ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון מסלול מניו יורק לניאגרה - 4-5 ימים

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק מזרח ארהב מפלי הניאגרה
    4
    9
    386
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tomerm115
      tomerm115 נערך לאחרונה על ידי

זוג + 4 ילדים גילאי 4-15

נוחתים בניוארק 10/9 בבוקר ואוספים רכב (אין בעיה של נסיעה לאחר טיסה)- התאריך קבוע

להלן התכנון (הקצבתי נסיעה של סביבות 3 שעות ביום)

אשמח להא/ע רות

10/9 - נסיעה לכוון הרשי , לינה איזור הרשי

11/9 נסיעה לווטקינס גלן - לינה 2 לילות בדירה על האגם

13/9 נסיעה לניאגרה מעבר לצד קנדי ולינה שם

14/9 בבוקר צד אמריקאי/קנדי ולאחר מכן טיסה מבפאלו לאורלנדו

יש גמישות של יום לפה או לפה

מבחינת ימים/מרחקים האם זה בסדר ?

מבחינת הלו"ז באופן כללי?

אנחנו כבר היינו בעבר הפעם זה בשביל הילדים.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @tomerm115 נערך לאחרונה על ידי

@tomerm115

שלום

בגדול בסדר

אם הרשי לא חובה, אפשר להמיר את היום הראשון בעמק ההדסון +הטבע של הפוקונו מאונטיין ולינה שם

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • tomerm115
          tomerm115 נערך לאחרונה על ידי

תודה הרשי לא חשוב בכלל חיפשתי תחנה בדרך. מה יש לעשות באיזור הפוקונו ואיפה מומלץ ללון שם.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מוני
            מוני @tomerm115 נערך לאחרונה על ידי מוני

@tomerm115

שוב שלום

אם כך ויתרתם בצדק ולהלן הצעה כללית

10/9

https://goo.gl/maps/FbYNyWoAT797T73t8

עמק ההדסון הדרומי והגעה לכניסה לפוקונו מאונטיין בגבול מדינת ניו ורק עם פנסילבניה

אגב אפשר לעצור קימעה אצל האאטלט של וודברי לפני שפונים לכניסה לפוקונו

11/9

קצת מהטבע הקרוב לנהר הדלוור בפוקונו ןמשיכה אל איתקה/ווטקינס גלן באגמי האצבעות

https://goo.gl/maps/sdBopyPLqkUvyN8s5

קבלי בלוג של הגולשת דפנה ושל הגולש דור יעזור להחלטה אם ללכת על זה

הבלוג של דפנה

הבלוג של דור

במקרה שלו תגלגלי עד שיצאו מניו יורק לעמק ההדסון ולפוקונו

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מה עם ביקור בניו יורק? מוותרים?

אני תוהה האם לא שווה "לרוץ" לאגמי האצבעות ביום אחד. אתם כתבתם שאין בעיה של נסיעה אחרי טיסה. ואז יש לכם שלושה ימים להנות מבית על האגם, לטייל יותר בנחת, יותר גמישות, ויותר ספיגה של הג'טלג

ואגב, הייתי בודק אפשרות להוסיף טיסת המשך. למשל לרוצסטר. אם אתם טסים ביונייטד, שווה לבדוק אם אפשר לחבר טיסת המשך לכרטיסים. יש להם טיסה ב 8 בבוקר מה שאומר שב-10:30 אתם כבר מטיילים באגמי האצבעות.

בלי קשר:

שימו לב שאתם מטיילים סמוך אחרי לייבור דיי שנחשב סוף עונת תיירות הקיץ. לא יודע מה ההשלכות

ספטמבר זו עונה טובה לתיירות חקלאית - דברים כמו מבוכי תירס ועוד. אני יודע שבפנסילבניה (באיזור של הרשי) יש כמה, לא יודע לגבי מדינת ניו יורק. אם מעניין אתכם - שווה לברר.

אני אוהב לחפש משהו מיוחד לעשות ביום הראשון של הטיול. גם כדי "לפתוח בגדול" וגם כדי שהעייפות/ג'טלג לא יכריעו אותנו ובשלוש אחר הצהריים נרגיש צורך להתקפל למלון. כתלות בתחומי העניין שלכם זה יכול להיות אתר תיירות מפורסם, או אולי דווקא משהו כמו פארק מים (יש גם מקורים), או כל דבר אחר שיעשה לכם את זה.

