ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות על פריז

פורום אירופה
    פריז
    11
    22
    416
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dmitrys
      dmitrys נערך לאחרונה על ידי

כבר היינו בפריז עם הילדים, הפעם נוסעים זוג בלבד.

הטיול באוקטובר, בלי רכב.

אני מחפש ראיונות למשהו לא סטנדרטי, מעבר ללובר\וורסאי\דיסנילנד . משהו פחות ידוע שיכול להיות מעניין.

אנחנו לא חובבי אומנות, אבל אם יש משהו לא סטנדרטי, נשמח לדעת על קיומו. למשל יש תצוגת אומן רחוב banksy שאני מתכנן ללכת. או אתליה דה לומייר שאהבנו בפעם הקודמת.

באחד הימים תכננו לנסוע לוורסאי. כיצד הכי נוח להגיע ממלון באיזור האופרה? האם הגנים שווים את הביקור באוקטובר? כמה זמן לתכנן פלוס מינוס לטיול יום כזה? איפה מומלץ לאכול, שיהיה טעים אבל לא יקר מדי?

האם צריך להזמין מראש כרטיסים בחודש אוקטובר?

בנוסף, אנחנו רוצים לבקר בפארק אסטריקס וללון שם במלון. התכנון הוא להגיע למלון ב 21 לאוקטובר בערב, להיות בפארק ב 22 לאוקטובר, לישון עוד לילה ולטוס חזרה ב 23 לאוקטובר.

ב 21 הפארק פתוח ויש שאטל מ CDG. הבעיה שב 23 הפארק סגור, ולפי האתר השאטל ל CDG פעיל רק בימים שהפארק פתוח.

אז איך מגיעים מהמלון ל CDG ביום כזה? אם רק מונית, כמה זה אמור לעלות?

הצועד בנעליו יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דפנה 11
        דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי לגבי פריז היינו זוג במאי , לא פעם ראשונה מצרפת את הסיכום שלי. לא היינו באסטריקס או ורסאי. http://daphnatravels.com/2023/06/17/%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%96-%d7%a2%d7%9d-%d7%94%d7%91%d7%95%d7%a1-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • הצועד בנעליו
          הצועד בנעליו @dmitrys נערך לאחרונה על ידי

@dmitrys

ורסי:

לדעתי הכי נוח במטרו ו RER.

בפריס אני תמיד קונה את ה NAVIGO של יום שני לשבוע, עולה משהו כמו 20 יורו לאדם, גם אם אני נאלץ לרכוש שני כרטיסים לתקופת הטיול זה יוצא לי הזול ביותר, הכרטיס כולל נסיעה גם לורסי.

ממליץ להגיע ביום בו המזרקות בגנים עובדות (הן לא עובדות כל יום), לטעמי שווה, אתה תחליט לגבי טעמך.

התור לכרטיסים בורסי היה ארוך, מאוד, גם באוקטובר, לא זוכר אם היה ארוך בגלל שקנינו גם לביקור בארמון, אולי בגלל שביום שהמזרקות פועלות יש יותר קהל, אני בפעם הבאה ארכוש מראש.

לאסטריקס הגעתי ברכב אז לא יכול לעזור, בתנאים שאתה מתאר כשאתה בודק את כל האופציות אני ממליץ לשקול גם לשכור רכב, לקחת בפריס עצמה ולהחזיר ב CDG.

אתה יכול להיצמד ללו"ז שאמרת ולשכור רכב ליומיים,

או להשאר עוד לילה בפריס ולשכור את הרכב רק ליום אחד.

יכול להיות שיתברר שרכב יתן את הפתרון הטוב ביותר.

לא רשמת לכמה זמן אתם נוסעים ומה תוכנית הטיול, אם יש לכם ימים "מיותרים" (מבחינתי אין מצב שיקרה לי, אבל לאחרים יכול להיות) ואם תלכו על רכב אולי שווה לכם לקפוץ גם ליום/יומיים ללואר

לשאלה שלך על רעיונות לפריס, אז חוץ מלסרוק את אתר "למטייל" אני יכול להמליץ לך על האתר

אטרקציות בפריז: כרטיסים לאתרים, המלצות וטיפים (francophilesanonymes.com)

אני נעזר בו לטיולים בפריס ובצרפת, מוצא אותו מאוד אינפורמטיבי.

אין לי שום חלק רווח או טובת הנאה מהאתר הזה, זו המלצה של סתם אחד שמטייל

• dmitrys

הטיול שלנו הוא 5 ימים נטו, לא כולל ימי טיסות. התכנון הבסיסי הוא יום לאסטריקס, יום לוורסאי, חצי יום לפחות ללובר (הילדים לא נתנו לנו לראות כלום בפעם הקודמת), והיתר עוד לא תכננתי, אבל הכוונה להישאר במרכז העיר.

לא בדקתי את האפשרות לקחת רכב ליום או יומיים בגלל שזה אמור להיות יקר. אם כל המטרה היא לנסוע לאסטריקס , אני תמיד יכול לקחת מונית ל CDG . השאלה הייתה האם יש תחבורה ציבורית בימים בהם הפארק סגור.

תודה על הטיפ של המזרקות והתורים בוורסאי, אבדוק.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @dmitrys נערך לאחרונה על ידי

@dmitrys

קצת תובנות משלי

אסטריקס פארק חמוד, אהבתי אותו.

העניין שאסטריקס יוצר לך הרבה מאוד אילוצים בטיול קצר וכדאי לערוך מאזן לאם כדאי או לא כדאי

אסטריקס לעומת דיסני כפי שאני חוויתי את הפארק

השונה

התפאורה: מאוד מכניסה לאווירה, מעולה לחובבים, נחמד למי שלא חובב

ההופעות: כמובן סביב אסטריקס וחבריו הגאלים ומלחמתו ברומאים. כמובן שדי ילדותיות. מבוגרים חובבים יחוו נוסטלגיה מבוגרים שאינם חובבים - עניין אישי.

הדומה

הריידס מאוד דומים לדיסני, אתה יושב ברייד מאוד דומה והתפאורה מסביב שונה.

אם אתם חובבי אסטריקס (אולי אפילו נלהבים) או שמרגישים צורך לגוון את העיר או כל שיקול דומה אז כנראה שהאילוץ כדאי.

אבל אם אססטריקס לא בוער בעצמותיכם נראה לי שכדאי קודם לבדוק מה אתם רוצים לעשות בפריס, אולי 3-3.5 ימים ממש לא מספיקים?

בטיול הבא תקח רכב, תעשה לילדים טיול סביב דיסני אסטריקס Futuroscope Puy du Fou וכו' ולא למקומות כמו הלובר, וכולם יהיו מאושרים.

ומצטער שלא יכול לעזור בתחב"צ לאסטריקס

• לוטסיה
                לוטסיה נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות: תערוכת בנקסי לא נכנסת לדעתי לרשימת הדברים המיוחדים, זו תערוכה שרצה כמו שהיא בכל אירופה פחות או יותר, אין בה משהו מיוחד שקושר אותה לפריז, אם אתם מחפשים משהו פריזאי מיוחד, הייתי מוותרת. כנ"ל - לדעתי - אטלייה דה לומייר - זה מוצג אור קולי נחמד, אבל לא משהו ייחודי או "אותנטי" לפריז. להבדיל, יש אין ספור תערוכות מתחלפות, גלריות קטנות וכד' שתוכלו לראות רק בפריז ומיוחדים יותר לעיר. יש הרבה מוזאונים מיוחדים שהם לא בהכרח לחובבי אומנות ושווים ביקור: מוזאון הטבע והציד, רודן, פיקאסו, אורנג'רי, קלוני וכד', וכמובן אם לא הייתם באורסיי, הוא מוזאון פנינה. יש שכונות שלמות שהרבה פעמים לא מגלים בביקור ראשון, ושוות ביקור: מונפרנס, בלוויל, פאסי... אופניים בעיר מאוד נחמד - אפשר לרכב בעשרות קילומטרים של מסלולי אופניים, לאורך הסיין, ביערות ובעיר עצמה. אפשר לקחת סיור מודרך ולהתעמק בשכונות שאולי כבר ביקרתם בהן, ההיצע עצום - גם בעברית וגם באנגלית. אם אתם חובבי מוזיקה - ג'אז, קלאסי, רוק/פופ מוזיקת עולם יש היצע גדול, גם להופעות קירקס (מודרני של אקרובטיקה, לא זה עם החיות), בלט, אופרה (עם כתוביות באנגלית) ועוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • dmitrys
                  dmitrys נערך לאחרונה על ידי dmitrys

קודם כל תודה לכולם על העזרה.

לגבי אסטריקס, העניין של הפארק עצמו ברור לי. חיפשתי תשובה לעניין הטכני של הגעה. אולי אוותר על הלינה בפארק ופשוט ניסע מפריז ונחזור באותו היום.

לגבי המוזיאונים והאטרקציות המיוחדות ששאלתי.

אטליה דה לומייר אהבנו בפעם הקודמת, אז אולי נחזור גם הפעם.

אוהבים גראפיטי, לכן התלהבתי מבאנקסי. לא אכפת לי שזה לא מיוחד לפאריז. ראיתי שיש הרבה גראפיטי בבלויו ורובע 20, אבל אמרו לנו שאלה שכונות לא משהו ולכן לא נגיע לשם ( לא צריך לשכנע אותי אחרת, אני מאמין למי שגר בפריז)

אורסיי - לא היינו, אבל למיטב הבנתי זה עוד מוזיאון אומנות קלאסית, שאנחנו לא חובבים במיוחד, הלא כן?

אופניים - לא יקרה.

קרקס, בלט ואופרה - ממש לא אנחנו.

לוטסיה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • imeshy2
                    imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

דאורסיי הוא מוזיאון בעל אוסף אומנות אימפרסיוניסטית מהגדולים והמרשימים בעולם. לא מדובר על ציורי קדושים ותנך מהרנסנס, כי אם על אומנים פופולריעם כגון מונה, מאנה, רנואר, גוגן ואחרים. מומלץ מאוד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • לוטסיה
                      לוטסיה @dmitrys נערך לאחרונה על ידי

@dmitrys אין שום בעיה להגיע לבלוויל ולרובע ה-20. אלו לא שכונות עשירות ונובורישיות, וגם לא מאוד תיירותיות, אבל אין שום בעיה איתן. זו פריז אחרת, קצת יותר "אותנטית", אומנם לא כולם לבנים, אבל זה לא אומר שהאזור מסוכן. לא יודעת מי סיפר לך אחרת, אני גרה בפריז ומספרת לך שאין שום בעיה 🙂

• dmitrys

קראתי הכל ותודה לכולם. חלק מההמלצות רשמתי לי. יש עוד המלצות על משהו שהוא לא אטרקציה סטנדרטית ומפורסמת?

• ldude
                          ldude נערך לאחרונה על ידי

ורסאי- יש תחב"צ טובה לשם. ממליץ לנסות להגיע ביופ שהמזרקות בגנים עובדות. זה ממש מגניב. [ תשלבו עם הארמון כמובן ]. זה יופ מלא ועמוס. ביקרתם ב EGOUTS? זאת מערכת הביוב של פריז מרשים- גם הקטקומבות יכולות להיות נחמדות. לדעתי היום לכל הדברים הללו צריך להזמין מקומות מראש. בכלל פריז עיר נהדרת לשוטט בה סתם ככה. רובע ה MARAIS - הרובע הלטיני , גני לוקסמבורג - לא חסר. שיט על הסין - בחשיכה גם נחמד. אם אתם בענייני ויטראז'ים- נוטר דם והסנט שאפל ( לא רחוק משם) - מרכז פומפידו לאמנות מודרנית - תהנו!

• תומר
                            תומר נערך לאחרונה על ידי

נוטר דאם פתוחה למבקרים? היא לא סגורה לשיפוצים בגלל השריפה, או שאני טועה? (גם שוקל חולשה בפריס)

• aljaje
                              aljaje נערך לאחרונה על ידי

כן, קתדרלת נוטרדאם, עדיין בשיפוצים, אם רוצים לבקר בסנט שאפּל, צריך להזמין כרטיס מראש.

• דורון1
                                דורון1 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לשאלות: מלבד סנט שאפל, עבור איזה עוד מקומות צריך להזמין כרטיסים מראש בפריס, למי שמטייל שם בתחילת ספטמבר?

• aljaje

דורון, כשתדע באיזה מקום תרצה לבקר תוכל לבדוק באתר שלו אם צריך להזמין כרטיס מראש.

• dmitrys

כל האתרים ממליצים לקנות כרטיסים מראש, כי אז אתה כבר שבוי שלהם. השאלה איפה באמת זה חוסך זמן או כסף, ואיפה זה סתם התחייבות לא הכרחית. במיוחד מחוץ לעונה.

הצועד בנעליו רבקה.ק. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • dmitrys

פוסט זה נמחק!
                                      • aljaje

זה לא קשור להמלצה או לא של אתר, יש מקומות שצריך להזמין מראש כרטיס כניסה גם לשעה מסויימת, אחרת לא תוכל לבקר במקום, אלא אם אתה סומך על טיכה.

• הצועד בנעליו
                                          הצועד בנעליו @dmitrys נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@dmitrys

קשה לדעת ואתה צודק, ההתחייבות הזו מקלקלת את הספונטניות והגמישות.

אני למשל לסנט שאפל הזמנתי את הכרטיסים דרך הסלולרי על המדרכה מול הכניסה 15 דקות לפני שנכנסתי, פתאום התחשק לי.

השאלה אם אתה מוכן לקחת את ההימור.

כדי לצמצם את הסיכון אני פשוט בודק כמה ימים לפני הביקור המתוכנן אם אני יכול להזמין כרטיסים לאותו יום ובאיזה טווח זמן.

אם אני רואה שאין בעיה להזמין מהרגע לעוד מעט אז אני מוגן לקחת את הסיכון, גם להזמין ב 12 לאחרי ארוחת צהרים מבחינתי בסדר.

אם לא מדובר ביום האחרון בפריס אז אם פתאום יהיה עומס לא צפוי אני אזמין ליום למחרת.

בגדול בד"כ לפני שאני הולך לישון אני כבר פחות או יותר יודע איפה אני מתכוון לטייל למחרת, לא חייב לחכות לרגע הממש אחרון.

תראה אם מתאים לך

• יונית
                                            יונית @dmitrys נערך לאחרונה על ידי

@dmitrys

אכן השאטל של הפארק פעיל אך ורק בימים שהפארק פתוח.

הכי פשוט ליצור קשר עם המלון שהזמנתם(?) ולשאול אותם לגבי מונית לכוון שדה התעופה.

המרחק אינו גדול- בערך 20 דקות נסיעה, מעריכה באופן גס שמחיר מונית בין 40-50€ (תלוי שעה, מזוודות וכו).

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון