ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    איזיג'ט – הוספת מזוודות ומקומות ישיבה בהמשך

    פורום אירופה
    הולנד
    5
    11
    258
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

      שוקל טיסה באיזיג'ט לקיץ. לאור המלחמה וגם נסיבות אישיות, יש סיכוי גבוה יותר שהטיול לא יצא לפועל. אני תוהה האם יש למישהו מידע עדכני יחסית על הפרש מחיר למזוודה בין הוספה יחד עם ההזמנה, או הוספה קרוב לרגע הטיסה. אם לא אזמין עכשיו ואוסיף עוד חצי שנה, מחיר מזוודה (לא טרולי) צפוי להשתנות מהותית?

      אם המחיר לא משתנה (או בסכום פעוט) חבל לי לסכן עוד כסף על טיסה שיש סבירות לא זניחה שתתבטל. אבל אם ההפרש גדול – אז סביר שאסתכן (זה עדיין מהותית פחות ממחירי הטיסה).

       

      בנוסף – מה ידוע לכם על הצורך בהזמנה מראש של מקום ישיבה? בעבר (הרחוק) לא שילמתי, עשיתי צ'ק אין ברגע שהיה אפשר ולא הייתה לי בעיה לקבל מקומות צמודים למשפחה. אני תוהה אם זה עדיין נכון. האם סבירות גדולה שאם אעשה צ'ק אין ברגע שאפשר עדיין יהיו מקומות צמודים? או שממש לא לבנות על זה? מקומות ישיבה מראש זה לא כסף גדול, אבל הוא כן מצטבר.


      יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

        @אנשיםטובים צהריים טובים,


        מתוך נסיון עשיר עם איזיג'ט לאורך השנים, בניגוד לוויזאיר, מחירי הכבודה אצלם לא מטפסים משמעותית כשמתקרבים לטיסה. הם גם עקביים לאורך שנים במדיניות של להושיב את כל נוסעי אותה ההזמנה ביחד בהושבה האוטומטית שלהם, בכפוף למקום פנוי, כך שכשעושים צ'ק אין 30 יום מראש גם משפחה של 5 יושבת יחד.


        על פניו אין סיבה שהמדיניות שלהם תשתנה לפתע, זו חברה יציבה ואמינה, אבל כולנו יודעים למי ניתנה הנבואה מאז חרב בית המקדש.


        לו אני היית במקומך, כנראה שהייתי מחכה עם המזוודה עד לסמוך למועד הטיסה, או לפחות עד שסבירות ביטול הטיול מצדי תרד משמעותית. וגם הושבה לא הייתי מזמינה מראש, למרות שכאן יש משמעות גם לעד כמה אתם לחוצים לשבת ביחד בטיסה - כאמור להערכתי יש סיכוי גבוה מאוד שתשבו כולכם ביחד אם תעשה צ'ק אין מוקדם, אבל אם זה ממש קריטי לכם עדיף לרכוש (אבל לא חצי שנה מראש).

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

          תודה טסתי עם איזי אי אלו פעמים, (אם כי לא נסיון עשיר) כולל אחרי הקורונה, ו(כמעט) תמיד הייתי מרוצה.

          אבל אני כן הרגשתי שינוי לרעה. שינוי אחד שהיה בתקופת הקורונה זה הביטול הטרולי חינם. הם נתנו התראה ארוכה, וכל מי שהזמין טיסה לפני השינוי קיבל פיצוי כזה או אחר, אבל שינוי היה.

          פעם שניה לפני שנה וחצי הפקיד בשדה בחו"ל התעקש ששני טרולים שלנו גדולים מדי. והיה צריך ויכוח ארוך ותשלום על אחד מהם. ברור שזה יכול להיות "מזל" (או במילים אחרות דייל קרקע בודד שקם על צד שמאל), אבל זה לא קרה לי בעבר.

          ושינוי שלישי הוא עליה (זוחלת) של המחירים. הן של הטיסות והן של השירותים הנלווים - אם כי הם עדיין שקופים בנושא המחיר.

          אבל למעט הנושאים האלה - אכן תמיד הרגשתי שזו חברה רצינית, שלא ,"משחקת משחקים" ומנסה לתפוס אותנו בקטנה.

