ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נקודות עצירה מניאגרה לבוסטון לחמישה ימים

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית חוף מזרחי מפלי הניאגרה בוסטון
    5
    19
    890
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • iragorelik
      iragorelik נערך לאחרונה על ידי

שלום,

בהרכב 2+3 רוצים נק' עצירה למשך ארבעה ימים בין ניאגרה לבוסטון מעדיפים טיולי טבע/אטרקציות בטבע.

והמלצות על לינה בדרך אם יש, מעדיפים שני לילות באותו המקום

תודה

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @iragorelik נערך לאחרונה על ידי

@iragorelik

שלום

מדובר על 4 לילות וביום החמישי כניסה לניו יורק?

באיזה חודש או תקופה מדובר?

כיצד אתם מגיעים לניאגרה. האם בטיסה או במסלול רכוב , ואם רכוב

איזה מסלול אתם אמורים לקיים בדרך אליה?

מוני

iragorelik תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • iragorelik
          iragorelik @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

מגיעים בטיסה לבאפלו, ושם לוקחים רכב,

ארבעה ימים מהיציאה מהניאגרה עד להגעה לניו יורק

באוגוסט

תודה

• מוני

@iragorelik

שוב שלום

סליחה ,אני שוב שואל על מספר ימים

יום 1

נחיתה בבאפלו לינה ניאגרה

יום 2

לינה

יום 3

לינה

יום 4

הגעה לניו יורק?

מוני

• iragorelik
              iragorelik @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

אחרי קצת מחשבה- נחיתה בערב בבאפלו- חשבנו על לינה בצד האמריקאי, האם כדאי ביום הראשון, אחרי לילה ראשון לעבור לקנדה ולהנות מהאטרקציות המוצעות שם?

לעבור בלילה אחרי הנחיתה ולישון בקנדה?

לוותר על קנדה לגמרי?

לאחר מכן,

חמישה ימים לכיוון בוסטון, יומיים בבוסטון ואז נסיעה של יומיים לניו יורק.

סהכ מדובר על כתשעה ימים בדרך מבאפלו לניו יורק עם מעבר של יומיים בבוסטון.

אודה על עזרה בסידור הימים הנ"ל, איפה הכי כדאי לעצור, אוהבים טבע וטיולים, אוהבים ערים וכו'

אולי כדאי מבוסטון לוותר על הרכב ולנסוע ברכבת לניו יורק?

תודה רבה!!

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

לא לוותר על קנדה בשום אופן, את המפלים כפי שאת רואה בתמונות רואים רק מהצד הקנדי. הייתי מוותרת על לינה בצד האמריקאי ועיברת ישר לקנדה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • מוני

@iragorelik

לא יודע גילאי הילדים ומה כושר זמני הנסיעה שאתם מתירים

והאם מוכנים לספוג יום נסיעה אחד מתיש.

לדוגמה בתוואי המוצע הבא- אני שואל ,האם יש מצב ביום השלישי

לעלות מאיתקה אל שייט באלכסנדריה ביי לבצע שייט קצר 1 שעה + ב-1000 האיים

ולאחר התאוששות להמשיך בנסיעה מזרחה אל האדירונדאק בואך לייק פלאסיד

התוואי המוצע-https://goo.gl/maps/nWPdmUH2jqpE7App8

יום 1

לאחר לילה בניאגרה להתחיל סביר בבוקר ביקור במפלי ניאגרה ולנצל יום אור ארוך להגעה לאיתקה

באגמי האצבעות לינה איתקה או בסביבתה

יום 2

יום נוסף איתקה וסביבתה כולל ווטקינס גלן לינה חוזרת באיתקה או בסביבתה.

יום 3

יום מאומץ כפי שרשמתי בפתיח לינה לייק פלאסיד

יום 4

אפשרות לאתרי טבע ועליה עם הרכב לתצפית מהוויטפייס מאונטיין ומעבר על השמפליין לברלינגטון

בצד של וורמונט.

יום 5

נסיעה לביקור באזור העיירה סטוהה כביש 108 והר מאנספילד וירידה לבוסטון עם עצירת ביקור בקווישי

יומיים מלאים בוסטון

יום הגעה לביקור בניופורט רוד איילנד(בדרך הצצה בפלימות') והמשך לבילוי ולינה במיסטיק

השלמות ביקור במיסטיק הגעה לביקור אפשרות סיור חינמי באוניברסיטת ייל -והגעה לניו יורק

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מצטער, אבל הלכתי לאיבוד בתוכנית כתבתם "נחיתה בערב בבאפלו" זו טיסה מישראל? או מתוך ארה"ב? או משהו אחר בכלל? אם ארה"ב - מאיפה ומה היה קודם אם מישראל - אפשר פרטים על הטיסה?

ובכל מקרה - באיזו שעה נוחתים?

למה אני שואל - אם זו טיסה מישראל - אז אתם אחרי יום ארוך ומתיש ובג'טלג. קשה להמשיך הלאה ובוודאי שלא לטייל. אם אתם מטיסה פנימית והשעה לא מאד מאוחרת - אז המצב שונה

וגם, אני לא זוכר מתי הטיול וגילאי הילדים. זה משפיעה על שעות החשיכה

מקום הלינה ביום הראשון תלוי בשעה ובעייפות, אבל גם בתוכנית שלכם ליום הבא. מקובל לאמר שכדאי לראות את המפלים מוארים בחושך (ומהצד הקנדי) ובקיץ זה מאוחר. אם מדובר על טיסה מישראל זה יכול להיות קשה הן ביום הראשון והן ביום השני. בכזה מקרה אפשר אולי לשקול להתמקם באיזור באפולו לכמה ימים (נניח 3 לילות). בלילה הראשון הולכים לישון פשוט. ביום השני מטיילים במקום אחר (אולי לצוורת?). ביום השלישי ניאגרה כל היום עם חזרה בלילה ללינה בבאפולו.

• iragorelik

מנסה לענות יותר בפירוט 🙂 נוחתים בשעה 24:00 בבאפלו בטיסה ארוכה עם קונקשיין מהארץ, מה מומלץ לעשות? לקחת רכב ולעבור את הגבול לקנדה או להישאר בצד האמריקאי, רוצים שני לילות באותו המלון, כמובן הלילה של הנחיתה ועוד לילה? עוד שני לילות? לאחר מכן מתחילים נסיעה לכיוון בוסוטון, סהכ חשבנו להקדיש 5 ימים לנסיעה לבוסטון- פה גם התלבטות גדולה דרך איפה לנסוע ואיפה לישון, מעדיפים לישון בכל מקום שני לילות, כדי לא לארוז כל לילה מחדש.

אוהבים גם טבע וגם עיר, מטיילים הרבה אז אין פחד מפני מסלולי טיולים.

• אנשיםטובים

אני מניח שהיה קונקשין בארה"ב עוד לפני באפולו (ניו יורק?) אז הגירה כבר עברתם. במקרה כזה יציאה מהשדה ללא השכרת רכב זה חצות וחצי בערך אם הכל בסדר. אני ממליץ בחום על מונית למלון קרוב. גם ככה עד שתגיעו למלון זה כבר 1 בלילה. שעון ישראל זה 8 בבוקר. למחרת שוכרים רכב ונוסעים לניאגרה. אפשר גם לשקול לדחות את האוטו ביום ולהתנייד עם מוניות. צריך לעשות חישוב כלכלי.

לא הייתי מנסה לשכור רכב בלילה, ולא הייתי מנסה לנסוע לצד הקנדי בלילה. לנסוע לצד האמריקאי זה אפשרי (בסופו של דבר זה לא הרבה יותר זמן מונית מאשר למלון קרוב) אבל לא בהכרח יתן לכם משהו. המלון יותר יקר ממלון קרוב לשדה, והמוניות למלון וחזרה לשדה לשכור אוטו יותר יקרות.

לא הזכרת תאריך שמשפיע. בחורף מחשיך מוקדם, בקיץ מאוחר. בגלל הג'טלג עשוי להיות לכם קשה להחזיר מעמד עד הלילה בניאגרה.

• iragorelik
                          iragorelik @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים מדובר על חדשי הקיץ

וכמה לילות אם כך לקחת במלון במפלים עצמם? אז רק לילה אחד? הלילה השני ולהיות שם יומיים וביום השני להתחיל נסיעה לכיוון בוסטון?

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • אנשיםטובים

תלוי מאד מה התוכנית כולה. אני הייתי ישן שני לילות בבאפולו, וביום עושה טיול עם האוטו לניאגרה, וחוזר בלילה גשנגמר הכח לאותו מלון. מדובר על קצת פחות מ-45 דקות נסיעה כל כיוון. לא מעט לעשות בלילה כשעייפים, אבל אפשרי עדיין. מעבר לינה אפשרי כמובן, אבל הוא בלגן לוגיסטי שבסופו של דבר יעלה לעם הרבה יותר זמן. קודם כל כי את הנסיעה עדיין תעשו, פשוט בבוקר היום הבא, אבל בעיקר כי צ'ק אאוט, צ'ק אין וכל מה שמסביב לוקח זמן. ואם הגעתם בבוקר לניאגרה והמלון לא זמין אז אתם גם עם המזוודות באוטו (לא ידוע לי על בעיית פריצות מיוחדת אבל לא בדקתי).

אבל בכל מקרה - אני אוהב לתכנן טיול בימים, לא בלילות. כמה זמן סף הכל יש לכם עד בוסטון? או אפילו כולל בוסטון? ממה שאני מבין: נספור את יום הטיסה כיום 0 יש 9 ימים לניאגרה, בוסטון, והדרכים ביום 10 על הבוקר רוצים להיות בניו יורק. הבנתי נכון? או שביום 9 בערב רוצים להיות בניו יורק? או יום 10 בערב? או כל דבר אחר?

ואם אני מבין את התוכנית הכללית: יום 0 - טיסה יום 1 - ניאגרה יום 2 - טיול יום 3- טיול יום 4 - טיול יום 5 - טיול יום 6 - בוסטון יום 7 - בוסטון יום 8 - טיול לכיוון ניו יורק יום 9 - טיול לכיוון ניו יורק.

הבנתי נכון? מתי רוצים להגיע לבוסטון? יום 6 בבוקר? 5 בערב? ולצאת מהעיר? 7 בערב או 8 בבוקר? ואותו דבר לגבי ניו יורק - הגעה ב-9 בערב או 10 בבוקר?

כי לפחות בצורה שאני פרטתי את זה יש לכם רק 4 ימים לטיול ולא 5.

וזה לפני האפשרות שהזכרתי בעבר של להתמקם ל-3 לילות באיזור באפולו, ביום 1 לטייל למשל בלצ'וורט או משהו אחר, ורק ביום 2 לבקר בניאגרה. בכזה מקרה נשארים לכם 3 ימים לנסיעה לבוסטון

בכל מקרה, אני באמת מציע שתפרטו יותר על עצמכם והתוכנית. אני אוהב לחשוב על הטיול כולו ולא רק על מקטע. חוץ מ-9 הימים עד ניו יורק - מה יש בהמשך? אני מניח שמרגע שמגיעים לניו יורק לא טסים לארץ אלא קודם יש ביקור בניו יורק (כמה ימים?). ומשם חוזרים לארץ או שממשיכים למקום אחר?

למה אני שואל? כדי להמנע מכפילות וכדי לעזור לכם לתכנן טוב יותר. למשל אולי שווה לוותר על יום בניו יורק לטובת החלק של הטיול עד בוסטון. או אולי לוותר על הטיול מבוסטון לניו יורק כדי להוסיף יום למקטע הקודם? או בדיוק הפוך. אם בניו יורק אתם מתכננים את מוזיאון נושאת המטוסים, אז אולי אין טעם להציע לכם מוזיאון תעופה בדרך? או להיפך? אם אחרי ניו יורק ממשיכים לטיול בבלו רידג', אז אולי ההרים הלבנים פחות מפתים.

וגם קצת עליכם. מה גילאי הילדים, מה הם ואתם אוהבים. מה הנסיון שלכם בטיול לארה"ב ו/או טיולים ארוכים וכו'.

• יונה וקשת
                              יונה וקשת @iragorelik נערך לאחרונה על ידי

@iragorelik

אם אתם נוחתים בחצות בבאפלו, אין שום סיבה לישון באותו לילה במלון ליד מפלי הניאגרה, כי הלינות במלונות השווים (עם הנוף למפלים) יקרות מאוד, ובלילה הקצר שישאר לכם תרצו ממילא רק לישון.

עכשיו נשאלת השאלה לגבי הלילה השני.

אנחנו לקחנו חדר במלון הילטון אמבסדור, בקומה גבוהה עם נוף מלא למפלים - גם בצד הקנדי וגם בצד האמריקאי.

זה בהחלט נוף יפה וחד-פעמי, אין מה לומר (בלילה המפלים מוארים בתאורה צבעונית).

האם שווה את התשלום הכל-כך גבוה (זה לא רק הלינה - כל דבר שם יקר בטירוף, כולל כוס קפה ומאפה, חניה ועוד)?

זו שאלה סובייקטיבית שאין עליה תשובה מוחלטת, רק דיעות.

הדיעה שלי: בדיעבד זאת היתה הוצאה מיותרת ולא מוצדקת! המלון, מלבד הנוף, היה קצת מיושן ולא מפנק כפי שציפינו מההייפ שסבב את כל החוויה הזאת, השירות בו היה מחריד - מתנשא, כאילו עושים לנו טובה בזמן שחולבים מאיתנו עוד ועוד כסף על כל פיפס.

אז לאור זה, וגם לאור העובדה שציינת שאתם מעדיפים פחות לנדוד ולהשאר יומיים באותו מלון (הגיוני), אני חושבת שהייתי בוחרת במקום לינה סימפטי בבאפלו ונשארת בו שני לילות - ונוסעת ממנו ברכב שתשכרו למחרת הנחיתה למפלי הניאגרה. יום וחצי ביקור באיזור בהחלט ממצה אותו. ביום השני תוכלו להתחיל את הנסיעה לכיוון בוסטון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • iragorelik

אז ניסיתי לפרט קצת יותר : יום 0- נחיתה ב24:00 בבאפלו 1- באפלו 2-6 נסיעה לבוסטון 7-8 בוסטון 9-10 נסיעה לניו יורק 11-16 ניו יורק 17- ניו יורק+טיסה לפלורידה 18-22 פלורידה 23 טיסה לארץ

נראה שזה בגדול,אולי חסר עוד יום בניאגרה? איך להתנהל עם המעבר לקנדה?

תודה רבה!!

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • karnielr
                                  karnielr @iragorelik נערך לאחרונה על ידי

@iragorelik

ממש לא חסר עוד יום בניאגרה. הביקור שם שווה לא יותר משעתיים גג, כולה מפלים. רוב האנשים נשארים יותר כי זו כזו טירחה להגיע.

• אנשיםטובים

לגבי הביקור בניאגרה - אכן חווית המפלים "שווה" באופן כללי שעות בודדות. אולי לא שעתיים אלא 4 ואולי אפילו 6 כתלות במה שתבחרו לעשות, אבל לא הרבה מעבר. בסופו של דבר יש שם כמה אטרקציות שקשורות ממש למפלים (בעיקר שייט, מערת הרוחות, מסע מאחורי המפלים), וקצת להנות מתצפית יום ולילה.

אבל, "חווית הניאגרה" היא הרבה מעבר למפלים עצמם. כלומר במקום התפתחה "סצינה" תיירותית שהיר הרבה מעבר למפלים. ברחוב קחפיטון היל התוסס יש שפע מקומות בילוי, ממסעדות טובות ועד גלידריות ודוכני שוקולד, "מוזיאונים" כמו שעווה או דברים ביזאריים, אטרקציות כמו מיניגולף או גלגל ענק, מתחם להופעות ועוד ועוד. ואפשר בכיף לבלות שם גם יומיים "כמו באילת". האם זו המטרה של רובנו בטיול לארה"ב? לרוב לא. ולכן הבילוי במקום מסתכם בכמה שעות נוספות (מעבר לחווית המפלים עצמם). גם כמו שאמרו "זו טרחה להגיע" אז אנחנו רוצים להרגיש ש"קיבלנו תמורה". גם בגלל שרוצים לראות את המפלים ביום ובלילה ואולי צריך למלא את הזמן באמצע, אבל גם בגלל שזה עדיין כיף, גם אם זה לא שווה נסיעה מיוחדת לניאגרה אנחנו כבר שם, אז למה לא להנות קצת אחה"צ/ערב?

אבל כן, קצת פחות מ-24 שעות בניאגרה זה בהחלט מספיק לרוב האנשים. אפשר יותר ואפשר פחות.

בדרך בין הניאגרה לבוסטון, שני האיזורים הקלאסיין לביקור שהם ממש על הדרך זה אגמי האצבעות וההרים הירוקים. באגמי האצבעות אפשר בכיף לבלות יומיים (זה מה שרבים עושים), אבל אפשר גם 3 ו-4 בלי להתשעמם בכלל (לדעתי אפשר גם שבוע, אבל יש מי שישתעמם בזמן כזה ארוך). את ההרים הירוקים אני לא מכיר אז אין לי דעה.

שני איזורים אחרים שמהווים סטייה "סבירה" מהדרך זה הרי אדירונדאק בצפון במדינת ניו יורק וההרים הלבנים בניו המפשייר. שניהם יעדים קלאסיים לטיול בצפון מזרח. הם כבר מוסיפים כמה שעות לדרך כל אחד.

לא הבנתי עדיין האם המטרה היא 5 ימי טיול מלאים בדרך לבוסטון, ואז יומיים לא מלאים בבוסטון, או הפוך - יומיים מלאים בבוסטון ו5 ימים לא מלאים בדרך. זה לא סתם סמנטיקה. בסופו של דבר יש 10 שעות נסיעה ישירה מהניאגרה לבוסטון, ואם תסטו מהדרך זה יכול הליות גם 15 שעות. היות וגם העדפתם 2 לילות בכל מקום, זה אומר שיש גם ימים שלא נוסעים בהם. מה שאולי אומר שהימים האחרים הם ימי נסיעה קשים.

למשל מהניאגרה לאדירונדק זה 7-8 שעות נסיעה. יום קשה לכל הדעות. או לחילופים משם לבוסטון זה 6 שעות בקירוב. אם נניח שיום "רגיל" בטיול זה פחות מ-12 שעות (מהרגע שיותאים מהמלון בבוקר אחרי ארוחת בוקר ועד שמגיעים לסביבת המלון ולארוחת ערב), שמתוכן צריך גם להוריד ארוחת צהריים והפסקות נוספות, אז יום של 6 שעות נסיעה משאיר לנו זמן לעצירה אחת של כמה שעות, או שתיים קטנות. ויום נסיעה של 8 שעות זה כבר לא הרבה יותר מעצירות רענון. וכשמסיימים יום כזה, אתם עשויים להיות מותשים. הן הנהג/ים והן הילדים.

וזו אחת הסיבות שרבים עושים טיול מתגלגל יותר במקטע המדובר. למשל לילה או שניים באצבעות, לילה באדירונדק ואולי לילה בברלינגטון, לילה או שניים בהרים הלבנים. בכזה מקרה כל "דילוג" הוא של פחות מ-4 שעות נסיעה וזה כבר סביר יותר.

זה לא שאי אפשר לעשות ימי נסיעה ארוכים כאלה . בוודאי שאפשר וכולם עושים. אבל צריך לחשוב מה המשמעות ומה זה עושה לטיול שלכם. אפשר לעשות טיול כמו שתכננתם שכולל כנראה ימי נסיעה ארוכים. אתם יכולים לבחור לשנות כל אחד מהרכיבים פה ולקבל תוצאה אחרת. אתם אלו שציינתם עדיפות לשני לילות. ואתם בניתם את לוח הזמנים. ומכאן עולה מבנה הנסיעות.

הייתי שוקל שתי אפשרויות נוספות לטיול שלכם: האחת - לוותר על בוסטון לחלוטין. כזה מקרה יש לכם זמן לטיול הרבה יותר רגוע בדרך לניו יורק. השנייה - לחבר את בוסטון לניו יורק, כך שהמעבר בינהו יהיה בנסיעה ישירה (אולי אפילו בלי אוטו) ולהעביר את הזמן שהתפנה לקטע הקודם.

• אנשיםטובים

זה מדריך (ישן!) שכתבתי על איזור הניאגרה. לא בטוח שהוא עדכני, אבל כן יתן לכם תחושה

https://community.lametayel.co.il/topic/122510/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%94

בככלי - אני לא מבין מספיק מה אתם מחפשים. הכותרת של השרשור היא "נקודות עצירה מניאגרה לבוסטון" ולא "מסלול טיול מעניין". שוב נראה שאני נטפל לזוטות. אבל זה גורם לי לחשוב שלא למדתם מספיק על מה יש בדרך, ומה יכול להיות מעניין לכם.

אני מאד מאמין שצריך להתאים את הטיול למשפחה, ולא צריך מסלול מסויים רק כי זה מה שכולם עושים.

אנחנו למשל אוהבים אירועים מיוחדים. אני חושב שזה נותן הרבה ערך מוסף לטיול, ומשאיר הרבה פוטנציאל לחוויות משפחתיות שזכור הרבה שנים אחר כך. זה יכול להיות מרות מכוניות בווטקיס גלן, יריד מחוזי, פסטיבל כדורים פורחים או פסטיבל תעופה (למשל ברוצ'סטר), או כל דבר אחר. אם משהו מהדברים האלה מדבר אליכם, אז כדאי להתסכל מה יש בתקופה שלכם באיזור (לא הכל כבר התפרסם כמובן) ולראות מה אפשר לתפור. קיץ זו כמובן עונת השיא של הנושאים האלה.

אנחנו אוהבים גם סתם ימים רגועים עם אטרקציות קטנות ומשניות. אולי משחק בבאולינג או מיני-גולף, שוק איכרים או משהו בסגנון, קצת שופינג, אולי איזו חנות מיוחדת (חנויות יצירה, חיות, חג המולד או כל דבר אחר רלוונטי). אז למשל 3-4 ימים באיזור איתקה יכולים ללכת נהדר בעיניי, כולל השוק, שייט רגוע באגם, ביקור באוניברסיטה, מוזיאון מטוסים באיזור, אם אפשר קונצרט פעמונים באוניברסיטה, 2 מפלים נחמדים, ווטקינס גלן ומוזיאון הזכוכית.

אחרים אוהבים מסלולי הליכה יפים בטבע - אז הייתי מחפש את זה. יש מי שרוצה אטרקציות כמו ראפטינג, פארק חבלים ועוד. כל אחד ומה שמעניין אותו.

• iragorelik
                                        iragorelik @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים ערב טוב,

אני לא מצליחה להבין מה יש באזור של ווטקינס גלן כי נראה שאין שם בכלל מקום לינה לתאריכים שלנו, מה זה יכול להיות? אין מקומות גם באית'קה.

לא רואה באתרים השונים ארוע מיוחד, חוץ מאשר סוף שבוע בקיץ .

קיוויתי שיש מרוץ מכוניות, אבל נראה שלא

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • יונה וקשת
                                          יונה וקשת @iragorelik נערך לאחרונה על ידי

@iragorelik לפעמים יש אירועים כמו כנסים מקצועיים בענף מסויים, לא לקהל הרחב, שעדיין תופסים חלק ניכר ממקומות הלינה.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון