ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כאל מייקרת עמלת עסקאות במט"ח ומוזילה משיכת מזומן בחו"ל

פורום אירופה
    נופש
    5
    10
    545
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חבל
      חבל נערך לאחרונה על ידי

לקוחות כאל - עסקאות האונליין שלכם מחו"ל יתייקרו: חברת כאל הודיעה שתייקר במאי את עמלת עסקאות המט"ח שלה בכ-7%.

במקביל היא מוזילה ב-14% את עמלת משיכת מזומן בחו"ל – פעולה שרלוונטית בעיקר ליעדים במזרח הרחוק, אך גם ליעדים אחרים.

כאל תייקר את עמלת המט"ח מ-2.8% ל-3%: בדומה לעמלה שגובה max.

כלומר כאל מאבדת את היתרון שהיה לה מול max ומותירה את ישראכרט כחברה משתלמת יותר עם מקסימום 2.9% עמלה.

זאת התייקרות לכל מי שקונה בחו"ל או אונליין מחו"ל וישראלים קונים אונליין מחול מדי יום.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @חבל נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@חבל

אנשים עוד משלמים את עמלות המקסימום האלה?

למה לא נניח לשלם עמלה של 1%?

כרטיס כזה אני רוצה - I need it | max

אין לי שום אינטרס בעלות או טובת הנאה מהכרטיס הזה, סתם מעניין אותי להבין למה אנשים מוכנים לשלם עמלה גבוהה פי 3.

משה 22 שקד חבל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • משה 22
          משה 22 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

גם אני קיבלתי את ההודעה הזו , אבל היא מתייחסת לכרטיסי האשראי כ.א.ל הרגילים ה"זהב", לכרטיסי הפלטינום שברשותי לא קיבלתי הודעה שכזו.

אני מבצע את כל רכישותי בחו"ל רק בפלטינום ולא קיבלתי הודעה על שינוי בריבית.

יכול להיות שיש שוני בתנאי הכרטיסים השונים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד
            שקד @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

זה נשמע כמעט כמו שיטת מצליח, וזה מכעיס כי זה כנראה מכוון לאנשים עם אוריינות פיננסית די נמוכה. יש בשוק די הרבה כרטיסים חוץ בנקאיים ללא דמי כרטיס ועם הטבות בעמלת המרה, באמת שאין סיבה לא להחזיק כרטיס כזה אפילו רק בשביל העסקאות במט״ח. למשל, Max מציעים את כרטיס uniQ לבוגרי מוסדות ההשכלה הגבוהה, והוא נותן 1.2% עמלת המרה. לבוגרי האוניברסיטה העברית יש כרטיס משלהם שנותן עמלה של 1%. אפילו ליוצאי 8200 יש כרטיס כזה. רוב האנשים בארץ כנראה יכולים לקבל כרטיס עם הטבת מט״ח ובלי דמי כרטיס בלי להתאמץ יותר מדי, שלא לדבר על הכרטיסים שמשויכים לקבוצות פייסבוק כמו זו שהזכרת.

זה ממש נראה צעד אנטי-צרכני בכמה רמות שונות.

משה 22 הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • משה 22
              משה 22 @שקד נערך לאחרונה על ידי

זה כנראה מכוון לאנשים עם אוריינות פיננסית די נמוכה

או שתוספת של 0.2% לריבית והכוח האין סופי של מוסדות ההון מוציאים את הטעם במלחמה אבודה מראש.

מי שרוצה משלם , מי שלא ? יחפש חלופה , כנראה שאנשים ישלמו וחברות האשראי ימשיכו , למה ? כי הם יכולים - שוק חופשי

• הצועד בנעליו
                הצועד בנעליו @שקד נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@הצועד-בנעליו
                זה נשמע כמעט כמו שיטת מצליח, וזה מכעיס כי זה כנראה מכוון לאנשים עם אוריינות פיננסית די נמוכה. יש בשוק די הרבה כרטיסים חוץ בנקאיים ללא דמי כרטיס ועם הטבות בעמלת המרה, באמת שאין סיבה לא להחזיק כרטיס כזה אפילו רק בשביל העסקאות במט״ח. למשל, Max מציעים את כרטיס uniQ לבוגרי מוסדות ההשכלה הגבוהה, והוא נותן 1.2% עמלת המרה. לבוגרי האוניברסיטה העברית יש כרטיס משלהם שנותן עמלה של 1%. אפילו ליוצאי 8200 יש כרטיס כזה. רוב האנשים בארץ כנראה יכולים לקבל כרטיס עם הטבת מט״ח ובלי דמי כרטיס בלי להתאמץ יותר מדי, שלא לדבר על הכרטיסים שמשויכים לקבוצות פייסבוק כמו זו שהזכרת.
                זה ממש נראה צעד אנטי-צרכני בכמה רמות שונות.

זה באמת שיטת מצליח ובאמת מצליח להם.

חברות כרטיסי האשראי נותנות כשיגרה שער המרה של בערך 1% לכל מיני מועדונים, מ"הייטק זון" דרך "חבר" המשך ב"אירגון המורים", עמותות של כל מיני יוצאי יחידות צבאיות, עובדי חברות כמו אינטל וטבע וכו', ומי שאיכשהו לא נכנס דרך כל אלה יכול דרך הלינק שאני נתתי, כל מה שצריך הוא חשבון פייסבוק.

בקיצור אין הרבה אנשים שלא יכולים לקבל די בקלות כרטיס אשראי עם עמלת המרה מועדפת - ובחינם

אבל אם משום מה אנשים שמגיעים אפילו לאתר הזה מוכנים לנסוע מירושלים לבאר שבע לאיזשהו חלפן שנותן שער המרה קצת יותר טוב אבל לא ידאגו לעצמם לכרטיס עם שער המרה טוב יותר אז למה שחברת האשראי לא תנצל את המצב ותגבה מהם 3% עמלה? ועל הדרך גם תגבה מהם עלות שנתית של 200 שקלים ויותר (כשהכרטיס הטוב הוא בחינם)...שיטח מצליח מאוד מצליחה

חראם אבל חוץ מלהסב תשומת לב בפורום של טיולים לחו"ל מה כבר אפשר לעשות?

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • רוני סופר
                  רוני סופר @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

פתרון מצויין לכל זה הוא פתיחת חשבון מט"ח בחשבון הבנק הפרטי, למי שיש כרטיס אשראי בנקאי.

זה לא עולה כסף.

העברת כספים לחשבון זה נעשית עצמאית באפליקציה.

שער ההמרה הוא פחות מאחוז יותר מהשער היציג (הרבה יותר זול מחלפנים שגובים 2-3 אחוז יותר מהיציג)

את העברת הכספים אפשר לעשות תמיד, כשמרגישים שהיציג המוך יחסית (אבל לא הייתי מציע להמר על כך).

או אז (והנה הפתרון) -

שימוש בכרטיס האשראי, נאמר בארה"ב מול חשבון דולרי, נעשה ללא עמלה כלל וכמובן ללא המרה.

גם אם משתמשים בכרטיס במדינת מטבע שונה (נאמר הודו או שבדיה לדוגמא) ההמרה תהיה ממטבע המדינה לדולר (או ליורו, לפי הבחירה)

בשער "יציג" בין-לאומי ומשם, ללא עמלה, לחשבון המטח (פעולה שנעשית ממילא בלי קשר לסוג כרטיס האשראי).

אני מחזיק שני חשבונות מט"ח, אחד דולרי ואחר יורו לשני הכרטיסים שלי ושל זוגתי, "טוען" אותם מעת לעת ובא לציון גואל.

ואם חשבון הבנק עצמו מנוהל ללא עמלות (יותר חשוב מ 0 עמלות באשראי) אז בכלל לא משלמים עמלה, לא כאן ולא שם.

וזה גם מייתר את הצורך במזומנים.

בארה"ב כמעט ונעלם השימוש בהם, באירופה המערבית אותו הדבר (מצחיק שבשבדיה במקומות מסוימים, סירבו לקחת ממני מזומן

ואפילו בשדה התעופה שלחו אותי לחנות היחידה שקיבלה מזומן "לבזבז" את יתרת המזומנים שהיתה לי).

הצועד בנעליו רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • הצועד בנעליו
                    הצועד בנעליו @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

פוסט זה נמחק!
                    • רוני סופר
                      רוני סופר @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

עוד באותו עניין -

MAX יצאו עם ארנק מט"ח דיגיטלי.

קונים מט"ח שנשמר כארנק בכרטיס האשראי.

מבדיקה - שער הקניה מגלם עמלה של 2.5% בערך.

זו הטבה של חצי אחוז מול עמלת המט"ח בכרטיס.

להזכירכם - המרת מט"ח לשקלים בכל כרטיסי האשראי היא לפי השער היציג.

מסקנה ראשונה - למעט ההטבה של חצי אחוז, המהלך של MAX הוא שיווקי לחלוטין.

מסקנה שניה - דברי לעיל לגבי חשבון מט"ח בבנק אליו משוייך כרטיס האשראי (הבנקאי) עדיין האופציה הטובה ביותר לטיולים.

• חבל
                        חבל @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי חבל

כזה אני רוצה - I need it | max

תודה על העצה. עשיתי את הכרטיס שלMax "כזה אני רוצה" .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון