סקי באנדורה
-
בחורף 2024 כנראה אסע לגלוש באנדורה.אני יודעת שאלו לא המרחבים של האלפים.
ובכל זאת אשמח לקרוא מכם דברים על המקום.
-
לא המרחבים של האלפים אבל אתר שבסה"כ כיף לגלוש בו. הייתי בפברואר האחרון. מלא שלג היה
-
@uh0db תודה
-
היינו 3 פעמים בגרנד ואלירה באנדורה, הפעם האחרונה כבר די מזמן (פעם אחרונה ב-2015).
אנחנו היינו מאוד מרוצים מהתמורה ביחס לעלות.
הנה מה שכתבתי על האתר ב-2013, אחרי הפעם הראשונה שם:
הופתעתי לטובה:
1. 200 הק"מ של המסלולים באתר בהחלט מגוונים – גם מסלולים שמתחילים ומסתיימים באותו מקום לא הרגישו כמסלולים מקבילים. לאוהבי האופ-פיסט, יש גם המון אפשרויות לגלישה מחוץ למסלולים. לגולשים מתחילים הייתי ממליצה במיוחד על האזור של El Tarter ולגולשים מתקדמים יותר על Pas de la Casa. אני אהבתי במיוחד את המסלולים שבאזור .Grau roig יש הרבה שלטים שמכוונים לאזור הגלישה השונים, כולל שמות המסלולים (שמות ולא מספרים! למה?) והמעלית שבה מסתיים המסלול. כיוון שננציג המקומי אמר לנו ביום הראשון שכל המסלולים מסתיימים במעלית, לא חששתי ללכת לאיבוד, נעזרתי בעיקר בשלטים ובמפה השתמשתי מעט מאוד.
2. רוב המסלולים הכחולים שנתקבלנו בהם היו חביבים ולא מתונים מדי (יוצא מהכלל הוא gall de bosc שהוא מסוג השבילים השנואים אלינו), חוץ מזה כשהשלג מצויין קל להנות מהמסלולים. יש מישורים מעצבנים בהתפצלות של המסלולים בירידה מהמעליות ובסוף המסלולים. לקח לי יומיים להבין שבסוף כל מסלול חייבים לצבור מהירות כדי להימנע מטיפוס לרכבל.
3. באתר רוב מוחץ של מעליות כיסא (בדר"כ ל-4). המעליות במהירות סבירה וגם התורים היו בדר"כ בסדר (למעט היום האחרון שהיה בסוף שבוע ועם מזג אוויר מעולה). החיסרון המרכזי הוא שאין בכלל מעליות עם כיסוי מגן לרוח! מעליות כפתור בקושי ראינו וגם מאלה שהיו אפשר היה להימנע. השתמשנו בשתי גונדולות שהיו נוחות מאוד (בשתיהן יש גם מעליות כיסא במקביל). אני חייבת לציין לטובה את העובדים במעליות, שתמיד היו בחוץ (ולא בבוטקה), היו מאוד נחמדים וששים לעזור (למשל מישהו שעוזר לשים את המגלשיים בתא שמחוץ לגונדולה ואחר שעוזר להוציא אותם). לא נתקלתי בשירות ברמה זו באתרים אחרים בהם הייתי.
-
@ענבל-אין-על-סקי
היינו 3 פעמים בגרנד ואלירה באנדורה, הפעם האחרונה כבר די מזמן (פעם אחרונה ב-2015).
אנחנו היינו מאוד מרוצים מהתמורה ביחס לעלות.
הנה מה שכתבתי על האתר ב-2013, אחרי הפעם הראשונה שם:הופתעתי לטובה:
1. 200 הק"מ של המסלולים באתר בהחלט מגוונים – גם מסלולים שמתחילים ומסתיימים באותו מקום לא הרגישו כמסלולים מקבילים. לאוהבי האופ-פיסט, יש גם המון אפשרויות לגלישה מחוץ למסלולים. לגולשים מתחילים הייתי ממליצה במיוחד על האזור של El Tarter ולגולשים מתקדמים יותר על Pas de la Casa. אני אהבתי במיוחד את המסלולים שבאזור .Grau roig יש הרבה שלטים שמכוונים לאזור הגלישה השונים, כולל שמות המסלולים (שמות ולא מספרים! למה?) והמעלית שבה מסתיים המסלול. כיוון שננציג המקומי אמר לנו ביום הראשון שכל המסלולים מסתיימים במעלית, לא חששתי ללכת לאיבוד, נעזרתי בעיקר בשלטים ובמפה השתמשתי מעט מאוד.
2. רוב המסלולים הכחולים שנתקבלנו בהם היו חביבים ולא מתונים מדי (יוצא מהכלל הוא gall de bosc שהוא מסוג השבילים השנואים אלינו), חוץ מזה כשהשלג מצויין קל להנות מהמסלולים. יש מישורים מעצבנים בהתפצלות של המסלולים בירידה מהמעליות ובסוף המסלולים. לקח לי יומיים להבין שבסוף כל מסלול חייבים לצבור מהירות כדי להימנע מטיפוס לרכבל.3. באתר רוב מוחץ של מעליות כיסא (בדר"כ ל-4). המעליות במהירות סבירה וגם התורים היו בדר"כ בסדר (למעט היום האחרון שהיה בסוף שבוע ועם מזג אוויר מעולה). החיסרון המרכזי הוא שאין בכלל מעליות עם כיסוי מגן לרוח! מעליות כפתור בקושי ראינו וגם מאלה שהיו אפשר היה להימנע. השתמשנו בשתי גונדולות שהיו נוחות מאוד (בשתיהן יש גם מעליות כיסא במקביל). אני חייבת לציין לטובה את העובדים במעליות, שתמיד היו בחוץ (ולא בבוטקה), היו מאוד נחמדים וששים לעזור (למשל מישהו שעוזר לשים את המגלשיים בתא שמחוץ לגונדולה ואחר שעוזר להוציא אותם). לא נתקלתי בשירות ברמה זו באתרים אחרים בהם הייתי.
שמחה לדעת שזה כך.
-
תוכלי בבקשה לומר לי לגבי עליות של ארוחות באנדורה.הכוונה במסעדות על ההר וגם בעיירה עצמה.
מאד יעזור לי.תודה.