימום שבוע, ולא מתאימה לזמן הקצר שיש לך. עלות השכרת רכב מאד יקרה כי את לוקחת בצד אחד ומחזירה 1500 קמ אחרי. אני יודעת על זוג שטייל לאחרונה, שלקח טיסה למרכז הקרטרה, שכר שם רכב ועשה מסלול כמה ימים, ואחכ החזיר את הרכב באותו מקום וטס שוב ליעד הבא. אפשר לשקול

4. אם את מוותרת על אושוואיה(אני מאד אהבתי), מצטרפת להמלצה שתעשו גיחה לאיגאווסו. אפשר מאל קלפטה בטיסה עם קונקשיין

5. הקרטרה מאד יפה, במיוחד בתקופת הפריחה בדצמבר. אבל למען הגיוון בטיול, אם הקרטרה עומדת מול אושוואיה. הייתי בוחרת על אושוואיה

6. לא כלכך הבנתי מה חשוב לך יותר עם הילדים?

אם בלבלתי אותך יותר אני מצטערת

• dregev03

הי רווית כמה אנרגיה וידע הכנסת פה לשירשור. שמח שלא נתתי הצעות הזויות מידי בהתחשב בהצעות שלך. אנחנו חושבים על טיול זוגי של כמה חודשים. הפנטזיה היא לנחות באותו היום (29 או 30 בנובמבר) בו נחתנו בסנטיאגו בשנת 88. יש לנו חברים באושואיה מאז שבטח נרצה לבקר ויש לנו כוונה לפגוש את 3 הבנים שלנו מתישהו בחופשת הסימסטר בפברואר לחופשה משפחתית באל צ׳אלטן ובטח גם פריטו מורנו. מעבר לזה היינו לפני שבועיים בהופעה של מוזיקה ברזילאית שעשתה קצת חשק לנסוע לברזיל בדגש על הצפון שבו לא היינו. מכל הבלאגן הזה אני מקווה לעשות תוכנית וגם להצליח להוציא אותה לפועל…. כייף לכם שאתם מטיילים באופניים. רכבתי המון על אופני הרים גם בארץ וגם בארצות הברית וגם קצת בגרמניה אוסטריה והונגקונג. הרכיבות שאני עשיתי הן לא ממש טיול כי העיניים צריכות להיות רוב הזמן על השביל ולא על הנוף מסביב. אשתי לא ממש רוכבת ובטח לא נבסס טיול שלם על רכיבה אבל אני מודע ליתרונות של הרכיבה. כייף לכם שאתם חולקים את ההנאה הזו. לי כייף שאשתי התחילה לחבב טרקים. בשנת 88 היינו היחידים באותו היום שטיפסו לוויאריקה ולא הגיעו לפסגה(אז לא היו מדריכים ואפילו לא שמורה מוכרזת). אין לי ספק שאם נהיה שם בשנה הקרובה אז נגיע. בטורס דל פיינה היינו כאשר היה בתולי לגמרי. לא בא לי לחזור ולראות אותו היום. מאוד מתאים לנו ימים רבים באל צ׳אלטן…. אני אומר שוב שזה נהדר שחזרת לכאן

• rmatarasso
                              rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

@dregev03

תודה על המחמאות.

אני מציעה שתתגבש עם תכנית שלך תפתח שרשור נפרד.

טיול לכמה חודשים הוא יותר תוכנית בסיס, שמשנים תוך כדי תנועה. חשוב שיהיו בה כמה עוגנים. חלק בלתי נימנעים בגלל הזמנות מראש. למשל להזמין לינה לטורס דל פיינה לרפוחיות צריך כמה חודשים מראש, בערך באוגוסט של לפני.

אם תרצה להזמין רכב בזול (דרך אדולפו) גם צריך זמן רב יותר מראש

אם לא הייתם בפעם הקודמת בקולומביה אני מאד מאד ממליצה, לא בטוחה שהעונה שאתה מציין מתאימה לנהר הצבעים (קאנו קריסטלס) אבל אם עוד לא היית שם זה אחת משמורות הטבע היפות ביותר!

ובשרשור הזה נמשיך בעזרה לתמי, אם היא עוד כמובן צריכה את עזרתינו.

שבת שלום

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • dregev03

צודקת רווית מכיוון שאת לא פוקדת את האתר באופן סדיר כמו פעם, אודה לך אם תסכימי לשלוח לי פרטי קשר כמו מייל או וואטסאפ בהודעה פרטית כדי שאוכל לבקש ממך לעלות לאתר כשאתקרב למועד

• dregev03

צודקת רווית. חסרה שם נקודה

• רוני סופר
                                    רוני סופר @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@dregev03
                                    תודה על המחמאות.
                                    אני מציעה שתתגבש עם תכנית שלך תפתח שרשור נפרד.
                                    טיול לכמה חודשים הוא יותר תוכנית בסיס, שמשנים תוך כדי תנועה. חשוב שיהיו בה כמה עוגנים. חלק בלתי נימנעים בגלל הזמנות מראש. למשל להזמין לינה לטורס דל פיינה לרפוחיות צריך כמה חודשים מראש, בערך באוגוסט של לפני.
                                    אם תרצה להזמין רכב בזול (דרך אדולפו) גם צריך זמן רב יותר מראש
                                    אם לא הייתם בפעם הקודמת בקולומביה אני מאד מאד ממליצה, לא בטוחה שהעונה שאתה מציין מתאימה לנהר הצבעים (קאנו קריסטלס) אבל אם עוד לא היית שם זה אחת משמורות הטבע היפות ביותר!

ובשרשור הזה נמשיך בעזרה לתמי, אם היא עוד כמובן צריכה את עזרתינו.
                                    שבת שלום

הי.

ממתי האינפורמציה שלך על אדולפו?

באחד הפוסטים בחודשים האחרונים, היתה טענה שאדולפו כבר לא אטרקטיבי כל כך.

אני חסיד שלו כי אלי הוא היה יוצא מהכלל גם לפני ההשכרה, גם במשך וגם אחרי, ומאד הייתי רוצה "להגן" עליו,

אבל מבלי להטעות את החברים בפורום.

• rmatarasso
                                      rmatarasso @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

@רוני-סופר

האינפורמציה שלי מלפני 5 שנים.

אבל גם אם אדולפו עצמו הוא לא אטרקטיבי

עדיין הזמנת רכב מראש בכל העולם היא זולה הרבה יותר מהזמנה מהרגע להרגע במקום

הזמנת הרכב בפטגוניה היא מהיקרות ביותר ששילמתי אי פעם בפער בעולם, לכן בכל מקרה בין אם אדולפו ובין אם משהו אחר, כדי להזמין את זה זמן רב מראש.

ובלי קשר לאיש עצמו הפער בצ'ילה בהזמנה בין סוכניות מוכרות ובינלאומיות לבין חברות קטנות הוא פער ענק.

ניתקלנו בזה עוד פעמיים בטיול שלנו שהשכרנו בצפון צילה ופורטו וארס, ועשינו לפני זה שופינג אצל הגדולות. ובסוף תמיד מצאנו מחיר הגיוני יותר בסוכנות קטנה ומקומית

טיפ (לדבר עם אנשים, כי תמיד יש מישהו שיש לו חבר שיש לו סוכנות קטנה)

• dregev03

רווית רוני איך אתם רואים את מרכיב הקרטרה אוסטרל בטיול ארוך?. ממוקם אצלכם גבוה בפסיפס החוויות?
                                        ראיתי שעל טיול קצר רווית מעדיפה את אושואיה על הקרטרה אבל ממעט הידע והזיכרון שלי הם לא אמורים להיות דומים. אני מבין שבאושואיה יש יותר מקום לטרקים והקרטרה מתאימה יותר לרכב שכור …. לא יודע אם אלו טרקים שיתאימו לנו כי הם ספרטנים מידי?

rmatarasso רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • rmatarasso
                                          rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

דרור

אני הגעתי לקרטרה אחרי שטרקנו מעל 110 קמ ב10 ימים. (60 בטורס, ו50 באל צלטן ובין לבין היו עוד קטנים, זה היה השלב שהרגליים שלי אמרו לי שהגזמתי .

הקרטרה יפיפיה בעיקר בתקופת הפריחה משטחים סגולים יפיפיים לצד אגמים, והרים מושלגים.

אנחנו את הקרטרה בעיקר נסענו פחות הלכנו, והיא נגדעה לנו באמצע כשהיו שם שטפונות בוץ שחסמו את המשך הדרך.

בטיול ארוך בוואדי שהייתי משלבת, יש שם גם טרקים יפים שאנחנו לא עשינו. יש טרק בסרו קאסטיליו שדומה לטורוסים , יש את הקרחון התלוי, ולדעתי אם יורדים עוד ועוד דרומה יש עוד

בטיול קצר, אחרי שעושים את דרך האגמים בין ברילוצה לסן מרטין, ופורטו וארס, אני חושבת שלהקצות 7 ימים נוספים לדרך שהיא אגמים, מפלים ופריחה זה הרבה, בטיול קצר חשוב לגוון ויש באושוואיה דברים שלדעתי שאין ולא רואים במקומות אחרים.

מי שאוהב טרקים אושוואיה נהדרת לו, מי שבעיקר רוצה לנסוע ולעצור מידי פעם לראות נוף יפה שילך על הקרטרה

• dregev03

תודה רווית. כנראה שאין קיצורי דרך. לא מת על הנסיעות והעצירות לתמונות ואני יודע גם שהקרטרה די דלילה באנשים מה שגם קצת מוריד לי חשק אבל אם היא כזו יפה, אאלץ לקרוא ולתכנן.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון