אגם גארדה עם תינוקות
-
שלום לכולם
אנחנו זוג עם 2 תינוקות בני חצי שנה ושנתיים
יש לנו 3 ימים מלאים באגם גארדה ו3 ימים מלאים בדולומיטים
יש למישהו כאן ניסיון עם טיול עם תינוקות בגיל הזה?
אנחנו מבינים שנצטרך בעיקר לראות נופים וכאלה דברים
אבל יש אטרקציות שאפשר לעשות עם ילדים בגיל הזה?
שיט נהיגה עצמית יתנו לנו?
רכבלים יש הגבלת גיל?
נשמח לעזרה במציאת מסלולים ואטרקציות שמתאימים לגילם האלה
תודה רבה
-
אני לא מאד מבין את הטיול שלכם, אבל אני לא בטוח שאתם מבינים את המשמעות של טיול עם ילדים. עשיתם טיולים כאלה? אם לא, בארץ אתם בקלות נכנסים לאוטו לנסוע ליום טיול ברמת הגולן או בנגב? הילדים מגיבים טוב לנסיעות הארוכות? מה אתם עושים איתם ביום טיול כזה? ונסיעות על לינה לסבא/סבתא זה דבר טריוויאלי שקורה כל שבת שניה? או שאורזים חצי בית?
אם אתם מנוסים (בארץ או בחו"ל) ויודעים מה אתם עושים – מעולה. תפסיקו לקרוא עכשיו וסעו לשלום. אבל אם אתם לא, נראה לי שאתם מפספסים. טיול עם ילדים הוא לא טיול של מבוגרים עם כמה התאמות. זה אופי אחר של טיול.
נושאים שלרוב בעייתיים:
נסיעות בכלל ונסיעות ארוכות בפרט – בטיול עתיר נסיעות קשה לבנות על זה שהם ישנו בנסיעה. איך הם יגיבו לנסיעה ארוכה? בכי? היסטריה? עצירות תכופות להרגעה או אוכל? ואיך אתם יושבים באוטו? שניהם מאחור ואתם מלפנים? כשהתינוק עוד עם הגב?
מעברי לינה תכופים – מיטות - איך אתם ישנים? התינוק אתכם במיטה והגדול על מזרון יוגה על הריצפה שאתם מביאים אתכם? לול קמפינג שאתם מביאים אתכם? בונים על מיטת תינוק במקום הלינה? מיטה לגדול? הרבה פעמים יש בעיות עם המלון והמיטות המיוחדות – שכחו להביא לכם, הביאו אבל בלי מצעים, מסתבר שאין מקום למיטה הנוספת וכו'. אלו דברים שיכול לקחת זמן לפתור. בטיול כוכב אולי מבזבזים חצי שעה בלילה הראשון. בטיול מתגלגל זה יכול לקרות כמה וכמה פעמים.
מעברי לינה תכופים – מקלחות – איך אתם מקלחים את הילדים – הגדול והקטן? יש תנאים מתאימים במקום הלינה? בכולם? אתם גוררים איתכם גיגית, משפך ושאר ציוד?
מעברי לינה תכופים – אוכל – הילד הגדול אוכל מה שיש? במסעדות? והקטן עדיין רק במטרנה וכדומה? יש לכם צורך להביא/לשמור/להכין אוכל? זה תמיד מורכב, אבל הרבה יותר מורכב בטיול מתגלגל שבו אין מקרר ששומר על האוכל ומטבח צמוד.
אוכל בכללי – איך אוכלים? הילדים מסוגלים לשבת במסעדות? אתם מתכננים לבשל (ראה סעיף קודם)? פיקניקים מהסופר? הכל אפשרי, אבל כלום לא פשוט.
טיול נופים – זה אומר לרוב נסיעות ארוכות והרבה עצירות קצרות. אבל עם ילדים אין עצירות קצרות. עצירה של 5 דקות לצילום בטיול זוגי יכולה להפוך בקלות לחצי שעה עד שהילד הגדול מוצא את הנעל שזרק, עד שקושרים את הקטן במנשא וחזרה בסלקל, ועוד ועוד ועוד. שלא לדבר על מה עושים אם אחד מהם נרדם כשהגעתם לעצירה? מעירים? מחכים שיתעורר? מדלגים?
לשכור סירה, רכבל או כל דבר אחר – עזבו את דרישות הבטיחות של המקום. מה אתכם? האם אתם יכולים להסתדר עם "שמירה אזורית" שבה אחד ההורים שומר על שני הילדים בזמן שההורה השני מתפעל את המערכת (כמו סירה) או שחייבים "שמירה אישית"? אם מדובר על רכבת כסאות – איך אתם רוצים לעלות? התינוק במנשא והילד בינכם (אם ירשו לו?) מפוצלים אחד עם התינוק ואחד עם הילד? אתם מרגישים מספיק בטוחים להחזיר את הילד ברכבל כסאות?
אטרקציות בכללי – הקטן לא "צריך" אטרקציות. רק להיות אתכם. לגדול לעומת זאת אטרקציות יכולות להיות גן שעשועים (מומלץ לשלב) אבל יכולות להיות גם רכב גולף, סירה גדולה (שלא נוהגים), ואפילו לונה פארק כמו גרדלנד (כמובן רק באיזור של הקטנים). אבל אפילו ספסל ציבורי יכול להפוך לאטרקציה עם תחרות קפיצות ממנו.
-
זכיתם שאנשיםטובים יכתוב לכם

-
בוקר טוב תודה רבה על התגובה הארוכה והמפורטת האמת שבארץ כן אנחנו נוסעים לטייל נסיעות ארוכות עם הילד שלנו בחו''ל גם טיילנו קצת אבל טיול בסדר גודל כזה ללא חברים /משפחה שיעזרו עוד לא עשינו נסיעות ארוכות עם הילד הגדול עשינו הרבה פעמים מרומניה לאוקראינה בין 7 ל10 שעות והוא היה אחלה עם התינוק שהוא כרגע בן חודשיים בכלל לא הספקנו לטייל אבל קראתי הרבה בלוגים של אנשים שטיילו עם הילדים שלהם בגילאים האלה ואני די מוכן לזרום עם מה שיבא אבל הנקודה היא פשוט מה מתאים לנו לעשות רק נופים ופיקניק על חופים או שיש דברים שכן מתאימים? עם הבן הגדול כשהיה בן שנה עשינו רכבל בקרפטים שהוא היה פתוח שזה היה דיי מפחיד אבל לפי מה שהבנתי באיטליה יש רכבלים סגורים שזה פחות בעיה אבל אפילו אם נצטרך לא לעשות שום אטרקציה לא מפריע לנו העיקר זה הטיול והנופים השאלה מה כן מומלץ לנו לעשות ולאן ליסוע? תודה רבה (לגבי אוכל לקחנו חדרים עם כיריים ונבשל כי אנחנו אוכלים כשר ולגבי מיטת תינוק וידאנו שיש ומקסימום הם ישנים איתנו הרבה במיטה קיצר איך להסתדר עם הילדים שם זה נראה לי פחות בעיה העיקר זה שאני ידע לתכנן מראש את השהות בגדול מה עוששים ובאיזה יום)
-
אכן אנשים טובים באמת טובים והשקיעו בתגובה ארוכה שלטעמי יכולה להכנס לטיפים כשיקולים בנסיעה להורים עם פעוטות.
שני היורוסנט שלי
לדעתי כדאי שתבדקו מה מעניין אתכם לראות ולעשות ואז תעשו התאמות ובדיקות אם מתאים עם קטנטנים וחברי הפורום יוכלו בהתאם לנסות לעזור,
נניח אם החלטתם לבקר בסרמיונה (לקחתי דוגמה של אתר פופולרי), בתלות במקום הלינה שבחרתם איך הכי מתאים להגיע והאם יהיה לכם נוח להתנייד עם טיולון או שתצטרכו לקחת את הקטנים במנשאים.
האטרקציה לילד בסרמיונה יכולה להיות הגעה ועזיבה בהפלגה (לדעתי מומלץ גם למבוגרים).
לשאלה הספציפית על רכבל, זה שאני מכיר בסביבת אגם גארדה, Mount Baldo, אין בעיה להעלות פעוטות הם אפילו עולים בחינם. להעלות טיולון עולה כסף
Funivia-2023-CARTELLO-PREZZI-INVERNO-02-PANNELLO-VERTICALE.pdf (funiviedelbaldo.it)
זאת גונדולה סגורה, לא chair lift
-
באה אחרי העצות הטובות. מציעה בגילאי התינוקות להתמקד ביעד אחד בלבד או דולמיטים או גארדה או כל יעד אחר שבחרתם (איפה נוחתים, ממריאים) ומה עונת השנה שנוסעים בפסח? בקיץ? להביא בחשבון שטיול עם ילדון אחד שונה לגמרי מעם שני פעוטות, גם בתכנים וגם בקצב. לגבי שיט בנהיגה עצמית- מעבר אם "יתנו " לכם- האם זה ריאלי שאחד ההורים משגיח על 2 תינוקות והשני משיט? זה בטיחותי ?במיוחד שמדובר בילדון בן שנתיים לא עם הרבה הבנה של מותר ואסור אבל עם הרבה אנרגיה. לגבי רכבלים-רק רכבלים סגורים (גונדולות) ריאליים וגם ניתן בחלקם להעלות עגלה (אם רוצים) בחלק זה בתשלום נוסף כמו אופניים.
אבל כמו שאנשים טובים כתב מדם ליבו, כדאי אולי שתחשבו בחשיבה אחרת לגבי טיול עם פעוטות, זה לא טיול זוגי +תינוק, אלא טיול שצריך להתחשב בצרכים של עוד שני זאטוטים,בקצב שלהם (כן, מנשקים כל פרת משה רבינו בדרך) והעייפות שלהם (עכשיו נרדם, בדיוק כשהגענו? ). אבל הכי משמעותי לדעתי- להתמקד בתא שטח אחד, לינה אחת, אולי יחידת מגורים,מטבח שאפשר להכין לו/להם את האוכל החביב עליהם, לא צריך לחכות לבעלת בית שתכין ארוחת בוקר ב08.30 כשהוא קם ב05.30. יש מרחב גדול יותר, אולי אפילו חצר ונדנדה. ובעיקר אפשר להשכיב אותו לישון ולשבת טיפה על הספה עם כוס יין איטלקי טוב.
-
אני מבינה את הצורך לצאת ולטייל גם כשהילדים בגיל צעיר מאוד, הייתי שם. כן כדאי לשנות את הראש, זה לא טיול של הספקים ותוכניות, זה יותר טיול התרעננות וכל תוכנית היא בסיס לצמצום רב ושינוי וגם ביטול. במבט לאחור, שני הטיולים הכי פחות מספקים, אבל לזמנו הם התאימו. אחר צהריים בגן שעשועים, בוקר עם ברווזים וערב במרדף אחר עלה המתנפנף ברוח.
-
תודה לכלום אני בתוכנית רציתי בכלל להתפרע על כל מערב אירופה ללא ילדים אבל אז הגיע הקורונה אז מבחינתי 3 ימים בדולומיטים ו3 ימים בגארדה זה הטיול הכי מצומצם שיכול להיות נהיגה אין לי בעיה בכלל אוהב מממש לנהוג (שבוע שעבר אילת מרכז הלוך חזור באותו יום. בר''ה מילאנו וונציה הלוך חזור ביומיים ללא כבישים מהירים, 6-7 שעות ללא עצירה. כנ''ל הבן הגדול שלי היה בטיסות לאירופה לפחות 6-7 פעמים + נסיעות 7-10 שעות) אני יודע לקראת מה אני הולך ולא מתכוון לתכנן טיול עם לו''ז צפוף ואפילו לא עם לו''ז מחייב אלא יודע איפה המלון יהיה ותיכננתי לקבל המלצות למקומות יפים אגמים +הרים+נופים וכו אפשר הליכה קצרה של של חצי שעה במקומות יפים וכשנגיע לטיול נחליט מה נעשה אם בכלל יכול להיות שנבזבז יום שלם על צפיה באגם מהחדר זה לא מפחיד אותי . אני רוצה אבל לדעת אם הכול כן יזרום בעז''ה שיהיה לי כמה אפשרויות של מקומות ללכת לשם הבנתם את הרעיון? אנחנו לא מתעניינים במוזיאונים/עתיקות/בתים רק בנופים אגמים הרים וכו דוגמא להמלצה מעניינת זה אגם טנא שראיתי שפירסמו שהוא ממש יפה ואפשר לתכנן ליסוע לשם, לא הצלחנו ?לא נורא זה לא שסדרנו כרטיסים מראש וכו' וכו' תודה רבה