שאלות לגבי טיול בנורווגיה
-
תודה על העזרה, אני לא מצליח בנתיים למצוא מקום בגריינג'ר יש רק מלון ב 3000 ש"ח ללילה. אולי כדאי להזמין מקום ב valldal ? זה שעה מג'ינג'ר עם מעבורת, ואם אני מבין נכון זאת הכניסה לדרך הטרולים
-
בעיה עם הלינה בגיירנגר...בדקת בכל הבקתות באזור, גם אלו שלא בבוקינג? ולדל זה שעה במפה אבל בשטח ייקח יותר ויש את הסיבובים של דרך הנשר לפני גיירנגר, אבל עדיף מאנדלסנס כדי לטייל בגיירנגר...
-
שלום חברים, אני חוזר לשרשור לעוד כמה שאלות אם תוכלו, עד כה מאד עזרתם לי. אגיד שבסוף אפילו הצלחתי למצוא לילה בגיירינגר( ביקטה עם נוף מדהים, מצעים משכירים בנפרד..) אז הלינות שקבעתי הן 2 לילות באיידפורד, 2 לילות בסוגנדול, 1 בגיירינגר, 1 באנדלסנס, 2 באולסנד, 1 בסטירין, 1 ב voss (כדי להספיק להגיע בבוקר למחרת לברגן) , 2 בברגן, 3 באוסלו. כמה שאלות שיש לי :
- כשמגיעים מאזור סוגנדול לגיירינגר הדרך המומלצת היא עם כביש 55 ללום ? הכביש הזה יפה במיוחד ?שווה להתעכב בלום ? זה במסלול שרוני הציע.
- המון כבישים במפה מסומנים ככבישי נוף, אם אתם זוכרים מספר של כביש או שניים שלדעתכם אסור לפספס אשמח אם תרשמו את מספרו.
- אנחנו מתכננים לנסוע ברכבת מברגן לאוסלו. הבננו שיש רכבת עם נוף מדהים. כל רכבת מברגן לאוסלו נוסעת בדרך הזאת או שצריך רכבת מסוימת ?
- האם צריך להזמין מראש כרטיסים לאטרקציות גמו הרכבת של פלאם, שיט בפיורד גיירינגר ועוד. (החסרון זה שזה מקטין את הגמישות עם הזמנים) תודה על עזרתכם, שבת שלום
-
- כביש 55 יפה במיוחד. 2. שוב ממליצה לוותר על הרכבת לפלאם.
-
כבישי נוף במסלול שלכם-כמובן כביש 55, כביש 258 Gamle Strynefjellsvegen-, ממש שווה גם (נפתח קצת יותר מאוחר ויותר צר ופראי. לגבי לום-אם יש לכם זמן-כנסיית הלוחות שם יפה ויש דפי הסבר אפילךו בעברית , יש שם מאפיה נחמדה ומפורסמת, עמוסה במיוחד ואהובה על תיירים במיוחד. אפשר גם לעשות אומגה שם או רק לתצפת. אם משתלב לכם במסלול ובזמן-כביש שלא מסומן ככביש נוף "רשמי אבל לטעמי אחד היפים-655 מהליסיט ל כיוןן Øye , ואז ממשיכים במעבורת בפיורד ,hjorundfjord אחד המקומות היפים והפחות עמוסים. ואת המעבורת בין הלסיט לגיירנגר לשני הכיוונים מאד כדאי להזמין מראש. אחת המבוקשות והעמוסות. גם את הרכבת מפלום ומירדל, אבל עליה אפשר לוותר לטעמי, אלא אם רוצים לרדת באופניים עם שילוב או בלי שילוב של האומגה. גם שייט בנרופיורד או בגיירנגר רצוי להזמין בעונה.
-
תודה על התייחסותכם, יש דילמה רצינית לגבי הרכבת של פלאם. פערים בין ביקורות רבות כולל שלכם שאומרות שלא שווה לאמירות שזאת נסיעת הרכבת היפה בעולם. רציתי לשאול לגבי האפשרות לקחת רכבת ולרדת באופניים , האם זאת ירידה תלולה במיוחד ?, האם הנסיעת אופניים יחסית בטוחה, לא על כביש עם מכוניות ?
-
ירדנו באופניים, רוב הדרך לא תלולה, רק בחלקים קצרים יחסית,בעיקר בהתחלה היא תלולה ומפותלת. וכמובן רובה בירידה, אז צריך להיזהר. לפי מה שאני זוכרת, היו כמה מכוניות . לגבי הרכבת עצמה-הדרך יפה, אבל מי שמטייל בנורווגיה ברכב, זמן סביר, אז עובר בהרבה מאד דרכים לא פחות יפות ומדהימות. גם אנחנו קראנו על הרכבת ובכל מדריך (ספר) היא מאד מומלצת ולכן נסענו בה. שיקול נוסף היה הרצון של הנג לנוח קצת מהנהיגה היום-יומית. היינו עם מתבגר בטיול ארוך ולא הצטערנו, ובכל זאת מי שצריך לבחור בין הרכבת למשהו אחר-אז יכול לוותר בשקט.
-
שלום ושוב תודה על כל העזרה עד כה, עולות אצלינו עוד כמה שאלות לגבי התכנון שאולי תוכלו לעזור
- בתחילת הטיול אמורים להיות 2 לילות בעירה אידפורד. חשבנו לטייל בשמורת הרדנגרוידה. האם יש מסלול מומלץ להליכה ברגל לא קשה של 1-3 שעות לא רחוק מאיידפורד ? האם כביש 7 שעליו יש כמה אתרים מומלצים שייך להרדנגרווידה או שזה מחוץ לה ?
- איפה הכי מומלץ לראות קרחון ואם אפשר ללכת עליו הליכה לא קשה ? יש לי לילה בסיטרין וחשבתי לטייל משם אבל אז המליצו לי על ניגרדסברין שזה דורש נסיעה של כשעה וחצי כשנהיה בסוגנדל מה אתם ממליצים ?
- הבת שלי ממש רוצה לשלב בטיול שחייה בים או באגם במקום נופי, זה אפשרי ? יש מקום מומלץ תודה על ההתייחסות
-
לגבי הרכבת בפלאם
אם מדובר בתחילת הטיול בפיורדים
אם מדובר בטיול שרובו באוטובוסים תיירותיים
אז- אולי כן.
אבל למטיילים ברכב , שכבר עברו פיורד או שניים בנורבגיה- הרכבת מיותרת להפליא.
-
היי שוב,
יש הבדל בין לראות קרחון ל"ללכת עליו". בגדול ללכת על קרחון זה רק במסגרת סיור מאורגן והניגרדסברין ממש מומלץ. גם באזור אודה יש קרחונים שניתן ללכת עליהם. הברואר-אבל יותר קשה להגיע אליו, ובמרכז הסקי פולגפונה. האזור יפה.
לגבי כביש 7 אז כן חלקו עובר בשמורה. באזור גיילו יש אפשרות לעשות הליכות גם קלות. ממליצה על נסיעה בכביש 40 וטיולל בגשר התלוי . בנוסף אם עוךלים ברכבת מגיילו לפינסה ומטיילים שם-ממש תחושה של ההרדנגרווידה כולל מזג האוןויר. יש גם מסלולים מØvre Eidfjord,, וגם מאד אהבנו את המסלול מקינסרוויק לכיוון המפלים. בכל מקרה ממליצה להיכנס למרכז המבקרים של השמורה ולהתיעץ איתם לגבי מסלולים והליכות. הם יודעים מה התנאים בשטח ומה מתאים. קחו בחשבון שמסלול שהוא קל ברמה הנורווגית עלול להיות בינוני + למטייל הישראלי המצוי שלא רגיל לטיולים הרריים במזג אוויר משתנה.
לגבי שחייה-תלוי במזג האוויר. באיידפיורד יש אגם שבו ניתן לשחות ויש באזור חופים בפיורד. לנו היה קר, אבל מקומיים שחו. -
תודה רבה לכן, האם מאזור סטירין אין קרחון שמומלץ ללכת עליו ? האם זה פחות מומלץ מניגרדסברין ? האם ללכת על קרחון זאת חוויה מומלצת ששווה להתאמץ עבורה ?
-
עד כמה שאני יודעת היום כבר לא הולכים על הקרחונים שבאזור סטרין-שמאד מומלץ להגיע כמה שיותר קרוב אליהם. פעם היה הכי מקובל ללכת על הבריקסדל, אבל בעקבות ההתחממות הגלובלית זה נעשה מסוכן, הקרחון כבר לא מספיק יציב. לגבי השאלה"האם ללכת על קרחון זאת חוויה מומלצת ששווה להתאמץ עבורה ?" זה כבר תלוי בכם. לטעמי כן. זה משהו מיוחד, זה לא עוד פיסת נוף או נסיעה בדרך יפה. בעיני שווה. אבל תלוי כמה זמן יש לכם, כמובן.
-
- בפלאם, ממש ליד מגרש החניה יש חוף בו ראינו מתרחצים.
- נסענו חלק קטן מהדרך בה נוסעת הרכבת - עם הרכב. הכביש צר מאוד, מתעקל ויפייפה, אבל -
לפי המסלול שציינת לעייל, בו תיסעו - קרוב לוודאי שתפגשו כאלה לא מעט. לא הייתי מתעקשת על הרכבת הזו. באמת נראה גימיק לתיירים שטועמים מנורווגיה.

רבקה
-
שלום ושוב תודה על עזרתכם הרבה, לא רוצה להכביד בככ הרבה שאלות ובכל זאת רציתי לחדד לגבי הקרחונים. אני מתלבט כמה טיול על קרחון הניגרדסברין מתאים ליכולותינו מבחינת מאמץ פיזי , אני והילדים פחות או יותר בכושר , אשתי פחות. זה דורש מאמץ רב ? יכולות "אקרובטיות" ?המליצו לי על טיול משפחתי של שעה שקל יותר, אבל באתר שלהם רואה רק טיולים מודרכים של שעתיים או שלוש.
ואם מחליטים שזה לא בשבילינו אז איך הכי טוב לראות קרחון.. זה כן אפשרי באזור סטירין (זה נח כי אנחנו לנים שם)או שעדין מומלץ יותר להגיע לניגרדסברין או מקום אחר ?
-
להפתעתי זה היה יותר קשה ממה שחשבתי, אבל במחשבה שלאחר מעשה הבנתי מה היתה הבעיה. המטיילים מחוברים זה לזה, אני הייתי בטור אחרי בחור גבוה וחסון ורוב הזמן נדרשתי פחות או יותר לרוץ אחריו בקצב מאוד מהיר. לדעתי מי שנמצא קרוב למדריך יכול לדאוג לקצב יותר מותאם ליכולות.
-
לגבי הטיול על הקרחון בניגרדסברין יש את הקצר מאד שזה פחות משעה על הקרחון עצמו, לילדים מעל גיל 8. זה נחשב הכי קל. פחות משעה על הקרחון עצמו. הקושי מאד תלוי בכושר , אין שם באמת משהו אקרובטי במיוחד במסלולים הקלים. בכל מקרה, אם לא הולכים על הקרחון אז אפשר להסתפק בתצפיות באזור סטרין-אולדן. הבריקסדל כמובן, והkjenndal , לפחות 2 אלו.
-
לא מצאתי טיול של פחות משעה, ראיתי של שעתיים ושל שלוש. אם לא לוקחים סיור הליכה על קרחון ורוצים רק תצפית אז עדיף הבריקסדל ? גם הציעו לי בשרות הלקוחות של ניגרדסברין לטייל ב קרחון אחר בסביבה Bergsetbreen
-
נכון הBergsetbreen קרוב לניגרדסברין. מסלול מאד יפה. אפשרות טובה. מסלול קל, לקח לנו יותר מהשעתיים שמצויינות בתאורים השונים..
הטיול הקצר ביותר על הניגרדסברין הוא 45 דקות על הקרחון עצמו, בערך 3 שעות סה"כ. יש לו קטעים קצת של טיפוס. גם אם לא עושים את המסלול על הקרחון שווה לדעתי להגיע לניגרדסברין, אם לא רוצים ללכת אפשר לשוט בסירה הלוך ושוב עד התצפית הקרובה. הקרחון הזה מאד יפה .
-
שלום , רוצה לספר שחזרנו מהטיול, היה ממש נהדר ומאד נעזרתי בשרשור הזה אז שוב תודה לכולם אגיד רק שבעניין הנושא מעורר המחלוקת לגבי הרכבת לפלאם, בסוף נסענו בה אחרת איך נדע מי צודק... הדעות היו חלוקות במשפחה אבל בעייני זה היה יפה. אהבתי את הרקדנית על המפל. כל הזמן בטיול רואים נופים יפים אז זאת עוד דרך לחוות אותם. היו כמה אכזבות לגבי מקומות בעיקר כבישי נוף שלא הספקנו, תצפית דניסלבה שלא היתה ראות ועוד אבל האכזבה הכי גדולה שדרך הטרולים סגורה לתקופה ארוכה בשל מפולות אבנים. אנחנו לא ידענו.. לעומת זאת כבונוס קיבלנו בדרך לדרך האטלנטית פסטיבל ג'אז יפה במולדה..הספקנו לטייל ולחזור לפני שסגרו בימים אלה את הטיסות שזה מזל גדול. שבת שלום וסוף שבוע שקט לכולם
היו גם אכזבות. בדניסלבה לא היתה ראות טובה