קארטרה אאוסטראל
-
דרור אנחנו נכנסנו לקרטרה ממקום שאף אחד לא נכנס אליו, ממעבר קיקיוני שצריך לבדוק שהוא פעיל בשם Paso Roballos
מיד אחרי המעבר הזה יש שמורה יפיפיה ומרחבי ראייה של עדרים, כולל להקות גאונקאים, באותו היום הגענו עד Cochrane, שם לנו
הדרך מאל צלטן היתה מאד ארוכה, וארכה 10 שעות, הגענו בחושך. אם תחליט לעשות את זה ממליצה שתצא מממש מוקדם בבוקר מאל צלטן, אלו לא דרכים שכיף לנהוג בחושך.
אנחנו למעשה התחלנו מCochrane, אבל בחוכמת הבדיעבד אני חושבת שהייתי יורדת עד אוהיגניס, ככלל אומרים שהחלק הדרומי יפה יותר.
אל תוותרו על מפגש הנהרות Rio Baker/Chacabuco, יש שם גם קניון יפיפה
-
תודה רווית. קראתי אתמול קצת והבנתי שהקרטרה ״נפתחה״ רק בשנת 88 בחלקה הצפוני ועד אוהיגינס נדמה לי רק ב2003 ו2004. יש להבנתי כמה פארקים או עיירות כולל אוהיגנס שהם ״עוגני חובה״ (?). האם למעט אוהיגנס רובם צפונה לפאסו רובאלוס? האם הנהיגה בסוף העולם היא דווקא האטרקציה? כרגע לא חושב להיכנס מכיוון אל צ׳אלטן כי אני משאיר אותה לחלק האחרון של הטיול עם הבנים שלי שאני מקווה לאסוף שם…. האופציות שכרגע נראות לי הן לופ מברילוצ׳ה לברילוצ׳ה דרך צ׳ילה צ׳יקו, או טיסה לבלמסדה וירידה משם דרומה וחזרה צפונה נגיד עד פוארטו מונט. קראתי שנהיגה של כל הקרטרה היא יותר מ23 שעות שגוגל הציע ויותר כמו 30 ויותר ואולי זה כולל כניסה לנקודות עניין. זה אומר שמי שרוצה לעשות את הקרטרה נטו ב5 ימים צריך לנהוג בממוצע 6 שעות ביום והכניסה והיציאה וההשכרה מעלות את זה למינימום שבוע לחוץ ומתוקתק על השעון.
-
דרור
אם אתה רוצה לסיים באל צלטן אז תצא מהמעבר הזה!
לופ לברילוצה לא הגיוני!
אנחנו כאמור עשינו מדרום לצפון, יש כמה אופציות מברילוצ'ה -
זו האופציה שרצינו לעשות כדי לצאת בפועל לא יצאה לפועל כי היו שטפונות בוץ ונאלצנו לחזור על עקבותינו.
- מברילוצה לנסוע לפורטו וארס (להשאר בה לפחות יום אחד, סביב הר הגעש אוסרנו, למחקת לנסוע דרך פרוט מונט (יש אחלה שוק דגים) למעבורת לאי צילואה. להיות האי צילואה יומיים יום סביב אנקוד, ועוד יום סביב קסטרו. ואז לקחת מעבורת מקסטרו לצייטן (תברר אם צריך להזמין קודם) ומצייטן להדרים עד הויגניס, ולחזור מעט צפונה כדי לצאת דרך Paso Roballos, המעבר אליו בשמורה יפיפיה שרבים רבים לא מכירים ולא מגיעים אליה!
- להכנס פורט מונט עם מעבורות מוזמנות מראש
- להכנס דרך כביש 40 (אולי לישון ערב קודם באקסל) ולהכנס דרך קוייקה - במקרה כזה אתה מפספס חלק גדול הכביש הצפוני.
אם מוגבלים בזמן הפתרון של בלמסדה הוא פתרון טוב רק שהוא בדיוק באמצע ואז צריך קצת להצפין ואחכ קצת להדרים - זה פתרון שהייתי הולכת עליו רק אם יש לך מעט ימים.
בלי קשר אנחנו אחרי הקטרה, החזרנו את הגיפ, והשכרנו רכב רגיל ונסענו ל4 ימים לאי צילואה, הנוף באי מאוד ירוק ומאוד חקלאי, העיר קסטרו מהממת ושווה ביקור. דרך אגב רוב המטיילים לא מגיעים לשם!
-
דרור, אני קצת איבדתי אותך.
תרכז כמה אלטרנטיבות כרגע אני לא יודע על מה להמליץ.
בקרטרה יש מספר עצירות למוקדי עניין ולא רק נהיגה (למרות שהיא כיפית לחולי הגה כמוני) רצופה.
תעקוב אחרי צביקה. הוא הלך שם לא מעט. פגשתי אותו.
מבחינת הרכב, בדיעבד הייתי מסתדר גם עם רכב רך. הקרטרה בזמני (2016) היתה סלולה למחצה.
אני מתאר לעצמי שהיום היא יותר סלולה מאשר לא. איך ממש צורך ב 4X4. אבל שוב - זה כיף.
-
זה נכון שמרבית הקרטרה כבר סלולה עבדו על זה במלוא המרץ שהיינו. אבל עדיין ירדנו לא מעט פעמים מכביש 7 לכבישי החוות החקלאיות ונסענו בנופים יפיפיים.
יש הרבה מסלולי הליכה בקרטרה, גם אנחנו לא עשינו הרבה הליכה כי היינו גמורים מה120 קמ שהלכנו בעשרת הימים הקודמים
יש מסלול מאתגר מאוד בדומה לטורוסים בסרו קאסטיו. יש מסלול לקרחון התלוי, מסלול בעליה אבל צריך להיות מאוד יפה, ואם תרצה אחיין שלנו עשה שם טרקים רבים אשאל אותו על עוד
-
היי. תודה שאתם עדיין איתי. יושב כרגע בבית קפה כייפי מהסוג שהולך ונעלם בסנטה קרוז קליפורניה ואוסף עוד קצת נתונים.
קודם כל רווית, למה לופ מברילוצ׳ה לא הגיוני. אפרט אותו שוב מייד. רוני, צביקה לא ממש כתב בלוג על הקרטרה אבל השאיר כמה רמזים חשובים על דרכי גישה ונקודות מעניינות. רווית. יש הרבה מאוד חברות להשכרת רכב בברילוצ׳ה מה שנותן כנראה גמישות בבחירה ואולי מחירים טובים יותר. ממה שראיתי עכשיו על כוס קפה, ב100 דולר אפשר לקבל מכונית אוטומטית כמו קורולה או גולף. ידנית תעלה 2/3 בערך לדגמים האלו בהנחה שהם סבירים למשימה. יש גם Dachia SUV במחירים האלו שאפילו אם הוא לא 4x4 הוא מספיק גבוה לדרכים משומשות. לגבי הלופ, בואו נניח חודש דצמבר כולו מברילוצ׳ה לברילוצ׳ה. יציאה דרומה על כביש 40. צביקה המליץ על נקודות עניין באל בולסון ובאסקל. משם ירידה לפריטו מורנו. סכימתית שבוע כביש 40, שבועיים קרטרה ושבוע פלוס אחרון לאוסורנו וייריקה (צ׳ילואה היינו וצריך לראות אם נשאר זמן) ואגמים. צ׳לטן חודש אחר כך בפברואר בתקווה עם הבנים. סוגרים את בית הקפה
-
רק להשלים, מפריטו מורנו חצייה לצ׳ילה בצ׳ילה צ’יקו. נסיעה על 265 עד דרך 7 הקרטרה. נדמה לי שזו בצומת שרוני הזכיר שעבר אותה קצת דרומה. ירידה לאוהיגינס בתלות בשקלול יופי הדרך/אטרקציות אל מול השעון המתקתק של השכירות (כחודש כאמור). לגבי צ׳ילואה, טיילנו בו כמה ימים בטרמפים והיינו באנקוד וקסטרו. היה מאוד בתולי אבל רחוק מלהיות איזה היילייט של הטיול. בחור צעיר מקבוצת הוואטסאפ של הקרטרה אמר לי שהטבע שם מאוד יפה? כאמור הפעם אנחנו לגמרי בכושר (טפו טפו) של טיפוס הוויאריקה וגם דברים אחרים. היום זה גם הרבה יותר מסודר ולא הולכים דוך אחרי החברה מהסיירת. בברילוצ׳ה עצמה היינו פעמיים, אז אני מתייחס אליה כנקודת התחלה וסיום וזהו.
את האופציה השניה רוני כבר דיסקסנו. מדובר על טיסה לבלמסדה, שכירת רכב וטיול בקרטרה והחזרה שלו נאמר בפוארטו מונט. כרגע פחות נראה לי פיתרון שלם וידרוש עוד תלאים כדי לטייל באיזור האגמים של צ׳ילה ולסיים בברילוצ׳ה. כאמור בסוף דצמבר בערך אני חושב לטוס מברילוצ׳ה לאושואיה ומשם לחזור לאל צ׳אלטן בסוף ינואר והקטע הזה עוד לא מתוכנן ותלוי גם בחברים שלנו שם. אל צ׳אלטן מתכננים בסביבות שבועיים ומשם אולי אולי קפיצה לצפון ברזיל שם לא היינו.
-
דרור
מברילוצה לאל קלפטה כביש 40, מדבר צחיח ומשעממם נורא.
יש לך 800 קמ נהיגה בנוף לא מתגמל בכלל.
-
רווית. Esquel to Perito Moreno 537 Km 5h43 minutes אז אני מרביץ יום אחד תפירה…. עשיתי יום יותר ארוך לפני שנתיים על שבוע רואדטריפ בצפון מערב ארה״ב. הינה מה שכותב צביקה על אסקל: ״מומלץ לבקר בפארק היפה los alerces ,ליד אסקל. הנהרות, ההרים והיערות כאן יפים במיוחד, כולל גם עץ אלרסה אחד בן 2600 שנה שאפשר לשוט אליו על אגם יפהפה.״
-
מצטרף לרוית.
דרור, על זה נאמר - הפוך גוטה, הפוך.
רד בקרטרה, נטוש את הרכב בדרום, היכן שלא יהיה, וטוס חזרה.
גם אני נהג משוגע שיכול לנהוג קלומטרים, אבל זה סתם בזבוז וכספית לא משוכנע שיעלה פחות.
וגם אם יעלה פחות - כביש 40, דרומה לאל בולסון, לא שווה את זה. ועד הלקים המעניינים בו מצפון לאל בולסון - תעשה מבארילוצ'ה.
-
los alerces
אני לא אתווכח איתך, אבל יכולה לומר לך בוודאות שאחרי 7-10 ימים בקרטרה יהיה לך כבר אגמולוגיה למתקדמים ולא תרצה לראות עוד אגם אחד נוסף.....
אני את אקסל ראיתי בלילה שהגענו בחושך אחרי יום יציאה ארוך ומתיש מהקרטרה, למחרת יצאנו מוקדם מאד כי היינו לחוצים להגיע למקום מסירת הרכב
אני עדיין חושבת שמה שאתה רוצה הוא מטורף!, פגשתי מוצילרים שעשו את זה, ובכו על הדרך הזו!
אבל בסוף זו החלטה שלך
-
תודה רבה
-
אז מה? אני צריך 3 מכוניות? אחת לקרטרה, אחת לוויאריקה צ׳ילואה והאגמים בצ׳ילה ואחת לברילוצ׳ה?
-
ברילוצה ופוקון זה אותה מכונית
-
דרור
לפי מה שהבנתי אתה מתכוון לעשות טיול ממש ארוך. לא בטוח שכל הזמן אתה צריך להתנייד ברכב. אפשר גם להתנייד בתחבורה ציבורית נוחה ומפנקת
לא כל-כך הבנתי איך אתה מתכוון לבנות את המסלול
אם תתחיל בפוקון, קח לך שם כמה ימים קודם כל כי לא כל הימים אפשר לטפס על הויאריקה, אם תתכנן לך 5 ימים סביר להניח שאחד מהימים יהיה מזג אוויר מספיק טוב לטיפוס
יש המון מה לעשות באיזור, יש את שמורת הטבע הסמוכה, יש אתרים של מרחצאות חמים, ויש עוד הרבה מקומות לראות בסביבה.
אם תשכיר רכב בטומאקו (השדה הקרוב לפוקון), לא תוכל להחזיר בברילוצה אלא בפורטו וארס/פורט מונט בצ'ילה
איפה תשכיר את הרכב לקרטרה מושפע מאיפה בדיוק תתחיל אותה
ויש מצב שאתה כן יכול רכב אחד עם גיחה לארגנטינה אבל שנקודת הלקיחה וההחזרה היא צ'ילה
דווקא בגמישות הזו אדולפו היה נפלא. כל שאר המקומות שרצינו להשכיר את הרכב היו יותר נוקשים
קיצר קודם תבנה תכנית אב היא לא צריכה להיות מדוייקת בימים אבל היא צריכה להגיד כמה זמן אני חושב שארצה להקצות לאיזור, ואז תשים את העוגנים של ההשכרות היקרות (קרטרה)
-
סבבה רווית. גם יש לי עוד זמן לתכנן אבל קיבלתי את ההמלצה הכללית והנכונה שאומרת לא ״להקשיח״ את הטיול והשכרה ארוכה מאוד מקשיחה. מניסיון של הרבה טיולים, גמישות תמיד מוסיפה ערך ….צודקת
-
אגב מכיוון שאני כנראה לא יודע לחפש טוב, יעזור לי מאוד אם תגידו לי איך לחפש טיסות מפוארטו מונט לבלמסדה ואיך מוצאים רכבים להשכרה בבלמסדה. שני הדברים אפשריים לפי בלוגים שמצאתי אבל הקישורים שהם הציעו נתנו 0 תוצאות
-
טיסות ב google flights. תיכנס ומשם זה די ברור. צריך קצת להשתפשף בטכניקה.
השכרה (מ google maps)-
Rent a Car - MITTA אתר טלפון 56-672272178 + ממוקם בשדה התעופה.
Rent a Car RyD Sucursal טלפון 56-989737582 + ממקום בעיירה
-
תודה רוני החכמתי. באמת כמה סוכנויות רכב לפי גוגל מפס. טיסות לסנטיאגו הלוך חזור מסוף נובמבר עד סוף פברואר בסביבות 10000 שח? או שזה מחיר ל2? גוגל פלייטס זה האתר המועדף גם לטיסות בינלאומיות?
-
אני נוהגת לחפש בסקי סקנר או קייק
אחרי שמוצאת נכנסת
להזמין באתר של חברת התעופה
אפשר גם להזמין ישירות
באתרים הללו. בטיול הזמנו טיסות פנימיות מהיום למחר
גם את הטיסות הטרנס אטלנטיות כדי לתכנן לאן טסים ומאיפה חוזרים
אם תטוס לסאנטיאגו בטוח שאין צורך לחזור ממנה