מונטריאול ג'אספה מונטריאול בשבוע
-
אגב, רוב הסיכום מלפני שנתיים הוא לא שלי אלא של מוני שגב ורבים אחרים ואפילו שאז הפורום היה כבר דליל ובירידה, הוא עדיין היה פעיל וערני הרבה הרבה יותר מאשר היום. לכן גם הקפצתי, כי היום יש מעט שרשורים עם כמות כזו של מגיבים
-
היינו 3 שבועות, מאוד נהנו למרות מזג האויר. טיילנו בפורום משפחתי, זוג + 2 (12, 16)
היינו בקוויבק יום בהגעה, אחכ 3 לילות בדירה מהממת חצי שעה מקוויבק צפונה, עם אגמון פרטי (יש שם עוד 2-3 בקתות שלהם)
https://he.airbnb.com/rooms/31305965?source_impression_id=p3_1715440535_0C%2BOuVz31u8lAeYv
אח"כ היינו 3 לילות בטאודוסק בדירה בסדר גמור.
אח"כ חצינו את הנהר,ועצרנו לילה בצד של rimouski, שם היה ממש גשום, ולא הצלחנו לטייל בכלל.
אח"כ היינו 3 לילות באקדיה, גם שם היה לנו חצי מהזמן יפה וחצי מהזמן ערפל מטורף. אחלה דירה, אבל יקרה.
אח"כ עברנו ל north conway לעוד 3 לילות, ובתכנון היה עוד 3 לילות בהרים הירוקים, אבל היו שם הצפות מטורפות אז שינינו תוכנית וחזרנו דרך אזור החוף ו camden עד לקוויבק שם היינו בסוף עוד כמה לילות.
באזור קוויבק יש גם את Ile D'orleans, אי חמוד מלא ביצרני אוכל/ חקלאים/יין/מייפל שלוקח כמה שעות להקיף אותו, ויש המון עצירות לטעימות וקניות של אוכל.
-
וואי, משום מה הייתי בטוחה שאתה שגב..איזה פדיחות. כי קראתי בזמנו את הסיכום שלו וזה מה שעשה לי את החשק להגיע לשם. עכשיו קראתי את השרשור הזה מההתחלה,ונזכרתי שגם את שלך קראתי.
-
תודה עדן. אסתכל על כל המקומות שהזכרת. אני מבין שחציתם לארהב ולנו אין כוונה כזו. אגב גם בתיכון (מזמן) החליפו אותי לא פעם עם שגב (אחר) ששמו הוקרא ישר אחרי.
נ״ב. יש הרים ירוקים ליד נורט קונווי או שהתכוונת ללבנים? -
יש לנו הפעם 13 יום ממונטריאול ובחזרה וחשבתי את היומיים האחרונים להשאיר לקוויבק.
משאיר גם את טאדוסק לחצי השני של הרואדטריפ. התכנון בינתיים ל6 לילות ראשונים: מונטריאול - באיה סיינט פול באיה - רימוסקי (פארק דו ביק) רימוסקי - גאספה (הקניון השוצף בין רימוסקי למתן) גאספה x 2 (פארק פוריליון) פרסה 2x (פארק הציפורים)
חושב גם הפעם לוותר על מפרץ פונדי?. 13 שעות הלוך חזור מינימום נהיגה וכנראה 3 ימים? כנראה שאשאיר את זה לטיול אם יצא בנובה סקוטיה….
-
חוזר לשרשור הישן שיש בו לא מעט פרטים. היה שבוע מצויין סביב חצי האי (יצאנו ממונטריאול גם הפעם). אגב מוני פעם שניה בקמפבלטון שלא הבנתי מה נראה בה היפי (לגולשת אורית)? והפעם גם אשתי נמצאת איתי ונדרשה לאותה הסוגיה. כרגע ממתין למעבורת חזרה מריברה דה לופ לסאן סימאון. כל ייתר המעבורות שובתות היום. הלילה נלון בטאדוסק ואחר כך 3 לילות ליד הפארק של סגאנה. לסיום כמה ימים בקוויבק סיטי. מזג האוויר עד כה והצפוי להמשך הוא מצויין 20-23 מעלות בשיא היום. אתמול היה גשום אבל זה היה יום נסיעה מפרסה למתן.
-
אוסיף עוד כמה פרטים מאתמול והיום על טאדוסק וסוגי שייט לצפיה בלוויתנים. אז כ500 מטר לפני המעבורת התדירה והחינמית לטאדוסק יש פארק עם עם נקודות תצפית על מפגש הפיורד של סגאנה עם מייצר סאן לורן ןמגדלור. כבר לפני שנתיים עצרתי כאן בסוף היום ושמעתי ליוויתנים נושפים מהיבשה וגם ראיתי מספר פעמים ליוויתן מינק או שזה היה ליוויתן סנפיר. אתמול ראינו גם בסוף היום מפגן של בלוגות אבל הן היו רחוקות מהחוף. היום בבוקר ירדנו לפארק בטאדוסק מהעבר השני של מוצא הפיורד וראינו מפגן מדהים של מינק וסנפירים מהחוף כולל נשיפות בדקות הספורות שהיינו שם. חוויה נפלאה לראות כך לוויתנים. לגבי השייט, לקחנו את הזודיאק עם ההפלגה הארוכה. אני ממליץ על הזודיאק לעומת הספינות הגדולות והאיטיות. מתלבשים בחליפות סערה אטומות, קופאים מקור (המיים 4-7 מעלות) וההפלגה נעימה ומעניינת. ראינו ליוויתן סנפיר יחסית מקרוב (30 מטר?) והרבה נשיפות ובלוגות וכלבי ים. יקר מאוד ולמרות החוויה הטובה אני מאלו שחושבים שאם ראית מספיק לוויתנים מהיבשה בלי לרדוף אחריהם בים, אז לא חייבים להפליג. אשתי עדיין חושבת שההפלגה מתחייבת אבל זו פעם ראשונה שלה בטאדוסק. כשעזבנו את טאדוסק נכנסנו שוב לפארק בגדה הדרומית. השפך של סגאנה מהפנט וקשה לעזוב. שמענו כמה נשיפות קרובות אבל ראינו בעיקר כלבי ים ובלוגות בעומק. הלוויתנים זו חוויה אדירה.
-
הפארק של הפיורד של סגאנה ראוי ביותר. היה היום חם בצורה חריגה מעל ל30 מעלות. המפרצים השונים של הפיורד מאוד יפים ולא חסרים שבילים מוצלים למרות שהצל לא מנע לחות גבוה מאוד. עשינו בבוקר ובערב שני שבילים די טכנים של שעה וחצי בממוצע לאחד. הירידה מפטיט סאגנה תרמה את ההייק של הבוקר על חוף מאוד יפה בעוד אחר הצהריים התחלנו ממרכז המבקרים של הפארק על שביל שהקיף את הפיורד. הגאות והשפל מאוד נוכחים פה וקטע ים בין היבשה לאי הופך לשביל סלעי אל האי תוך שעה. טוב שיש תמונות לבדוק את זה כי זה ממש נראה על גבול הבלתי סביר
-
לכל מי ששואל את עצמו לגבי מונטריאול או קוויבק סיטי אז כמו שאמרו לפני שניהם. קוויבק סיטי העתיקה הרבה יותר קלאסה אבל מונטריאול עם ההר והנהר ואוניברסיטת מקגיל ועוד פשוט ללא תחליף