ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לאן לצאת לכמה ימים מניו יורק באוקטובר?

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ניו יורק טיול שלכת חוף מזרחי פנסילבניה
    9
    41
    1148
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שימו לב שליציאה מאוחרת מהעיר יש עלות. בבוקר משאירים מזוודות בשמירת חפצים, ואחר הצהריים צריך לאסוף אותן. זו גם עלות (סדר גודל של פעמיים טיפ של 10 דולר אם זה במלון, או סדר גודל של -50-100 דולר אם זה שמירת חפצים בתשלום ליד תחנת ההשכרה) אבל בעיקר זמן - עד שעה.

בנוסף - השכרת הרכב עצמה לוקחת חצי שעה בקלות (כולל העמסת המזוודות) ובמקרים לא מאד חריגים אפילו שעה. וכמובן שנסיעה ראשונה ברכב שכור בייחוד אם מעולם לא נהגתם בארה"ב זה תמיד יותר קשה. לא כל שכן אם מדובר על מנהטן.

כלומר אם ניקח את ההצעה של מוני לישון באזור הרטפורד. גוגל כותב 3 שעות נסיעה. בפועל אני מניח שמדובר על 4 בקלות. שעה עד שעה וחצי מהרגע שמתחילים לזרום לכיוון איסוף המזוודות ועד שהאוטו מונע מביא אותנו ל5 עד 5 וחצי שעות. ולא לשכוח שכשתגיעו למלון יש עוד רבע שעה עד חצי שעה עד שתהיו מאורגנים בחדר/חדרים. כלומר כדי להגיע בחצות למקום הלינה תצטרו להתחיל לזרום סדר גודל של 6 וחצי בערב.

זה גם אומר שאותה נהיגה ראשונה היא בחושך שזה תמיד יותר קשה.

בהנלה שעדיין רוצים לצאת בערב, אפשר לשקול נסיעה ברכבת ולשכור רכב בבוקר. בכזה מקרה אפשר (יקר) שמירת חפצים בתחנת הרכבת במקום במלון ואז לא צריך לעבור דרך המלון בערב.כמובן שצריך לבדוק פרטים של המחיר, אבל פעמים רבות אין השפעה מעניינת על עלות השכרת הרכב. הרכבת פלוס זוג מוניות (רכבת מלון בלילה, מלון השערת ארכב בבוקר) עולות סדר גודל של 100-150 דולר ומנגד חוסכים גם איזה 20-40 דולר של דלק ואגרה בנסיעה מניו יורק. כך שהפרשי העלות על מול רכב שכור מניו יורק לא דרמטיים.

וכמובן שרכבת זו נסיעה הרבה יותר קלה מאשר רכב. אפשר להסתובב ולא צריך לנהוג.

אגב עוד אפשרות זה לקחת רכבת למחרת ב 7-8 בבוקר לבוסטון ולשכור שם את הרכב.

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיכל ע
        מיכל ע @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

תודה רבה!

קראתי על המקומות האלה וההמלצות מתאימות לנו בול 😊

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מיכל ע
          מיכל ע @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

המון תודה על המסלול המפורט!

האם כדאי לפצל לינה בין north conway ל-lincoln?

מעבר בין מקומות לינה פחות נוח ובוודאי מבזבז זמן, אבל כאמור נסיעות ארוכות מקשות עלינו מאוד ואני מעדיפה לצמצם אותן, גם אם במחיר של פיצול לינות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מיכל ע
            מיכל ע @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על הרעיון (-:

אני מאוד אוהבת נסיעות ברכבות (שם, בניגוד לרכב, אני לא סובלת מבחילות).

הבעיה המרכזית היא שזה לא מאפשר גמישות ושכדי שהמחיר יהיה סביר אנחנו צריכים להזמין מראש, מה שכרגע, עם כל מה שקורה בארץ והבן שבצבא, לא מתאים לנו. כל מה שאנחנו מזמינים עכשיו זה מה שניתן לבטל עד כמה ימים לפני הנסיעה.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

למה רכבת לא מאפשרת גמישות?

קודם כל - לא בכל המסלולים להזמנה מראש יש השפעה דרמטית. למשל לרכבות שהזכרתי נראה לי שהמחיר בשבוע הבא עוד עוד 4 חודשים די דומה. אבל לא התעמקתי בפרטים.

בכל מקרה, יש שני סוגים של גמישות - היכולת לשנות והיכולת לבטל. אם אני מבין נכון הצורך המרכזי שלכם הוא לבטל (במקרה הצורך). ככל שאני התרשמתי, לפחות הרכבות האלו מגיעות עם שני סוגי כרטיסים. הזול עם 25% דמי ביטול ויקר יותר ללא דמי ביטול. קודם על ההפרש בין הכרטיסים לא דרמטי (דולרים בודדים לאדם). ובכל מקרה גם 25% דמי ביטול, מ100 דולר לכולכם זה 25 דולר או 100 ש"ח. אני מניח שאם תבטלו את הטיול (או שהוא יתבטל מעצמו) תוכלולספוג 100 ש"ח.

• מוני
                מוני @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי מוני

@מיכל-ע

אם אני חוזר ליציאה מניו יורק, מודה שאני אישית סולד מנסיעות בחשיכה בארה"ב.

לכן אני במקומכם פשוט הייתי יוצא מניו יורק מוקדם הרבה יותר, על מנת להגיע ליעד שיבחר עד אור אחרון.

לגבי פיצול בהרים הלבנים ,אומנם זה אפשרי ללילה ראשון בלינקולן בצד המערבי אבל לא חושב

שחצי שעה או שלושת רבעי השעה של חיסכון הם קריטיים, לשיקולכם!

מוני

• מיכל ע
                  מיכל ע @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה לך.

הסתכלתי קצת יותר לעומק ואכן יש גם אופציה עם רכבת (לא הכי המהירה, שמאוד יקרה, אבל עדיין רכבת מהירה מספיק).

אבדוק עלויות מסביב (זה כנראה לא חוסך לנו יום של השכרת רכב, אבל כן דלק ואגרות כביש, ככל שיש).

• מיכל ע

@מוני

אני מנסה להבין למה אתה ואחרים חוששים מנהיגה לפנות ערב - מה אני מפספסת פה?

אומנם 30 שנה לא הייתי בארה"ב, אבל בזמנו נהגתי שם לא מעט ואני דווקא זוכרת את הכבישים לטובה.

יש לנו ניסיון רב בהשכרת רכבים באירופה ויצאנו עם רכב מלונדון וגם מטוקיו, ושם עוד נוהגים הפוך, אז ניו יורק נשמע לי פחות מלחיץ.

• מוני
                      מוני @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

לא הבנתי

אם רכבת ,מהיכן ולאן?

מוני

• מיכל ע
                        מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

אם רכבת אז נראה לי שלבוסטון, אבל אנחנו לא סגורים על עצמנו. כרגע רכב בכל זאת נראה לי עדיף.

• מיכל ע

@מוני

האם לדעתך האגמים הגדולים עדיפים על אזור מונפלייה/stowe?

• מיכל ע

מוני, אחרי שהתעמקתי קצת יותר, המסלול שלך ממש מעולה, אבל טיפה אינטנסיבי בשבילנו. אני מנסה להבין על מה לוותר ואיפה אפשר בכל זאת לקצר נסיעות.

• מוני
                              מוני @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

מיכל

מונפליה/סטוה לוקח בגדול !!

אפשר לקצר נסיעה ב-16/10 להגיע רק עד לינקולן בצד המערבי ולקיים את האתרים בצד

המערבי של ההרים הלבנים ,לנים בלינקולן ,למחרת 17/10 עושים מעגלי בהרים הלבנים כולל את הקראופורד נוץ'

וכמובן את אתרי הקנקמגוס, וחוזר ללינה שניה בלינקולן.

מורידים יום בהרים הלבנים לטובת נסיעה ב-18/10 מערבה לצפון וורמונט ובדרך אגמי גרוטון ,מונפליה ,סטוה ,הסמגלרס נוץ' ,הר מנספילד

ב-19/10 שילוב של כביש 100 המבוקש בוורמונט וסטיה למזרח ,ולדרום מזרח וורמונט .

בערב אחזור להציע תוואי נסיעה לבדיקה חוזרת שלכם

• מוני
                                מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תבדקי אם השינוי יכול להתאים במעט

ניסיון הצעה לחלוקה לימים כללית מאוד לבדיקת היתכנות מצדכם

הכתיב באדום מיצג מלל נוסף ואותו כנ"ל מיפוי שונה

15/10

אם על פי הגישה של לאמץ את היציאה בערב, אז נשאיר את ההצעה הקודמת

נסו להגיע עד מזרחית להרטפורד קונטיקט הייתי לן בצמוד ל-84

בדוגמה הבאה-https://maps.app.goo.gl/hLyGPfBhzyNBFfDs6

אולי גם תגיעו יותר צפונה מהרטפורד בערב הראשון (אבל לא חובה) ואני נותן אפשרות-

https://maps.app.goo.gl/sRymMz5X3JgQyaSE9

יש מבחר גדול של מלונות/מוטלים

16/10

https://maps.app.goo.gl/sRymMz5X3JgQyaSE9

או

https://maps.app.goo.gl/gtCuUQkHTBNGjnfaA

ביום הזה הייתי מתמקד באתרי הסביבה ברדיוסים הגיוניים בצד המערבי של ההרים הלבנים והכוונה לאתרי הפרנקוניה נוץ'

ערוץ הפלום, עליה עם הגונדולה לתצפית מהר קנון, הבייסין, אקו לייק הגדול

17/10

מעגלי הרים לבנים עליה על כביש הקנקמוס, נורת' קונווי ואתרי הסביבה הקרובה, פונים לכביש הקראופורד נוץ' ,ויורדים על הפרנקוניה נוץ' ללינקולןעל פי התוואי המוצע הבא-

https://maps.app.goo.gl/1k2PDMciYSHdVSQE6

התוואי המעגלי הוא כללי ביותר ללא התייחסות לנקודות עניין.

18/10 -

הכיוון צפון מערב וורמונט, מסלול בכללי

https://maps.app.goo.gl/skmwghthJ8PAvEeW8

19/10

ירידה למזרח וורמונט

https://maps.app.goo.gl/H5NibMhuY86VsV8u9

20/10

https://maps.app.goo.gl/eGyDsEuXGxE35ADv8

ירידה לעיירות הפסטורליות והשמורות בדרום מזרח וורמונט, מעבר לצפון מערב מסצוסטס של נתיב מוהוק,

וירידה לאורך יישובי הברקשיירס, לבילוי ולינה בעיירת הדגל סטוקברידג'.

21/10

https://maps.app.goo.gl/4d4Qvq4HHEwMQQrr8

ירידה דרך מערב קונטיקט ופניה לעמק ההדסון אם מתאים להזמין ביקור מודרך בווסט פוינט

ואפשרות לסיים ערב קניות בוודברי קומון.

22/10

https://maps.app.goo.gl/LynEhs9gMN8qcDV78

עמק הדסון דרומי-

תצפית מהר הדוב

אגמי כביש שבעת האגמים בהרימן סטייט פארק

כביש הפליסדס

עיירת נהר פירמונט

נקודת תצפית נוספת לפני הגעה לשדה בניוארק

מוני

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • מיכל ע

@מוני

המון המון תודה!

מתנצלת שלא עניתי קודם, אבל עבר עלי שבוע קשה וגם עכשיו אני עוד לא ממש פנויה רגשית.

אסתכל על ההמלצות בהרחבה בהמשך ומניחה שאחזור לשאלות נוספות. תודה!

• מיכל ע

אני מסתכלת על לינות בבוקינג והמחירים נראים לי גבוהים יחסית לאירופה.(אני לא מדברת על ניו יורק, שציפיתי שתהיה יקרה, אלא על מלונות בדרך להרים הלבנים). האם אני מפספסת משהו או שזה המצב? אני מבינה שהחדרים ברובם עם שתי מיטות קווין סוויז ולכאורה יכולים לאכלס 4 אנשים, אבל לנו זה לא מתאים. עוד משהו שמוזר לי הוא שיש הרבה מאוד מלונות עם דרוגים נמוכים (ואף נמוכים מאוד) - האם הקהל האמריקאי מדרג אחרת? ברגיל אנחנו מחפשים מלונות עם דירוג 8 לפחות ואני תוהה אם פה זה סיפור אחר.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונה וקשת
                                      יונה וקשת @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע מהנסיון שלנו כמשפחה של 4 באיזור הזה באוקטובר 2019 הדירוג בבוקינג לא היה שונה, ואכן חלק ניכר מהלינות שלנו היו דרך אירבנב בדיוק מהסיבה הזאת.

ואם כבר הזכרתי את זה, הדירה שלנו במדיסון (ליד נורת' קונוויי בהרים הלבנים) היתה מעל ומעבר למושלמת - מכל הבחינות.

• מיכל ע

תודה, אבל אני לא מצליחה להיכנס לקישור. בהרים הלבנים אני אכן מחפשת דירה, כי שם מדובר על 3 לילות. אבל לשאר הלינות בדרך, כאשר מדובר על לילה אחד כל פעם, נראה לי יותר פשוט מלון, לא?

• aviatiko
                                          aviatiko נערך לאחרונה על ידי

בהצלחה בתכנונים, רציתי להזכיר שסוכנויות השכרת הרכבים בעיר עצמה עשויות להיסגר ב-17:00 כך שייתכן שאיסוף הרכב והיציאה מהעיר יקרו בשעה מוקדמת מהתכנון שלכם. אין לי המלצות לדירה אבל אני חושבת ששווה לבדוק את home2 suites by Hilton north Conway - יש סוויטות עם 2 מיטות זוגיות קווין) + ספה שיכולה לשמש כמיטה ומדובר בסוויטות שכוללות מטבחון מלא והשהות כוללת ארוחת בוקר. אולי לא נוח כמו דירה אבל גם לא חדר מלון ׳סטנדרטי׳. כמו כן, ניו-המפשייר היא מדינה ללא מס מדינה אז מאוד שווה לעשות קניות גדולות יותר כולל הזמנות מאמזון למקום השהות.

אביה

• מיכל ע

תודה על ההמלצות. באזור הרים הלבנים ראינו כמה דירות שהתאימו לנו והזמנו אחת מהם ב-airbnb. הבעיה היא יותר עם הלינות שבדרך. רכב שכרנו מהרץ מתחנה בנמצאת 4 דקות הליכה מהמלון שלנו ופתוחה עד 20:00.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון