אירלנד
-
הי.
מעוניין לטוס לאירלנד בסוף אפריל לשבועיים עם לקיחת רכב משדה התעופה בדבלין.
אשמח לטיפים, מאיפה להשכיר רכב, מסלול טיול ולינה ועוד.
תודה מראש
שי
-
ראשית-אין טיסות ישירות לאירלנד בימים אלו, כך שצריך קונקשיין. שנית- עוד מאד טרום עונה , הרבה (מאד) גשם. מיטבה של אירלנד -הצוקים,החופים, חצאי האיים- תבדוק בכלל קודם מה נגיש בתקופה זו. גם מקומות לינה -תבדוק שיש פתוחים בכלל. וזה לפני שמדברים על עויינות של הממשלה האירית כלפי ישראל בימים אלו.(טיילתי עד 6.10) לא נתקלתי בעויינות של תושבים/נותני שירות אבל יתכן שזה השתנה (בעיקר בדבלין אני מבינה).
-
אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה לטייל, קבל סיכום טיול ממאי האחרון. הסיכום מאוד מפורט וכולל מסלול ולינות.
גם אנחנו לא נתקלנו בעוינות כלשהי, אבל ייתכן שדברים השתנו.
-
בעיני כדאי בעיקר שתשים לב שבמאי יש שני סופי שבוע ארוכים, יום שני הראשון בחודש מאי ויום שני האחרון בחודש מאי. זה צפוי לגרום לעומסים של תיירות פנים, אז כדאי להתארגן לזה מראש. באופן אישי, בעיני מאי הוא החודש הכי טוב לטיולים באיים הבריטיים, אבל כן כדאי לקחת בחשבון את סופי השבוע הארוכים.
-
שבועיים זה המון זמן לאירלנד. יש המון חומר באתר למטייל ולא חסר מה לראות
הייתי מוותר על דבלין (או מקסימום נמצא שם יום יומים) ואת כל הזמן הזה מקדיש לסובב אירלנד - קילקני קורק 3 הטבעות איי אראן גאלוואי צוקי מוהר בלפסט וחזרה וכמובן הרבה אתרים ועירות בדרך. יכול להיות מאד גשום בעונה הזו אבל חלק גדול מהזמן גם ככה מבלים ברכב ( הטבעות זה בעיקר נסיעה נינוחה לאורך חופי האוקיינוס) . מקומות לינה - מחוץ לעונה אין בעיה להזמין ספונטני, בעיקר אירבנב בשיטה של פעם - לדפוק על הדלת ולראות את החדר לפני. גם כדאי לוודא שיש מים חמים ..
-
@shay66 ביולי שעבר הייתי באירלנד מדינה מהממת