העיירה זל אם סי בזמן המלחמה
-
שלום סגרתי על דירה בזל אם סי ואמרו לי שיש שמה הרבה מוסלמים האם בתור ישראלי זה מסוכן וכמה זה נכון והאם כדאי לבטל?
-
העיירה הזו ידועה בתור מקום שבו גרים לא מעט מוסלמים. לא חושב שיש כאן מישהו שיכול לאמוד את מצב הביטחון האישי שלך שם. אני הייתי מבטל במיוחד בתקופה כזו. אם המטרה היא לעשות טיול כוכב באיזור זלצבורגלנד, יש אופציות נוספות ללינה.
-
מבחינתי זה לא רק שאלה של מסוכן, אלא קודם כל שאלה אם תרגיש נוח. להרגיש לחוץ ולא נינוח בחופשה, פשוט לא שווה לנסוע ככה בעיניי. לדעתי בתקופה הזאת השאלה אם ארגיש נוח ביעד שאסע אליו, היא שאלה קריטית. הייתי מחפשת מקום אחר
-
@מטייל_4215711 מצרפת גם את קולי לכל השאר. העיירה הזאת אכן ידועה בכמות הגדולה של אוכלוסיה מוסלמית שבה. זה לא אומר שתהיו בסכנה, להשערתי בימים אלה זה אולי אפילו פחות מסוכן לכם מאיזורים מסויימים בניו יורק, ועדיין עלול להעניק לכם תחושה לא נעימה. דווקא באיזורים האלה של זלצבורגלנד וטירול יש כל כך הרבה עיירות וכפרים נהדרים לשהות בהם - זל אם סי הוא המקום האחרון שהייתי בוחרת בו.
-
@יונה-וקשת אז איפה באמת יש עיירה עם מיקום מרכזי ופסטורליה כזאת על המים ושוקקת חיים יחסית? תודה רבה
-
@מטייל_4215711 "איזור מרכזי" זו הגדרה קצת טריקית באוסטריה. יש כמה מוקדים שסביבם יש מגוון אתרי תיירות נופים ואטרקציות.
אם נלך ממערב למזרח, אז במערב יש לך את איזור הטירול שבו כמה עמקים כמו זילרטל, אוצטל ועוד. בכל עמק כזה יש עיירה שבה ניתן להתמקם ולצאת ממנה לטיול כוכב.
מזרחה משם נמצא איזור זלצבורגלנד, העשיר מאוד באתרים ואטרקציות גם הוא. אנחנו שהינו שם בעיירה פלכאו שהיא מאוד נוחה להתמקם בה כי היא ממש על האוטוסטרדה הראשית אבל עדיין יפהפיה, ויש בה גם מגוון גדול יחסית של מקומות אירוח ופעילויות מקסימות בקיץ. אבל היא לא ליד אגם.
אם תרצה אגמים, לך עוד קצת מזרחה לאיזור האגמים זלצקמרגוט - יש שם את אגם וולפגנג שלחופו יש את העיירות סנט וולפגנג וסנט גילגן. יש באיזור הזה גם את אגם הלשטאט עם העיירה היפה באותו שם, ואגם גוסאו.
בקיצור לא חסר. קודם תחליטו מה אתם רוצים לעשות, מה לראות... לפי זה תבחרו את מקום הלינה.
-
אנחנו נמצאים כעת בזל אם סי למספר ימים. סגרנו כאן בלי לדעת שאכן יש כאן מוסלמים. אבל... כרגע זה לא ממש עונה והעיירה די מנומנמת. הסתובבנו בלי שום בעיה ולא הרגשנו דבר. מאידך, מראש בימים אלה (בכל מקום) אנחנו לא הולכים עם חולצות גולני וכד'. ברגע שראינו מסעדות וסופרים בערבית מראש לא נכנסנו אליהם. ממילא רב הטיול הוא באיזור ולא ממש שוהים בעיירה. אם יש לכם אפשרות לשנות ללא קנסות- אז לשיקולכם. אחרת- אמצעי הזהירות הרגילים
-
אנחנו נמצאים כעת בזל אם סי למספר ימים. סגרנו כאן בלי לדעת שאכן יש כאן מוסלמים. אבל... כרגע זה לא ממש עונה והעיירה די מנומנמת. הסתובבנו בלי שום בעיה ולא הרגשנו דבר. מאידך, מראש בימים אלה (בכל מקום) אנחנו לא הולכים עם חולצות גולני וכד'. ברגע שראינו מסעדות וסופרים בערבית מראש לא נכנסנו אליהם. ממילא רב הטיול הוא באיזור ולא ממש שוהים בעיירה. אם יש לכם אפשרות לשנות ללא קנסות- אז לשיקולכם. אחרת- אמצעי הזהירות הרגילים
-
לא נראה לי שבארץ בטוח יותר כרגע בכל מקרה אוסטריה רגועה יחסית לשאר אירופה בנושאי הפגנות אנטישמיות