קארטרה אאוסטראל
-
שלום לכולם.
מבקשת לבדוק.
- האם לנסוע מאל בולסון אל העיירה פויוהאפי (כביש 40) ומשם על הקאטרה אאוסטרל עד אל צ'אלטן
מקצר את משך הנסיעה לעומת
2. לנסוע מאל בולסון אל פוארטו מונט, ואז לכל אורך הקאטרה אאוסטראל עד אל צ'אלטן?
(כולל לקיחה בחשבון של קילומטראז', מעבורות, המתנות וכדומה)
תודה, תמי
-
מפוארטו מונט צריך להזמין (אין לי נסיון בהזמנה) מספיק זמן מראש מקום במעבורות (יש שתיים) שיוצאות משם.
אם לא (ובזה יש לי נסיון מר) תצטרכי לחכות יום, יומיים או שלושה, תלוי ביום בשבוע או לעשות (כמוני) את כל הסיבוב ל Futaleufú
.
מבחינת יופי נדמה לי שאין הבדל גדול וגם קשה לי להמליץ על אחד משני האזורים (כי נאלצתי לעבור בשניהם). שניהם יפים ויש מה לראות בדרך.
-
בקבוצת הוואטסאפ של הקרטרה טוענים שיותר יפה לעלות מדרום. יש לזה באמת היגיון וחשיבות. מה עם הגיון מסלולי?
-
מה ההבדל? תראה את אותם הדברים רק מהצד השני.
מקומות העצירה יהיו אותם מקומות, והמרחקים אותם מרחקים.
למה הם טוענם ככה?
-
הם טוענים שיותר יפה, אולי בקטע של מהקל לכבד?. לא ממש פירטו כי זה ששאל מגיע מצפון ולא יכול לשנות תוכניות.
-
נגיד שהם יצדיקו את הטענה, אפשר לבנות לזה מסלול הגיוני?
-
לא מבין. אותו הגיון רק בסדר הפוך.
זה כמו לנסוע מחיפה לת"א דרך חדרה ונתניה,
אז בהפוך זה מת"א לחיפה דרך נתניה וחדרה.
לא?
-
לא בטוח רוני. אפילו ברגל יש לנו שביל של כמה קילומטר ליד הביית שהיינו הולכים דרך השטח וחוזרים מהכביש ורק כאשר התחלנו ללכת הלוך חזור דרך השטח הבנו שיש הרבה דברים שפספסנו. זה בלט בתקופת הפריחה והאמת שזה מפתיע בזה אתה צודק. בכל מקרה שאלתי את זה שמחזיק מעצמו שם מומחה למה אמר את מה שאמר
-
זה מה שהוא כתב: ״תירה דרור קודם כל עיניין של טעם, יופי למשל הם מאוד אישים. אני מארגן טיולים בקרטרה אוסטרל מלפני 15 שנה ויצא לי לטייל בשני כיוונים לכן מצאתי מעל יופי מעניין יותר להתחיל מדרום אם המדבר ואז להגיע לאזור אגמים להשיר המדבר לסוף זה סוג של עונש ... התות של העוגה זה הרפטינג וזה חכם מאוד להשיר לסוף ולא להתחיל אם זה.... זה בגדול, אבל חוץ מי זה הנופים מצאתי יותר יפים... אבל רגע טבע זה הכל יפה נכון? זה רק עניין של טעם הארגון. גם לקל יותר הגיוני לרדת עד בנקודת הכי דרומית ואז להתחיל להצפין.״
-
הוא התכוון מבחינת שינוי הנוף, עם מה להתחיל ועם מה עדיף לסיים
לא עשיתי את הקרטרה, אבל אני יכול להבין את הטיעון מהזוית האישית של כח, נוף, ציוליזציה
-
תודה הילל אני רואה שהמלצת על ליאון. הוא זה שציטטתי למעלה לגבי הקרטרה. ניחשתי שהוא גם סוג של סוכן למרות שהוא עונה על שאלות מבלי להציע שירותים בצורה ברורה או חס וחלילה גסה.
-
כן, לא חוויתי אותו באופן אישי, אבל אני יודע שהיו כאלו שלקחו אותו בעיקר לארגונים מקומיים באזור אלקלפטה (יום טיול בגיפ או מיני טרקינג וכדו)
-
עד איפה ירדתם בקרטרה? אוהיגינס? אני מנסה לחשוב על מסלול שלא חוצה לארגנטינה….. נגיד לטוס לבלמסדה ואם אפשר לשכור שם רכב, אז לרדת איתו (יום?) לאוהיגינס ולהתחיל לחזור צפונה ….. יש סיבה לרדת דרומה מאוהיגינס? צריך לרדת עד אוהיגנס?
-
לא עשיתי קרטרה
-
תודה. כיוונתי את השאלה יותר לרווית ורוני ואחרים שעשו.
-
אנחנו הגענו עד החיבור של הנהרות ריו באקר וריו נף בקונפלואנזה יפה של שני צבעים.
זה קצת דרומה לחיבור של כביש 7 לכביש 265 איתו עברנו לארגנטינה (שוב) ולהמשך דרומה.
אבל נגיד שהגעת לשם מצפון כל הדרך בצ'ילה , ולא משנה כרגע עם הדרמת עד לאו'היגינס (שזה בערך מכפיל את הנסיעה בקרטרה),
ואז מה?
מאו'היגינס אין מעבר לשום מקום ותצטרך לחזור שוב צפונה לפחות עד לכביש 83 ולעבור בפסאו רובאלו לארגנטינה
או למצוא איזו טיסה משם - לא מאמין שיש.
ואם הגעת עד לכאן, לא תגיע לפריטו מורנו ולאל קלאפטה וגם לטורס אם כדי רק לראות או גם לטרק?
וזה מחייב מעבר או שניים אל ומארגנטינה
בכלל, מה החשש למעברי הגבול חוץ מרבוי החותמות בדרכון?
-
רוני אתה שואל שאלות טובות ואני בינתיים חושב סכימתית ומנסה לעבוד עם העוגנים שלי. העוגן הראשון נחיתה בסוף נובמבר. העוגן השני חברים באושואיה שאני רוצה לבקר בסוף השנה. העוגן השלישי להביא את הבנים שלי לאל צ׳אלטן בתחילת פברואר. הנתונים שקיבלתי (דורשים אימות נוסף) זה שיש טיסות לבלמסדה מסנטייגו ושזמן הנהיגה מבלמסדה לאוהיגינס (צביקה ציין בבלוג שלו שזו תחילת הקרטרה?) הוא כ10 שעות. בטיול ארוך אין לי בעיה לנהוג קטע כזה הלוך חזור במיוחד אם הוא יפה ואני גם טוען שזה לא לגמרי בזבוז. סתם לדוגמא אם אתה מטפס מעמק למעבר הרים ובמיוחד בנהיגה, אז אתה לא מקבל את אותו הנוף שתראה כאשר תגיע מכיוון מעבר ההרים בירידה לעמק.
אז אני מדמיין לרדת לאוהיגינס ולעלות נגיד עד פוארטו מונט, לחצות לברילוצה אחרי כ4 שבועות ואחרי יומיים שלושה לשבור דרומה לאושואיה בטיסות ומשם לעלות שוב צפונה ולהגיע לאל צ׳אלטן כעבור חודשיים. כאמור אני בשלב של איסוף נתונים וחיפוש רעיונות……. אבדוק במפה איפה הקונפלואנזה שציינת
-
מה שאתה מתאר נשמע הגיוני.
בדקתי ויש טיסות יומיות של latam ו sky.
עכשיו תסגור על רכב.
מהלו"ז שאתה מתאר יש לך זמן - אז לך על אוהיגנס ואני לא מתווכח
על איך נראית הדרך בחזור. רק להזכירך - זה יותר מ 500 ק"מ לכיוון.
-
רוני. תודה שאתה מהדהד איתי רעיונות ואופציות. אז כך, הלכתי לגוגל למדוד את זמן הנסיעה מפוארטו מונט לאוהיגינס ומצאתי שזה 23 שעות, ועלה רעיון אחר לגמרי לסיבוב של נגיד 4 שבועות מבארילוצ׳ה. שכירת רכב בבארילוצ׳ה וירידה על כביש 40 דרך אל בולסון עד ודרך פריטו מורנו, צ׳ילה צ׳יקו וחיבור לצומת שציינת של 7 עם 265. משם עליה של הקרטרה….. יכול להיות יקר מצד שני השכרה והחזרה בארגנטינה שהבנתי שהיא זולה בהרבה (?) וגם ברילוצ׳ה לברילוצ׳ה. אם יש נקודות עניין בין אל בולסון לפריטו מורנו אז זה נשמע לי רואדטריפ מטורף בחצר האחורית של דרום אמריקה….
-
רוני. תודה שאתה מהדהד איתי רעיונות ואופציות. אז כך, הלכתי לגוגל למדוד את זמן הנסיעה מפוארטו מונט לאוהיגינס ומצאתי שזה 23 שעות, ועלה רעיון אחר לגמרי לסיבוב של נגיד 4 שבועות מבארילוצ׳ה. שכירת רכב בבארילוצ׳ה וירידה על כביש 40 דרך אל בולסון עד ודרך פריטו מורנו, צ׳ילה צ׳יקו וחיבור לצומת שציינת של 7 עם 265. משם עליה של הקרטרה….. יכול להיות יקר מצד שני השכרה והחזרה בארגנטינה שהבנתי שהיא זולה בהרבה (?) וגם ברילוצ׳ה לברילוצ׳ה. אם יש נקודות עניין בין אל בולסון לפריטו מורנו אז זה נשמע לי רואדטריפ מטורף בחצר האחורית של דרום אמריקה….