דצמבר עם ילדים - לאן? ומתי להזמין כרטיסים?
-
שלום,
אנחנו זוג בוגרי הרבה טיולי טרום כריסמס ברחבי אירופה,
כמעט כל יעד פופולארי בתקופה הזאת של טרום כריסמס באירופה היינו בדצמבר.
לראשונה אנחנו מתכננים לנסוע עם 2 ילדים שיהיו בדצמבר 5 + 2
עם הגדול היינו בעבר כבר בדצמבר עם הקטנה עדיין לא.
עכשיו שברור לנו שלקנות 4 כרטיסי טיסה זה לא מעט כהוצאה כספית,
אשמח לשמוע אילו יעדים כדאי שהעלות בהם לא גבוהה למחיה ויש אליהם טיסה ישירה.
ושיש מה לעשות עם ילדים, דבר שהתעלמנו ממנו בכל הטיולים האחרים שלנו בלעדיהם וכמובן נגישים לעגלה.
חשבנו בינתיים על בודפשט / קראקוב / וינה / פוזנן. אם יש עוד יעדים שיש מה לעשות בהם עם ילדים להציע אני ממש אשמח לשמוע.
יעדים "מהממים" בדצמבר זה סבבה היינו כמעט בכולם. העניין שמחפשים שיהיה בעיקר ידידותי לילדים
כמו כן אשמח לדעת מתי הכי מומלץ לקנות כרטיסי טיסה, כרגע ראיינר לצורך העניין מחירים קצת מוזרים ואפילו מופרזים לחלק מהיעדים ברור לי שיירדו מתישהו,
השאלה עד מתי למתוח את זה?
ד"א לא חוששים מהקור.. יודעים להתלבש ולהתארגן על ציוד בהתאם.
-
מתכנן עכשיו טיול לבודפשט וממה שאני מתרשם - בכלל לא זול שם! אפילו די יקר יחסית ליעדים קלאסיים אחרים. בודפשט לא תהיה לכם יותר זולה מעיר טיפוסית בגרמניה.
-
מבחינת מלונות בוודאי. נבדק כבר. וגם אין לי ספק במסביב..
-
מהמקומות שבהם הייתי בטרום כריסטמס, נראות לי מתאימות (מבחינת הילדים) בודפשט ווינה. בבודפשט אפשר לעלות על גלגל הענק בכיכר אליזבת, לשוט בערב, לאכול דברים טעימים.. כנ"ל בווינה. ברלין נראית לי פחות מתאימה.
אנחנו אמורים לטוס לניס -מצאתי טיסה יחסית זולה באיזיג'ט. לא בטוחה שמתאימה לכם בהרכב הזה. לגבי פולין אין לי מושג.
-
הייתי מתחילה ב"הפוך" בודקת לאן יש כרטיסי טיסה במחיר שאתם יכולים להרשות לעצמכם ומשם מתגלגלת לבדוק אפשרויות לילדים.
-
תודה מרבדל ויונית כמו שכתבתי... ההתלבטות כמובן לגבי מתי לרכוש כרטיס טיסה.. ראיינר לגוגמא בחלק מהמקרים מפרסמים בתחילת גצמבר לפוזנן 300 יורו לכיוון.. כמובן שלא יישאר ככה אז השאלה עד מתי לחכות לרכוש .
-
כל הבעיה ברכישת כרטיסי טיסה היא שפשוט אי אפשר לדעת. יכול לרדת, יכול לעלות, הכל הימורים בלבד
-
בספטמבר הקודם היינו באלזס, טסנו לבאזל, וגם הטיסה וגם הלינות היו מאוד זולים ( הדירות עלו לנו בין 60 ל 90 יורו ללילה). אולי בטרום כריסמס זה לא המצב אבל שווה לבדוק . יש גם מה לעשות עם הילדים באזור לפי הידוע לי, מוזיאון מכוניות ענק במולהאוז, מוזיאון צעצועים בקולמר, סדנאות שוקולד, מניחה שגם בבאזל יש מה לעשות.
-
תודה. באלזס היינו לפני הילדים בטרום כריסמס באמת אחת החוויות.. אבל כרגע נראה לי מחפשים משהו עירוני שאפשר לקפוץ לחדר לברייק מנוחה ופחות תזזיתי בעיקר בגלל הגיל של הקטנה..
-
@אלעד174 בעיני בשקלול כל הדרישות שלך וינה לוקחת בגדול:
- נגישה - יש טיסות של כמה חברות, כולל לואוקוסט
- יפהפיה בחג המולד, עם מלא שווקים
- מתמקמים במלון במרכז (ליד סטפן פלאץ) ואפשר לעשות ברייקים במהלך היום במלון עם הקטנה, להתפצל, ולהמשיך בקלות עצומה
- יש את לונה פארק פראטר שמהמם לקטנטנים, ובגלל שיטת התמחור שלו (פר מתקן ולא פר כניסה לפארק) - אפשר למנן אותו איך שרוצים - אתה לא חייב לשהות בו מצאת החמה עד צאת הנשמה כמו בפארקים אחרים ששילמת הון כדי להכנס לשטחם, אלא ללכת יום אחד לגלגל ענק, יום אחר למתקן אחר וכו'.
- מוזיאון המוסיקה מהמם לילדים, מוזיאון האשליות (בכל המקומות זה אותו דבר אבל זול קרוב וחביב), חממת הפרפרים (לא וואו אבל אחלה מקום להתחמם בו בין שוק לשוק, עם עניין לילדים, ולא יקר),
- אוכל נפלא שגם ילדים ישראלים אוהבים
- ארמונות
-
תודה יונה.. היינו פעמיים בוינה בדצמבר בלי ילדים והיה לנו קשה לראות אותה כך במבט לאחור כטובה לילדים. בהחלט שוקלים אותה גם ברצינות.
-
אלעד
מתוכן התשובות שלך (לחזור לחדר המלון למנוחה) עולה כי טיול עירוני-ורק טיול כזה, יתאים לכם. ילד בן שנתיים לא צריך הרבה. ילדה בת 5- קצת יותר.אבל השאלה כמה הם יהיו מסוגלים להיות בחוץ (נניח גן החיות של ארמון שיינבורן? פארטר וכו?) השווקים והתאורה בעיקר אחרי צהרים,ערב (ולא משנה היכן בעצם) האם מתאים לכם עם פספוסים כאלו לטייל בקור של פלוס מינוס אפס מעלות?
-
תודה יונית. 'שאלה טובה שגם אני שואל אותה את עצמי. לכן אני יותר נוטה ליעדים שכבר היינו על מנת שלא נחווה תחושה של פספוס לגבי אתרים בעיר שכבר ראינו. המטרה באמת לחוות את התחושה של הטרום כריסמס ועוד כמה אתרים מקורים שמתאימים בעיקר לילדים ולחזור. לא מחפשים הרפתקאה עצומה. יכול להיות שוינה או בודפשט שחרשנו עליהן הרבה יתאימו באמת. אם היו טיסות ישירות לורוצלאב הייתי לוקח אותה בחשבון ראיתי מסרטונים שהשוק כריסמס שלהם ממש מותאם לילדים עם מתקנים והעיר נראית יפה מאד בתקופה הזאת.
-
אני חושבת שעיר קטנה יותר נכונה לכם.
אני חושבת שעיר שלא הייתם יותר נכונה לכם (חידוש, גילוי)
על וורצלב שמעתי וקראתי (ואפילו תכננתי, פוי קורונה!) בהיבט של טרום חג מולד.
היא "בול" מבחינה זו, במיקום לינה טוב ומרכזי כמה ימים-בינגו.
מציעה כי קודם כל תחפשו לינה ותסגרו כי הן מתמלאות (מבוקשת לטרום החג)
ומבדיקה שלי (תיאורטית,עוד לא הגעתי) האירועים יותר משמעותיים בדצמבר עצמו ולא ממש בהתחלה בנובמבר-אבל חובה לבדוק נקודתית ל2023.
אבל----- לא זוכרת שראיתי מידע על אתרים מקורים לילדים , תבדוק!
בערים גדולות יש כמובן יותר סיכוי כזה
אבל בוורצלב יש גמדי רחוב והם גימיק חמוד.
-
אם מחיר הטיסה מהווה שיקול חשוב, אז באיזיג'ט טיסה חזרה מלונדון לילדים מתחת לגיל 18 היא בחצי מחיר. זה מופיע רק באתר של איזיג'ט ולא בשום מקום אחר. אז תבדקו עלות ללונדון באתר של איזיג'ט.
אני לא יודע מה זה מעניין את הילדים הכל כך קטנים באיזה יעד אתם נמצאים. הם לא יבדילו בין לונדון לפוזנאן, אז אתם ההורים צריכים לשאול את עצמכם מה בא לכם.
אני אישית עם ילדים כל כך קטנים הייתי לוקח כפר נופש בהולנד או בלגיה , עם פארק מים וגימבורי מקורים , גן חיות קטן ועוד אטרקציות במקום.
-
תודה לכולם.. מה עם פוזנן מספיק מעניינת לכמה ימים עם ילדים?