הזמנה דרך גו-טו-גייט: טיסת LY לסלוניקי (עם סמארט ווינגס כמובן)
-
בתי בחרה בדרך הקלה של הזמנה דרך גו-טו-גייט. הטיסה לסלוניקי באמצע אוגוסט, מספר טיסה LY5147 באמצעות סמארטווינגס.
אני מודע לכל הסיפורים על גו-טו-גייט והשאלה אינה מתייחסת אליהם. אלא לכך שההזמנה של בתי (ה- PNR) אינה מופיעה באתר אל על. מובן מאליו שגם לא באתר סמארטווינגס.
והשאלה מופנית למי שביצע הזמנה כזו בעבר: האם התופעה מוכרת? האם אי הופעת ההזמנה באל על היא מקרה סטנדרטי, למשל בגלל שהטיסה יוצאת בעוד חודשיים?
-
לפי המספר כנראה הטיסה היא של סנדור (מותג בת של אלעל לטיסות שכר ואפשרויות נוספות). סמאטווינגס לא רלוונטית, כי כנראה זאת החכרת מטוס, לא טיסה שלהם. הבנתם מאלעל/סנדור איך נראה מספר הזמנה שלהם? (לחברות יש מספר אופייני, הוא בד'כ מתחיל בספרות מסוימות)
-
אישור הזמנת הטיסה כולל את מס' ההזמנה (PNR) . העניין הוא שחיפוש באתר אל על עם ה PNR ושם המשפחה מציג תשובה שלילית. ובאתר סאן דור, חיפוש הזמנה מציג את דף החיפוש של אל על.
-
טוב.... נשמע שהשאלה כן מתייחסת 'לכל הסיפורים'... אתם צריכים לברר את זה מול גו או גייט, להם יש את האחריות החוקית לספק לכם טיסה ולא אלעל, מכיוון שלהם שילמתם. אל תופתעו אם אלעל לא יתלהבו (בלשון המעטה) לעזור לכם או לענות לכם על שאלות.
-
זאת לא טיסה שקשורה לחב' סאן דור, LY5147(חזור LY5148), זה קוד שרינג עם חב' סמארטווינגס, ה-PNR מתחיל בספרות 114? בכל מקרה כדאי שתכנס לאתר גוטוגייט(בקישור), תעשה אישור להזמנה (אם היא עדיין לא עשתה, שם אמורים להמצא - מס' ההזמנה בחברת התעופה ומס' הכרטיס, בכל מקרה כדאי לפנות אליהם: https://www.gotogate.com/support-faq/products-and-services-c95a0324/my-booking-23b524c1/where-can-i-find-my-ticket-and-what-documents-do-i-need-to-take-with-me-on-b912d253
-
מקווה בשבילכם שהטיסה קיימת.. אני גמרתי מזמן עם הזמנה דרך החברות הקיקיוניות האלה אחרי שבעוונותי וברגע של חולשה הזמנתי בתחילת 2020 טיסה לפראג לאחיותי ולי דרך מי טריפ טיסת אל על.. הטיסה בוטלה אך הכסף לא חזר אלינו מעולם. כשניסיתי לחפש את מספר ההזמנה דרך נציג של אלעל או באתר שלהם, ההזמנה לא היתה קיימת.. כאילו מעולם לא הייתה. ממליצה בחום לא להתפתות ולהזמין יותר בזול דרך החברות האלה.
בהצלחה ותעדכן..
-
היה לי סיפור דומה עם טיסת שכר של ארקיע. לא הצלחתי לראות את ההזמנה שבוצעה דרך סוכן כלשהו. נאמר לי שזה יופיע רק יומיים-שלושה לפני מועד הטיסה, וכך היה. סתם דפיקות לב מיותרות .
-
הכתובת שלכם כמו שנכתב למעלה זו חברת גו גייט בהצלחה. אגב טיסת קוד שייר של אל על-סמרטווינגס
-
תודה על התובנות; אעדכן
-
בסופו של דבר פתרון התעלומה היה מהיר, ודרש רק בדיקה כירורגית בעיני נץ של דף מיי בוקינג באתר גו טו גייט.
בדף "הבוקינג שלי" מסתתר משפט תמים קטן באיזור לא בולט שמהווה גם לינק, שנקרא airline booking reference.
לחיצה על הלינק מציגה את פרטי הטיסה עם PNR שונה ממה ששלחו באישור במייל.
מכאן הכל downhill, ובאתר הרשמי של אל על הוצגה הטיסה. אז למה מקטרים על gotogate?