למחוזות האטלנטים של קנדה - וניו יורק
-
וואו!!! איזה יופי של מקומות, ואיזה כיף שאת מספרת ובמיוחד איך שאת מספרת. אני כאן ליהנות איתך
תודה
דבורה
-
מדהים שעברנו באותם מקומות, והנופים נראים אחרת. אצלנו יום הנסיעה הזה היה אפרורי וגשום, וכך גם התמונות. קניון סנט אן היה יפהפה גם בגשם.
-
התחנה האחרונה ליום הזה היא אתר ( או פארק ) שנקרא Pointe-Noire Interpretation and Observation Centre
האתר כולל רצף של שבילים, שולחנות פיקניק, ואזורי ישיבה משקיפים על מפרץ נהדר.
רואים שם לוייתני בלוגה ( מקווה שלא טועה בשם ) לבנים. ראינו אותם מאוד ממרחק.
מקום מקסים, עם נופים ומרחבים מקסימים ( בהנחה שיום יפה...אצלנו היה מזג אויר נהדר והחום הנוראי מהיום הקודם התפוגג ).
שגב פגש שם פקחית נלהבת שהראתה לו את הלוויתים....אז היא עדיין שם עדיין נלהבת וגם לנו הראתה אותם.
יש דמי כניסה סימליים ( אולי 6 דולר ) למבוגרים בלבד.
דבר ראשון מוסיפה סרט של הלוויתנים לא רואים הרבה אבל חביב
https://youtube.com/shorts/VKbrqXgdZTk
וקצת תמונות

משם נסיעה של כמה דקות מביאה אותנו למעבורת שחוצה את הנהר לכיוון עיירת הלינה שלנו הלילה Tadoussac
מדובר ב 2 מעבורות שחוצות את הנהר ל 2 הצדדים בתדירות גובהה מאוד. החציה חינם ( לתדהמתי...לא עשיתי שיעורי בית כמו שצריך ) ואורכת כרבע שעה ...אולי פחות.
אין צורך להזמין מקום , באים ועולים.
היתה לי כוונה לעשות עוד מסלול סמוך לעיירה ששמו Sentier de la Pointe-de-l'Islet Trail אבל אני ותומר די סחוטים והגט לג עדיין לא נטש לגמרי. אז ויתרנו ( חשבתי לנסות מחר אבל זה לא קרה ).
המלון שלנו Au Cachalot Caché le gîte hôtel
מלון פרטי, הזומן ישירות לא דרך בוקינג. מקבל רק מזומן. אבל מקסים מקסים. חדר מפנק ברמות מיטת ענק. עפנו עליו.
היה בו גם ארוחת בוקר של כל האורחים סביב שולחן משותף ב 8:00 בבוקר. לצערי פספסנו בגלל שייט לוויתנים שהוזמן לשעה מוקדמת.
תמונה של המלון

לפי המלצתו של הבעלים הלכנו בערב לאכול במסעדת Restaurant La Bolée
מתמחה במאכלי ים ( כמו רוב המסעדות בעיירה ובכל האיזור ).
היתה נהדרת. מומלצת בחום.
עבר יום נוסף ממש נהדר
-
ביום הרביעי של הטיול הזמנתי שייט לצפיה בלוויתנים. ( למיטב זכרוני עלה כ 60 דולר לאדם )
איכשהו למרות שהיינו בהרבה מאוד פינות של היבשת בשייט יעודי לצפי בלוויתנים לא היינו עדיין ( אלא אם סופרים את הספינה הגדולה באלסקה שבה ראינו גב של לוויתן ממרחק עצום -- קשה להגיד שזו היתה חוויה מרתקת )
Tadoussac נחשבת מקום מעולה לצפיה בלוויתנים, ובעודי קוראת את היתרונות ובחסרונות בין ספינה גדולה יחסית לסירת זודיאק אני מגלה בטיפ חבוי באתר המטייל את הפתרון האידאלי. זודיאק עם גג וחלונות שנפחתחים כאשר מגיעים ללויתנים ונסגרים בשייט המהיר בינגו.
החברה שמשיטה את יצור ההכלאה הנ"ל ניקראת Croisières Neptune והשייט יוצא ממקום בשם Escoumins שהוא חצי שעה מזרחית ל Tadoussac
מאותו נמל יוצאת גם מעבורת ( הפעם נסיעה רצינית של כשעתיים ) לצד השני של הנהר מה שמסתדר מצויין עם התוכניות שלי.
אחרי שייט של בוקר נעבור את הנהר עם המעבורת, ואז נמשיך בדרך בצד השני של הנהר בו יש כמה מקומות שרציתי להגיע אליהם. ( פארק ביק למשל )
אבל...מתברר שהלוחות זמנים של המעבורת לא בדיוק מתאימות ללוחות הזמנים שלי.
בכלל לא ברור לחלוטין השעות של המעבורות. תסתכלו בהם וזה ניראה שזרקו מטבע והגרילו כל יום שעה אחרת. בלי שום סדר בלי שום הגיון בלי שום PATTERN
ביום שלי יש רק מעבורת אחת..מוקדם בבוקר.
בחיפושי מצאתי מעבורת אחרת בנקודה מזרחית בהרבה שבה אוכל לחצות את הנהר אחה"צ ישירות לעיירה שבה נלון בלילה MATANE
הקיצר
קמים בבוקר אורזים את עצמנו במכונית ונוסעים לאיזור יציאת השייט.
ב Tadoussac ערפל כבד לא רואים כלום. אבל מייד ביציאה ממנה מתבהר והנוף של אגמים קטנים משובב נפש
אנחנו מגיעים לחברת השייט ושם חוזר הערפל. מנסים לדבר עם הפקידה למה שתדבר אנגלית? מה זה קנדה? צרפתית בלבד.
למזלי אחד מהאורחים האחרים דובר אנגלית ומסביר לי שיש ערפל ולא רואים כלום. השייט של 9:00 בוטל ואנחנו מתבקשים לחזור לשייט של 11:00....
מבאס והפסדנו את ארוחת הבוקר השווה במלון. ( שלא נדבר על זה שקמנו לפנות בוקר ) בשביל כלום.
מחפשים ארוחת בוקר באיזור - כלום
חזרנו חצי שעה אחורה ל Tadoussac לארוחת בוקר ושוב חזרה לשייט.
מצב הערפל מאוד דומה ואני תוהה אם יהיה בכלל שייט.
אבל באיזור השייט קצת יותר טוב ולמרבה השמחה השייט מתקיים.
מציידים אותנו במעילים למים ( שלא היו נחוצים ) נקיים ונעימים. ממש שווה.
על הסירה המדריכה ששואלת אם מישהו לא מבין צרפתית. רק אני ותומר ( הכל תיירות מקומית ?? מוזר ) ...היא נאלצת בגללנו לדבר ב 2 שפות. היא דוברת אנגלית מצויינת וההסברים שלה מעניינים.
ןהשייט - דהר בנהר היגיע לאיזור בו מצא לוויתנית מסוג HOME משהו ושעה+ פשוט עקבנו אחריה שהיא יוצאת לפני השטח מדי פעם.
הרעיון של זודיאק עם גג וחלונות מעולה כי בשייט המהיר לא סובלים מהרוח ובצפיה בלוייתנים הכל היה פתוח.
התקרבנו יותר ויותר וראינו אותה ממש מקרוב. כולל זנב מפואר שהזן הזה ( מסוג HOME משהו ) מוציא החוצה לתפארת מדינה קנדה.
בהתחלה מאוד התלהבנו.
אחרי איזה 7-8 פעמים הבנו את הרעיון...אבל נאלצנו לצפות בה לפחות עוד 7-8 פעמים.
אבל היי ראינו לוויתן וזנב.
חברה שהיתה שבוע אחרי לא זכתה.
הנה הסרט אחרי 10 שניות רואים את סילון המיים ובסופו של יציאת הלוויתנים שלנו ואת הזנב
ותמונה של הזנב , ועוד כמה תמונות

-
השייט מסתיים באיזור 13:30. הכוונות שהיו לי לטייל עוד קצת באיזור ( והתאימו לשייט של 9:00 ) לא רלוונטיות ואנחנו נוסעים מזרחה למעבורת שיוצאת מהעיר Baie-Comeau ומגיעה לעיר MATANE ( המעבורת אמורה לצאת ב 17:00 זמן הנסיעה באיזור שעתיים וצריך לאכול בדרך )
זמן השייט שעתיים ועשרים.
למעבורת הזאת יש להזמין מקומות מראש.
משלמים 20 דולר מקדמה ואת השאר משלמים במעבורת עצמה.
היא דומה לכאלה שהכרתי במקומות אחרים, גדולה מאוד עם אולמות ישיבה נוחים מסעדה וכו
הדרך כולה בערפל סמיך לא רואים כ ל ו ם
מגיעים ל MATANE המלון הזמנתי על החוף אמור להיות מאוד יפה.
אבל מה - ערפל לא רואים כלום
שם המלון : Hôtel Motel Belle Plage
לא ממליצה חוץ מהמיקום הוא היה פחות נוח ומאוד מיושן. לא אהבנו אותו.
גם המסעדה שלו שבה אכלנו ארוחת ערב לא היתה מוצלחת במיוחד.
-
משום מה הייתי בטוחה שראיתם מלא לוויתנים! בכל מקרה, נשמע שעקבנו אחרי אותה לוויתנית, גם אנחנו עקבנו אחריה במהלך איזה שעה, אבל אצלנו היא ישנה
אז היא לא הוציאה את הזנב, רק הוציאה את הגב מעל פני השטח כל כמה דקות.
קוראים ללוויתנים האלה humpback whales, אם אני זוכרת נכון.
והלוויתנים הלבנים שחיים שם במפרץ הם מסוג בלוגה (beluga ) -
זה אכן השם המלא. חשבתי שזה home משום מה
מסכנה הלווינית הזאת הסירות של החברה הזאת עוקבות אחריה כל יום 4 פעמים ביום.
בטח היא סובלת מפרנואידה קלה...של לוויתנים
-
ביום החמישי לטיול אנחנו מתעוררים ב MATANE לערפל כבד.
התוכנית להיום הוא יום טיול בפארק GESPESIE
יום שכולו מסלולים בטבע. אגמים הרים נופים
הפארק שעה וחצי נסיעה מ MATANE
שעה לאורך חוף הנהר ואח"כ סטיה לתוך "היבשת".
מתארגנים על ארוחת בוקר וכריכים ואוכל לטיול ויוצאים לדרך
התחזית באינטנט לא ברורה ( גשם אומר אתק אחד , ערפל אומר השני, סופות רעמים אומר השלישי ) ואני מעודדת את עצמי שהפארק רחוק ויש סיכוי למזג אויר אחר לגמרי שנגיע אליו.
שעה נסיעה עד לעיירה Sainte-Anne-des-Monts שממנה אנחנו סוטים מדרך החוף והערפל עדיין סמיך ובגדול לא רואים כמעט כלום.
בשלב הזה אני כבר במצב רוח מאוד שפוף.
ואז יוצאים ימינה מכביש החוף ותוך כמה דקות נסיעה הערפל נעלם ובמקומו מופיע מזג אויר בהיר , שמיים כחולים ומרחבי טבע נהדרים.
שיחוק.
אני מתחילה להאמין שאלילית המזל מלווה אותנו בדרכנו ( BIG MISTAKE )
מגיעים לפארק חונים במרכז מבקרים ויוצאים לקבל מפות ( ושרותים ). מזג האויר בהיר ודי חם.
כרטיסים לפארק קניתי באינטרנט אבל אף אחד לא מבקש ממני להציג אותם בשום שלב. רק בכניסה למסלולים כתוב שצריך לשלם. הכל בנוי על אמון....אנשים מוזרים בקנדה ...
את הטיול תכננתי כמובן מראש.
בפארק יש מספר מסלולים מפורסמים אבל קשים ממש, הרבה מעבר ליכולת שלי. ( עליות של 600מ ).
בחרתי במסלול הראשון MONT ERNEST-LAFORCE
4.6 קמ עליה של 155 מטר לראש ההר ולתצפית של 360 מעלות.
הדרך לא מאוד קלה ולא מאוד קשה. סה"כ די סבירה.
הנוף יפה ופסטורלי. לא מדהים אבל יפה.
בראש ההר עם תצפית של 360 מעלות ואויר נהדר הנוף נהיה נהדר.
סה"כ יופי של מסלול שעשה לי חגיגה בלב. התגיעגעתי להליכה מאומצת בטבע.

-
בסיום המסלול אנחנו רותחים. מחום.
מחליטים לעשות סיבוב לא ארוך לחזור למרכז המבקרים כדי למלא מיים קרים ולקנות גלידה.
גם קניית הגלידה שם בנויה על אמון. לקחנו מהמקרר ופצחנו בחיפושים אין סופיים אחרי מישהו שיסכים לקבל כסף.
משם חוזרים לפנים הפארק שהפעם על הפרק מסלול מעט קל יותר ל LAC-AUX-AMÉRICAINS
2.6 קמ הלןך חזור , 80 מטר עליה.
לאגם בסופה.
הדרך די דומה למסלול השני שהלכנו. חביבה ולא מאוד קשה ( אם כי לא קלילה יש בהחלט עליות )
בסופה מגיעים לאגם והוא מקסים. שליו ויפה.עם מזח נהדר והשתקפויות מקסימות. והיה ממש כיף לשבת ולטבול את הרגליים.
אני יודעת שהייתי במליון אגמים, וחלק מהם יפים בהרבה. אבל היה הרבה כיף וקסם באגם אמריקה הנ"ל

-
היום בפארק היה נהדר.
אני עוד זממתי על מסלול קצר נוסף למפלים אבל תומר שם וטו.חם לו.
אנחנו חוזרים לרכב ונוסעים למוטל ב , Sainte-Anne-des-Monts,
המוטל שלנו הוא Hôtel & cie, Sainte-Anne-des-Monts והוא מצויין נוח ונקי.
המקום ידוע בשקיעות היפות והמיוחדות שלו.
מזמינים מקום במסעדה בטירה על החוף.
Auberge Château Lamontagne
המסעדה נהדרת. אין לי מילים. פשוט נהדרת
והיא ממוקמת על החוף ואחר הארוחה אנחנו יורדים לדשא לראות את השקיעה והכי מקסים שם בעולם.
פשוט קסם
היום הזה מסתיים בהרגשה עילאית של אושר
התמונות בשלבים שונים בשקיעה גם באמצע האחרוה יצאתי מידי פעם להציץ ולצלם ).
התמונות מ

-
ועוד כמה תמונות מהשקיעה

-
נשמע יום נהדר! השקיעה רק בונוס למסלולים קודם...
את קצת מדאיגה אותי לגבי אלילת המזל.. נראה לי שדווקא היום היתה איתך!
-
איילת,
לא נכנסתי מלאאא זמן לפורום, ואיזה כיף שהחלטתי לבדוק מה קורה ולראות שחזרתם ואת מספרת על הטיול.
התמונות מקסימות, כרגיל... המפלים האלה זה מאסט(רשמתי לי) הם מדהימים.
הזודיאק הסגורה זה שוס, אהבתי ממש את הרעיון!!! מתאים למפונקת כמוני.
ממשיכה לעקוב, מקווה שתמשיכי לכתוב במרץ
-
ליום החמישי בקנדה תכננו נסיעה לאורך החוף בין Sainte-Anne-des-Monts לעיירה GASPE
הדרך לאורך הים אמורה להיות יפה משופעת מפרצים וצוקים ומגדלורים.
אני לא משוכנעת כמה תיקח אבל הרעיון הינו שהיום הזה יהיה ברגוע ואם נגיע מוקדם לאיזור Gaspe.נתחיל את הטיול ( המתוכנן למחר ) בפארק הלאומי פורילון ( FORILLON )
שבו נימצאת קצה האדמה.... ( מודה שלא התעמקתי במהות השם הדרמטי)
כיאה ליום רגוע אנחנו מתחילים את הבוקר בארוחת בוקר עצלה ומתחילים בנסיעה.
מרחק קטן מ Sainte-Anne-des-Monts אנחנו עוצרים ע"פ המלצה שקראתי ברשת במקום שנקרא Havre Des Quinze Collets
ההשתפכות בטיפ שקראתי חסרת כל פרופרציות. בפועל מדובר במפרץ קטן עם מזח והמוני ספינות ישנות על הקרקע.
המקום כל כך נטוש שהוא טיפה קריפי
1

משם אנחנו ממשיכים למגדלור האדום ((La Marte Lighthouse
מזג האויר נהדר ( למרות התחזית שמדבר על גשם ) הנוף נהדר והמקום מקסים.

