ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ בספטמבר

פורום אירופה
    ציריך
    6
    8
    213
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

יש לנו כרטיסים ( משפחה 2 מבוגרים ו 3 מתבגרים בגילאי 17-20 ) לשוויץ לשבוע בספטמבר.

המראה ונחיתה בציריך.

רוב הדגש על טבע אבל גם קצת ערים ( לוצרן? ציריך? )

בהתחלה חשבתי על כוכב אחד באלפים הביראנים, ( איזור איטרלאקן ) אבל אני רוצה לשקול 2 כוכבים כדי לטייל בעוד איזור בלי נסיעות מאוד ארוכות כל יום..

המלצות?

פסגות מושלגות יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שהמחשבה הראשונית הייתה נכונה על כוכב אחד באזור אינטרלקן, בהלוך לוצרן ,בחזור ציריך- אם ממש רוצים ערים או ברן מתוך הלינה באינטרלקן בהנחה שאתם עם מכונית ,כמובן.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

כמובן שעם רכב.

ואם בכל זאת כוכב נוסף. מה האופציות?

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @ayeletback נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@ayeletback

אם ממילא תגיעו ללוצרן למה לא להפוך את אזור אגם לוצרן לכוכב השני?

גם אני כמו מטיילי החומוס הגעתי ללוצרן הלכתי על הגשר (שנשרף...ושוחזר) אנדרטת אריה גן הקרחון וכו', מאוחר(מידי) גיליתי שיש אופציה להפלגות על האגם ומשם טיולים

Hiking | Lucerne-Lake Lucerne Region | Luzern.com

טיולים סביב האגם -סביב מים (אפשר להגיע בהפלגה נופית), טיולים על ההרים (רכבלים), טיולים עירוניים, מקומות נחמדים לשבת ליד האגם (פאבים) ועוד המון.

באותו טיול כבר לא יכולתי לשנות תוכניות אבל הכנסתי את האופציה למגירת החלומות, אולי יתאים לכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שמחת הפרטים הקטנים
              שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

לוצרן עיר מאוד יפה, נחמדה לטיול של כמה שעות. יש מסביבה טיולים מאוד יפים להר ריגי/ פילאטוס ( הרבה עושים מסלול משולב שייט- רכבל), סטוס. תציצי על אזור אפנצל- אומרים שגם מאוד יפה, אולי אפשר לעשות שם כוכבון. אני אישית אוהבת להחליף מקומות לינה בשביל הגיוון, אבל זה עניין של טעם אישי.

איזה כיף לך שוויץ! ארץ מהממת!! אני חושבת שאם היא לא היתה יקרה כל כך - הייתי פשוט נוסעת לשם כל שנה וזהו...

• פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

עם נחיתה בציריך יש כל כך הרבה אפשרויות. אפשר להתמקם בדרום היער השחור, אפשר אזור אפנצל, אפשר אפילו להצפין לאגם קונסטנץ. הבעיה שכל הרעיונות האלה רק מוסיפים נסיעה רצינית ביום המעבר.

הציעו פה כבר את אזור לוצרן, שהוא לפחות לא מוסיף נסיעה כי הוא בדרך. אפשר לטייל משם גם לטיטליס וכו', אבל זה דופק את הגמישות לצרכי מזג אויר, ולדעתי לא שווה את זה מאף בחינה.

לדעתי שבוע זה מעט מדי כדי לחלק. אינטרלאקן מספיק אסטרטגית לכוכב של שבוע, אם אתם מתמקמים באחד הפרברים שלה, שקרוב לכבישים הראשיים, ולא בראש הר או בקצה עמק. בימים יפים עולים לפסגות, בימים גשומים קופצים לברן או ללוצרן.

• יונה וקשת
                  יונה וקשת @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback אני יודעת שכבר כתבו את זה לפני, אבל רוצה להוסיף גם את קולי ולחדד לגבי נושא פיצול הכוכבים.

באיזור אינטרלוקן (בעיני התמקמות בגרינדלוולד דווקא היא האופטימלית, כי ממנה יוצאים הרכבלים והרכבות השווים ליונגפראויוך, לפיסרט ואגם בכאלפ, ללאוטרברונן ועוד ועוד הדובדבנים שבקצפת האלפים הברניים) לא רק שיש לך מספיק כדי למלא שבוע, אלא שחובה להתייחס לסוגיית מזג האויר.

אנחנו היינו שבוע בספטמבר והיה לנו מזל עצום - מזג אויר מושלם ב-6 מתוך 7 ימים, ועדיין לא מיצינו.

לצערי קיים סיכון לא קטן שיהיו לך פחות מיחס של-6/7 לטובת ימים יפים, ואני שואלת האם לא תתבאסי אם תקצי לאיזור הזה נניח 3-4 ימים בגלל הפיצול, ובסוף תשארי עם יום או יומיים בלבד לבחור על איזה פסגות לעלות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

אני מתעקשת על אי פיצול. אני גם מוכנה להסביר. אין לך כל כך הרבה ימים כדי להתנייד בין שני יעדי כוכבים כאשר (בעיניי) המיטב באזור האלפים הברניינים, ויש לכם כולו שבוע קצר אתם תלוים גם בחסדי הערפל, הרוח ויתר גרמי שמיים ולבנות על זה שכל 4 ימי השהיה באזור יהיו מתאימים לטיולים הרריים? קצת סיכון. אזור אפנצאל בהחלט נחמד, סביב אגם לוצרן וההרים גם שווה לטייל אבל במסגרת כמות הימים והעיתוי-הייתי נשארת על מוקד לינה מרכזי אחד וגמישה בתפעול הימים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון