ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לונדון בדצמבררררררר

פורום אירופה
    לונדון שווקי חג מולד
    7
    31
    541
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אודי_763
      אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

רקע - הצוות הנוסע היה בלונדון פעמים רבות וביקר בחלק ניכר מהאטרקציות המוכרות.

הנסיעה לששה ימים בדצמבר בגלל הופעה, והמטרה היא למצות את מה שיש ללונדון להציע בעונה (בעיקר אטרקציות כריסמס) מבלי לקפוא.

...או לפחות להפשיר בטיסה חזרה.

יש לי כבר שלד גס בפינה לשיפוטכם. אני בעיקר מתעניין בשאלות הבאות:

1. עד כמה התכנון הזה ריאלי מבחינת זמנים (זה אמור להיות טיול בקצב רגוע יחסית למרות שהוא קצר).
      2. אילו אטרקציות פה פגיעות מאוד למזג אוויר ומה האלטרנטיבות שאפשר לשבץ במקומן. אני מודה שאנחנו לקוחות בעייתיים כי אנחנו לא ממש שוחרי מוזיאונים (והיכן שכבר היינו, למשל המוזיאון להיסטוריה של הטבע הידוע לשמצה, לא נדרוך שוב).
      3. האם יש אטרקציות כריסמס סודיות שוות ששכחנו? ויתרנו על כריסמס בגני קיו מחוסר עניין ומרחק, ולא שווה לבזבז יום שלם באולפני הארי פוטר בטיול כל כך קצר (יש לנו ארבעה ימים נטו...).
      4. מה הסיכוי למצוא כרטיסים מוזלים במקום סביר ברגע האחרון להצגות ווסט אנד ותיקות בשבת בערב?

תודה מראש לכל העונות והעונים,

אודי

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

א. לדעתי הטיול הזה רגוע מדי. נניח, סיבוב בבורו מרקט לוקח, מה? שעתיים? הייתי פעם או פעמיים במה שאתה קורא לו frost fair, כשאני הייתי, היה שם שוק כריסטמס, שהיה אחלה, אבל היה שוק כריסטמס די רגיל. אז כל הסיפור הזה, אם ממש ממש מגזימים, לוקח 3-4 שעות. את הסאות׳בנק סנטר הייתי משאירה ליום אחר כי זה די אותו דבר. האמת היא שאני הייתי מסיזה את השווקים האלה למה שאתה קורא לו ״סיור אורות חג מולד״ של היום הראשון. ב. הדבר הראשון שקופץ לי מבחינת אטרקציות בעייתיות זה גני קנזינגטון. גנים ופארקים הם די עצובים בחורף, הכל בשלכת וכשאפור ורטוב מסביב זה לא כזה אטרקטיבי. אם אתם בכל מקרה באזור אבל אפשר להכנס, אבל כדאי להנמיך ציפיות לגבי זה. אם יורד גשם אז בכלל. מעבר לזה, כל מה שבחוץ פגיע למזג אוויר. תמיד אפשר ״להסתדר״ אבל השאלה היא כמה זה כיף, וזה עניין סובייקטיבי. ג. אני הייתי מחליפה את הוינטר וונדרלנד במסלול בגני קיו בלי למצמץ. מבחינתי, ווינטר וונדרלנד זה דבר שלא הייתי מאחלת לאויבים שלי. יצא לי לעבור באזור בסופי שבוע פעם-פעמיים וזה גהנום. צפיפות כזאת שסוגרים את תחנות הטיוב בסביבה ואין איך לברוח משם אפילו. לא הצלחתי להכנס לשם מרוב נחילי אדם. באמצע השבוע ובמהלך היום זה כנראה הרבה יותר בסדר, אבל אני לא הייתי מהססת לוותר על זה, בטח למבוגרים. המסלול בקיו גארדנס יפה ומושקע. ההגעה לוקחת זמן, אבל מאחר שהערב מתחיל ב-16:00 אז יש הרבה זמן ערב שאפשר להשקיע בזה. ד. תלוי מה אתה רוצה לראות וכמה זה מבוקש. אם לא כזה קריטי לך אז אתה תצליח למצוא למשהו. אם יש דבר ספציפי שאתה רוצה אז לא כדאי לבנות על התכנית הזאת, אבל ככל שאתה יותר גמיש במיוזיקל או בתקציב או בבחירת מקומות אז יש יותר סיכוי שתהיה מרוצה. שבת בערב זה זמן מבוקש (ויקר, יחסית) אבל כמעט תמיד יש מקומות פנויים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אודי_763