1
1
אני רואה אנשים מציצים מהמגדלור למרות שהדלת נעולה, הולכים לחפש בבתים ליד- אחד מהם הוא משרד וגברת חביבה מוכרת לנו כרטיסים לסיור מייד שיסתיים הסיור הנוכחי.
חיכינו רבע שעה בשוטטות נעימה בדשאים שמקיפים את המגדלור באדום עד שהיגיע תור הסיור שלנו.
הסיור הוא פרטי ( כי לא היו עוד אנשים ) אני ותומר והגברת שמכרה לנו את הכרטיסים
והוא באנגלית במיוחד עבורנו.
עולים בהדרגה לכל הקומות של המגדלור, צופים בנופים שומעים על ההיסטוריה , על אורך החיים של שומרי המגדלור ( שגם תמונותיהם מתנוססות שם ) וגם על הפיסיקה של פעולת המגדלור בימי קדם ...טרום החשמל.
( הפיסיקה דרך אגב יוצאת ממש ממבחני מכניקה של כיתה י"א ).
כמה וכמה פעמים היא מדגישה בפנינו שזה המגדלור האדום היחידי בכל האיזור. לא כל כך מבינה למה זה חשוב ( במיוחד שאוטוטו נגלה שזה לא ממש נכון )
הסיור מאוד מעניין והנוף בראש המגדלור נהדר
ממליצה בחום על הסיור.

-
מהמגדלור אנחנו ממשיכים לאורך החוף שלא ברור באיזה שלב הוא חוף הנהר ומתי ניתן להגדירו כחוף האוקיאנוס.
כך או כך הדרך יפה מפרצים צוקים והרבה נקודות חמד חסרות שם.
אפילו מפל בלי שם ( אולי יש לו אבל לא היה כתוב ) אנחנו מגלים שם.
אנחנו עוצרים לא מעט ומטיילים קצת . אלה לא מסלולים אלא עצירות וסיורים קטנים.
יפה הדרך

1

1\
1

-
נקודת העצירה הבאה היא מגדלור בשם בשם Pointe-a-laRenommee
זהו אתר מטופח עם מגדלור שבילי הליכה קצרים נופים לים ו"כורסאות" שטח קנדיות.
יש לו עלות לא יקרה ( כמה דולרים לאדם ).
המיגדלור - הלם - בצבע אדום
וזה אחרי שהבהירו לנו בקודם שזה "המגדלור האדום היחיד בכל האיזור".האם שעה וחצי נסיעה זה לא אותו האיזור – לצרפתים הקנדים הפתרון.
האתר נחמד שווה עצירה . טיילנו שם כשעה אולי קצת יותר.

-
משם ממשיכים ל Gaspe רעבים באוטו ואנחנו מאתרים מזללה חביבה ואוכלים שוב ( בפעם ה 100 הימים האחרונים ) כריך ב SUBWAY
עדיין די מוקדם בשביל לסגור את היום ולכן מחליטים להתחיל לטיי בפארק פורילון. ( https://parks.canada.ca/pn-np/qc/forillon )
המטרה להערב רק נק תצפית בשם
CAP BON AMI
לפי ההסברים המדויקים בידי שמגיעים לפארק מגיעים קודם למרכז מבקרים גדול וממנו אחרי רבע שעה נסיעה ישנם כניסות לחלק הצפוני ולחלק הדרומי של הפארק. ( הם לא צמודים אך קרובים )
לכל חלק שער משלו שניתן לשלם בו אבל תשלום באחד תקף גם באחר .
היעד שלנו היום הוא בחלק הצפוני.
מזג האויר נפלא והשמיים כחולים.
נכנסים לפארק והריאות מתחילה לרדת הערפל הארור חוזר...ככל שמתקרבים ליעד הערפל כבד יותר
שמגיעים אליו הריאות כבר ממש ממש זועה
לא רואים כמעט כלום
תראו מה ראינו

והנה מה שניתן היה לראות שם ללא הערפל
כואב הלב אבל אני מקווה שמחר נזכה לראות יותר.
אנחנו יוצאים משם תוך 5 דקות מתבהר...אולי גם שם נעלם הערפל. כן זה מטופש אני יודעת אבל אנחנו לא עומדים בפיתוי וחוזרים חזרה....לא הערפל לא התפזר הוא רק החמיר.
בלית ברירה נוסעים למוטל בג'ספה Hôtel Plante, Gaspé שגם הוא היה ממש מעולה ומומלץ
-
השקיעות יפהפיות, וגם קו החוף עד גספה נראה ממש יפה. ולגבי הערפל, מה אפשר להגיד?
️ גם אצלנו הוא היה בכל מקום שנסענו אליו.. -
אנחנו קמים ב GASPE ליום יפה עם שמיים די כחולים ומעט עננים לבנים.
התחזית אומרת אפור אבל מי מאמין לה

שמחה על המזל שלנו אנחנו אורזים את עצמנו ...אוכלים ארוחת בוקר מהירה ונוסעים חזרה ל FORILLON מזג האויר הטוב מלווה אותנו לאורך כל הדרך
היום נוסעים לחלק הדרומי של FORILLON למסלול ל CAPE GASPE . זהו מסלול הלוך ושוב לאורך 8 קמ לאורך הצוק של הים עד סופו שבו מחכים היות נופי ים וצוקים נהדרים.
איך שנכנסים לפארק...בדיוק כמו אתמול. המזל מתהפך והערפל מתחיל להתעבות ולהתעבות.
שמגיעים לתחילת המסלול יש ערפל של ממש.
אני לא נותנת לזה להרתיע אותי. הליכה ארוכה , אנחנו מוקדם בבוקר, הערפל יתפזר.
אז הוא לא....\
הלכנו והלכנו ולא ראינו כמעט כלום ( מסלול קל שטוח ברובו ירוק וכחול ( טוב אפור כי ערפל ) אפילו בערפל הוא יחסית נחמד , בטח מרהיב במזג אויר טוב )
והגענו ל CAPE GASPE ראינו מגדלור הערפל ואפס נוף.

אכזבה גדולה. אבל אין מה לעשות.
אנחנו חוזרים את כל הדרך והערפל לא משתנה לא רואים כלום.
חוזרים לאוטו ומנסים שוב את התצפית של אתמול , היא די רחוקה אולי בה לא יהיה ערפל.
אנחנו לא באמת מאמינים אבל מנסים בכל זאת.
ערפל נוראי. לא רואים כלום. הרבה יותר גרוע מאתמול.
יש לי עוד יעדים בפארק אבל בשביל מה

FORILLON הוא אחד ה HIGHLIGHTS של המסלול ואני מאוד מבואסת. מאוד.
זה מה יש ממשיכים ללינה לעיירה של מחר מרחק של כשעה PERCE
זו עיירה של ממש עם מסחר והרבה מסעדות סופרים וחנויות , יש בה צוק מדהים על החוף, ומתוכנן לנו שייט לאי הציפורים, אי קרוב ליבשה שמקננות בו אלפי ציפורים.
מזג האויר למחר גשם חזק - הפעם אני מאמינה

מגיעים ל PERCE ומנסים ללכת לראות את הצוק.
כלום ושום דבר ערפל....הצוק לא קיים.
נוסעים ללינה ב Riotel Percé, Perce ( לילה עשירי ב HOTELS חינם...תודה לבוקינג שעיצבנו אותי במונטנגרו וגרמו לי לעבור ל HOTELS ככה אני חוסכת המון כסף )
החדר ממש על המיים. וזה נשמע כאילו הים הסוער מסתער על המלון.
המלון נוח ונקי - מומלץ מאוד
יש לנו הזמנה בערב למסעדת מאכלי ים נחמדה
https://www.normandieperce.com/restaurant/menu-du-soir/
היתה לא רעה אבל עמוסה עמוסה ורועשת. גם חיכינו לא מעט בתור למרות ההזמנה.
כשחוזרים ממנה הערפל טיפה נחלש ורואים שרידים של הצוק ממש מול החדר שלנו....מיקום אסטרטגי אילו רק לא היה ערפל

-
איילת היקרה המון זמן לא הייתי בפורום כאן, אילמלא היה מי שילחש לי כי את כותבת כאן. התייצבתי ונהנית מאד מהסיםור והתמונות היפות. ככה זה בטבע פעם רואים ופעם רק מדמיינים. נסענו לאיים האזוריים במיוחד לאחד האיים לצפות בהר געש גבוה כשהגענו הוא היה לוט בערפל שלא ראינו דבר. גם לא את האגם. למחרת באי השכן ההר נגלה במלוא הדרו. אבל ראית מקומות יפים אחרים.נ לנו לא היה מזל עם לוויתנים אפילו לא קצה זנב ואצלך היה לכם מזל של זנב והגב של הלוויתן. ממשיכה לעקוב יקירתי