איזה סים מומלץ עבורי
-
שנה טובה לכולם ,
בקרוב מאוד אני נוסע לחופשה
באיטליה, ספרד צרפת,
השאלה היא כזאת : איזה חבילת גלישה הכי מומלצת עבורי ,האם קיים סים שתומך בכול היעדים האלה
איך מתנהלים בנושא הזה , אשמח לעצתכם
תדה מראש -
גלובל סים של פלאפון. היתרה נשמרת לנסיעות הבאות במשך שלוש שנים. מהניסיון שלנו קליטה טובה מאוד.
-
אם הטלפון תומך ב esim, אז החבילה האירופאית של Airalo. יש גם esimים אחרים דומים, אני פשוט מכיר רק את זה. הרבה יותר זול מכל חבילה ישראלית.
-
אין פתרון אחד לכולם. השאלה היא קודם כל מה הצורך. כי למשל דבורה הזכירה סים שהיתרה נשמרת ל-3 שנים. מעולה אם אתה נוסע כמה פעמים ב-3 שנים האלה, ובעיקר לנסיעות קצרות. לא מעניין אם זו הנסיעה היחידה שלוש השנים הקרובות.
השאלה מתחלקת לשלושה חלקים: מה יש לך היום, מה הצורך שלך הנסיעה, ומה הצורך העתידי.
מה יש היום - האם המכשיר שלך תומך ב esim, או בשני סימים או רק בסים אחד רגיל. איזה ספק ישראלי יש לך, והאם כבר יש לך סים "ישן" שמתאים לחו"ל (למשל כמו זה שדבורה הזכירה), והאם יש לך מכשיר(לרוב ישן) נוסף יכול "להחזיק" את הסים הרגיל.
מה צריך - האם צריך פתרון למכשיר אחד בלבד או לכמה. האם צריך רק גלישה או גם טלפונים / SMS. ואם טלפונים, אז שיחה נכנסת, יוצאת, מקומית או מהארץ. כמה גלישה צריך.
מה הצורך העתידי - האם באמת צפויות / מתוכננות נסיעות נוספות בעתיד הקרוב או בעתיד הרחוק ולאן.
בהקשר של מה צריך:
למשל יש היום הרבה "שירותים" ששולחים אלינו SMS לאימות. חברת האשראי בנק ועוד. אולי זה SMS שאומר שהחבילה שלנו מחכה לנו במרכז האיסוף הקרוב. אז לוותר על SMS נכנס למספר הרגיל עשוי להיות בעייתי. לחלק מאיתנו.
האם אתה מאלה שמשתמשים במכשיר בעיקר בשביל הטיול עצמו - מפות גוגל/וויז וחיפוש באינטרנט של האתרים, או שאתה מאלה שרוצים לגלוש מכל מקום ולצפות בוידאו- משפיע מאד על גודל החבילה.
שיחות נכנסות שאינן ווטסאפ מהארץ - החברים שלנו יודעים להתקשר אלינו בווטסאפ (אם בכלל מתקשרים ולא רק שולחים הודעות). אבל "גופים" מתקשרים לטלפון. זה יכול להיות עסקים, בנק, המורה של הילד או כל דבר אחר.
שיחות נכנסות מקומיות או SMS מקומי - להזמין פיצה, לשמור מקום במסעדה או כל דבר אחר. רוב ספקי התיירות יודעים לצלצל לחו"ל (או ווטסאפ). אבל עסקים שעובדים עם מקומיים - לא בהכרח.
בהחלט יתכן שרבים מהתחומים האלה ואולי כולם לא רלווטיים לך. אבל אולי חלקן כן. שווה לחשוב
-
ניתוח הצרכים שעשה אנשים טובים מעולה. רוצה להוסיף עליו כמה נקודות:
אני חושבת שמאוד חשוב שתהיה בטלפון אפשרות לשיחות שאינן מבוססות גלישה למקרה חירום שבו אין קליטה טובה מספיק בגלישה כדי לנהל שיחה בוואטסאפ או בסקייפ. באיירלו עד כמה שאני יודעת יש גלישה בלבד ולא שיחות. בגלובל סים יש אפשרות לשיחות גם לישראל וגם מקומיות בעלות יחסית סבירה בוודאי למקרה חירום, כשקל לדקה תלוי כמה דקות קונים. חשוב לשים לב שבחלק מהחבילות של חברות הסלולר עלות שיחה מקומית גבוהה מאוד.
לגבי סמסים - אפשר להחליף סים תוך כדי הנסיעה לכמה דקות כדי לקבל סמסים לא דחופים. אין לי ניסיון אך כנראה שאם המכשיר מאפשר 2 סימים, או אחד רגיל ואחד וירטואלי, אפשר להגדיר את הסים הישראלי הרגיל להודעות בלבד ולסגור אותו מול חברת הסלולר לגלישה ולהגדיר לגלישה אירלו או סים אחר. לא למאותגרים טכנולוגית שיכולים למצוא את עצמם משלמים בסוף לחברת הסלולר הישראלית על גלישה שלא התכוונו אליה (קרה לחבר). הקושי בהיעדר סמסים הוא עסקאות שבהן החברה דורשת אימות בקוד שנשלח למנוי. גלובל סים לא מאפשר קבלת סמסים ובכל מקרה כנראה לא נרצה להחליף לפני נסיעה את מספר הטלפון שלנו בכל החברות שאנחנו בקשר איתן.
הבשורה החשובה שגיליתי בשבוע האחרון: במקרה הכנסתי כרטיס אשראי ישראכארט לרשת Be והרשת דרשה אימות. את האימות קיבלתי במקביל גם בסמס וגם בוואטסאפ. אחרי התגלית החשובה שחיכיתי לה כבר הרבה זמן, פניתי לישראכארט לברר אם זה מקרה או שיטה. הבשורה הטובה שזה שיטה, ישראכארט אומרים שהם שולחים כעת קוד אימות גם בסמס וגם בוואטסאפ מה שמוריד את התלות בסים הישראלי. אחרי התגלית התקשרתי למקס שם יש לי כרטיס אשראי נוסף. הם אמרו שהם שולחים קוד אימות בסמס לעסקה בשקלים וקוד אימות בוואטסאפ לעסקה במט"ח.
-
בעניין סמס משירותים:
צריך להבדיל בין כניסה לאתר ביוזמה שלנו (login) להודעה מיוזמת החברה (פוש). ביוזמה שלנו הרבה פעמים יש אפשרות בחירה איך לקבל את הסיסמא החד פעמית. בהודעות פוש - לא תמיד.
חברת האשראי כאל מאפשרת בביצוע לוגאין לקבל קוד חד פעמי בסמס, או ווטסאפ או שיחת טלפון לבחירת המשתמש. אבל ככל היודע לי כשהם מזהים עסקה חשודה ולא מאשרים הם שולחים רק סמס.
קופת חולים כללית שולחת תזכורות על תורים רק בסמס (ככל הידוע לי) ובחלק מהמקרים תוך שימוש בלשון מאיימת שאם לא נאשר תוך 3 שעות התור יבוטל.
חברת הביטוח AIG תמיד שולחת גם למייל וגם סמס. אם כי איתם לרוב הודעות פוש זה רק תזכורת לחדש את הביטוח אז בכל מקרה זה כנראה לא קריטי בזמן אמת.
הרבה חברות משלוחים שולחות רק סמס. בחלקו זה עם פרטי האיסוף (המכולת של משה, קוד חבילה 1234). זה כנראה יכול לחכות שנחזור / נחליף סים לקבל הודעות (אבל לא יכול לחכות 3 שבועות שנחזור ארצה מטיול ארוך). בחלקו זה הצעה לבחור את מקום האיסוף, וזה לא בהכרח יכול לחכות ימים, אלא לכל היותר שעות. לא קריטי כי החבילה בסוף תגיע אלינו, פשוט תגיע למקום שאולי פחות נוח לנו לאיסוף.
למי שהנושא מעניין אותו - פשוט תכנסו להיסטוריית הסמס בטלפון שלכם ותראו האם בחודש האחרון היו הודעות שנראות לכם חשובות/קריטיות/דחופות
-
לגבי ה-SMS-ים לאימות, ישראכרט, למשל, שולחת כיום את קוד האימות (חשוב מאוד כאשר עושים כל מיני רכישות של כרטיסים למוזאונים, למטרו וכו!) גם למייל ולוואטס אפ ולא רק ב-SMS רגיל. זה די חדש, אגב. לא יודע לגבי חברות כרטיסי אשראי אחרות. לי זה ייתר את הצורך בלהיות זמין ל-SMS-ים בחו"ל.
-
הכי כדאי

בחינם, מה יותר כדאי מחינם?
עכשיו נשארו כמה פרטים קטנים מעבר לשאלות (הנכונות) על פרופיל השימוש של המתעניין כמו איזה מכשיר סלולרי ברשות השואל, האם ניתן להתקין בו eSIM, האם יש לשואל כרטיס אשראי שמקנה את ההטבה הזו (ויזה כאל עם מועדון מסוים) וכו', אולי אפשר לאתר לשואל חבילה מעניינת אחרת. ואם השואל יחזור לשרשור ויבהיר פרטים יהיה אפשר לנסות לעזור לו
בינתיים אולי הועלתי במשהו לאחרים
-
תודה "הצועד בנעליו", בהחלט הטבה מעניינת ושווה לבעלי ויזה כ.א.ל.
-
לא רציתי לעשות פרסומת, כ.א.ל. לא משלמים לי ויש המוני הטבות לכל מיני כרטיסים בכל מיני מועדונים ובכל מיני תחומים שרלוונטים לתיירות. למה לפרסם דווקא את זו?
ויש הטבות שאפילו לא קשורות לכרטיסי אשראי, למי שמשלם לפנגו על החבילה המורחבת יש יום חניה חינם בחניה לטווח ארוך...
ספציפית לתחום הסלולרי למשל למי שהציע את גלובל סים (פלאפון) יש הנחה של 20% אם יקנה עם כרטיס MAX.
בכל זאת פרסמתי את ההטבה הזו כדי להדגים נקודה.
אני יכול לספר על העסקה הכי טובה שיש, סלולרי חינם בחו"ל, אבל לבעלי סלולרי של שיאומי לא עזרתי ואולי הפרעתי.
לדעתי עדיף לברר עם פותחי שרשורי עזרה כלליים (איך הכי כדאי להגיע לנתב"ג...) את הצורך האמיתי שלהם ופתרונות שבאים בחשבון (ויש הרבה אופציות), כי גם הניתוח המושכל ביותר יכול להיות שעוד חודש לא יהיה עדכני. יכול להיות שעוד שבועיים ויזה כבר לא יתנו את ההטבה הזו
אבל מי שבכל זאת רוצה לקחת מטלה כזו על עצמו? מצידי שאפו