למחוזות האטלנטים של קנדה - וניו יורק
-
@ayeletback לדעתי האישית זה מיוחד גם בערפל. יש לי כמה תמונות טובות או אולי להגיד מיוחדות ממקומות שצילמתי במזג אוויר זועף... צריך להנות ממה שמגרילים

-
תמונות של סערה יכולות להיות נהדרות אבל כשיש ערפל ולא רואים כלום אין שום דרך להפוך את הלימון ללימונדה
-
תודה על השרשור הנהדר איילת. הייתי באיזור בגיחה של שבוע ביוני שעבר ברוב המקומות ומדהים ועצוב כמה שכחתי. חבל ארץ מאוד יפה ויחסית לא מתוייר שזה חלק מהקסם שלו…
-
ב 4 בבוקר אני מתעוררת. מסיטה את החלון ומסתכלת לים.
הערפל התפזר והצוק המפורסם מול עניי. וואו.
חזרתי לישון בבוקר אני לוקחת את תומר לחלון והצוק שוב איננו.
אבל אחרי שעה הוא שוב מופיע וזכיתי לצלמו
לפחות זה.

בחוץ קודר קודר ומבול.
שייט לאי הציפורים וסיורים רגליים לא יהיו פה היום.
אני מחשבת מסלול מחדש הכוונה היתה בסו; הטיול היום לקדם לינה שעתיים לכיוון היעד הבא HOPEWELL ROCKS ומחר לנסוע 5 שעות עד היעד.
ומשם להמשיך לנובה סקוטיה.
מסיבות אישיות בנק הזו נאלצנו לקצר את הטיול במספר ימים ולוותר על נובה סקוטיה.
ניסע היום 7 שעות ( נשבעתי שלא אעשה דברים כאלה שוב אבל קרה ) עד ל HOPEWELL ROCKS
מחר נטייל שם ונגיע בערב להליפקס ומרתיים בבוקר נטוס לניו יורק.
( טיסת אלעל לישראל הוקדמה בחינם...עד עכשיו לא ברור לי איך זה בדיוק קרה אבל עובדה . המלונות למעט אחד בוטלו בחינם. ולאייר קנדב שילמתי הון על טיסה חדשה )
בהתחשב בשינויים המסלול כולו בקנדה קצת סיזיפי עם המון נסיעות. אבל האיזור שווה ואני עדיין מרגישה שלמרות ריבוי הנסיעות ומזג האויר היה לנו טיול נהדר בקנדה.
אז אחרי ארוחת בוקר יוצאים לנסיעה ארוכה של 7 שעות.
4 שעות ראשונות ללא עצירה.
שמנו ערוץ 12 ושמענו שעות את החדשות המדכאות מהארץ. העביר יופי את הזמן.
אחרי 4 שעות עצרנו לאכול ועוד 3 שעות על HOPEWELL ROCKS. ה 3 שעות באחרונות ( במיוחד השעתיים הראשונות בהן ) היו לי קשות מאוד. שרדתי.
בגלל השינויים המוטל הנחמד שהוזמן לא היה פנוי ונאלצתי להזמין מוטל שקיבל את הציון 6.8 בבוקינג ( ב HOTELS לא היה כלום ).
בחיים לא עשיתי את זה אבל לא היתה ברירה זה מה שהיה.
חשבתי שיהיה נורא ואיום.
היה סבבה , נקי ונעים.
ה MOTEL נקרא Hopewell rocks Motel & Country inn
אח"כ שהתעמקתי שמה שהוריד להם מאוד את הציון זה ארוחת הבוקר העלובה ( שאכן היתה עלובה ). החדרים היו נחמדים ונוחים.
-
אז מה הוא HOPEWEL ROCKS זה אתר שבו הגיאות והשפל הם מרשימים ביותר. הפרשי הגובה הגבוהים ביותר באיזור ומהגבוהים בעולם. ( אני חושבת אל תתפסו אותי המילה לא התעמקתי )
לא זוכרת נתונים אבל תשמעו זה מרשים.
יש 2 נק שיא של שפל ו 2 נק שיא של גיאות במשך היום.
כל יום בשעות אחרות ואפשר למצוא ברשת את הטבלאות ( לפי תאריכים ) חודשים רבים קודם לכן ולתכנן את הטיול.
בערב שהגענו הגיאות היתה ב 19:45 ולמחרת מוקדם בבוקר
השפל באמצע הלילה ובצהריים.
התכנון היה להגיע לראות את שיא הגיאות בערב.
עשיתי חשבון שאין בעיית זמן, מה שלא לקחתי בחשבון זה שאיזור הזמן התחלף באמצע הדרך ואיבדנו שעה.
אז אחרי שהגענו למלון פשוט טסנו לאתר ( שנמצא דקה נסיעה מהמוטל ) ואז התברר שבניגוד למה שחשבתי שבאים ורואים צריך ללכת איזה ק"מ. רצנו שם שחבל על הזמן והגענו בול בשיא הגיאות.
רואים את הזקיפים/סלעי ענק שקועים במיים.
מחר נטייל שם על החוף.
מה שמעניין שמנקודת שיא הגיאות המיים יורדים די מהר ואם עומדים שם ומסתכלים ( ועמדנו ) ממש אפשר לראות איך הם יורדים.
( האתר בתשלום אבל שמגיעים אחרי 19 בערב הוא בחינם )
מצרפת תמונות של החוף בגיאות התצלום מלמעלה.

סיימנו לצפות בגיאות היינו רעבים.
אין שם כלום...פשוט כלום.
העיר הקרובה מונקטון היא במרחק 40 דקות נסיעה ולא היה מצב שאנהג שוב כל כך הרבה.
מצאנו תחנת דלק ובחנות הנוחות שלה קנינו קצת ממתקים, פסטה בולונז בקופסת שימורים ( תומר לא אני ) לחם לבן ומקלות גבינה...ואיכשהו שבענו.
אז מי שמגיע לשם...תביאו אוכל
-
אילת יקרה
הערת ביניים שולית
אם אינני טועה לא נרשם שפארק הסלעים
נמצא בצד של ניו בראונסויק במפרץ פונדי?
מוני
-
אכן
מצרפת לינק לאתר למי שרוצה לקרוא יותר על התופעה.
https://www.nbparks.ca/en/parks/33/hopewell-rocks-provincial-park
-
נעלמתי לכמה ימים, וחוזרת לספר על היום האחרון בקנדה.
התוכנית מחר לראות את השפל בצהריים.
התכנון שלי להפסיק עד אז קצת טבע אחר.
רציתי לקום ב 6 בבוקר להתקפל בזריזות ולנסוע ל FUNDY PARK או ל FUNDY TRAIL PARK ולערוך טיולים קצרים למפלים ( יש הרבה ).
מי שרוצה פרטים יוכל למצוא אותם כאן https://fundytrailparkway.com/experience/first-timers/ וגם כאן:
https://parks.canada.ca/pn-np/nb/fundy
ב 6:00 בבוקר השעון מצלצל ואני מתה מתה מעייפות. פתאום עוד מפל ( זה לא שיש שם משהו מדהים במיוחד רק טבע נחמד ) ניראה לי פחות קורץ וגם תומר ישן עמוק.
במהלך מאוד לא אופייני עובורי מחליטה לוותר וחוזרת לישון.בפעם הבאה שאני מתעוררת כבר 8.
אנחנו אורזים בעצלתיים וחוזרים ל HOPEWELL ROCKS
הפעם עושים בנחת את כל המסלולים בפארק.
השפל אולי לא בשיאו אבל הוא כבר כאן ואפשר לרדת בלי בעיה לטייל על ריצפת האוקיינוס הבוצית.
תחילה יורדים לחופים של משטחי הבוץ העצומים. זה ניראה אחרת מכל דבר שראיתי אי פעם. ומאוד מרשים

-
אנחנו חוזרים דרך היער לאיזור אחר של ירידה לחוף. עדיין לא המקום שצפינו בו אתמול. אבל הוא מלא צוקים.
מרשים מאוד.

ולסיום אנחנו חוזרים בשביל ביער אל המקום שבו ביקרנו אתמול וצפינו בגיאות.
המדרגות פתוחות וניתן לרדת לריצפת האוקינוס ולטטיל בין סלעי הענק.
המקום מכוסה בבוץ ואי אפשר להמלט ממנו אבל אפשר ללכת באיזורים יחסית יותר יציבים ולהתלכלך מעט ואפשר ממש לשקוע בבוץ עד הקרסוליים.
אנחנו בחרנו באופציה הראשונה אבל היו לא מעט שבחרו בשניה

אני נעלתי נעלי ספורט ישנות מעט קרועות שנזרקו אחרי הביקור. אבל מי שרוצה לשמר את הנעליים יש למעלה אפשרויות ניקוי מוצלחות עם מברשות ומיים.
שימו לב בתמונות לגובה הירוקת...זה גובה המקסימלי של המיים בגיאות.

לסיום - HOPEWELL ROCKS הוא מקום שונה מעניין ומרשים מאוד. שונה מכל דבר שראיתי עד היום. ממליצה בחום אם אתם בשכונה.
-
מדהימים הסלעים האלה בבוץ.. לא זוכרת באמת שראיתי משהו דומה במקום אחר וזה שרצית לקום בשש.. יפה לך!
-
את הסיור אנחנו מסיימים בצהריים ואחרי חצי שעה גם הנעליים של תומר חוזרות לצבע המקורי ( ושלי מזמן נזרקו לפח כאמור ).
אנחנו לנים הערב בהליפקס משם מטוס מחר בבוקר לניו יורק.
הנסיעה להליפקס ע"פ גוגל תארך 3 שעות...אני בודקת JUST IN CASE כמה זמן יקח לעבור דרך PEGGY COVE שהיא עיירונת קטנה צבעונית עם מגדלור יפה.
4 שעות.
אני נואמת לתומר שאין מצב....אבל האמת יש.
שגמרתי לנאום החלטתי שכן ניסע חל PEGGY COVE ( וואו כמה שאני נוהגת בטיול הזה ).
החלטה סופר סופר סוםר חכמה.
Peggy cove פשוט מהממת.
המיים הכחולים העזים ,הסלעים על הים , המגדלור המרשים והבתים הצבעוניים. בועיקר הכל יחד.
כל כך יפה. הוקסמנו בענק.
איזו החלט המדהימה לבוא לשם. מקסים מקסים מקסים התאהבתי.
בילינו שם כשעתיים -
מציפה בתמונות.

-
ועוד תמונות מ Peggy cove וגם מעשרות האגמים המקסימים בדרך אליה.

-
הביקור ב PEGGY COVE הוא חינמי לגמרי. אפילו החניה לא עלתה כסף.
במקום יש 2-3 מסעדות ( ויתרנו ) וחנות מזכרות יפה ויקרה. כמעט התפתתי אבל רק כמעט.
נסיעה של שעה באיזור יפהפה בין אגמים הביאה אותנו לעיר היפה והשלווה הליפקס.
אכלנו בה ארוחת ערב חביבה ונסענו למלון שהוזמן בתוך הטרמינל.
כבר הייתי במלונות קרובים לשדה אבל מלון בתוך הטרמינל שכל מה שנידרש זה לעבור גשר מעל הכביש ףהלובי לאולם הנוסעים היוצאים, לא פגשתי.
זה היה ממש נפלא בהתחשב בעובדה שטיסת הבוקר היתה מוקדמת מאוד.
כל שכן שמקום החזרת הרכב היה צמוד גם הוא למלון ( דקה הליכה ).
המלון נקרא Alt Hotel Halifax Airport וכל דבר בו היה נפלא ( המיקום החדרים ) מלבד המחיר היקר נוראות ( כ 400 דולר קנדי ).
תם ולא נשלם החלק הקנדי של הטיול.
דילגתי על נובה סקוטיה הפעם ואני עוד אשוב. אולי לשילוב של נובה סקוטיה ו NEWFOUNDLAND
מחר בבוקר טסים ל 3.5 ימים בניו יורק.
-
נראית ממש אבל ממש מקסימה הפגי קוב הזו
-
למרבה הצער טיסה ישירה לניו יורק לא מצאתי. ואנחנו טסים עם אייר קנדה לאוטווה ומשם לניוארק ביונייטד.
המטוס הראשון הוא עם 2 פרופלורים על הכנפיים ושהוריד את הגלגלים בנחיתה ראיתי אותם יורדים מול עניי בחלון (מתחת לכנפיים ).
בתור פחדנית טיסות מדופלמת טוב זה לא עשה לי טוב.
שרדתי..אנחנו נוחתים בניו יורק. ונחשו מי לא היגיעה. נכון המזוודה.
אחרי שהבנו שלא תגיע במסוע המשכנו ליונייטד...אני לא מתרגשת יותר מידי קרה לי לא מעט בעבר ותמיד המזוודה מגיע אחרי כמה שעות.
הפקידה מעדכנת אותנו שהמזוודה בניוארק ורק לא עלתה למעלה למסוע ( לא ברור למה ) היא תגיע למלון עוד הערב היא מבטיחה.
היא אפילו מציעה שנחכה קצת....אבל אין לה מושג כמה זמן אז ויתרנו ונסענו למלון.
המלון שלנו ב DOWN TOWN שמו ARTEZEN HOTEL והוא נפלא. ממש כך.
מיקום מצויין מטר מהמטרו ומאיזור הבניין שהחליף את התאומים.
חדר גדול מיטת קינג נהדרת. צוות נחמד.
מלון מושלם וב 730 דולר ל 3 לילות שזה מחיר ממש טוב
אז אנחנו בניו יורק בלי מזוודה ורק עם הטרולי שאין בהם הרבה מאוד דברים בסיסיים.
מפעילים את הביטוח ויוצאים לעיר
הלכנו לאכול ה EATALY ב DOWN TOWN דקה מהמלון. כמו שזכרנו גם הפעם היה ממש טעים ונעים לאכול שם.
הגענו באיזור 14:00 והיה פחות עמוס, שפע מקום לשבת.
משם המשכנו לעיר לשופינג הלבשה תחתונה מוצרי תואלטיקה וכל מה שצריך
בדךר עברנו וסיירנו בעיר והיה לנו נחמד. שופינג זה תמיד טוב.
בערב אנחנו רצוצים . אכלנו ארוחת ערב ב SHAKE SHAK ( מקווה שכותבת נכון ) שתומר חולם עליהם תמיד. והם באמת טעימים.
וקרסנו לישון.
המזוודה למי ששואל לא היגיעה למרות ההבטחה של היום בערב. בטח תגיע מחר.
-
היום למחרת נפתח עם חדשות מעודדות, במייל שלי מחכה הודעה מחברת שליחויות שהמזוודה אצלה ותגיע ב 16:00
אני גפ יכולה לעקוב אחרי השליח באינטרנט
הכל טוב ויפה אבל יש בעיה.
ב 1:30 בצהריים יש לנו הזמנה למסעדת 2 כוכבי מישלן.
למסעדה יש קוד לבוש.
המכנסיים הקצרים שלנו והטריק לא בדיוק עונים על הדרישה.
בלית ברירה אנחנו חוזרים למסע שופינג.
האמת בכיף שנינו אוהבים שופינג ( טוב אני יותר אבל יחסית לנער מתבגר תומר נהדר נהדר ) ואנחנו מתנחלים במייסיס וחוגגים.
אנחנו גם משקיעים לא מעט זמן בקניית מתנות לחיילת שנותרה בבית , מתוך רשימה ארוכה שהיא שלחה לנו.
ספורה מככבת אבל גם סתם רשתות FARM...אני כבר מכירה את השמות שלהן. בפעם הקודמת בארה"ב עשינו בהן בדיקות קורונה. הרבה יותר כיף לחפש אותן בשביל לרכוש קרם לשיער
בצהריים שמים פעמינו לכוכב היום - ארוחהבמסעדת , Gabriel Kreuther
אחרי שהתלבשנו בבגדים החגגיים החדשים בשרותים של מקדונלד

הארוחה מדהימה מדהימה מדהימה.
היינו בהרבה מסעדות מישלן ...זו אחת הטובות ביותר שניה רק ל DANIEL מפאריס.
וגם מבחינת המחיר היא היתה יחסית סבירה ( 175 דולר לאדם לארוחת טעימות.) למסעדה ברמה הזאת.
מצרפת כמה תמונו לפתיחת התיאבון

-
אנחנו יוצאים מהמסעדה באיזור 16:00 ומקבלים הודעה שמחה מחברת השליחויות. המזוודה נמסרה ביעדה. יששששש יש לנו ב 18:30 הזמנה לתצפית ה SUMIT שנינו עייפים , חם נורא ומחליטים לחזור למלון לנוח ( וגם להתאחד עם המזוודה ). מגיעים למלון אני שואלת את השוער אם המזוודה היגיעה ( בערך בפעם ה 100 ביומיים האחרונים ) והוא ופקיד הקבלה צוהלים , שמחים בשמחתי כן היא פה המזוודה הכתומה. רגע ...הכתומה. מה כתומה. המזוודה שלי שחורה - שחורה לגמרי. עוד רגע ואני ניצבת מול מזוודה קשיחה בגודל בינוני ובצבע כתום עז. שלי שחורה גדולה ומבד. לא זו לא שלי .....אוף איזה יאוש .
עולים לחדר מתחילה לשבת שעות על הקו ליונייטד. אם אני אספר לכם את כל הסאגה אתם תרדמו אז אני אחסוך ורק אספר שגם היום 6 שבועות אחרי למזוודה אין זכר וכבר אין לי שום תקווה שתחזור. ביקרתי שוב בניוארק לפני הטיסה לארץ והם אמרו בטח הנה המזוודה והלכו רק להוציא אותה.......ואופס איננה. כל הרישום התבלבל להם והמזוודה נעלמה רתמתי את יונייטד ישראל לעזרתי ף הכנתי רשימה ארוכה של כל פריט פריט שהיה בה ( מי המטומטם ששם פלטה לישור שיניים במזוודה שעולה למטוס ...מסתבר שאני )לבקשתם...כמובן שזה לא עזר.|
-
בערב פנינו מועדות לתצפית ה SUMMIT קניתי כרטיסים לשעה הכי מאוחרת שהיתה 18:30 מתוך כוונה להשאר לשקיעה.
אבל זה לא קרה שעמם לנו להשאר למעלה כל כך הרבה זמן.
התור זרם מהר והגענו למעליות.
התצפית מורכבת מכמה קומות שבכל אחת מהן יש תצפית של 360 מעלות למנהטן ( האמת שנידמה לי שחלק לא היו 360 אבל חלק כן ).
בקומה הראשונה יש מראות בכל כיוון ואתה בקושי מבין מה אתה רואה בזויות מסוימות.
השיא היה שראינו באיזה מראה מטוס ....ואי אפשר שלא לתהות למה הוא כאן ובמה הוא מתכוון להתנגש.
בקומה הבאה יש מצג של אומנית יפנית מפורסמת ששכחתי את שמה ( משהו שמתחיל ב ק והיה לה גם תערוכה בארץ ).
בקומה השלישית מלאה בלונית כסופים שכיף לשחק איתם גם אם אתה לא ילד.
הקומה הבאה חצי פתוחה ויש גם איזה מקום שעומדים על ריצפת זכוכית מעל הכלום בגובה אין סופי ומצטלמים.
יש כמובן חנות מזכרות. שם התפתתי והבאתי לילדה כוס טרמית מגניבה.
מכל עבר נשקף נוף מהמם של מנהטן לכל כיוונים.
שווה שווה שווה

\\אחרי הירידה מהתצפית אנחנו שוב רעבים, אני שמה לב שאנחנו די קרובים לאחד מהסניפים של מאפיית מגנוליה.
אני מספרת לתומר על פודינג הבננה המפורסם והוא קצת מפקפק כי הוא לא מת על בננה ( אלא כ STAND ALONE ) אבל מוכן לנסות.
קנינו אחד גדול לשנינו.
מתוק למות. טעים למות.
רק לומר שקנינו פודינג בננה עוד פעמיים ביומיים שנותרו. זו המלצה מספקת לדעתי.

משם אנחנו הולכים לדגום את הטיים סקוור .
מה אגיד חנות M&M בפעם העשירית לא מעניינת במיוחד וגם לא הרשיס.
הכל צפוף בטרוף חם בטרוף ומופעי הרחוב נמתחים כמו מסטיק.
לא התלהבנו.
חתכנו משם די מהר ( במגבלות כמה מהר שאפשר לצאת מהמקום הצפוף הזה )
לקחנו תחתית למלון ועצרנו שוב ב SHAKE SHAK לארוחת ערב...עדיין טעים. ( אני הלכתי על העוף ולא על ההמבורגר- אפילו מוצלח יותר ).
( כמובן שכל היום היה רצוף בטלפונים ומיילים ליונייטד אבל כמו שהבנתם מזוודה לא יצאה מזה )
-
היומיים האחרונים שלנו בניו יורק שיגרתיים ולא מרתקים לכן אעבור עליהם בזריזות.
- טיילת ההיליין - נחמדה אבל לא בשיא הקייץ חפ מידי.
האו המלאכותי בסןפה - כנ"|ל היה חם מידי וממש ברחנו משם.
שוק צ'לסי - נחמד מאןד, הלכנו למספר מקומות מומלצים ונהנינו.
גשר ברוקלין בלילה - נהדר ( הפעם מזג האויר היה חם אך סביר, בניוגד לגהנום של הביקור הקודם שלנו ונהנינו הרבה יותר ).
ובעיקר שיטוט ברחובות , ועוד שופינג והרבה מתנות לחיילת בבית
טיסת אלעל חזור היתה רגועה ונוחה ומהירה.
המזוודה כאמור לא חזרה וספק אם תחזור.
תודה שטיילתם איתנו.
-
היה כייף לטייל איתך. גם בלייב וגם עכשיו. והיה נחמד לראות את המקומות שאנחנו הגענו אליהם במזג אויר רע, והמקומות שבסוף לא הגענו בטיול..