התלבטות בין שני מסלולים במזרח ארהב
-
יש לנו 7 ימי נסיעה בין אית'קה עד בוסטון, מעדיפים להשאר שני לילות באותו המקום, אוהבים טיולים בטבעף אבל כמובן רוצים לשלב אטרקציות לילדים , איזה מהמסלולים יהיה יותר מהנה בין איתקה לבוסטון. זוג +3 בחודשי הקיץ.
לא מעונינים לנסוע נסיעות מאד ארוכות של 6 שעות בבת אחת.
תודה רבה

-
-
רוצים אולי לפרט שוב את תוכנית הטיול כולו? כי הלכתי לאיבוד, ובעבר דיברתם על כמות ימים אחרת. רצוי גם תאריכים
אני מצטער אם אני קצת חוזר על עצמי, אבל לא ברור מספיק מה אתם רוצים. אני באמת מציע לחשוב לעומק, ואם אפשר גם לשתף אותנו באהבות שלכם כדי שאפשר יהיה לעזור לעם.
7 ימים זה לא נסיעה מאיתקה לבוסטון. את הנסיעה אפשר לעשות ב-7 שעות. 7 ימים זה טיול איפה שלא תרצו, שמתחיל באיתקה ומסתיים בבוסטון. בשבעה ימים אפשר להספיק לטוס לאורלדנו לאטרקציות לילדים וחזרה, אפשר לטוס לילוסטון לטיול טבע מהמם וחזרה, ואפשר אפילו לטוס ללונדון לטיול עירוני יפיפה. וגם בנסיעה אפשר לנסוע להמון מקומות מעניינים.
בקיצוניות - זה כמו שאני אשאל - יש לנו 7 ימים לנסוע מתל אביב לירושלים, האם עדיף לנסוע דרך רמת הגולן או דרך אילת.
אז השאלה היא מה אתם רוצים לעשות/לראות/לחוות. מה מושך אתכם.
בהחלט המסלול השני שהזכרתם הוא יחסית קלאסי. אפשר גם למתוח אותו לאלף האיים במערב, או לאכדיה במזרח (אם כי צריך לבדוק שעומד בתנאים שלכם של שני לילות לפחות בכל מקום ומרחק נסיעה יומי). אבל אפשר גם מיליון מקומות אחרים. כולל ניו יורק, או וושינגטון (אם לא בתכנון).
בכללי, אני לא אוהב לתכנון מסלול בפני עצמו אלא על כל הטיול (מנתב"ג עד נתב"ג), למעט אם מדובר על נסיעה של כמה שעות ורק שואלים איך "לשבור אותה" באטרקציה נחמדה. למשל האטרקציה הכי מענינת בעיניי שיכולה להשתלב בנסיעה בזמנים שלכם היא ניו יורק. אבל אולי היא בתכנון להמשך הטיול. אבל גם בכללי, יתכן ששווה להוסיף יום לבוסטון ולהוריד אותו מהמסלול הזה. או להיפך.
-
@מוני אשמח לפירוט מדוע, תודה
-
יום 0- נחיתה בניאגרה ב24:00 נסיעה למלון בבאפלו
יום 1 מפלי הניאגרה, לינה בניאגרה
יום 2 יציאה בבוקר לאיתקה
יום 3 איתקה
יום 4- להישאר באזור אגמי האצבעות+ התחלת נסיעה לנקודה הבאה
יום 5-
יום 6-
יום 7-
יום 8-
יום 9- בוסטון
יום 10- חצי יום בוטסון והמשך נסיעה לכיוון ניו יורק על דרך רוד איילנד
יום 11-
יום 12- הגעה לניו יורק/ניו ג'רסי
תקועים עם הימים הריקים, כמו שכתבתי אוהבים הייקינג, אבל עם זאת אטרקציות כמו פארקי חבלים, ממוזיאונים מיוחדים וכו' כמובן פסטיבלים או כל דבר חוויותי. משפחה זורמת.
לזה הייתה הכוונה?
-
אני לא חזק בענייני הייקינג, אז אני אשאיר לאנשים אחרים את החלק הזה.
אם אני הבנתי נכון מדובר על 3 ילדים בגילאי 6-13, ובהמשך הטיול עוד ממשיכים גם לאורלנדו. אני מניח שיש ביקור בניו יורק אחרי יום 12, ולא שמשם טסים לישראל/אורלנדו. כי אם לא הייתי מקצה את רוב/כל הימים לניו יורק
על פניו חסר לכם זמן בבוסטון. אני לא טוען שבוסטון זה חובה (כי אני לא מאמין בחובה), אבל אני חושב שאם בחרתם להשקיע מאמץ (זמן וכסף) להגיע אליה, שווה לתת לה יותר זמן. בזמנו בטיול בהרכב דומה שלנו הקדשנו לעיר בערך אותו זמן כמוכם, ובסוף הייתה לי תחושת החמצה לא קטנה. אם כי אנחנו גם "בזבזנו" כמה שעות על שייט לוויתנים, וגם זה היה בתחילת הטיול עם הג'טלג. בכל מקרה המסקנה שלי מאז – לפחות יומיים מלאים לבוסטון, ועדיף גם שלושה.
בכלל, כל ההתחלה של הטיול שלכם מרגישה לי לחוצה טיפה. אני לא זוכר אם זה הטיול הראשון שלכם בארה"ב, אבל אחד הדברים שמאפיינים טיול ראשון, זה שבהתחלה הכל מרשים. גם הסופר הענק, ובוודאי שמרכזי הקניות, אבל גם הכבישים והמחלפים, הטעמים של הגלידה (גלידה כחולה בטעם צמר גפן מתוק) ועוד ועוד. לוקח טיפה זמן לעכל את זה, ולכן הגל הולך טיפה יותר לאט. בטח בשילוב עם הג'טלג.
הזכרתי בעבר את האפשרות להגיע לניאגרה רק בהמשך הטיול לטיול. כלומר לישון בבאפולו 2-3 לילות, כך שביום שאחרי הטיסה נוטעים לפארק לצ'וורט Letchworth . לא הייתי שם, אבל הוא הוזכר כמה פעמים בפורום כפארק יפה בדרך לניאגרה. למעשה הוא במרחק של שעה וחצי משדה התעופה של באפולו, כך שזה בהחלט מרחק סביר לגיחת יום.יש שם הרבה מסלולי הייקינג במגוון אורכים, יש שם אפשרות מסויימת לראפטינג (לא ברורים לי פרטים) ועוד.כמובן שזה לא חייב להיות לפני הניאגרה אלא יכול להיות גם אחרי, אבל זה יכול להיות יום פחות מחייב לפני היום בניאגרה שיאפשר לכם להרגע מיום הטיסה הקשה שקדם לו.
הזכרתם מוזיאונים מיוחדים, אז יש גם באיזור הניאגרה אם רוצים. גם מוזיאון ריפלי שעווה ועוד, אבל גם שתי תחנות כח (בצד הקנדי ובצד האמרקאי) עם מרכז מבקרים כזה או אחר.
ואגב, על הציר בין הניאגרה לאגמי האצבעות ראיתי איזה שני מקומות של פארקי חבלים/אומגות. אין לי פרטים.
בכללי – בכל חור בארה"ב יש מוזיאון תעופה, מוזיאון תחבורה או משהו בסגנון אם אתם בעניין. אחד שנראה היה לי בזמנו טוב יחסית זה Glenn H Curtiss Museum בקצה המערבי של אגמי האצבעות (בסוף לא ביקרתי בו) אבל כמובן שיש עוד הרבה. בכל איזור שתהיו בו פשוט חפשו בגוגל מפס. באופן דומה אפשר לחפש zipline, canopy tour,aerial park ועוד. יש גם אתרים של רכבות קיטור או רכבות עם נוף.
ברוצ'סטר אני זוכר שהוזכר מוזיאון George Eastman.
וכמובן שבקיץ זו עונת הירידים, אז שווה לראות מה מסתדר לכם בתאריכים. לפעמים זה סתם חוויה נחמדה, ולעמים יש לה ערך מוסף. למשל Annual Antique Truck Show. כתלות בתאריכים כמובן אבל יכול להיות airshow, או פסטיבל כדורים פורחים
-
הצעת תוואי כללי למסלול הרכוב שלי מאיתקה
https://goo.gl/maps/xT6MUrRdR7oHmeyL7
https://goo.gl/maps/rK6puC5HUk6AdAcUA
https://goo.gl/maps/RYsApRWEE45gm8aq9
יום אחד ולילה הגעה ללייק ג'ורג' בדרך מערת הנטיפים?
2 לילות או בסטוה, או בברלינגטון וטיולי כוכב/מעגלי וורמונט
שלושה לילות נורת' קונווי וטיולי כוכב/מעגל בהרים לבנים -גן עדן להייקרים
יום הגעה לבוסטון דרך חופי מיין הדרומיים
מלוא החופן- פארקי מדינה ,תצפיות מההרים, פארק חבלים, מסלולי הליכה קלים למפלים ,ומסלולי הליכה טיפה מאתגרים יותר בהרים,
שייע קנאנו או קייק באגם, או בנהר
מוני
-
אנשיםטובים- אחנו ממש לא רוצים לחץ, זה בדיוק העניין, ומעדיפים להשאר שני לילות באותו המקום, אין ככ ברירה כרגע כי הנחיתה היא בניאגרה, פשוט השאלה איך לחלק נכון את הימים כך שלא לרדוף כל הזמן אחרי המקום הבא.
מוני- יש לנו רק 4 לילות בנסיעה מאיתקה, עד ההגעה לבוסטון
-
סליחה
האם לא כך רשמת בהודעה הפותחת את השרשור-
יש לנו 7 ימי נסיעה בין אית'קה עד בוסטון, מעדיפים להשאר שני לילות באותו המקום, אוהבים טיולים בטבעף אבל כמובן רוצים לשלב אטרקציות לילדים , איזה מהמסלולים יהיה יותר מהנה בין איתקה לבוסטון. זוג +3 בחודשי הקיץ.
לא מעונינים לנסוע נסיעות מאד ארוכות של 6 שעות בבת אחת.
תודה רבה
-
מוני תודה על המענה, זה התכנון של הימים בסוף, יוצא פחות משבעה ימים עד בוסטון
ם 0- נחיתה בניאגרה ב24:00 נסיעה למלון בבאפלו
יום 2 יציאה בבוקר לאיתקה
יום 3 איתקה
יום 4- להישאר באזור אגמי האצבעות+ התחלת נסיעה לנקודה הבאה
יום 5-
יום 6-
יום 7-
יום 8-
יום 9- הגעה לבוסטון
יום 11-
יום 12- הגעה לניו יורק/ניו ג'רסי
-
יום 2 יציאה בבוקר לאיתקה
יום 3 איתקה
יום 4- אפשר לצאת כבר לפני הצהריים על פי הצעתי הגעה לייק ג'ורג'
יום 5-על פי הצעתי הגעה לסטוה או ברלינגטון
יום 6-יום נוסף כוכבי /מעגלי
יום 7-הגעה להרים הלבנים
יום 8-יום נוסף הרים לבנים
יום 9- הגעה לבוסטון
יום 11-
יום 12- הגעה לניו יורק/ניו ג'רסימתי חייבים להיות ביום ה-12 בניו יורק/ניו ג'רסי?
-
כן, ביום ה- 12 חייבים להחזיר את הרכב
-
מבלי לגרוע מיופיים של האדירונדקס, לדעתי אם כבר הגעתם לאגמי האצבעות יהיה חבל ממש לא לבקר במפלי ווטקינס גלן (כ-3 שעות עצירה).
-
אני מניח שבווטקינס גלן בין כה וכה יבקרו בדרך מהניאגרה
ולא נראה לי שהאדירונק בתוכנית לייק ג'ורג' עבורי ממש לא מבטא אדירונדאק
למרות שנחשב שייך.
מוני
-
@מוני תודה על החידוד מוני!
הסיבה ששייכתי את לייק ג'ורג' לאדירונדק היא כשהיינו שם באטרקציה של אופני המסילה זה הוצג כ"אדירונדק", וגם לגמרי השתלב והתאים מבחינת הנוף. עכשיו כשאני נזכרת זה באמת היה במרחק של כחצי שעה נסיעה מלייק ג'ורג'... אבל הנוף היה דומה.
שואלת מתוך סקרנות: מה בלייק ג'ורג' גרם לך להמליץ עליו לשואלת?
כי אנחנו הגענו לשם רק בגלל הסיקס פלאגס לילדים (שהיה גרוע ואיכזב קשות), ובסופו של דבר חוץ מאופני המסילה החמודים כאמור לא זכור לי כמקום ששווה לעשות מאמץ גדול בדרך למענו.
-
שאלה טובה י
הווה ידוע שאני לא מחסידי לייק ג'ורג' ממש לא ,ובבושתי אף ניסיתי למנוע ממך
.מלוותר על וורמונט לטובת לייק ג'ורג'.
פשוט חשבתי שמאחר ואינם מעוניינים בנסיעות ארוכות האמנתי שיוכלו בערב הראשון להגיע
לבילוי ולינה שם ובחודשי הקיץ האגם הוא אתר נופש פעיל ומפוצץ באמריקאים וימצאו איזו פעילות לילדים
לפני שיעלו לנקודות הצפוניות בוורמונט, ובניו המפשייר.
שוב תודה על הנוכחות, והנכונות שלך בפורום הזה.
מוני