אגם גארדה בספטמבר
-
שלום לכולם,
אשמח לקצת (הרבה) עזרה ....
אנחנו נוסעים זוג בסוף ספטמבר (כיפור) לאגם גארדה ל-5 ימים. נישן בעיירה LAZISE
אני מנסה לתכנן איזהשהם מסלולים יומיים וקצת הלכתי לאיבוד, אשמח לעזרה בנושאים הבאים:
- נקדיש יום לטיול בונציה - עדיף להגיע עם הרכב ולמצוא חניה או לקחת רכבת?
- אני מנסה למצוא איזה סיור גבינות/יין מעניין באזור? יש המלצות?
- ראיתי שבתאריכים שנהיה יש פסטיבל אוכל בעיירה Malcesine אבל צריך לרכוש כרטיסים מראש? מישהו יודע מה זה? למה לרכוש כרטיסים?
- יש המלצות על עיירות שעדיף לבקר בהן? מפאת קוצר הזמן לא נספיק לבקר בכולן .. אז אני תוהה באילו עיירות כן כדאי להתרכז
תודה מראש
-
LAZISE
1) עדיף לא להגיע עם רכב. יש חניון בכניסה לעיר, אבל למיטב זכרוני ייתכן וצריך להזמין מראש מקום ( מה שמגביל בגמישות) או להסתמך על מקום פנוי. רכבת הכי טוב, יש חניון צמוד לרכבת.
2) נסי לפנות לאתרי תיירות מקומיים, אולי ידעו לענות
4) הכל עניין של טעם. סרמיונה ו ורונה יפות, ויחסית קרובות אליכם (ותיירותיות מאוד). מעבר לזה, תלוי מה אתם מחפשים וכמה זמן תרצו לנסוע.
-
יש רכבות מ Peschiera Del Garda (יחסית קרוב אליכם) לוונציה, לישירות לוקח בערך שעה וחצי להגיע לונציה.
אני הייתי בוחר באופציה הזו.
אפשר להגיע ברכב לוונציה, אין הרבה אופציות בחניה, יש חניון גדול בכניסה.
אני מניח שהזמן ברוטו דומה לזמן הברוטו של הרכבת.
גם כן נראית לי אופציה קבילה.
יש עוד אופציות כמו להחנות במסטרה, מניח שיותר זול, לדעתי גם ככה יום אחד קצר מידי לונציה כך שלא הייתי מוציא זמן על חניה רחוקה כדי לחסוך כסף.
בגדול ההמלצה שלי להישאר לילה בוונציה כי:
להערכתי יום אחד זה מעט.
ואני חושב שכדאי לטייל בוונציה גם בחושך. לא זוכר שם חיי לילה סוערים אבל יש קסם לסמטאות התעלות והככרות בחושך (אפילו סאן מרקו) ולדעתי לא כדאי לותר.
תבדקו מה אתם רוצים לעשות, אולי לכם יספיק, בסופו של דבר זהו טיול שלכם אבל גם יומיים נראים לי חיתוך בבשר החי
אני לא יודע מה אתם מחפשים אבל ורונה נמצאת ממש קרוב ועיר ש"שווה" גם כן לפחות יום.
כמו שהומלץ, סרמיונה, אני הייתי מגיע במעבורת ולא ברכב.