ובלי קשר ללפתוח בגדול, שימו לב שהיום הראשון הוא תמיד יום קשה שמספיקים חצי ממה שתכננו. כי הלוגיסטיקה של יציאה מהשדה תמיד לוקחת זמן. כי יש עוד לוגיסטיקה כמו סופר, כי מ-4 ילדים, בטוח שאחד מהם יהיה עייף ולא יהיה לו מצב רוח, כי זמני ארוחות מאד לא ברורים (אבל כן צריך לאכול) ועוד. אז לא הייתי בונה על הרים וגבעות של טיול. או שמשבצים משהו גדול יחסית בתחילת היום, או שמראש לא מתכננים שום דבר חשוב, כך שאם לא יסתדר לא נורא.

אפשר גם לשקול ביום הראשון לפתוח באיזה IHOP או מסעדה מעניינת אחרת להתחיל את הבוקר בפינוק.

הטיול שלכם מתחיל כמעט ב-11 בספטמבר. אני מניח שיש אירועי זכרון ואולי גם אחרים, למשל באתר טיסה 93 בפנסילבניה. אני לא חושב שזה מה שאני הייתי מחפש, בטח שלא עם ילדים, אבל אולי לכם זה דווקא יכול להתאים

tomerm115 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • tomerm115
                tomerm115 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על הפירוט

כפי שכתבתי- יש גמישות של יום/יומיים

למה לא ניו יורק בהתחלה? כי לפי התכנון היא בסוף.

ככה או ככה כדי להגיע לעיר עם ילדים/מזוודות אחרי טיסה ארוכה ולחכות לחדר - אתה באותו זמן יכול להיות כבר בווטקינס גלן אחרי שלקחת רכב

ומבחינתי לאחר טיסת לילה אני הכי מעדיף לקחת רכב ולהתחיל את היום.

לא רצתי לאגמים ביום הראשון.

ניסע קצת נגיע בצהריים לאחד המוטלים באיזור שאנחנו רוצים, ננוח ונאגור כוחות להמשך.

זו בדיוק הסיבה שביקשתי כאן מסלול מעניין ביום/יומיים הראשונים לפני האגמים.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

התלבטתי הרבה אם להגיב. נראה לי שיש לנו פער בינינו בתפיסה של הטיול, והיות ויש לכם נסיון גם בארה"ב וגם בטיול עם ילדים, אתם מן הסתם יודעים יותר טוב ממני מה נכון לכם, ולכן מה שאכתוב לא רלוונטי לכם. מצד שני, הזכרת שלא טיילתם עם ילדים באיזור אז אולי יש לכם פחות נסיון בטיול מתגלגל / ארה"ב עם ילדים, ואולי כן תמצאו טעם במשהו מדבריי. בכל מקרה – אל תקחו את דברי כלשונם. הם לא יותר מזווית ראיה שונה בחלקה.

אני בהחלט מאלה שחושבים שאפשר לעשות בארה"ב גם טיול נינוח, וגם טיול כוכב "כמו באירופה" אבל צריך לתאם ציפיות ולהבין אם זו המטרה. למשל להתמקם בבקתה באיזור אגמי האצבעות לשבוע, לשלב גם מנוחה, שייט באגם או כל דבר אחר, קצת שיטוטים כמו הרחוב הראשי של איתקה, קורנינג או כל מקום אחר, וגם קצת "בשר" כמו ווטקינס גלן, מוזיאון הזכוכית, מוזיאון תעופה ועוד. ואם מאד רוצים אז גם פארק מים מקורה או דברים אחרים.

אבל לטעמי האישי, זה אפשרי כשאכן מתמקמים באצבעות לשבוע (טוב, גם 5 ימים הולך). לא ליום וחצי (שני לילות) וכנראה גם לא לשלושה ימים.

לפני 6 שנים עשינו טיול בת מצווה באיזור עם גילאים דומים. לא באמת הייתי באגמי האצבעות (בטיול שלנו דברים השתנו והשתבשו ובסוף די ויתרנו) אז לא מניסיון דווקא שם:

כל עצירה ל"פוטו אופ" לוקחת בקלות רבע שעה. בלי לפתוח פק"ל קפה ובלי הליכה של יותר מ-30 מטר. רק חניה, יציאה וצילום. כי בדיוק איזה ילד מבקש עוד דקה לסיים את הפרק (בספר או בנטפליקס) לפני שיוצאים מהאוטו, הקטן בדיוק הוריד נעליים, האמצעי נזכר שהוא צריך שירותים, או כל דבר אחר. רציתם תמונה משפחתית אז בת העשרה הייתה צריכה 3 דקות להסתדר עם השיער ולהביא איזה צעיף או אביזר שיראה טוב בצילום, בכניסה חזרה לאוטו שני הגדולים שוב רבים מי יושב איפה ועוד ועוד ועוד. גם סתם נסיעה רגילה לוקחת יותר זמן מנסיעה זוגית כי יש יותר הפסקות שירותים, שבתורן גם לוקחות יותר זמן. עצירה לארוחה "על הדרך" שוב תיקח יותר זמן כי "לא בא לי סיני/המבורגר/השלם את החסר" או שיש יותר התלבטויות וילדים מפונקים.

המסלול בווטקינס גלן לוקח 3 שעות ברוטו (מרגע שהרכב נכנס לחניה ועד שהוא יוצא ממנה), לא כולל נסיעה אל/מ היעד. גם מוזיאון הזכוכית בקורנינג לוקח סדר גודל דומה ברוטו (כולל הדגמה או שתיים). שיטוט בקורנל ומפלים זה שוב שלוש שעות בקלות. ולא לשכוח זמני נסיעה בין היעדים (לא המון אבל לא 10 דקות) וארוחות על פי צורך. אז ביום מלא שיש לכם באיזור האצבעות תוכלו לעשות יום רגוע באגם, או חצי יום רגוע פלוס המסלול בווטקינס גלן או המסלול בווטקינס גלן פלוס מוזיאון הזכוכית או אחד מכל אלה פלוס שיטוט באיתקה. אבל גם וגם וגם נראה לי בעייתי

יותר מזה, לי באופו אישי קשה להרגע (באגם או בכל מקום אחר) אם יש עוד משהו בלו"ז. כי תמיד אני אהיה עם העין על השעון. אבל זה כנראה אני.

ולא לשכוח שתמיד יש שינויים. בגללכם (העדפתם לישון עוד חצי שעה, היה כיף באתר ונשארתם עוד), בגלל משהו טוב שצץ (נתקלתם בחתונה והחלטתם בספונטניות לעקוב אחריהם) או משהו רע (עבודות בכביש, לא חייב להיות דרמטי). אז תכנון של הרבה דברים הוא תמיד בעייתי.

למשל בטיול שלנו באיזור היה לנו 24 שעות - לילה אחד (ערב קודם לנו בניאגרה, ולמחרת ישנו בפילדלפיה). תכננו בעיקר לבקר במוזיאון הזכוכית, והמסלול של ווטקינס גלן, ואם יישאר זמן, לשוטט קצת ברחובות של העיירות. בפועל בדרך מהניאגרה נתקענו יום שלם בקניון והגענו לאצבעות כבר לקראת 10 בלילה. ולמחרת בבוקר יצאנו מאוחר יותר מהמלון (בגלל שיום אתמול נגמר מאוחר). התחלנו במוזיאון הזכוכית והיה כיף, אבל עד שיצאנו ממוזיאון הזכוכית כבר היה לקראת 13:00, ואז ארוחת צהריים, ואז כבר ראינו שאין הרבה טעם לא לווטקינס גלן ולא לסתם שוטטות והתחלנו לנסוע. והתופעה הזו של "לא להספיק" חזרה על עצמה בעוד ימים לאורך הטיול (אם כי זו הייתה הדוגמה הקיצונית).

אני מסתכל על התוכנית הכוללת שלכם והיא נראית לי קצת לחוצה ולא בהכרח אופטימלית.

אני לא יודע איך ההתארגנות הבוקר שלכם. האם אתם מאלה שב-8 בבוקר כבר עם תיקים ארוזים (או מזוודות במקרה של צ'ק אאוט) ואחרי ארוחת בוקר? או שב-8 רק מתחילים להתגלגל לארוחת הבוקר במלון, ואחרי זה חוזרים לחדר להתארגן ליום ובפועל רק ב-9 יוצאים לדרך (וכמובן שאפשר לצאת לדרך לפני 8 או אחרי 9). אם אתם מאלה שמתניעים לאט בבוקר, אז עד שמגיעים ליעד הראשון להיום כבר שעות הבוקר המאוחרות. והזמן בורח מהאצבעות.

ביום הטיסה – אני לא יודע איך הילדים עוברים את הטיסה. כל ילד הוא אחר. אבל בהחלט יתכן שיהיו ילדים שלא ישנו טוב או לא ישנו בכלל בטיסה. אז אם אתם נכנסים לאוטו ל-3 שעות נסיעה יש סיכוי שהם ישנו טיפה, אבל מנגד אחר הצהריים מישהו עשוי להיות עייף מאד. אני לא חושב שזה זמן טוב לבנות מסלול עם הרבה עצירות. אם אחד הילדים נרדם בנסיעה – תעירו אותו או שתדלגו? העצירות עשויות לשעמם. כשאנחנו עייפים צריך סף גירוי גבוהה כדי להמריץ אותנו לפעולה. ולא פחות חשוב, לא הייתי משאיר נסיעה של יותר מ-30 דקות לשעות אחה"צ למקרה שהנהגים יהיו עייפים במיוחד. למשל החלק האחרון בתוכנית של מוני כולל שעה נסיעה. זה נראה לי בעייתי. צריך לזכור גם שהתיקים והמזוודות מסודרים פחות טוב ביום הראשון. אתם עם התיקים של הטיסה ולא עם תיקי יום שיהיה לכם מחר. רובנו לא עושים סדר במזוודות לפני שמעמיסים את הרכב השכור. ואז פתאום באמצע היום – "איפה הסווטשירטים", המטען או כל דבר אחר.

ביום הראשון (וגם השני) שמאופיינים בג'טלג, תמיד יש סיכוי לשיבוש בתוכניות. הבעיה היא שבהרכב של 6 הסיכוי לשיבוש גדול פי 3 ביחס לטיול זוגי. מספיק שילד אחד יהיה הפוך וזה ישנה לכולכם את התוכנית. גם כי אתם דואגים לו, וגם כי הוא "מציק" לכולם. בין אם הוא נרדם בנסיעה, מקטר בטיול/ארוחה, או מתעורר למחרת ב-3 לפנות בוקר.

אגב, בהקשר הזה של הג'טלג, אני ממליץ בלילה הראשון בעיקר לישון בדירה שיש לה גם סלון שלא ישן בו אף אחד. זה מאפשר למי שמתעורר ב-3 בגלל הג'טלג לעבור לסלון ולקרוא ספר/לראות סרט בלי להפריע לכולם. היות ודירות ללילה זה בעייתי יותר (לרוב דירות מתאימות לכמה ימים), זה מתחבר לי להצעה של לדהור לאצבעות בתחילת הטיול.

אני גם אוהב להציע לינה בסמוך למרכז קניות טוב, ורצוי שכולל גם וולמארט סופרסנטר. זה מאפשר גם לנצל את הערב/לפנות בוקר לקניות סופר בהרכב חלקי, וגם מאפשר בערב "בילוי" לא מחייב. לא תתאכזבו אם תחליטו לוותר בגלל עייפות, ומנגד יהיה מה לעשות בערב אם דווקא יהיה לכם יותר מרץ. מרכז קניות כזה גם יכול לסגור את הפינה של ארוחת ערב. אם גם במקרה יש באיזור באולינג זה יכול להיות יותר נחמד אם כי הסיכוי שנלך לשם קלוש. אז למשל במיפוי שהציע מוני יש אומנם מתחם קטן כזה בסוף המסלול שלו ב Matamoras, אבל יש מתחם גדול בהרבה בעיירה מידלטאון טיפה לפני. וודברי שעוד קודם נראה לי גדול מדי ולא מתאים.

היומיים של ניאגרה – על פניו מאד סביר. באופן מדוייק – תלוי איפה תכננתם לעבור בדרך הלוך (אם בכלל) או מה שעת הטיסה לאורלנדו בסוף. אבל זה יכול להשפיע מאד. אם נוסעים ישר לניאגרה – אין בעיה להספיק את כל האתרים ביום הראשון. אם הטיסה אחרי 15:00 – אין בעיה לעשות השלמות בבוקר, ואז גם אם טיילתם בדרך לניאגרה יש לכם מספיק זמן. אבל גם וגם זה בעייתי. ביום העזיבה - הגעה לשדה בבאפולו לפחות שעתיים לפני הטיסה (כולל החזרת רכב) פלוס חצי שעה נסיעה, זה אומר שעתיים וחצי לפני ספיירים. נניח רגע שרוצים את מערת הרוחות, וקצת להסתובב שם למעלה באי העיזים. זה 3 שעות בקלות. פותחים ב-9 בבוקר (ולא בטוח שתרצו להתייצב כלכך מוקדם). אז אפילו טיסה ב-2 בצהריים עשויה להיות גבולית עד בלתי אפשרית, ותצטרכו לשוטט באי העיזים לפני הכניסה למערת הרוחות מה שאומר השכמה ויציאה מוקדמת.

ניו יורק אחרי אורלנדו – עשוי להיות בעיה להלהיב את הילדים. סביר שמבחינתם אורלנדו זה שיא הטיול. אחרי זה גם תהיו עייפים (אורלנדו זה המון שעות על הרגליים) וגם שבעים בחוויות. לא בהכרח שיטוט בשדירה החמישית יעשה להם את זה, ועוד פחות סיכוי שמוזיאון אומנות. כמובן שאתם מכירים אותם יותר טוב.

אגב, באופן אישי אני דווקא בעד להיות בניו יורק בתחילת הטיול. לפעמים החדר כן זמין לצ'ק אין מאד מוקדם, ובכל מקרה אם מדובר על מלון מסודר אז אפשר להשאיר מזוודות וגם להתרענן בשירותים של הלובי (כולל החלפת בגדים אם צריך). עיר גדולה מאופיינת בהרבה נקודות עניין קטנות – שיטוט ברחוב וכניסה לחנויות, מוזיאונים לא גדולים ועוד. ובקלות אפשר לוודא שהדברים הגדולים יותר (מוזיאון/תצפית וכדומה) לא יהיו ביום הראשון, אלא רק הדברים הקטנים. זה מאפשר לנו המון גמישות. יותר עייפים – חותכים מוקדם. פחות עייפים – ממשיכים לשוטט. רעבים בשעות מוזרות (בכל זאת יום טיסה) – תמיד יש מסעדות פתוחות מכל הסוגים. מרגישים שצריך דחיפת אנרגיה לילדים – נכנסים לחנות צעצועים או עוצרים לגלידה. ואפילו אפשר להתפצל יחסית בקלות – מי שעייף חותך למלון ומי שלא עוד ממשיך לשוטט (או עובר בסופר או משהו אחר), ו/או מביא בערב אוכל טייק אווי לאכול בחדר. הכל הולך. ואם מישהו התעורר למחרת ב-5 בבוקר (או 4) בגלל הג'טלג – הוא יכול לצאת לשוטט בחוץ ולראות את העיר מתעוררת (מנסיון – עשיתי את זה). למרות המחשבה שלנו העיר מתעוררת מאוחר (ביחס לטיול בטבע שאפשר לעשות כמעט מרגע הזריחה) וזה פחות רלוונטי להשכמה מוקדמת בגלל הג'טלג, אני חושב שבדיוק הפוך. קודם כל כי קל להתפצל אז מי שהתעורר מוקדם פשוט יכול לצאת למשהו במרחק הליכה. אבל גם כי בניו יורק אין בעיה למצוא ארוחת בוקר ב-6 או 7 בבוקר. החנויות אומנם לא נפתחות ב-7 בבוקר, והרחובות לא תוססים (מבחינה תיירותית) בשעות האלה, אבל דווקא אטרקציות יכולות ללכת. למשל ב-8 בבוקר נפתחת האנדרטה של מגדלי התאומים, וב-9 התצפית במגדל הסמוך. כלומר אפשר לאכול ארוחת בוקר אפילו ב 6:30, ואז לנסוע לאיזור, ולשוטט בו. לא חייבים כמובן.

tomerm115 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • tomerm115
                    tomerm115 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כרגיל , תגובה מושקעת.

עשינו בעברנו את החוף המערבי עם ילדים כטיול מתגלגל אז אנחנו קצת "בעניינים"

עשינו גם את אירופה לא מעט בטיולי כוכב.עם הילדים.

המסלול בחוף המזרחי נבנה בצורה המיטבית לפי מה שאוהבים/רוצים לראות ולפי אילוצים שונים.

אני חושב שגם אם הקצבנו 5-6 ימים לאיזור מסויים (נחיתה לניאגרה במקרה הזה) לא יקרה כלום אם יומיים מצטברים יילכו לאיבוד על כל מה שציינת למעלה.

אנחנו עדיין מטיילים ועדיין לא "בשגרה" היומיומית.

ואם לא הספקנו? תמיד אפשר לחזור בשנה הבאה...

• mayank
                      mayank נערך לאחרונה על ידי

מסכים שהרשי פחות מתאים. לטעמי עדיף לנסוע לכיוון ווטקינס גלן ביום הראשון. אם אתם מעדיפים לעצור ללילה בפוקונוס, יש המון אתרים, כולל מלונות עם פארקי מים (קאמלבק, קלהארי, גרייט וולף) שיהיו חוויה לילדים. אם זה מסתדר מבחינת זמנים, שווה לבקר ב- Lakota Wildlife Preserve בפוקונוס. מקום נפלא שמוקדש לחינוך בנוגע לזאבים. סיור מעניין (גם לילדים) ורואים את להקות הזאבים שם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון