ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפש המלצה לטרק קליל (ראשון) באירופה

פורום אירופה
    צפון איטליה
    7
    74
    1080
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

ענבר ישבתי לקרוא כמובן את הבלוג היפה שלך על ………tmb. הזכיר לי את הבלוג הלא פחות יפה שלך על האוורסט שחרץ את גורל הטרק הראשון שלי בנפאל בניסיון לצעוד אז בעקבותיך. עוד לא גמרתי לקרוא ואני ביום הרביעי אבל כבר בא לי להחליף את הלינה ב-, Rifugio Elisabetta במשהו קצת פחות ספרטני אם אמצא. כשאין ברירה אז גם אוהל טוב אבל כאן הכוונה שלנו לטרק מפונק. תודה על התיעודים היפים שהשארת מאחורייך.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • IO.
        IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

בשמחה דרור, תודה על הפידבאק.

לגבי אליזבטה... א. זכורה לי בסופו של דבר חוויה מאוד טובה משם. זה שישנתי גרוע התגמד לנוכח המיקום והחברותה. ויש גם לקחת בחשבון שאני בעייתית מאוד בשינה. ב. אם אני לא טועה, יש שם כל מיני סוגי חדרים. אני שלא הזמנתי מקום מראש, כנראה קיבלתי את הדורם הגדול ביותר. כנראה שבהזמנה מראש (שהיום היא הכרחית בכל מקרה) אפשר אולי לקבל חדר עם תנאים טובים יותר. ג. ידוע לי שיש היום בקתה חדשה יחסית לא רחוק מאליזבטה, בהמשך השביל. קראתי דיווח או שניים חדשים יותר שסיפרו עליה והיא הומלצה בחום. (לא היתה קיימת כשאני הלכתי את השביל ב 2010). לצערי אינני זוכרת שם, אבל נסה לבדוק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dregev03

תודה. מצאתי בינתיים בקתה יפה 50 דקות מאליזבטה קרוב יותר לפאס. היא הייתה מומלצת ב2019. כולם כותבים שהנוף באליזבטה מדהים אבל בשנה האחרונה כנראה הבעלות השתנתה ויש תלונות אפילו על האוכל. אני מתחיל להבין שמלון כבר לא אמצא ליום ההוא. בנוסף אני מתחיל לחשוב שהבקתות ממוקמות במקומות יפים יותר מהמלונות שבעיירות כך שכדאי לבדוק איפה יש בקתות עם פינוקים שמתקרבים למלון ואולי אצליח להזמין שם. מהמעט שראיתי, גם היום יש בקתות שלוקחות הזמנות רק ערב לפני.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

איך אומרים על נדלן? לוקיישן לוקיישן לוקיישן, הבקתות מצטיינות בזה.....

• יונה וקשת
              יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 הבקתות נמצאות בלוקיישן מרהיב - אבל מפנקות הן לא.

הבקתה באגם הלבן, שעשינו לה הזמנה ובסוף היא בוטלה בשל בעיות משפטיות של הבעלים מול הרשות המקומית - נמצאת באחד המקומות היפים בעולם, אך מתאור הלינה בה היא חוויה קשוחה ממגוון סיבות שקשורות באור (חושך), מדרגות תלולות ומים קרים.

בונאטי יושבת בלב גן העדן, יצא לה שם נהדר, אבל הבמות עם המזרונים עליה זכורות לי כסוג של סיוט.

כמובן שזה מאוד סובייקטיבי.

לגבי אליזבטה - יש שם גם חדרים פרטיים, כמובן עם הזמנה (הרבה זמן) מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • dregev03

תודה יונה וקשת. קראתי אתמול שהבקתה באגם הלבן התברכה בנוף היפה ביותר והבנתי גם שהיא מאוד ספרטנית ולכן לא מתאימה לטיול שלנו הקרוב כמו שאשתי רצתה אותו. בונאטי זה חובה והביקורת עדיין נלהבות. אליזבטה ככה ככה. נראה. בעוד שבועיים וחצי אתפנה קצת להזמנות למרות שזה נגד ההרגלים שלי. בינתיים מנסה קצת ללמוד על האילוצים ועל האפשרויות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03

אז מה אומרים? לאמצע ספטמבר צריך להזמין את הבקתות ״הקריטיות״ מראש? אנחנו מאוד אוהבים גמישות אבל הטיול/טרק הזה הוגדר כמפונק מה שאומר כמינימום חדרים פרטיים בכל מקום…. אנסה למצוא את המיילים של אליזבטה ובונאטי.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת

@dregev03 אם חדרים פרטיים זו דרישת-סף אין ספק בכלל שחייבים להזמין אותם מראש בבקתות, מכיוון שיש מעטים כאלה והטראק כידוע פופולרי מאוד (אפילו שאתם מגיעים בסוף העונה).

• dregev03

תודה. מצאתי את המייל של אליזבטה והתשובה הראשונית שלהם מחזקת את שלך. לדונאטי לא מצאתי מייל ורשויות הפארק האיטלקי עדיין לא ענו לי…

• תומר
                        תומר נערך לאחרונה על ידי

https://www.rifugiobonatti.it/

• dregev03

תודה תומר. כרגע נראה שאין לנו מקום לא באליזבטה ולא בבונאטי.
                          יש למישהו איזה רעיון יצירתי איך אפשר לגשר אותם אחרת מעבר לנסיעה? יש כמובן אפשרות להלוך חזורים אבל זה נשמע לי קצת סכימטי מידי….

• יונה וקשת

@dregev03 כן. מבונאטי אפשר לרדת לעמק פרט Ferret, יש שם מקום לינה אחד או שניים למיטב זכרוני. אנחנו ירדנו אליו מסיבות אחרות, הירידה היתה קלילה בשביל נוח בתוך היער ולקחה לנו כ-45 דקות אבל החזרה לשביל תוסיף לכם עוד קצת עליה (לא כמו הירידה כי תתחברו חזרה לשביל בנקודה נמוכה יותר מבונאטי איפשהו בין בונאטי לאליזבטה). מה שכתבתי כאן הוא לא הנחיה מדויקת כי לא עשיתי את זה, דורש בדיקה אבל אני יודעת שזה נעשה ע"י מטיילים שנתקעו בלי מקום בבונאטי.

• תומר
                              תומר נערך לאחרונה על ידי

כשאתה אומר 'אליזבטה', הכוונה גם לבקתה החלופית שמצאת? יש לי רעיון חליפי לבונאטי, אבל צריך לשבת על זה רגע בבית כדי לראות אם ריאלי

• dregev03

תודה יונה וקשת, אני רואה מלון אחד בעמק פרט. זה שאני רואה הוא על השביל. אפנה אליהם.. תומר, הבקתה החלופית לאליזבטה עדיין לא ענתה לי…

• dregev03

צודקת, יש עוד אחד מחוץ לשביל במורד שביל שמג׳עג׳ע לעמק

• dregev03

טוב, יש כנראה השנה ביקוש רב גם באמצע ספטמבר…. מצד שני המלון על השביל בעמק פרט שכבר הספיק לענות לי (שוב בשלילה), אומר שאין בעיה לתפוס מאצלו אוטובוס חינם חזרה לקורמאיור (אם כלו כל הקיצים) ולחזור למחרת בבוקר (12 דקות) באוטו האוטובוס לשביל ולהמשיך מהנקודה של הערב הקודם. נשאר לפתור עוד את אליזבטה.

• יונה וקשת

@dregev03 למה בעצם אתה צריך את אליזבטה אם קורמאיור + הקפצה באוטובוס מעמק פרט יחליפו לך את בונאטי? אליזבטה נמצאת באמצע המקטע בין בונאטי ללה פולי, ובמובן זה משמשת סוג של תחליף לבונאטי.

• dregev03

כי אליזבטה (ועוד רפוחיו אחד או שניים) מגשרים לקורמאיור. Les Chapieux -> Refuge Elisabetta יום 4 Refuge Elisabetta -> Courmayeur

IO. יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • IO.
                                          IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

כחלופה לאליזבטה, בדקת את בקתת קומבל? Rifugio Combal

היא רק כשעה הליכה מאליזבטה, במורד השביל (קליל!)

• IO.
                                            IO. נערך לאחרונה על ידי

כחלופה לבונאטי, אני הלכתי מקורמאיור לבקתת אלנה ביום אחד (יום 5 אצלי בבלוג). בבקתת אלנה ישנם גם חדרים פרטיים למיטב זכרוני. בהצלחה עם זמינות 😉 במידה וזה מתאפשר / נראה לך - חשוב לשים לב שהלכתי בוארינאט הנמוך ביום הזה (בין קורמאיור לאלנה). אני חושבת שזה משמעותי, כי הואריאנט השני - הגבוה, נחשב לקשה. זה גם ככה לא יום קצר. מה שכן - הואריאנט הנמוך, אינו נמוך כלל! זהו שביל מרפסת גבוה מעל לעמק המהמם. אני מאוד נהנתי בו!!! (הואריאנט הגבוה מאוד מומלץ אף הוא, אבל כמי שהלכה בנמוך... אני לא מהססת להמליץ עליו במידה ורוצים להקל). ואם אין ברירה - אז אוטובוס הוא בהחלט אופציה טובה. השביל נעשה ככ קשה להזמנה - עד כי אין ברירה אלא להתפשר 🙂 במקביל - תדגום את בונאטי עד לנסיעה ואולי יהיה לך מזל ומישהו יבטל (גם את המלון החמוד שיושב בעמק).

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון