ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אגם מאג'ורה ועמק אאוסטה

פורום אירופה
    מילאנו
    6
    36
    713
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תומר
      תומר נערך לאחרונה על ידי

מסלולי הליכה אפשר למצוא האפליקציות שונות כמו "וויקילוק" "אאוטדור אקטיב" ודומיהן. באתרי לשכות התיירות יש גם מידע על מסלולים ובאתר של חבל אאוסוה שנתתי באחת ההודעות הקודצות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

שמחת…. חפשי את השרשור שלי מלפני אוקטובר. תקראי איך אנחנו עשינו כי זה הכי קל אבל גם לא קל ועדיף לישון בקורמאיור. תומר צודק שזה מסלול מאוד מאוד יפה. לא זוכר מי בדיוק הפסיקה את הסובב מונטבלאן שלה בגלל היום הזה כשיצאה בעליה מקורמאיור כמו שהלכה ענבר. אם לא תמצאי חומר אז אשמח לעזור ובטח ענבר אבל קודם תחליטי שאת רוצה….

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03

לדעתי אם תלונו שני לילות בקורמאיור ובא לכם, אז אין סיבה שתוותרו

• שמחת הפרטים הקטנים
            שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

אני פחות אוהבת מסלולים ארוכים , זה מתיש אותי ובאיזשהו שלב אני כבר לא נהנית. עליה ברכבל והליכה של עד 5 קילומטר זה אידיאלי מבחינתי

• dregev03

אז זה לא בשבילך מה שתומר הציע

• יונה וקשת
                יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 זאת הייתי אני 🙂

עברו מאז כמה שנים אז אני כבר לא בדיוק זוכרת את כל המסלולים (בזמנו שלטתי באיזור הזה), אבל יש בוודאות רכבל בקורמאיור (בנוסף לזה שעולה למונטה ביאנקו) שיוצאים ממנו שבילים. במרכז התיירות המקומי בוודאי יוכלו להמליץ ולתת לך מפות בחינם.

קורמאיור יפהפיה, ולמיטב ידיעתי יש בה גם ספא שווה, אבל אם את כבר באיזור ומחפשת דווקא מסלולים קלילים ומגוונים יותר, אזי שאמוני היא נקודת מוצא מוצלחת הרבה יותר לטעמי. הנוף הוא אותו נוף, אבל שאמוני הרבה יותר מפותחת מבחינה תיירותית, יוצאים ממנה הרבה יותר רכבלים, רכבות ואוטובוסים לאורך כל העמק שמהם יש מגוון עצום של מסלולים בכל האורכים ודרגות הקושי. משרד התיירות המקומי מעולה ויתנו לך שם את כל מה שתצטרכי כדי להתאים לכם את הטיולים המועדפים עליכם.

• שמחת הפרטים הקטנים

תודה יונה! האמת שזאת בעצם המטרה שלי כנראה: להגיע לנופים דומים בלי להגיע לשאמוני שתעלה בי זכרונות לא פשוטים לאירוע קשה..

ממה שחפרתי נראה שעמק אאוסטה אזור יפה מאוד גם כן, ונראה שיש הרבה מה לעשות. אכן התרשמתי מהכתוב ברשת שלשכות התיירות שם פחות ידידותיות, ולכן מנסה לקבל עצות ספציפיות, דבר שכמובן מקל על החיפוש וחוסך זמן.

מתלבטת למשל גם לגבי אזור צ'רויניה- מטהורן האיטלקי, אם מישהו עלה שם ברכבל ועשה מסלול נחמד, האם מומלץ לעלות עד הפסגה, או לאחת התחנות בדרך, וללכת לאחד האגמים שם ו/ או לרדת ברגל. אם מישהו היה- אשמח לשמוע

• dregev03

יפה יונה. תודה. טוב שלא ניחשתי עם הזיכרון המדולדל שלי מי זו הייתה. כבר אמרתי בשנה שעברה שאם היית עושה את זה הפוך זה היה עושה את ההבדל הנדרש אבל הבהרת שאת לא חוזרת אחורה אלא מסתכלת קדימה. עכשיו אחרי שחזרנו מ3 שבועות בפטגוניה היפה אני מעריך אולי אפילו יותר את הסובב.

• תומר
                      תומר נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם דרור - המקטע שהצעתי הוא מעבר לקריטריונים שהגדרת. בקיץ האחרון הלכתי במסלול av1 של חבל אאוסטה (עובר בעצם "על" ההרים והעמקים הקונים שבצידו הצפוני של העמק. לדעתי ברוב העמקים האלה יש אופציות המתאימות למסלולי הליכה ירוקים עם הרים מסביב שמתאימים לקריטריונים שלך (רק יוצאים מהמלון למתחילים ללכת ).

• שמחת הפרטים הקטנים

האם כדאי לשלב ביקור באגם מאג'ורה ביולי, או שהעומס לא שווה את זה? יש לנו שישה ימים מלאים+ ערב, מתוכם את השבת נבלה בטורינו, לכאורה יש מספיק מה לעשות באאוסטה חמישה ימים, השאלה אם לא כדאי לגוון

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

בעצמך את נותנת שתי סיבות למה לא צריך להוסיף את האגם: יש מה לעשות באאוסטה גם מעבר לחמישה ימים והאגם יכול להיות עמוס. אני גם תוהה אם בתוך חמישה ימים יש בשביל מה לתכנן נסיעה של 2-3 שעות (אולי יותר) לכיוון רק בשביל הגיוון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • dregev03

בעיר אאוסטה לדעתי יום זה מעל ומעבר. מה התוכנית לייתר הימים במיוחד לאור זה שאת לא אוהבת ללכת יותר מ5 קילומטר. כנראה שתסעו הרבה..????
                            לאן תיסעו? לא יהיה שם עמוס?
                            אם מאוד בא לכם לאגו מאג׳ורה ואפילו אם זה כרוך בחצי יום נסיעה עדיין יש לכם את החצי השני. אם הדרך גם יפה אז בכלל טוב.

• שמחת הפרטים הקטנים

העיר זה אולי לסיבוב אחרי הצהרים. בתכנון: יום א. עליה למטהורן מ breuil cervinia, מסלול הליכה לאגם מהתחנה האמצעית.
                              הליכה מ breuil cervinia בשביל 13 עד המפל. נסיעה ל אגם lac bleu, בערב אם ישאר כוח לעלות לכפר chamois לסיבוב, כפר יפה ללא רכבים . יום ב. סיור בטירת בארד ונסיעה ל mont avic, מסלול הליכה עד אגם moffe, עליה כ 300 מטר. אולי לשלב קניונינג או רפטינג. יום ג. נסיעה ל גראן פרדיסו, סיבוב בעיירה cogne 6 ובגן האלפיני , הליכה למפלי lillaz, מסלול מס' 8 מ gimillan, בערב סיבוב באאוסטה. יום ד. הליכה לאגם arpy ו col de croc, עליה מקורמאיור באחד הרכבלים והליכה לאחד האגמים ( מ dellone אופציה, או אולי לעלות לפסגת skyway גם כן ). נסיעה למרפסת פנורמית pre saint didier .

זו תכנית ממש ראשונית וכללית, יש גם את אזור עמק grressonei ואגם gover וטירת סבויה שנראים יפים מאוד אם נצליח למצוא זמן. ויש עוד המון אפשרויות ממה שראיתי שם. אם יש לך תובנות/ הצעות/ השגות תמיד אשמח לשמוע

• dregev03

איפה תשנו בסוף? ניסיתי למצוא על מפה ״כדי לנסות לקבל תמונה״. את יום ד לא כל כך מצאתי. נראה שאת מאוד יסודית ויודעת מה בא לך לראות ובגדול למדתי שבא לי לטייל באיזור ואני כבר מחכה לדיווח שלך. אין לי שום תובנות נוספות כי אנחנו מטיילים אחרת וגם מאוד נהנים ממסעדות מקומיות ופאבים אבל נסיעה של חצי יום נשמעת בהחלט שונה מהימים שהעלית כאן. האם שונה זה אומר טוב,? החלטה שלך. אולי מן יום חצי מנוחה כזה עם קפה על שפת האגם (הייתי שם לפני 25 שנה ולא זוכר הרבה)? העיר אאוסטה מיוחדת ויפה מאוד למרות שהיא בעמק. אז נכון אולי שבערב פחות חם ויותר מתאים להיות שם אז אבל אולי כדאי להקדיש בכל אופן 4-5 שעות.

• dregev03

הבנתי גם את יום ד. האמת שאפו לך. איפה אספת את כל הנקודות האלו? גם לא נראה לי כזה קל לעשות 2-3 טרקונים ביום. לפחות מנטאלית עבורי יותר קל ללכת כל היום אבל אין ספק שאת מתכננת היטב. באמת מחכה לתמונות כבר….

• תומר
                                    תומר נערך לאחרונה על ידי

טירת סבוי בגרסוני היא יפה ולא רק בתמונות....

• 1
                                    • 2
                                    • 2 / 2
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון