ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פינת הנוסטלגיה - Indian Arm, British Columbia

פורום צפון אמריקה
    קנדה
    6
    6
    274
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • IO.
      IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

בוקר טוב חברים וחברות,

היום לפני 8 שנים - July 17th 2015, התעוררתי בבוקר באוהל אותו חלקתי עם אחי באיזור קמפינג ציבורי מרוחק באיזור הצפון מזרחי של Indian Arm, בריטיש קולומביה:

בבוקר היום הקודם, הגענו עם קיאק זוגי ששכרנו מחנות mac בעיר ואנקובר ל- Deep Cove - בצד הדרום מערבי של הפיורד.

פרקנו את הקיאק מגג הרכב, העמסנו את הציוד שלנו עליו - והתחלנו בחתירה לאורך הגדה המערבית של Indian Arm מ- Deep Cove צפונה.

לשנינו היה נסיון מינימאלי עם קיאק ואף פעם לא - over night. גל עשה הדרכה של safety עוד לפני שהגעתי (משהו כמו שעתיים; מעשית - כלומר יוצאים עם מדריך וקיאק לים). אם אני זוכרת נכון, אי אפשר להשכיר קיאק ללא מדריך שם בלי זה.

הקפדנו להשאר יחסית צמודים לגדה ובסהכ הסתדרנו ממש מצוין!

חוץ מצמחייה יפה מאוד, בתים פה ושם, מעט מפלים - פגשנו גם כלבי ים (לפעמים רואים שם דולפינים), מדוזות, כוכבי ים, עיטים וציפורים נוספות.

עשינו עצירות פה ושם (לא בכל מקום אפשר, ולא תמיד קל לעלות על החוף - שהוא מאוד סלעי בדכ; אבל יש נקודות עלייה).

בסופו של דבר הגענו לקצה הצפוני של הפיורד והתחלנו לרדת דרומה, לאורך הגדה המזרחית - עד לנקודת הקמפינג ב- Granite Falls.

אפשר לחפש באינטרנט אינפורמציה - יש כמה נקודות קמפינג (לא מאוד רבות) לאורך המסלול. הכל על בסיס first come first serve (לפחות נכון ל 2015). אנחנו באמצע שבוע ביולי, לא התקשנו לתפוס חלקת אוהל ובעצם חנה לידנו בלילה רק אוהל אחד נוסף. היו עוד אנשים שהגיעו עם סירת מנוע ועזבו לקראת ערב.

האתר בסיסי מאוד וממש משגע! על חוף מפרץ יפיפה, ישנן כמה חלקות אוהל (משטחים מסומנים), אין שום שרותים אחרים (נכון ל- 2015 כאמור) אבל יש במרחק הליכה קצרצר בריכת סלע טבעית גדולה מושלמת לרחצה/שחייה עם מים מתוקים צלולים וכמה מפלים יפיפיים... גן עדן אמיתי!

בילינו שם אחהצ, ערב ולילה מהנים - ובבוקר קמנו והתחלנו בחזרה לאורך הגדה המזרחית בכיוון דרום.

המים בבוקר היו שקטים, צלולים וחלקים בלי אף גל. זה היה פשוט מדהים!!!

בשלב כלשהו הקיפה אותנו להקה עצומה של מדוזות קטנות מהממות ש״ריחפו״ במים - זה היה מראה מהמם, ממש מרחיב לב ועוצר נשימה! אין לי יכולת להעריך את הכמות אבל חתרנו באטיות במשך כחצי שעה לפחות (אולי אפילו שעה, אני כבר לא בדיוק זוכרת) כשאנחנו מוקפים בהן!

undefined

לקראת צהריים עשינו עצירה ארוכה על אי מיוער שנקרא Racoon Island - גם עליו מסומנות חלקות קמפינג רבות, בתוך היער.

לקראת שעות הצהרים המאוחרות, מצאנו עצמנו חוצים את הבסיס של הפיורד בחזרה לכיוון Deep Cove (מכיוון שהיינו בגדה ממול).

בשעות צהריים התחילו רוחות שהגיעו מהים אל תוך הזרוע והקשו עלינו מאוד את החתירה במיוחד בנקודה רחבה ופתוחה זו.

אני שישבתי בחלק הקידמי של הקיאק נרטבתי ממש מכף רגל ועד ראש בגלל הגלים...

בסהכ זה היה עדיין סביר ולא חשנו סכנה, אבל בדיעבאד בהחלט רצוי לעשות את החצייה בשעות בוקר, כשהמים בדכ עדיין חלקים (לפי מה שהבנו - זו מגמה די קבועה; שקט ושטוח בבוקר - רוחות מהצהריים; כמובן כהכללה).

המסע הזה היה חוויה שאני לא אשכח! יומיים קסומים ומיוחדים מאוד שרציתי לחלוק איתכם (בזמנו ולמעשה עד כה - שיתפתי רק חוויות מטרקים... אולי הגיע הזמן לשתף פה יותר).

המחשבות על מקומות כאלו עוזרים לי להתמודד עם החום וקשיים אחרים ויש לי הרגשה שפה יהיו מי שיבינו לליבי 🙃 לחיי עוד הרבה מסעות שכאלו !!!

מוני יונה וקשת MERAVSHELL 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
      • מוני
        מוני @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

הרגשה נכונה יש לך ענבר היקרה, בוודאי שיש מי שיבין לליבך, מודה באשמה🙄

בהחלט ניסיון יפה מצדך להעיר פורום (מפואר בזמנו)הגווע לאיטו ,או שאפשר כבר לצערנו

להשתמש בוודאות בביטוי - כבה אורו?!.

תודה

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • imeshy2
          imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

איזה יופי שלא מהעולם הזה... את תמיד מסוגלת להפתיע עוד ועוד

• יונה וקשת
            יונה וקשת @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io איזה זכרון מתוק ומרהיב! תודה שחלקת עמנו😍

• MERAVSHELL
              MERAVSHELL @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

תודה על השיתוף!!

• dregev03
                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מקסים ענבר. תודה חוויה מיוחדת ונוף מיוחד. מהמיים מקבלים זווית אחרת. נשמע ממש כייפי

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון