קארטרה אאוסטראל
-
תודה רווית. כן השוויתי לקאייאק ונראה שאפשר למצוא כרטיסים טובים בסביבות 1500 דולר לאיש. נראה שסנטייאגו לעומת בואנוס איירס זה כמעט אותו מחיר, אז אין ספק שסנטיאגו עדיפה לנו ואנסה להמשיך כבר באותו היום לבלמסדה?
חשבתי אולי להתחיל דווקא מהוויאריקה והאגמים ואולי צ׳ילואה אבל להבנתי הטיסות מפוארטו מונט לבלמסדה הן לא ישירות ו״עוברות״ דרך סנטיאגו מה שהופך ליום טיסות במקום שעתיים. נשמע סביר להתחיל מבלמסדה ולטייל בקרטרה נגיד שבועיים ולהחזיר רכב בפוארטו מונט? לפי גוגל מפות יש כמה וכמה סוכנויות רכב בבלמסדה אבל כנראה שתידרש הזמנה מראש בחודש דצמבר (הבנתי שינואר פברואר הם שיא העונה). מבלוגים שקראתי משתמע כאילו רכב בפורטו מונט עולה חצי מאשר בבלמסדה? למרות שגם אם זה נכון הסיבה מובנת ולא מוצדק לבזבז זמן על נסיעות סתם….. -
דרור לדעתי אתה טועה
יש טיסות ישירות מפוארטו מונט לברלמסדה אולי לא כל יום אבל בהחלט יש טיסות ישירות!
הגיון אומר:
לטוס לסנאטיאגו משם לקחת טיסה לטומאקו.
בטמואקו יש לך 2 אופציות
- להגיע לפוקון ולהתנייד בתחב"צ
- להשכיר רכב תוך שאתה עושה תכנון מדוייק לימים בפוקון והסביבה, יום נסיעה לפורטו וארס, יום לאתרים סביב הר הגעש אוסרנו, 3-4 ימים לצ'ילואה. להחזיר את הרכב בפוארטו מונט לטוס לברלמסדה
ככלל אם עוד לא הורדת את האפליקציה וגם אתר מחשב שנקרא rom2rio, אז הוא חובה בטיולים עם התניידות בתחב"צ
יתן לך את כל האופציות מכל מקום לכל מקום בעולם כולל הערכה של עלויות
-
תודה רווית. יתכן מאוד שאני טועה לגבי הטיסות אבל זה מה שמצאתי בגוגל פלייטס..? אנסה להזיז ימים. בכל מקרה רוני יכריע בינינו
. Rom2rio אני חושב שהראה טיסה ישירה כאלטרנטיבה אבל ״לא מצא אותה״ תחת החיפוש שלי. אנסה גם שם להזיז ימים.
האם בדצמבר אני חייב להזמין את הרכב מראש? -
צודקת רווית. Rome2rio מראה טיסות ישירות בדצמבר מפוארטו מונט לבלמסדה. מצד שני לא ניתן כרגע לקנות כרטיסים (סתם ניסיתי לראות מחירים ולהתקדם). אולי זה מוקדם מידי ? האם את גם קונה כרטיסים דרך האפליקציה? אני צריך בקרוב כמה נסיעות קצרות באירופה…
-
רווית. מכיוון שאת ממליצה על צ׳ילואה, מה את אומרת על הלופ הצפוני מפוארטו מונט דרך צ׳ילואה והפלגה של 12 שעות מQuellon לPuerto Cisnes וחזרה צפונה על הקרטרה הצפונית לפוארטו מונט?
-
אני הייתי בונה הפוך, את המקומות העיקריים שאני רוצה להגיע, עם האילוצים ואז תופר את המסלול, ובהתאם למסלול, מוסיף דברים, מתכנן שכירויות וכדו
-
מבחינתי ממש חובה זה רק וויאריקה אל צ׳אלטן שבועיים מינימום לקראת הסוף ואושואיה מינימום שבוע בשליש או אמצע הטיול של 3 חודשים בערך. הקרטרה מגניבה אותי כסוג של סוף העולם. היא בטוח מאוד יפה ומיוחדת אבל מצד שני אולי גורמת לאילוצים שאפילו בטיול ארוך יכולים להכניס לחץ במיוחד ״אם רוצים להגיע ….״. לא רוצה לעשות טבלה עם מקומות שאני חייב להגיע אליהם… זה קצת סותר את הראש של דרום אמריקה של פעם שכל כך אהבנו. השכרת הרכב מכניסה לחץ ואילוצים ואני קצת נסחף בתכנונים והתלבטויות ואולי זה לא נכון…
-
דרור
אני אתחיל מהסוף, בעיני אין שום רע בלבנות תכנית אב, זה לא אומר שתצמד אליה אחת לאחת. אני בניתי כזו, והפתעתי את עצמי עד כמה היא בסוף תאמה.
לכל מקום שהגענו, עשינו שופינג סוכנויות בדקנו מה אפשר לעשות ביעד וככה תכננו את עצמינו ברמה של כשבוע קדימה. וכמובן שאילתרנו תוך כדי, בהתאם למזג האוויר.
את הטיסות בדרך כלל הזמנו כמה ימים מראש, במקרים נדירים שבועיים לפני.
את צילואה אפשר לעשות בשתי דרכים
- מפורטו וארס עם מעבורת לחצות לאנקוד. יש אתרים נחמדים סביב אנקוד, וסביב קסטרו. ואחכ לחזור באותה הדרך. הכבישים באי מצויינים ואנחנו עשינו את זה עם רכב פרטי. זה אי שמתבסס על חקלאות בעיקר דייג, וצאן
- כמו שכתבתי התחלה יש מקסטרו מעבורת ששתה לצייטן שזה כשלוש שעות מפויהפי. אצלינו זו היתה המטרה לעשות, אך בגלל אסון טבע של שטפונות הבוץ אי אפשר היה לעבור צפונה מפויאפי.
לגבי התכנית: 3 חודשים לפטגוניה זה די והותר. אני מרגישה שחרשנו אותה ממש טוב והיינו בה פחות. יש גם גבול למה שהמוח מסוגל להכיל, ולפעמים אחרי המון המון נוף יפה כבר נהיים אדישים! אז עוד אגם....ועוד אגם (ואצלינו פטגוניה כבר היתה אחרי חודשיים וחצי טיול בקולומביה, פרו וצפון צ'ילה וארגנטינה)
יחד עם זאת, הגוף שלי אחרי אושוואיה-טורס-אל צלטן (כ200 קמ בשבועיים) לא איפשר לי יותר לעשות טרקים ארוכים. היה בדרך עוד המון אופציות כאלו לו רק יכולתי .......
בלי קשר אני ממליצה לך מתוך 3 החודשים שאתה מתכוון להיות להקצות לפחות שלושה שבועות לצפון צ'ילה וארגנטינה תגלה נופים בראשיתיים שטרם ראית בחייך!!!! (מציעה לך לפתוח לי שרשור נפרד בנושא! אני לא בטוחה שיש כאן בפורום הרבה אנשים שהיו בחלק הזה של העולם!)
חוזרת בשבילך לתכנית שלנו מבחינת ימים היה דלהלן:
6 ימים אושוואיה
8 ימים מאושוואיה - אלקלפטה (רק חניית לילה ואוטובוס לפורטו נטלס) - פורטו נטלס - טורס דל פיינה - פורטו נטלס
2 ימים אל קלפטה
3 ימים אל צלטן
6 ימים קרטרה - שכאמור נגדעה לנו באמצע - התכנית היתה 8 ימים
2 ימים יציאה מהקרטרה דרך אל בולסון - כדי להגיע לפורטו וארס למסירת הרכב של אדולפו
1 פורטה וראס והר הגעש אוסרנו
4 ימים צילואה + שוק הדגים בפורט מונט בחזרה
5 ימים ברילוצה - בעיקר היינו זקוקים למנוחה, נפרדנו בשלב הזה מהבת שלנו שהצטרפה ל3 שבועות
5 ימים סן מרטין - בעיקר כי ניתקענו של על השנה החדשה, ולא היתה תחב"צ והיה גם גשם שגרם לנו עוד יום אחד סתם לרפוס
6 ימים פוקון
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
לגבי שאלת בנושא קניית כרטיסים
אני לא קונה דרך rom2rio רק לומדת ממנה את הדרכים.
בטיול קנינו כרטיסי טיסה דרך קייק, ואולי דרך סקיי סקאנר
השנים האחרונות נוהגת למצוא טיסות בסקיי סקנר, ולקנות אותן ישירות באתרי החברה המציעה
-
לשכור

-
אז לא ברורה לי השיטה שלך בלי מתווה או עוגנים איך בכלל אפשר לתכנן איך אפשר להחליט היכן לנחות, בלי לתכנן מה עושים הלאה. כמוכן, אני לא בטוח שמה שיקרה בפועל, זאת הגשמה של הרומנטיזציה של הטיול מלפני 35 שנה אתה במקום אחר, הטיול והרמה שלו אחרים, לא? אתה סבבה עם לישון בדורמז עכשיו? אם לא הייתי מזמין באלצלטן שבועיים מראש הייתי ישן בהוסטל, וגם ככה שלמתי על זה כפול, בשביל חדר שלא התאים עד הסוף לצרכי וכמובן, אין בעיה לזרום עד השניה האחרונה, אם לוקחים בחשבון את המחיר תרתי משמע.
אבל הנה דוגמה גם תכנונית שאלת על השכרה בברילוצה ופוקןן אני הנחתי משהו מסוים, בלי שיהיה מתווה קשה לדעת אם עדיף לשכור בכל מקום בנפרד או למשל לעשות סיבוב (עדיין חושב שעדיף ברילוצה >צילה >ברילוצה, וכנראה יצא גם זול יותר)
אפילו דרך נסיעה: למשל שבעת האגמים וסן מרטין (הנחמדה, ששוה לינה של לילה אחד כמעבר ותו לא) בעיני, הדרך המהירה יותר לברילוצה, שלא עוברת דרך חונין, הרבה יותר מיוחדת ויפה, ובדרך כלל לא מדוברת ולא מטוילת.
למה לא לקנות כרטיסים דרך חברות התעופה? הרבה יותר בטוח, ובדרך כלל לא יקר כמעט יותר
חיפוש? שכל אחד יחפש איך שנוח.. גוגל פלייטס יחסית נוח לבינלאומי, פנימית הוא מביא לדעתי רק אתaerolanes argentinas
-
תודה על התגובה וסיכום הטיול המפורט ששלחת רווית. קראתי הכל ובהחלט נוסף לי עוד ידע. הטיול שלכם נראה מקסים בתמונות ונשמע נפלא בתיאורים. יתכן שעבורינו סוג טיול מתוקתק כזה קצת פחות יעבוד? אצלנו אני עושה כמעט את כל התכנונים ואשתי עם היד על בלם היד והרגל על בלם הרגל
אבל האמת שלמרות שאני חזק פיזית (טפו טפו) אני גם אוהב סטלבט. אשתי היום הרבה יותר מוכנה מנטלית וכנראה אולי אפילו חזקה פיזית (גם טפו טפו) מלפני 35 שנה. היא גם צברה המון ניסיון בטרקים קשוחים יחסית כך שזה מאפשר לנו המון גמישות בתכנון ותעוזה ועדיין אני תמיד מנסה להכניס מרווחים ומנוחות איפה שאפשר. לאפשר לחוויות קצת לשקוע ולגוף להתאושש. תכלס, לא חושב שנעמוד בקצב הטיול המדהים שלכם ולכן אפילו 3 חודשים לא נשמע לי הרבה לפטגוניה. -
תודה על התגובה וסיכום הטיול המפורט ששלחת רווית. קראתי הכל ובהחלט נוסף לי עוד ידע. הטיול שלכם נראה מקסים בתמונות ונשמע נפלא בתיאורים. יתכן שעבורינו סוג טיול מתוקתק כזה קצת פחות יעבוד? אצלנו אני עושה כמעט את כל התכנונים ואשתי עם היד על בלם היד והרגל על בלם הרגל
אבל האמת שלמרות שאני חזק פיזית (טפו טפו) אני גם אוהב סטלבט. אשתי היום הרבה יותר מוכנה מנטלית וכנראה אולי אפילו חזקה פיזית (גם טפו טפו) מלפני 35 שנה. היא גם צברה המון ניסיון בטרקים קשוחים יחסית כך שזה מאפשר לנו המון גמישות בתכנון ותעוזה ועדיין אני תמיד מנסה להכניס מרווחים ומנוחות איפה שאפשר. לאפשר לחוויות קצת לשקוע ולגוף להתאושש. תכלס, לא חושב שנעמוד בקצב הטיול המדהים שלכם ולכן אפילו 3 חודשים לא נשמע לי הרבה לפטגוניה. -
הילל תודה שאתה עוד כאן. לא טוען שיש לי שיטת תכנון לטיולים ואם יש לי אז היא בטח מתאימה רק לי ואני לא טוען שהיא ״הנכונה״. כן, התנאים בהם טיילנו אז לא קיימים היום וגם אם הם קיימים אני יכול להרשות לעצמי הרבה יותר מאז. אז הסתובבנו עם כל הכסף על הגוף לטיול של שנה (גם הצלחתי לאבד ולמצוא אותו תוך כמה שעות בפיינה בלי להבין בכלל שהוא אבד). מצד אחד אם יש הוצאה שחשובה לנו, אז נוציא מאות דולרים ברגע אבל מצד שני אני מאוד אוהב את האינטראקציה עם המוצ׳ילרים אחרי צבא ואת השיחות איתם וגם מפגשים עם תיירים אחרים מרחבי העולם בכל מיני גילאים. אני גם עדיין חושב שלופ של חודש מברילוצ׳ה ברכב שכור הוא בסיס טוב לתכנון ולא נרתע מיום נהיגה מבוזבז. אני גם יכול להתחייב מראש על השכרה כזו שתעלה בן 2500 ל4000 דולר אבל……. ״אני סוגר אותנו בבועה לחודש״. זה לא קל להסתובב בדרכים בתחב״צ בהודו למשל אבל זה חלק גדול מאוד בחוויה. בהתחלה נרתעתי מזה אבל אחרי הפעם הראשונה שנאלצתי לעשות את זה הבנתי שיש בזה המון למרות שזה לא קל ואורך יותר זמן.
בקיצור, כרגע אני חושב שללמוד ולאסוף חומר זו ״השיטה שלי״. יתכן שכדאי לי גם להחליט ולקנות את הכרטיס הבן לאומי (כנראה ישירות מאיבריה). -
אה רווית, כמו שכתבתי לך בפרטי ושלא ישמע שאני מתעלם מההצעה שלך, אז היינו בצפון צ׳ילה וארגנטינה ב2005. אכן מאוד יפה ושונה אבל עדיין לטעמי לא כמו פטגוניה (למרות שבשנים האחרונות טיילתי בעיקר טיולים ארוכים במדבריות).
-
אני מגיב כאן לשיטות החיפוש והתכנון שהוזכרו.
אני חסיד של גוגל על צורותיו.
google flights, google map, google my maps, google translate,
מהם אני מקבל את אינפורמציה המלאה והמדוייקת גם לפני הטיול וגם במהלכו כולל כל מה שמטייל עצמאי זקוק לו.
דרכים כיוונים וצורת הגעה, שעות פתיחה, מחירים ועוד כהנה וכהנה.
לטיסות מצאתי שגוגל עולה על rio2rome הן במחירים והן במגוון הטיסות. ובסוף החיפוש גוגל מפנה לאתרי החברות כשעל פי רוב
אני מקבל טיסות ומחירים שאתר החברה לא מציע (ואין לי הסבר לכך אבל יש לי מבחר דוגמאות).
המקום היחיד שמצאתי שעולה לפעמים על google flights הוא הסוכן שלי שיכול ברגע למצוא שילובים כדי לעשותם בגוגל יקח לי שעות.
גוגל מאפס הוא התנך שלי לצורך תיכנון וביצוע על כל המשתמע מזה. בסוף התכנון אני יוצא עם מפת יעדים אופציונאלית וככל שהגמישות מאפשרת
אני משנה כי כמו שנאמר, דרור, תכנית היא בסיס לשינויים, ואני מוסיף שהבעיה בטיול זה לא מה לראות אלא מה לא לראות.
התרגומון של גוגל נותן לי אפשרויות מרמת המילה עד רמת הקטע - בכתב, דיבור, צילום ושמע של הדרוש תרגום.
רק במלונות אני פונה להוטלס, בוקינג ואגודה. וכן, אני יודע את ההתחכמות של אתרים אלה. לעיתים מזומנות אני מגיע למלון ומנסה גם אותו
ולא פעם מזמין דרך בוקינג בדלפק המלון עצמו, מול הפקיד שגם הוא עשוי, לעיתים, להמליץ לי לעשות זאת.
-
סבבה רוני. מה זה Google my maps? איפה אתה משתמש בזה? כמו כן האם היית מזמין כרטיסים לסוף נובמבר בקרוב? מניח שזה יהיה באיבריה כי להם הטיסות הקצרות ביותר…
-
לא יודעת אם היית בשמורת לאוקה בצפון צילה, אבל השמורה הזו ובמיוחד הסוריפלזה היתה אחת מההייליטס של הטיול כולו!
בלי קשר אנחנו נחנו המון בטיול והיו לנו ימים שלמים שרפסנו.
בפטגוניה היה קצת אינטנסיבי כי הילדה הגיעה לבקר, ורצינו בשבילה מקסימום לראות, לכן 3 שבועות איתה היו יחסית אינטנסיבים. כל יתר החודשים היינו בהרבה מנוחות זה חייב לנפש ולגוף.