טיול לניו זילנד אחרי צבא
-
היי חברים מה שלומכם?
אני מתכנן לטוס לטיול אחרי צבא בחודשיים הקרובים. הוצאתי השבוע וויזת עבודה לניו זילנד ועכשיו אני בעיצומם של חיפושים אחרי חווה מעניינת \מקום מעניין אחר שאוכל להתנדב שם תמורת אוכל ולינה.
בכל מקרה, ככל הנראה אני טס לשם לבד ורציתי לדעת אם בדומה לטיולים אחרי צבא של דרום אמריקה שיש את הגל העולה או הגל היורד לפי תאריכים, יש גם משהו דומה לגביי ניו זילנד ואוסטרליה?
תודה רבה מראש
-
משתמשים המון ב”גל עולה/יורד”, אבל זה לא שביום X כולם באים ורצים באותו קצב את אותו מסלול. יש עונה טובה, ומן הסתם בעונה הזו מגיעים יותר מטיילים, ומכיוון שהיבשת כמו ישראל ארוכה, הכיוון הכללי הוא לרוב למטה או למעלה לפי מזג האוויר או החשק או אילוצים אחרים כדי לא לחזור על עקבותיך באיזה קצב שבוחרים ולאיזה יעדים שבוחרים. בקיצור, עושים יותר מדי מ”הגל”.בניו זילנד בעונה הטובה יש המון תיירים. יותר מדי. חלקם נוסעים מדרום לצפון, חלקם מצפון לדרום, אבל כך או כך תיתקל במלא תיירים בכל צורה שלא תיסע, אז סע לאן שבא לך וזהו.
בשביל להכיר אנשים לא צריך “גל” או עומס. צריך לחייך, להיות ידידותי ולקוות שתפגוש באותו היום אדם נחמד שיש לך איתו שפה משותפת (מה, שאגב, יותר קל בלינה בהוסטלים מאשר בקמפינג, אם זה חשוב לך). לפעמים מוצאים אדם כזה כשיש בהוסטל 4 אנשים ולפעמים לא מוצאים כשיש 100. זה גם עניין של מזל. לרדוף אחרי עומס לא יבטיח לך חברים, אבל כנראה שאז תצטרך להיות פחות ספונטני כי כשיש עומס אנשים נוטים להזמין לינה, אטרקציות וטרקים מראש.
עוד המלצה לגבי הכרת אנשים: אל תלך על אזור הנוחות של “לחפש ישראלים”. יצא לי לראות בעונה האחרונה מטיילים שנסעו לבד והיו לפעמים באובססיית “חיפוש ישראלים” תוך שהם ממש יושבים ליד הקבלה של ההוסטל ומחפשים ישראלי שיעשה צ’ק אין, וזה כשיש באותו מקום עוד עשרות מטיילים אחרים שהם יכלו לדבר איתם באותו הזמן, להכיר ולהתחבר.
המפגשים האנושיים הם מהחלקים הטובים ביותר של הטיול, במיוחד עם אנשים מתרבויות אחרות. תן צ’אנס לכולם, ישראלים או זרים, ואל תשפוט אנשים לפי הדרכון – תטייל לפי מי שמעניין אותך.
ושנית, אל תתפשר על טיול עם מי שאין קליק איתו או שלא טוב לך לטייל איתו בגלל שאתה לא רוצה לטייל לבד. לפעמים עדיף להיות לבד, וממילא כמו שאמרתי: תחייך, תהיה סימפטי ומתעניין, ויש אנשים חדשים מכל עבר להכיר כל הזמן.
-
והזכרת את אוסטרליה שהיא בכלל ‘חיה’ אחרת מניו-זילנד (דם בצורת ההתנהלות שבה וגם בגיאוגרפיה שלה שמכתיבה המצאות במקומות מסויימים והמנעות ממקומות אחרים בעונות אחרות)
למען הסדר הטוב:
במידה ואין לך ויזה לאוסטרליה, ממילא לא תוכל לבקר בה וגם לא לעבור בה (טראנזיט)
עצם העובדה שאתה נמצא בניו זילנד לא מעניקה לך שום הקלה בעת בקשת ויזה לאוסטרליה.
ואחרון:
קשה לקבל ויזה לאוסטרליה אם אין ברשותך ‘ערימה’ נכבדה של מסמכים שהאוסטרלים עלולים לדרוש בעת הגשת הבקש לויזה.