סוף סוף מגיעים לארהב
-
איזה כיף לחזור לפורום הותיק למרות כל המידע ברשתת החברתיות.
אז סוף סוף מגשימים חלום שהתבטל מספר פעמים בגלל הקורונה ובינתיים הגדולים הספיקו להתגייס.... בקיצור מכל מיני סיבות הצטמצמנו ל17 ימי טיול. זוג + 4 (21,19,12,11).
התכנון:
4 ימים בניו יורק
6 ימים אורלנדו
5 ימים קרוז לבהאמס.
אשמח לחכמת ההמונים למסלול בניו יורק שבתחילה הייתה נראית כקלה לתכנון, מסתבר שהמחירים בעיר עלו באופן משמעותי וכל אטרקציה הופכת להיות מאוד מאוד יקרה.
הימים מסודרים באופן אקראי כי אני לא יודעת ממה להתחיל.
נחיתה בניו יורק 5/7 שעה 05:30.
יום 1: מנהטן התחתית
יציאה מהמלון – Home2 Suites Long Island/Manhattn
התחילו את היום בבאטרי פארק וקחו את המעבורת החינמית של סטטן איילנד לסטטן איילנד. מהמעבורת נשקפים נופים נהדרים של פסל החירות והנמל. המעבורת פועלת 24/7 ויוצאת כל 30 דקות בשעות השיא. (עלות: חינםhttps://www.siferry.com/] –
קחו את המעבורת חזרה למנהטן ופנו ל-Summit One Vanderbilt, אשר ממוקם במרכז מנהטן ליד גראנד סנטרל טרמינל. מחיר הכרטיסים צפוי לעלות בסביבות 35 דולר למבוגרים ו-25 דולר לילדים.
לאחר הביקור ב-Summit One Vanderbilt, לכו למחוז הפיננסי הבורסה לניירות ערך של ניו יורק, הפדרל הול וכנסיית טריניטי. (בחינם)
- ביקור באנדרטה ובמוזיאון ה-9/11 .-מחיר: 28 דולר למבוגר, 22 דולר לנוער בגילאי 7-17, חינם לילדים מתחת לגיל 6: https://www.911memorial.org/)
פסל השור המטען. (בחינם)
הצעות לסיום היום???
יום 2: ברוקלין –
יציאה מהמלון – Home2 Suites Long Island/Manhattn
להתחיל את היום בסנטרל פארק. להתחיל את הסיור מהכניסה הממוקמת ליד ככר קולומבוס. רדו בתחנת ככר קולומבוס שברחוב 59 והשדרה השמינית. לכו ברגל לכיוון צפון עד רחוב 72.
Strawberry Fields - - שם ממוקמת אנדרטת IMAGINE המפורסמת לזכרו של ג'ון לנון.
משם להמשיך מזרחה לכיוון האגם הגדול ועיברו דרך Bow Bridge (באזור זה הרבה פינות חמד, מזרקות....
ממשיכים לפסל של אליס בארץ הפלאות ,ופסל של הנס כריסטיאן
משם להמשיך לכיוון צפון מערב לעבר Belvedre Castle לעלות לקומה השניה משם אפשר להמשיך מזרחה למוזיאון המטרופוליטן.
גן החיות של סנטרל פארק:
הכניסה היא $13.95 למבוגרים ו-$8.95 לילדים (גילאי 3-12
גן קונסרבטוריון סנטרל פארק: הכניסה חינם. The Conservatory Garden הוא גן רשמי הממוקם בסנטרל פארק בניו יורק. הוא ממוקם בצד המזרחי של הפארק, בין הרחובות 104 ו-106. הגן כולל שלושה חלקים נפרדים - הגן האיטלקי, הגן הצרפתי והגן האנגלי - כל אחד עם סגנון ועיצוב ייחודיים משלו. הגן ידוע במזרקות היפות, הפסלים והפרחים הצבעוניים שלו, ומהווה מקום פופולרי לחתונות, צילום ורגיעה. הכניסה לגן הקונסרבטוריון חינם והוא פתוח לקהל הרחב כל השנה
. לאחר ביקור בסנטרל פארק , פנו למוזיאון הילדים של ברוקלין, המציע תערוכות אינטראקטיביות וסדנאות לילדים. הכניסה חופשית בימי חמישי בין השעות 14-18:00, או 11$ לאדם בימים אחרים
לארוחת צהריים, סעו ל-Smorgasburg, שהוא שוק אוכל הכולל הרבה רוכלים מקומיים ומשאיות אוכל. השוק פתוח בסופי שבוע וממוקם בוויליאמסבורג.
. לאחר ארוחת הצהריים, צאו לטייל מעבר לגשר ברוקלין, ממנו נשקפים נופים נהדרים של קו הרקיע של העיר והאיסט ריבר. ההליכה חינם ואורכת כ-30-45 דקות. 5
שכונת DUMBO בברוקלין (חינם) –
כדאי לבקר בשכונת בבושוויק, ברוקלין ,לסיור גרפיטי. קחו רכבת מתחנת בדפורד (קו L) לכיוון ברוקלין ורדו בתחנת Jefferson Street. משם המשיכו ברגל כ 5 דקות, להצטלבות של שדרות St Nicholas ורחוב Troutman.
יום 3: קווינס ומידטאון מנהטן -
להתחיל את היום ב ביקור בהיכל המדע של ניו יורק אינו בחינם, אך הם מציעים כניסה חופשית בימי שישי בין השעות 14-17:00 ובימי ראשון בין השעות 10-11:00. מחירי כניסה רגילים הם $16 למבוגרים ו-$13 לילדים (גילאי 2-17), סטודנטים וקשישים
אחר כך ביקור במוזיאון לתמונה נעה, מחיר: 15 דולר למבוגר, 11 דולר לקשיש וסטודנט עם תעודת זהות, 7 דולר לילד בגילאי 3-17, חינם לילדים מתחת לגיל 3. אתר אינטרנט: https:// www.movingimage.us/) –
ביקור באומות המאוחדות ( האו"ם) , מחיר: 22 דולר למבוגר, 15 דולר לסטודנט עם תעודת זהות, חינם לילדים מתחת לגיל 5. אתר אינטרנט: https://visit.un.org/content/tickets) –
ביקור אצל הרבי מליובאוויטש, חינם. אתר: https://www.chabadlic.com/) –
אמפייר סטייט בילדינג
שכונת צ'לסי - המרכז הקולינרי של צ'לסי הוא ללא ספק הצ'לסי מרקט, זה הוא שוק מקורה (בסגנון שרונה מרקט) עם עשרות דוכני אוכל מהטובים בניו יורק.
אם אתם חובבי סטארבקס, מחוץ לצ'לסי מרקט תמצאו את סניף הדגל של סטארבקס, זהו סניף ענק ויפיפה עם מאות סוגי קפה מכל העולם.
סיים את היום שלך בטיימס סקוור, שהיא תמיד להיט אצל ילדים. יש הרבה אמני רחוב ודמויות מחופשות לראות, ותוכלו גם לעצור בחנות M&M's World או בחנות Hershey's Chocolate World.
יום 4 – יום קניות בגרז'י גרדן
מה אומרים?
תודה מראש לכולם
-
כמה הערות:
- בכל יום שתכננת הכנסת פעילות ליומיים פלוס... מאוד מאוד עמוס. תראי, גם אני אוהבת להכניס לכל יום תכנון בחו"ל 130% בצורה מודעת, כדי שאם אתר מסויים יאכזב/יהיה סגור/יקח פחות זמן ממה שחשבתי - לא אתקע עם מחסור (זה כמעט לא קורה...). אבל 200%+ זה כבר מוגזם לדעתי, בעיקר אם זה ייצר אצלך תחושה של לחץ להספיק דברים, תזרזי את המשפחה להתקדם ליעד הבא דווקא ברגע שהם מאוד נהנים, וחבל. מעבר לזה, הקסם של ניו יורק מצוי גם ובעיקר בלהסתובב בה בנחת, להכנס לאיזה בית קפה מגניב, לשבת חצי שעה בפינה יפה בסנטראל פארק כדי לתפוס שלווה ולספוג את האוירה, ולא רק לרוץ מאתר לאתר לסמן V. דווקא בגלל שברור שלא תספיקו למצות את ניו יורק ב-4 ימים, צריך לוותר על ה-FOMO ולהתמקד בלהנות ממה שכן עושים.
- יש פיזור גיאוגרפי גדול מדי, נכון שהתחב"צ יכולה לביא אותך לכל מקום, אבל לדעתי תשרפו יותר מדי זמן ואנרגיה על שינוע במקום להנות מהעיר עצמה. תשתדלי להתמקד בתא שטח קטן יותר בכל יום. לדוגמא איזור סנטראל פארק יכול להתחבר לטיימס סקוור, ואת ברוקלין להשאיר ליום נפרד.
- אם אתם כבר בצ'לסי מרקט, למה שלא תבקרו גם בטיילת הייליין? אחד ה-מקומות השווים בעיר בעיני, שמסתיימת בשוק הזה.
- מוזיאון 9/11 הוא מאוד כבד ומעציב. אם מחליטים ללכת אליו, מומלץ אח"כ לשלב פעילות כיפית שתסיח את דעתכם מהצער...
-
נראה שזה מסלול שלקחת מאיזשהו מקור ואני חושבת שכדאי לך לבדוק עוד הצעות למסלולים, אני בזמנו נעזרתי בשיחור אבל יש בטח עוד המון ברשת. לדעתי המסלול הזה כולל יותר מדי גנים ומוזיאונים ופחות מדי אזורים שמעבירים את רוח העיר. מבחינת סדר הדברים הייתי עושה את אזור טיימס סקוור בערב הראשון, כל הבלגן וההמולה שם הם חלק חשוב מהעניין שבעיר. כמו כן אני לא בטוחה שבנגיעה כל כך קצרצרה בעיר שווה להשקיע זמן בברוקלין. לדעתי כדאי לכם גם לבדוק אפשרות להצגה, אם לוקחים הצגת צהריים שהיא לא הלהיט האחרון אלא להיט מלפני כמה שנים אפשר להשיג מחיר סביר וזו חווייה מיוחדת.
-
בטיול ראשון לניו יורק אני לא הייתי בוחר את רוב האתרים שאתם בחרתם, אבל זהו טיול שלכם ולא שלי ואני מניח שבחרתם לפי טעמכם.
בכל זאת בטיול של 3 ימים בניו יורק (ג'רסי גארדן לא נחשב טיול בניו יורק), כשיום הנחיתה ב 5:30 בבוקר + ג'ט לג אתם לא תהיו במיטבכם + זמן על התארגנות למלון, יהיה לכם מעט מאוד זמן לטיול בניו יורק. לכן אני ממליץ לא להתפזר למרחקים גדולים, בטח לא לצאת את מנהטן. אחרת תמצאו את עצמכם בעיקר בנסיעות. המרחקים על המפה לא נראים גדולים אבל גם בסאב וגם במוניות הנסיעה לוקחת לא מעט זמן.
ביקשת הצעה לערב של איזשהו יום אז הטבעי ביותר לי - מחזמר בברודווי, אבל לא ממליץ לערב הראשון, סיכוי גבוה שתירדמו באמצע ההצגה.
גשר ברוקלין לא ממליץ לצהרים, לא כתבתם תאריכי טיול אבל בטח לא בקיץ. לדעתי כדאי ללכת אותו ממנהטן לקראת הערב, לחכות לחשכה בזמן צפיה על מנהטן, ואז לחזור אותו למנהטן כשכבר חשוך. אם בכל זאת תבקרו בברוקלין אז הטבעי ביותר לחזור בערב על הגשר ולא לנסוע את המרחק הזה פעמיים.
בגדול אני לא ממליץ על קניות בתחילת הטיול כי צריך להיסחב עם כל הקניות במשך שאר הטיול.
אם הטיסה שלכם בחזרה גם כן מניו יורק ואתם נעולים על ג'רסי גארדן הייתי דוחה את הקניות ליום האחרון.
בארה"ב יש המון מקומות לקניות, גם באורלנדו. חבל להינעל על קניון מסוים.
וטיפ קטן, תזהרו מהדמויות המחופשות בטיימס סקוור, הם מאוד אסרטיביים ולפעמים אגרסיביים בדרישת תשלום, במיוחד אם מצטלמים איתם/ מצלמים אותם.
דמויות של דיסני בטח תפגשו באורלנדו ודמויות אחרות (נשים חשופות?) לא בטוח שלטעמכם.
-
כמה תובנות שלי:
- לא חושבת שהייתי לוקחת ילדים בני 11-12 למוזיאון 9/11, בטח לא בביקור כ"כ קצר בעיר. האנדרטה מספיקה. אולי אפשר לשקול להתפצל בחלק מהזמן בין הגדולים לקטנים כי תחומי הענין באמת יכולים להיות שונים.
- שני מוזיאונים מומלצים דווקא לקטנים שלכם לפחות מנסיון שלנו עם ילד בן 11, לא בטוחה שיעניין את הגדולים: מוזיאון הריגול https://spyscape.com/ u ונושאת המטוסים https://www.intrepidmuseum.org/
- אם בעונת המשחקים - אולי חלקכם יהנו ממשחק NBA ?
- מו שיונ וקשת כתבה - תשאירו זמן לשוטטות בעיר, בשדירה החמישית, בחנויות, בבריינט פארק. לא חושבת שגן חיות ומוזיאון הילדים רלוונטיים בטח לא לגדולים שלכם.
-
איזה כיף שחזרתם לטיול לארה"ב
גם אני אצטרף למדכאים - לא נראה לי מסלול אידאלי בכלל.
קודם כל טיסה וג'טלג - הטיסה נוחתת ב 5:30. אני מניח שב JFK (טיסת AA?). צריך להניח כשעה וחצי עד שיוצאים מהטרמינל. אם יש מזל זה יהיה פחות, אבל אם אין מזל זה יותר. אם תקחו מונית למלון זה סדר גודל של שעה פלוס מינוס, כלומר סדר גודל של 8. בכל מקרה לא סביר שתגיעו למלון לפני 7 בבוקר, ובהחלט יתכן שגם אחרי 8. אם החדר זמין, מן הסתם תרצו צ'ק אין, ורענון. לא הייתי פסול את האפשרות של מקלחות. עניין אישי. זמן צ'ק אין ורענון - בין חצי שעה לשעה וחצי. תלוי גם אם יש לכם חדר אחד (אפילו אם הזמנתם שניים יתכן שאחד עוד לא זמין) או יותר. אם החדר לא זמין, תניחו רבע שעה לפחות לשמירת חפצים. יותר מזה אם תנסו לנצל את הלובי והשירותים של המלון לרענון / החלפת בגדים / סידור תיקים (תיק יום זה לא בהכרח אותו תיק לטיסה). המלון ממוקם סמוך לתחנת רכבת תחתית. אבל בנסיעה הראשונה צריך לקנות כרטיסים, ואולי יש גם התברברות קלה. שום דבר דרמטי, אבל כשאני מחבר את הכל ביחד, אני מניח שתגיעו לרציף הרכבת בין 8:30 ל-10 בבוקר. ואז עוד קצת נסיעה ואתם במנהטן. אם תישנו טוב בטיסה (אולי להעזר בכדורי שינה, אם כי לא בטוח שכדאי לילדים הקטנים) תוכלו בשאיפה לטייל עד שעות הערב. אם לא תישנו טוב, כבר ב-4 אחה"צ תתחילו להרגיש עייפות. אם לא עשיתם צ'ק אין בבוקר, אולי חסכתם זמן בבוקר, אבל בערב יש לכם עוד פרוצדורה של 20 דקות לפחות. ובמהלך היום תרצו לאכול פעם או פעמיים. אני בכוונה לא משתמש בביטוי ארוחת בוקר/צהריים/ערב כי יום כזה של טיסה אומר זמני ארוחות "מוזרים". בקיצור - איך שלא תהפכו את זה, היום הראשון הוא רחוק מאד מיום מלא, ואולי אפילו רק חצי יום. גם למחרת בגלל הג'טלג יתכן שלא יהיה לכם יום מלא.
אני לא אוהב את ג'רסי גרדנס. כלומר אני חושב שזה קניון סבבה, אבל נוסעים לניו יורק (ומשלמים הון על לינה, אפילו בקווינס) כדי לטייל במנהטן. לא כדי לנסוע בשני אוטובוסים כל כיוון ליום שופינג מתיש בקניון. אם אפשר - נסו לשלב שופינג ביום מנוחה באורלדנו. אם בכל זאת מתעקשים על ג'רסי גרדנס, הייתי שוקל אפשרות לעשות את זה עם רכב ביום הראשון - כלומר לשכור רכב בשדה (שמאחסן את המזוודות) ואז לנסוע לקניון. בערב להגיע למלון לפרוק את המשפחה והמזוודות, והנהג נוסע להחזיר רכב. אם כי אין תחנת השכרה קרוב למלון.
-
המשך
גילוי נאות - לא הייתי בניו יורק כבר הרבה שנים, ובהחלט יתכן שהמידע שלילא מספיק עדכני.
לפני שאני נכנס לבחירת ה"אטרקציות" והמסלול - משהו שאני אוהב להזכיר תמיד (וסביר שכבר ראית אותי כותב את זה) - זמן זה כסף. העלות של כל יום בניו יורק עבורכם זה כמה מאות דולרים טובים. אם לקחם זוג חדרים במלון זה אומר סדר גודל של 450-500 דולר ללילה רק על המלון. נוסיף תחבורה ציבורית (נניח 40 דולר ליום), אוכל (80-150 דולר ליום?) חלק יחסי במונית לשדה וחזרה (15 דולר ליום?) ביטוח (10 דולר ליום ויותר), ועוד ועוד. כלומר 600-800 דולר ליום רק עלות יומית. נוסיף עוד סדר גודל של 200 דולר ליום חלק יחסי בעלות הטיסות ואנחנו מתקרבים בצעדי ענק ל-1000 דולר עלות יומית, לא כולל שווי ימי החופש שלכם. אם היה לכם מזל או שהתצטופפתם במלון זה ירד ל- 500-600 דולר ליום. במקרה אחר זה יכול גם לעבור את האלף דולר ליום. אם ביום יש סדר גודל של 12 שעות לטייל ולהנות (פחות אחרי שמנקים גם זמני ארוחות) זה אומר עלות שעתית של 50-80 דולר לשעה.
אז למשל נסיעה בתחבורה ציבורית לג'רסי גרדנס שעולה לכם שעתיים לפחות - 100-150 דולר שהתאדו (לא כולל עלות התחבורה) לפני שקניתם פריט אחד. באופן דומה ללכת לאתר חינמי רק כי הוא חינמי - עדיין יש עלות לזמן שלכם. ואם בוחרים בשעות חינמיות של מוזיאון בתשלום - קחו בחשבון שיש סיכוי שיהיה עומס שיגרום לזה שהביקור פחות אפקטיבי ופחות מהנה מחד, ולוקח יותר זמן מאידך (כי מחכים בתורים). בייחוד במוזיאון עם מוצגים אינטראקטיביים. אז שוב, זמן זה כסף.
אני פחות אוהב את המעבורת החינמית לסטטן אילנד שבה רואים את פסל החירות. יש סירות פרטיות שעושות סיור של שעה באיזור פסל החירות. הן מתקרבות לפסל הרבה יותר, וגם מקיפות אותו לראות טובה, כוללות הסברים ועוד. כן, זה עולה כסף, אבל חוסך זמן. אפשר לעשות שייט כזה בסביבות 150 דולר לכולכם (צריך לחפש דילים וקופונים). השייט שעה נטו, או שעה ורבע ברוטו. לעומת זאת המעבורת החינמית צפויה לקחת הרבה יותר. לי לפני עשור זה לקח כ-3 שעות ברוטו. לפי שיקול של זמן זה כסף. השווי של כמעט שעתיים הפרש זמנים זה פחות או יותר עלות השייט הפרטי שהוא יותר טוב. כלומר אני מקבל חוויה טובה יותר בפחות כסף.
לגבי תצפית - יש כמה מקומות מעבר למה שהזכרת. כולם פחות או יותר באותו מחיר, וכולם מספקים לדעתי פחות או יותר אותה חוויה. אז לא הייתי נדבק דווקא למקום כזה או אחר.
9/11 - האנדרטה מאד מרשימה והייתי בה יותר מפעם אחת. לא ביקרתי במוזיאון, והאמת - לא נראה לי שאבקר בו אי פעם. הוא גם לא זול, ובעיקר - לא חסר לי. ואני בהחלט חושש שביקור בו ידרוש עוד זמן "התאוששות" מה"דיכאון". גם אחרי האנדרטה ישבה עלי מועקה קטנה.
מוזיאון ילדים, החלק הצפוני של הפארק, הקבר של הרבי - לא אתרים שאני הייתי כולל בטיול לגילאים האלה. אולי ספציפית הם מתאימים לכם, אבל אני לא בטוח.
אני מאד אוהב לעשות "סיבוב" שמתחיל בטיימס סקאור, עובר דרך רוקפלר, עולה עד החמישית פינת הפארקף יורד בחמישית עד 34 (אמפייר סטייט בילדינג) הולך ב-34 (החנויות הגדולות) ועולה חזרה דרך ברודווי לטיימס סקאוור. פחות או יותר בתוואי הזה - https://goo.gl/maps/q2tPPXyEs97QxYrW9 כמובן שאפשר ללכת אותו עם כיוון השעון או נגד כיוון השעות, ולהתחיל בכל נקודה אחרת לאורך המסלול. הבחירה שלי מאפשרת לנו לראות את טיימס סקאוור בבוקר ובערב. זה סיבוב של יום שלם. אבל למרות זאת הייתי מנסה לעשות אותו ביום הראשון, ולקחת בחשבון אפשרות שלא יהיה לנו כח לעשות את כולו, ואם צריך נשלים את השאר ביום אחר. בעיניי זה המסלול שמייצג את מנהטן (לא חייבים להסכים איתי) וכולל המון נקודות מוכרות מהסרטים ולכן מאד מתאים ליום הראשון
-
אני מאוד מתחבר לחישובי העלות והעלות האלטרנטיבית שאתה עושה, וגם לחישובי העלות/תועלת.
"חינם" מאוד קונה את האנשים גם כשמדובר ב"אפס היגיון". זה לא שמדובר בפתי או אדם טיפש, זו פשוט תכונה אנושית שכולנו שותפים לה ואם נהיה מודעים ההסתברות שנחליט החלטות רציונליות תגבר, אני שמח שאתה מעלה את המודעות.
אם וכאשר שני תחזור אולי ההמלצות שלך ישנו את דעתה ואולי היא תגיע למסקנה שההחלטה שלה רציונלית יותר.