מסלול טיול ביריביירה הצרפתית ובפרובנס
-
בוקר טוב!
אנחנו 3 זוגות שמתכננים לנסוע לריביירה הצרפתית ולפרובנס לצורך זה אנו רוצים לסגור סיורים עם נהג מקומי בטיולי כוכב. מכיוון שאנו זקוקים למסעדות כשרות, הלינה שלנו תהיה בניס. אשמח במידה ומישהו טייל בטיול כוכב לקבל תכנית טיול שעשה. כתובת המייל שלי הינה [email protected]
תודה
-
@doitchmoti אני לא מכירה נהג, אנחנו טיילנו בתחב"צ בריביירה הצרפתית (לא הגענו עד לפרובנס מפאת קוצר הזמן, היינו 3.5 ימים).
לא כתבת לכמה זמן אתם נוסעים.
בגדול, בריביירה הצרפתית, יש כמה נקודות מומלצות:
- ניס עצמה - ממליצה להקדיש לה יום שלם ואפשר גם יותר. יש מאמר מצויין כאן באתר שמרכז את האתרים השווים בעיר. כולם במרחק הליכה או נסיעה קצרצרה ברכבת הקלה שחוצה את העיר. כמובן שבתוך העיר אין שום צורך בנהג.
- קאן - העיר בה מתקיים פסטיבל הסרטים המפורסם - נחמד להכנס למקום בו מתקיים הפסטיבל, לשוטט בנמל ובעיר העתיקה (ולעלות לטירה), יש גם שוק נחמד.
- מונקו-מונטה קרלו - מדינה שהיא עיר, נוצצת ומלאה במכוניות של מיליונרים, עם הקזינו המפורסם, נמל היאכטות, ועוד.
- הכפרים התלויים הכפר Eze: לאורך הריביירה יש המון כפרים ציוריים ש"תלויים" בצוקים שמעל הים. נעים מאוד לשוטט גם בהם. אנחנו נסענו לכפר היפה Eze וממנו יצאנו להייק (טיול טבע) במעלה ההר למבנה דמוי-טירה ששימש כלא. יש שם גם מפעל מפורסם לבשמים (האיזור ידוע בייצור בשמים וסבונים ריחניים מפרחי האיזור, ובעונה יש גם שדות לבנדר מרהיבים).
- מקום שרצינו להגיע אליו אך לא הספקנו הוא שמורת הטבע מרקנטור וקניון ורדון שנקרא גם "הגרנד קניון של צרפת" - זוהי שמורה בתוך האלפים הימיים שנמצאת במרחק כשעתיים נסיעה מניס - לכאן אי אפשר להגיע בתחב"צ וחייבים רכב פרטי/נהג.
יש עוד המון מקומות יפים לאורך הריביירה, כמו העיירות אנטיב, מנטון ועוד, לא הספקנו הרבה ולכן הרשימה שלי לא ממצה. אבל זרקתי לך כאן כמה רעיונות
-
@יונה-וקשת אנחנו מתכננים 7-10 ימים
תודה
-
קבל קישור לסיכום שכתבתי על הריווירה ופרובנס שליד משנת 2011
קצת רשמים ותמונות מפרובנס... | פורום למטייל (lametayel.co.il)
-
@עודד עודד תודה זה נתן לי יותר הבנה לגבי הכנת התכנית וכמובן עזר לי מאד
-
המקומות שציינת כמה ימים ערך הטיול כדי להספיק להיות בכולם מכיוון שטיסתנו תהיה ביום רשון המראה מתל אביב בשעה 18:45 והחזרה ביום שני שבוע לאחר מכן המראה מניס בשעה 23:10 ומכיוון שאנו דתיים בשבת נטייל רגלית בניס.
תודה
-
סה"כ הטיול ארך 12 יום כך שבזמן שיש לך תצטרך להצטמצם. הטיול התחלק לשני חלקים. בחלק הראשון התמקמנו בניס
לחמישה ימים ויצאנו לערי הריווירה בתחבורה ציבורית. אם תקרא או שקראת את הסיכום תראה שהשיטה שם היא תשלום של יורו
אחד לכול נסיעה שהיא אם זה תחנה או נסיעה של שעתיים. כך טיילנו בניס עצמה במונקו בקאן ובעיר הבשמים גראס.
אחר כך שבוע עם רכב בפרובנס. אם יש לך 7-10 ימים כמובן שתיצטרך לברור אתרים.