          יונה וקשת הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונה וקשת
            יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

            @אנשיםטובים אני מסכימה איתך בגדול, אבל מחדדת (ומוסיפה סיפור קורונה משלנו):


            ביטול הטרולי חינם אירע זמן קצר *לפני* הקורונה, ובלי קשר אליה. אני זוכרת את זה כי היתה לנו טיסה לברלין שהזמנתי כמה חודשים לפני הקורונה והספקתי עוד לקבל טרולי חינם, למרות שהמדיניות השתנתה זמן קצר לאחר מכן, אבל לא להזמנות קיימות. ומה שאני עוד זוכרת זה שאיזיג'ט היתה חברת הלואוקוסט האחרונה שעוד היה לה טרולי חינם איזה שנה אחרי שאחרות כבר חייבו עליו.


            בקורונה היה לי קטע עם איזיג'ט שחלקו עיצבן וחלקו היה הוגן:

            הטיסה שלנו לברלין תוכננה ל-12 למרץ 2020 (הלוך), וחזור כמה ימים אחרי זה.

            ב-12 למרץ כבר הוחלה על גרמניה חובת הבידוד, והטיסות החלו להתבטל בזו אחר זו, אבל שלנו לא בוטלה (היו טיסות אחרות של איזיג'ט שכן בוטלו באותו יום).

            דיברתי עם שני נציגים בטלפון, וכל תחנוני לא הועילו - לא קיבלתי החזר על הטיסה שעליה כמובן לא עלינו.

            לטיסת החזור (שלמזלנו היתה יקרה פי 2-3 מטיסת ההלוך, שעלתה איזה 40 יורו), הם לא נתנו החזר אבל הסכימו להחליף לטיסה אחרת במועד מאוחר יותר ללא עלות (דחייה של טיסת ההלוך לוותה בדמי שירות שהיו יותר יקרים מהטיסה עצמה). דחיתי אותה לספטמבר (בלי לקנות טיסת הלוך בינתיים). לקראת ספטמבר ראיתי שהקורונה עדיין חוגגת, ושוב איפשרו לי לדחות ללא עלות למרץ 2021. בינואר 2021 הם ביטלו את הטיסה של מרץ 2021 וקיבלתי החזר כספי מלא.

            במקביל, למי ששכח, היו חברות רבות, ביניהן אל על, שלא החזירו לאנשים אלפי שקלים על טיסות שבוטלו (או שהחזירו אחרי חודשים ארוכים ואחרי איומים בתביעות).

            כך שלמרות שהתאכזבתי מהכסף (המועט) שהלך לפח על טיסת ההלוך, בחישוב הכולל הם יצאו בסדר גמור.


            בקיצור - איזיג'ט חברה הגונה בסך הכל ואמינה מאוד.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

              @אנשיםטובים

              אין כזה דבר "בחינם", יש "כלול במחיר הכרטיס".

              אם מספר הטרולים שווה למספר הנוסעים אז יכול להיות שכדאי טרולי שכלול במחיר הכרטיס,

              אם מספר הטרולים נמוך יותר או שווה לאפס אז ממש לא כדאי כרטיס שכולל טרולי.

              דייל הקרקע לא שייך לחברת התעופה, קיבל אתכם לאיזיג'ט ואחרי כן יקבל נוסעים ללופטהנזה. יכול להיות שהוא תודרך להצמד יותר לתקנות.

              אני דווקא חווה הרבה שינויים באיזיג'ט, למשל היתה תקופה שתשלום עבור מקומות ישיבה מועדפים כלל גם טרולי ועכשיו כבר לא.

              אני לא זוכר זחילת מחירי מטען כלפי מעלה ככל שמתקרבים למועד הטיסה, אבל לחובת איזיג'ט מחירי המטען שלהם יקרים מאוד לעומת אל על או ראיין, גם כרטיסי הטיסה כבר מזמן לא ברצפה, בקיצור לי הם כבר לא נראים ממש low cost, הם ביניים בין ראיין ו WIZ לבין חברות שירות מלא.

              היו לי כרטיסים לטיסה שהם בטלו עכשיו בגלל המלחמה, היו יותר מהוגנים, נתנו לי לבחור בין החלפה לטיסה לאותה מדינה (לבריטניה יש 3 קווים - למשל) בכל טיסה שמפורסמת או כסף חזרה. הכל מהיר זריז דרך אתר האינטרנט ובלי להתחנן לאיזה פקיד שלא יודע מה לעשות כי בדיוק הג'ינג'י עם הפאסוורד לא נמצע.


              לא מרגיש מצידם חוסר הוגנות, הם פשוט הרבה יותר יקרים ממה שהיו בעבר ולכן טס איתם פחות.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                אהבתי את הג'ינג'י עם הפאסוורד. אבל כנראה שזה רק מעיד על הגיל שלנו

                אז אם לסכם - אין סיבה כרגע להזמין מזוודה. סביר שאפשר יהיה סמוך לטיסה במחיר זהה/דומה למחיר היום. וככל הנראה אין צורך לשלם על מקומות ישיבה

                ואגב ההשוואה לראיין - אני מסכים שמחירי המטען (ואגב גם הושבה) באיזי גבוהים יותר. מצד שני התיק הקטן (שכלול במחיר) גדול יותר בצורה מהותית. 45 על 36 על 20 באיזי זה "תיק בית ספר" שאומנם לא מספיק (לרוב) בפני עצמו, אבל בהחלט נותן מענה טוב לציוד לטיסה עצמה + דברים עדינים שלא רוצים לשלוח במטען. לעומת זאת בראיין התיק הקטן 40 על 25 על 20 שזה "תיק גן" ובעייתי. וגם הטרולי בתשלום של איזי גדול יותר מהטרולי בתשלום של ראין ולא מוגבל במשקל. כך שבהתאם לצרכים, יתכן שהמטען באיזי אטרקטיבי יותר למרות המחיר.

                הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • שמחת הפרטים הקטנים
                  שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

                  בשתי הפעמים שטסנו איזיגט הזמנתי מזוודה רק סמוך לטיסה, ההפרש במחיר היה אפסי. ושאלת תם- למה לשלם על הושבה? אם זו לא טיסה ארוכה, כזה קריטי איפה יושבים? אף פעם לא הוספתי על זה כסף ולא ברור לי למה צריך

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                    זה לא מאד משנה איפה יושבים, זה כן משנה לי לשבת ביחד.

                    בשנים האחרונות חשבתי שהילדים כבר גדולים, ויכולים להסתדר לבד ולא צריך להילחץ. אבל לא מזמן הייתה לנו טיסה שבה פיצלו אותנו ל-3 ו-2 לא קרובים. לא דרמטי בכלל כי אף אחד לא היה לבד. אבל זה היה פחות כיף. גם מההיבט הלוגיסטי (צריך לתכנן טוב יותר מי לוקח מה לשימוש בטיסה), וגם מההיבט של לדבר וכיף. אנחנו לא מאלה שכל הטיסה מטיילים ונעמדים ליד מישהו אחר, ובפועל לא דיברנו כל הטיסה.

                    בהקשר אחר - אם זוג נוסע למשל לסופ"ש. הרי שחלק מהעניין זה להיות ביחד. ברור שלא חייבים להיות דבק, ו-4 שעות טיסה בנפרד לא יובילו לגירושים. אבל מאידך גם 20 אירו על שריון מקום ישיבה לא יובילו לפשיטת רגל.

                    אני לא זוכר איפה, אבל נתקלתי לאחרונה בחברת תעופה שמציע (בתשלום) "יושבים ביחד בלי בחירת מקום". כלומר הם מתחייבים שהמשפחה תשב ביחד, אבל הם לא מתחייבים איפה במטוס. במחיר הנכון זו יכולה להיות הצעה מעניינת. כמובן שההגדרה של ביחד יכולה להיות גמישה. האם זוג שיושב משני צידי המעבר נחשב ביחד?

                    limor s תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שמחת הפרטים הקטנים
                      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

                      איזיגט ספציפית מושיבים ביחד באופן אוטומטי

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • limor s
                        limor s @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                        @אנשיםטובים

                        ב WIZZ יש אופציה להושבה ביחד לא משנה היכן.

                        השתמשתי בה כמה פעמים בשנה החולפת כיוון שהפרש המחיר

                        בינה לבין בחירת מקום הושבה ספציפי היה משמעותי (שילמתי 100 ש"ח

                        לזוג עבור הטיסה בכללותה לעומת מחיר יותר מכפול בבחירת מושבים ספציפיים).

                        בשתי טיסות זה עבד מצוין ואילו באחרת הושיבו אותנו שורה אחרונה במטוס (40)

                        צמוד לשירותים. היה מקום מצומצם לרגליים וגם חלון לא היה.

                        מאז הם העלו משמעותית את מחיר האופציה הזאת כך שהיא קרובה למחיר הושבה רגילה.

                        לטעמי כבר לא משתלם.

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

                          @אנשיםטובים

                          אם אני זוכר נכון הטרולי שהולך איתך למטוס באיזיג'ט כבר כן מוגבל במשקל, אני חושב ש 15 ק"ג.

                          פעם גם אני תמיד לקחתי איתי טרולי, כי היה צריך לסחוב מצלמת וידאו ונווטן וזרוע לנווטן ומצלמת סטילס וטלפון סלולרי ומטענים לכל האלקטרוניקה הזו

                          אבל באיזשהו שלב גיליתי שאני לוקח טרולי סתם מתוך הרגל והיום אני לוקח רק סלולרי ומטען ואולי סוללה חיצונית לגיבוי ואם יש צורך לוקח גם מחשב נייד אבל הוא הרבה יותר קטן מהמחשבים של לפני 10 שנים ואותו מטען מתאים גם לטלפון גם למחשב וגם לסוללת הגיבוי (USB C).

                          גיליתי שגם אם אני לוקח בתיק את האלקטרוניקה של היום, כלי רחצה ובגדים רזרביים ליום אחד (וספר קריאה וכריך...) אני מסתדר בקלות עם תיק גב במידות ראיין וטרולים בנוסף למזוודות בעיקר מסרבלים לי את המשך הטיול.

                          יש יתרון לטרולי למי שרוכש מוצרים כבדים בדיוטי פרי בהלוך או בחזור, יותר קל לסחוב אותם על גלגלים מאשר על הגב או ביד.

                          טרולי אני לוקח במקום מזוודה (יותר זול ועוזב מהר יותר את הטרמינל) ויש לי אפילו טרולי אחד שיכול להפתח למזוודה, קצת יקר אבל אחרי כמה פעמים שנוסע עם טרולי וחוזר איתו כמזוודה הוא מחזיר את ההפרש ויותר.


                          אני בד"כ די מתחבר לחישובים שאתה עורך כאן למשתתפים ולכן מתחבר להצהרה העקרונית שעדיין יכול להיות שאיזיג'ט כדאית יותר, תוספת שלי: במיוחד אם נניח טסים זוג וזקוקים למזוודה אחת.

                          מה גם שלא תמיד זו תוכנית לבחירתך, לא לכל היעדים של איזיג'ט יש ראיין ולהיפך (וכנ"ל וויז).


                          אני לא קונה את הסיפורים על חברת תעופה שבכוונה מפרידה זוגות ומשפחות בהושבה, אבל חברת תעופה (נורמלית) לא תזיז נוסע ממקום ששילם עליו.

                          כך שאם הטיסה יחסית ריקה יש סיכוי גבוה שהקבוצה תשב יחד, אבל אם הטיסה מלאה והמקומות הפנויים הם בודדים כנראה שהמשפחה/זוג/קבוצה יופרדו.

                          קשה לי להתמודד עם סחיטה הרגשית של הורים שמבקשים מנוסעים לפנות את מקומם כדי לשבת עם ילדיהם. מצד אחד אם חשוב להורים אז היו צריכים להשקיע כמה שקלים בתשלום על הושבה ביחד, מצד שני מרחם על ילדים שלא עשו לי שום דבר רע.

                          לי מספיק חשוב להשקיע עוד כמה שקלים במקום שיגרום לי למינימום אי נוחות גם כשאני נוסע לבד, גם באל על אני הרבה פעמים משדרג לאקונומי פלוס ובאל על זה העלות גבוהה בהרבה מכמה שקלים (אולי כי טיסה טראנס אטלנטית). כל אחד וסדרי העדיפויות שלו, לא יכול להגיד לאחרים אם כדאי או לא כדאי לשלם על הושבה ועל איזו הושבה.


                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון
                          ×