2 אחים (מתחת ל18) - טיסה לשבוע
-
הי,
אני ואחותי מעוניינים לטוס הקיץ לחו"ל (אירופה ככה"נ או איחוד האמירויות) לתקופה קצרה של 4-5 ימים...
אחותי תהיה כמעט בת 18 ואני בן 16.
האם נוכל לטוס?
האם צריך אישורי הורים? (הם מאשרים כמובן
- הכוונה לאישור בכתב)איפה עלולה להיווצר בעיה? בשדה? בשכירת חדר במלון?
מישהו עשה זאת פעם ויש טיפים/המלצות?
נשמח לשמוע אם זה אפשרי ואם כן מה הסידורים הנדרשים.
תודה!
-
@ברק07 עונה רק לגבי השכרת חדר במלון - יש מקומות בהם אכן לא משכירים חדרים מתחת גיל מסויים ללא נוכחות בגיר, מציעה פשוט לבדוק מול המלון שממנו אתם מתכננים להזמין את החדר לפני סגירת ההזמנה. בבוקינג יש מקום בו מכניסים את גילאי האורחים במדוייק כשמדובר בילדים וזה עוזר בתהליך הסינון, אך בכל מקרה ממליצה לפנות ישירות גם למלון לשם בטחון לפני שמזמינים.
-
לרוב בטיסות דרוש אישור לקטינים מתחת לגיל 16 שווה גם את זה לוודא מול חברת התעופה כדי להתארגן בהתאם
-
כן.. אבל שנינו מעל 18

-
לא אמרת שאתה בן 16? או שלא הבנו נכון
-
אוי התכוונתי פחות מ18... טעות :))) כן אני 16 והיא 17.11
-
המשימות שלכם לכרגע - להחליט על יעד, לבדוק מול חברת תעופה שטסה לאותו יעד מה אתם צריכים (או שאין צורך בכלל, כי שניכם מעל 16), ולמצוא מלון שמבחינתו זה בסדר (עדיף לברר לפני הטיסה כדי לחסוך אי נעימויות)
-
תודה רבה פשוט לפנות לבתי מלון במייל?
-
כן. וככה גם לשירות לקוחות של חברת התעופה
-
*האישור נדרש בשל החוקים במדינת היעד, גם בארץ יש דרישה כזאת, אבל הבדיקות הן מדגמיות, האישור של חב' התעופה הוא רק משום שהן כנראה יאלצו להחזיר אתכם אם במדינת היעד יסרבו להכניס קטינים ללא מסמך שבו יש אישור מההורים ופרטיהם(נוטריוני או לא). יש מלונות שמאפשרים לינה גם לבני נוער מעל גיל 16, אך ההורים צריכים למלא טופס עם פרטים, משום שאתם עדיין נחשבים קטינים(ברוב המדינות). *יש לכם כרטיס אשראי? אם תעשו את הזמנת המלון עם כרטיס אשראי של אחד ההורים, תצטרכו לשלם במזומן - התשלום עבור הלינה צריך להיות עם אותו כרטיס בו נעשתה ההזמנה. נדמה לי שבצרפת ובאנגלית, לא תהיה בעיה אבל חשוב לברר באימייל עם המלון.
-
טיסה:
לא ממש הבנתי אם במועד הטיסה תהיו מתחת לגיל 18 או מעל, או לפחות אחותך,
בעיקרון לחלק גדול מהיעדים אפשר לטוס מתחת לגיל 18 אבל לא לכולם,
למשל בנחיתה בבריטניה בגיר חייב לקבל את הצעיר (מעל 18).
צריך הבהרה באיזה גיל יהיה כל אחד מכם, לאיזה יעד תטוסו, ואם הטיסה לא ישירה איפה תהיה חניית הביניים.
לינה:
היום לכמעט כל מלון יש אתר אינטרנט בו מפורטים התנאים, כולל גיל מינימלי, ובאתרים שמשמשים כסוכנים כמו booking hotels expedia המידע גם כן רשום.
תבחרו לינה כזו שנראה שיקבלו אתכם, ולדעתי כדאי גם לוודא בתכתובת, רצוי לפני ביצוע ההזמנה ובטח אם ההזמנה לא ניתנת לביטול.
כשאני טסתי לפני גיל 18 לנתי בעיקר באכסניות נוער, שם באמת שאין בעיה.
עוד לתשומת ליבכם, כרטיס אשראי:
אם יש על שם אחד מכם יופי, שימו לב שיש מקומות (טיסה לינה...) שדורשים להראות את כרטיס הפלסטיק על שם הנוסע במקום קבלת שירות.
אם אין לכם כזה ונדרש כרטיס הרבה מקומות מסכימים לקבל כרטיס נטען (לברר...).
-
תודה רבה! אנחנו בודקים הכל! נכתוב פה עדכונים כשיהיו