א. רק שישי רגוע מדי או גם שבת וראשון? ספציפית לגבי בורו, אנחנו מתחילים שם בארוחת בוקר/בראנצ' במסעדה שתקח כנראה שעה. אחרי זה סיור של שעתיים והגענו כבר לצהרים... נצטרך הפסקת צהרים כנראה עם כל ההליכה בבוקר ועם ההופעה שתתחיל אחה"צ ותגמר מאוחר.

ב. השאלה היא אם יש שווקים שפגיעים יותר למזג אוויר וכאלו שפחות. אנחנו רוצים להגיע לבורו בבוקר ולא בלילה בגלל ארוחת הבוקר. להסתובב בשוק בתשע-עשר בערב לא קר מדי?

ג. גני קיו גם עמוסים יותר בסופ"ש?

ד. יש לנו שלושה-ארבעה מועמדים פוטנציאלים (מלך האריות, Frozen, מתילדה ו-Wicked). התקווה היא שלאחד מהם נמצא כרטיסים מוזלים למקום סביר בשבת בערב. כולם מחזות מאוד ותיקים להבנתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אודי_763

אה כן, וב"סיור אורות חג המולד" הכוונה לסיור באוטובוס

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

כמעט כל השווקים שאתה מזכיר הם שווקי אוכל, ככה שאתה צריך גם לשקול כמה בן אדם יכול לאכול (וגם זה סובייקטיבי). בבורו יש חלק גדול של תוצרת טריה וחומרי גלם ויש את החלק של המסעדות והאוכל המוכן. אם ישבת שם שעה לארוחה, אתה כנראה לא תרצה להמשיך לאכול אחר כך, ובכל מקרה, חנויות של פסטות, גבינות וירקותפחות יעניינו. סביר להניח שאתה לא תסתובב שם עוד שעתיים אחרי שסיימת לאכול. גם ביום ראשון, אם אתה מתכוון ״לטחון״ בשווקים בצהריים, אתה תהיה רעב למסעדה 3-4 שעות אחרי זה? כמה מעניין זה להסתכל על אוכל אם אין כוונה לאכול אותו? כנראה שזה לא יהיה ביקור מאוד ממושך. גם בשבת, נניח שתהיה בקובנט גארדן שעה שעתיים בבוקר, ואז תיסע לקמדן לארוחת צהריים מוקדמת? לעומת זאת, שווקי החג פעילים (ויפים) בעיקר בערב. יש כאלה שפתוחים בבוקר, אבל עיקר החוויה היא בערב. עם מעיל חם, כפפות וכובע לא קר בערב (בדרך כלל) ובכל מקרה אפשר להתחמם עם milled wine /cider או עם שוקו חם. מדי פעם יש דוכני שוק שמוכרים butterbeer. זה פספוס לוותר על כל שעות הערב. מה גם, שכמו שאמרתי, הערב מתחיל ב-16:00. ב-16:30-17:00 כבר חשוך כמו לילה, וגם מרגיש כמו לילה. גם גני קיו מבוקשים יותר בסופ״ש, אבל בגלל ההגעה המיוחדת והצורך בכרטיסים מראש, כנראה שאתה לא תגיע לשם אם לא תכננת להכנס. יש מספר מוגבל של כרטיסים אז הם לא מוכרים כל כך הרבה ככה שנהיה נורא. אבל אלה שני דברים שונים ושתי חוויות שונות. אין שם דוכנים ופעילויות. יש שם מסלול הליכה של בערך שעה עם מופעי אורות ומוזיקה בגן עצמו. אתה הולך בשביל, וכל פעם יש מיצג אורות על העצים והשיחים. אמרת שלא תיכנס שוב למוזאון ההיסטוריה של הטבע, אבל אם אתה מוכן להיות לידו מבחוץ אז יש רחבת החלקה על הקרח. לא החלקתי שם אף פעם, אבל בכל מקרה יפה לראות. בדרך כלל יש גם בעוד מקומות, לא זוכרת כרגע, אבל זו יפה ומפורסמת.

אני חושבת שהסיכוי שתמצאו כרטיסים סבבה לאחת ההצגות האלה הוא טוב, מצד שני, אם אתה יודע על יום ספציפי שאתה רוצה להיות שם והצגות ספציפיות שאתה רוצה, אני לא רואה סיבה לחכות לרגע האחרון עם ההחלטה. הייתי מזמינה כמה שבועות קודם ומונעת מעצמי את הסיכון. אם זה חשוב לך, אז תדע שויקד זה לא בסוהו אלא ליד תחנת ויקטוריה.

• אודי_763

לא תכננו בכלל לאכול בשווקים, רק להסתובב. גם לא בקובנט גארדן - למעט העוגיות של בן, כמובן. לפי VisitLondon שוק הכריסמס בקובנט גארדן הוא לא שוק של אוכל. גם קמדן הוא לא שוק של אוכל בלבד. השווקים בשורדיץ' הם רק של אוכל? בבורו אין שוק חג מולד שהוא לא של אוכל?

• אודי_763

וגם, בבנקסייד סנטר אמור להיות שוק של ספרים משומשים שמעניין אותי, אם כי הוא לא חלק משוק חג המולד שם

• שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

קובנט גארדן - לא שוק אוכל בכלל. יש שם את השווקים הרגילים שתמיד יש, עם קישוטים. אולי יש עוד כמה דוכנים פה ושם. אם אתה מחפש דווקא עוגיות, אני מציעה לך ללכת ל-Creme’ חנות קטנטנה בסוהו, אבל ליגת האלופות של העוגיות. כמה רמות מעל העוגיות של בן. בורו מרקט - רק שוק אוכל. לא הייתי שם בכריסטמס אף פעם, אבל לא ידוע לי שיש שם שוק מעבר לשוק אוכל. אולי יש דוכנים שמוכרים mince pies ו-mulled wine (אני די בטוחה שיש). בנקסייד סנטר - הייתי שם רק בשווקי כריטסמס (נראה לי), אחלה שוק, עדיף בהרבה על הצפיפות ההמונית של לסטר סקוור. קמדן - שוק אוכל ושוק של כל מיני דברים שלי בעיקר הזכירו את שנות ה-90. אולסטראז מצוירות, חולצות עם הדפסים וכל מיני פוסטרים. אישית לא התרשמתי במיוחד. דעתי האישית היא שאני הייתי נוסעת לשוק של גריניץ׳ במקום לקמדן. אולד ספיטפילד - יש אוכל ויש דברים אחרים של עבודות יד, בגדים,דברים מעוצבים וכאלה. בתקופה של הכריסטמס יהיו הרבה כאלה שמוכרים כרטיסי ברכה / מתנות לחג. אחלה שוק אבל יהיה עמוס ביום ראשון (בעיקר האוכל). בבריק ליין ושורדיץ׳ יש שווקי אוכל וכל מיני שווקי פשפשים כאלה. מדי פעם יכול להיות שיהיה גם קצת דברים היפסטריים ו/או עבודות יד. זה הרבה שווקים קטנים בכל מיני רחובות צדדיים.

אודי_763 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • אודי_763
                      אודי_763 @שקד נערך לאחרונה על ידי

אם אתה מחפש דווקא עוגיות, אני מציעה לך ללכת ל-Creme’ חנות קטנטנה בסוהו, אבל ליגת האלופות של העוגיות.

עכשיו סקרנת

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • שקד
                        שקד @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

זה לא ממחיש כמה שזה טעים.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Roco M
                          Roco M נערך לאחרונה על ידי

שקד הלכה איתך כל הדרך עם התוכנית, היא אכן תוכנית דלילה, בתקופה לא חורפית היא מתווה חשוטטות חופדית, בחורף למי שלא רוצה ךקפוא, כך ציינתם, אז חוץ מהשווקים לונדון עשירה באתרי תרבות סגורים, שאינם חד פעמיים, כמו מוזיאונים וכו' שם יש הרבה מה לראות, דברים מתחדשים. בהצלחה, אבל כשהאוכל במרכז שקד כנראה תעזור לך יותר.

• אודי_763

נסיון שני.

• הוספתי את מוזיאון ויקטוריה ואלברט, Kew Gardens ו-Van Goch Immersive Experience בשורדיץ'.
                            • השווקים בקובנט גארדן, סוהו ושורדיץ' עברו לאחה"צ כלומר לחושך. בורו נשאר בבוקר בגלל אטרקציית ה-AR של ה-Frost Fair.
                            • המיוזיקל עבר ליום חמישי בערב וה-VR לשישי אחה"צ (סגור בראשון). גני קנזינגטון ירדו.

חמישי נראה לי עמוס, ראשון נראה לי עמוס ושישי נראה לי בקצב נורמלי. היום היחיד שאולי עדיין קצת דליל הוא שבת, אבל לשם אמור להכנס סיור רגלי מודרך שאורכו ומיקומו עוד לא ידועים (הוא יכול להכנס גם בשישי ואז הבלוק של בורו-סאות'בנק יעבור לשבת).

אין לנו כל כך רעיונות למוזיאונים כגיבוי למקרה שהשווקים הפתוחים (בורו ושורדיץ'?) בלתי אפשריים בגלל גשם. במוזיאון המדע וההיסטוריה של הטבע היינו ואני מאוד לא נלהב לחזור לשם. שרלוק הולמס וג'ק המרטש לא מעניינים אותנו, וגם הבריטיש וטייט לא כל כך. גם בויקטוריה ואלברט אני לא מצפה שנעבור את השעה וקצת. למוזיאון המדע הייתי שמח לחזור אבל לא נראה לי ששאר הצוות יתלהב.

• רבקי ש
                              רבקי ש נערך לאחרונה על ידי

עוד משהו לגבי ארמון קנזינגטון- למיטב זיכרוני בחורף, יש תאריכים ספציפיים שהוא פתוח בהם, לא בטוח שיסתדר בלוז. אם לא יסתדר עם קנזינגטון, אפשרי גם לוינדזור, אמנם יש נסיעה של כשעה לכל כיוון, אבל זה יכול להיות יתרון בחורף. אולי אפשרי להכניס גם את הסקיי גרדן או תצפית אחרת כמקום סגור. ואגב, הייתי בשנה שעברה שלושה ימים בלונדון בתחילת פברואר במזג אויר פשוט נפלא, עם שמיים כחולים, וטמפרטורה של סביבות 10 מעלות ביום. לא ירדה טיפת גשם.. מציעה לא להכין לוז כזה מפורט מעכשיו אלא לחכות סמוך יותר לנסיעה ולתכנן בהתאם לתחזית.

• אודי_763

בדקנו וקנזינגטון פתוח בתאריך. אנחנו לא רוצים נסיעות ארוכות בטיול של נטו ארבעה ימים... לבזבז שעתיים של אור יום בדצמבר כדי להגיע ולחזור מוינדזור זה פשוט חבל. בסקיי גרדן הייתי, ואם מזג האוויר לא טוב אין מה לעלות לשם. מרפסת התצפית נסגרת בגשם. חשבתי אולי להכניס את השארד ביום של בורו, נראה. גם זה פגיע למזג אוויר ושם התצפית לא חינמית. לא נראה לי שכדאי לחכות עם כרטיסים לאטרקציות כריסמס, במיוחד בסופ"ש (Kew Gardens או סיור אורות חג המולד באוטובוס) ובמיוחד אם אנחנו רוצים זמנים ספציפיים.

• הצועד בנעליו
                                  הצועד בנעליו @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

אני מציע שיום/יומיים לפני ההמראה תבדקו את תחזית מזג האוויר, להערכתי עד 5 ימים קדימה התחזית די מדייקת,

כך שתוכלו לקבוע בהתאם את היומיים/שלושה ראשונים.

יכול להיות שביום חמישי יהיה יופי של מזג אוויר לטיול בגנים וסיור לילה בעיר, יכול להיות שמזג האוויר ממש לא יתאים.

כנ"ל להמשיך לעקוב אחרי התחזית במשך כל הביקור, להשתדל לא לנעול מראש את הימים אלא לפי מזג האוויר (והחשק).

אתה יכול להעריך סיכוי לכרטיסים זמינים במקום סביר אם תעקוב באתר הזה

TKTS London - Last Minute Theatre Tickets | OLT (officiallondontheatre.com)

תבדוק אם יש כרטיסים להצגות שמעניינות אותך ובקבוצות המחירים הגבוהות יותר (מקומות ישיבה סבירים), כמובן שרלוונטים לך רק כאלה שיש עליהם הנחה ולא אלו במחיר מלא.

הערכת הסיכויים היא לא 100% אבל אם המעקב שלך מראה שיש כרטיסים - יש סיכוי שיהיו גם בזמן הביקור. אם אין - כנראה גם לא יהיו.

קח בחשבון שאם רוצים לשבת יחד, ככל שהקבוצה גדולה יותר הסיכוי לכרטיסים נמוך יותר

• שקד
                                    שקד נערך לאחרונה על ידי שקד

אני חושבת שכדאי לשמור על גמישות במהלך היום, ואז לתכנן בהתאם למזג האוויר. בערבים, לדעתי, ריאלית, אין לך ממש איך להתגמש בלי להחליט שמוותרים על דברים כמו הקיו גארדנס. אם תסתכל על באתר שלהם אתה תראה שכבר עכשיו סופי השבוע בדצמבר הם sold out כמעט לגמרי. אם אתם רוצים את זה אתם צריכים להתחייב בזמן המאוד קרוב. לחלופין, לוותר / לקוות שיהיו ביטולים. אם רוצים את זה אז אין ברירה אלא להמהר שיהיה מזג אוויר סביר (= שלא יהיה הרבה גשם, קר די בטוח שיהיה). כשיש ארוע מזג אוויר חריג אז בדרך כלל יודעים עליו כשבוע מראש, או לפחות, מתחילים לדבר על זה שזה אולי יקרה. כשזה מזג אוויר רגיל לעונה אז מצד אחד התחזיות לא ממש יודעות לחזות מתי בדיוק ירד גשם וכמה, מצד שני, זה גם לא הבדלים כאלה משמעותיים. בקיצור, תחליט על מה אתה לא מוותר, את זה תזמין מראש. כל היתר תוכל להשאיר פתוח.

אני מניחה שארמון קנזינגטון הוא לא מאסט מבחינתכם, ואם זה ככה אז אולי גם הוא וגם ויקטוריה ואלברט יוכלו להיות תכניות לימים גשומים? אולי להוסיף לרשימה הזו גם את וסטמינסטר, סנט פול או הטאוור?

כך או כך, אם תגיע לויקטוריה ואלברט (או סתם לסביבה) אני מאוד ממליצה לכם להכנס לקפיטריה של המוזאון לקפה או סתם ככה. לכו לקפה המרכזי ותיכנסו עד הסוף, עד הדלפקים, לא לעצור בשולחנות הפלסטיק בכניסה. לא תצטערו.

• אודי_763

אני רואה שנשארו הרבה יותר כרטיסים לכניסה משער אליזבת'. יש איזהשהיא בעייה עם המסלול שם או שזו סתם כניסה פחות נוחה?

• אודי_763

אנחנו לא חובבים גדולים של כנסיות ובטאוור כבר היינו. הרבה זמן. לא רואים סיבה לחזור...

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • ענת69
                                          ענת69 נערך לאחרונה על ידי

הצעה למקום סגור bbc earth experience עם הקריינות של דייויד אטנבורו. מיוחד לקריסמס - שביל האורות ב kenwood house. אני השתמשתי בהסעה שלהם. מאד מומלץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • הצועד בנעליו
                                            הצועד בנעליו @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

לא ברור אילו אטרקציות סגורות אתה מגדיר כמוזיאונים שאתם לא רוצים לבקר בהם.

למשל ביקור בבלפסט, קאתי סארק או הגולדן היינד (סוגים שונים של ספינות) נחשב מוזיאון שלא מושך אתכם? הפרלמנט? חדרי המלחמה של צ'רצ'יל? כלא קלינק? הבנק של אנגליה? לטפס על גשר הטאוור (רצפה שקופה)?

כי יש דרישות סותרות, מצד אחד בגלל אילוצי מזג אוויר אתם כנראה תצטרכו מקומות סגורים, מצד שני אם כמעט כל המקומות הסגורים הם מוזיאונים וכנסיות שלא מושכים אתכם אתם לא נשארים עם הרבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון