מילה טובה על ראיינאיר? הרבה יותר ממילה
-
בשנה שעברה הזמנו טיסה עם ראיינאיר לבודשפט לחודש יוני 24 (נו, העיניין הזה עם קולדפליי..).
עם תחילת המלחמה, הטיסות בוטלו, בהמשך חזרו באופן חלקי, בוטלו שוב באופו הדרגתי, חזרו שוב חלקית- בקיצור רכבת הרים.
באחד מסבבי הביטולים ומכיוון שלא רצינו לסמוך יותר על התנודתיות, ניצלנו את ההזדמנות וקיבלנו החזר מלא על מה ששילמנו, ההחזר הגיע תוך ימים ספורים.
מיד הזמנו כרטיסים חלופיים עם אוסטריאן לוינה, שהיו יקרים משמעותית (כמעט פי שניים) מהמחיר המקורי ששילמנו לראיינאיר - אבל זה מה שהיה. ולמודאגים - אל על היו עוד יותר יקרים.
מפה לשם הבנו שניתן לבקש מראיינאיר החזר הוצאות על ההפרש וכך עשינו - פתחנו קריאה בצירוף הקבלות על הטיסה החלופית (אותם נוסעים בתאריך זהה) ולאחר כחודש (כולל תזכורת בצאט של שרות הלקוחות) קיבלתי החזר מלא על ההפרש בסך כ- 730 אירו!
-
@dyarok כל הכבוד לריינאייר ותודה שכתבת את זה כאן.
בימים כאלה יש למידע כזה חשיבות גבוהה במיוחד - כשאנחנו שוקלים כיצד לנהל את סיכונינו בהזמנת טיסות.
-
מהדהד,
חווית השירות שלי מראיין לעומת חברות אחרות גם כן חיובית יותר.
נכון שצריך לפעמים לעלות גם בצ'אט, ולפעמים גם יותר מפעם אחת כי התשובות מהנציגים לא תמיד אחידות, אבל עדיין כבר הרבה יותר מפעם אחת שהשירות היה טוב יותר מחברות אחרות
-
אכן חשיבות רבה.
האלה אם זה נוהל שכל חברות התעופה חייבות בו או נוהל פנימי של ראיינאייר.
אני עומד לפני דילמה דומה. טיסה לארה"ב בדצמבר.
הכי בטוח זה אל-על. אבל לא זול.
עדיין אפשר להזמין היום בדלתא, יונייטד ואחרים.
האם אותו נוהל יעמוד לי אם אלה יבטלו טיסתם בדצמבר אם חו"ח תפרוץ מלחמת לבנון השלישית?
-
החוויות שלי עם אל על - הפוכות לגמרי, החל מהקורונה וכלה במלחמה הנוכחית. עם פרוץ הקורונה היו לי ולמשפחתי שלל טיסות מוזמנות במגוון חברות- איזיג'ט, חברות סיניות ואל על. עם ביטול הטיסות כל החברות החזירו את הכסף תוך ימים (החברות הסיניות עוד לפני שפנינו אליהן) למעט אל על. לבת שלי היו כרטיזסים למזרח ונאלצה לרדוף אחריהם כשנה וחצי עד שקיבלה את ההחזר. במלחמה הנוכחית ביטלו לנו טיסה חזרה מברצלונה ושיבצו אותנו על דעתם לטיסה אחרת, שיבוץ שגרם לנו המון שיבושים - לא אפרט כרגע כי לאחר שהתחמקו מתשלום פיצויים - נאלצתי להגיש תביעה שעדיין לא התבררה. אעדכן כשיהיו תוצאות.
-
כשאמרתי הכי בטוח זה אל על התכוונתי שהם לא יבטלו טיסות בשעת חירום או מלחמה כמו יתר החברות.
-
@רוני-סופר לא בדקתי אם קיים נוהל כזה כחלק מדיני התעופה הבינ"ל, אבל אני לא בטוחה שהייתי בונה על זה.
בוטלה לי טיסה של איזיג'ט בחודש שעבר ללונדון. הם החזירו את הכסף מהר, פיצוי ממילא לא הגיע לי כי הם ביטלו יותר מ-14 יום לפני הטיסה (למרות ששמעתי שהם לא פיצו גם את אלה שהביטול היה פחות מ-14 יום, כנראה מאמינים שהמלחמה מקימה להם הגנת כוח עליון). קניתי טיסות מאל על במחיר כפול ולא קיבלתי החזר על תוספת העלות.
אפשר להסתכל על האופציות בכמה דרכים -
להזמין את כל הלינות עם ביטול בחינם עד הרגע האחרון, לא לרכוש אטרקציות שאין עליהן החזר, ואם מתבטלת הטיסה לקבל החזר על הכרטיסים ולבטל את הטיול. יכולנו לעשות את זה באנגליה, אבל לא הייתי מוכנה לוותר על הטיול הנחשק (וטוב עשיתי...). מה שמביא לאופציה השניה -
אם מתבטלת הטיסה לקנות באל על ולראות את ההפרש כמחיר שצריך לשלם על מה שקורה פה (ובינינו זה מחיר נמוך מאוד ביחס למחירים אחרים
)או לקנות מראש באל על במחיר גבוה יותר, אבל עדיין נמוך יותר ממה שתשלם להם ברגע האחרון (ואולי גם לא ישארו לך כרטיסים) - ולהסתכל על הפער כעל רכישת פוליסת ביטוח...
-
חייב לומר שאל על יקרים בטירוף. הרגע חזרתי איתם מהחוף המערבי. לדעתי לפחות השירות שלהם ממש ממש השתפר ואולי קצת גם האוכל…? אחרי היחס שקיבלתי מלופטהנזה בנסיעה האחרונה לפטגוניה אני נותן לאל על קצת קדימות בגלל המלחמה. עוד 3 שבועות טס לקנדה עם איר פראנס אבל יוצא לפאריס עם אל על. נראה איך יהיה…. יש לי עוד הרבה טיסות השנה
-
בזמן הקורונה אל על ביטלה טיסות והושבתה כמעט לחלוטין כשהחברות האחרות המשיכו לטוס לישראל,
להבנתי אל על לא ביטלו טיסות כי קיבלו ערבות מדינה ולחברות זרות אחרות ממשלת ישראל סירבה לתת ערבות,
ויכול להיות שבכלל נתב"ג יסגר ואולי יצאו טיסות בודדות מרמון.
בקיצור לך תדע מה יקרה אם וכאשר המצב יהיה לא טוב, ועוד לא שקללנו עניינים אישיים שבגללם הנוסע הוא זה שירצה לבטל את הטיסה.
תחושת הבטן שלי היא שהסיכוי שאל על לא תטוס קיים אבל נמוך יותר מאשר חברות אחרות, כמובן שלא ממליץ לאף אחד לנהוג לפי תחושת הבטן שלי.
לאנשים שונים יש קדימויות לשיקולים שונים.
יש כאלה שחייבים לטוס בתאריך מסוים ולכן יתנו קדימות לחברה שהסיכוי שתבטל נמוך יותר
יש אנשים שחשובה להם יותר ההוגנות ופשטות בירוקרטית ולכן יתנו קדימות לחברה בה קל ופשוט יותר לשנות טיסה (תאריך ואולי גם יעד) או לקבל החזר כספי (ואולי גם פיצוי).
היום בסך הכל לחלק גדול מהיעדים אין בעיה לקבוע לינה והשכרת רכב שניתן לבטל ברגע האחרון ללא עלות או בעלות סימלית, ממליץ בחום לשקול,
אטרקציות עניין בעייתי יותר.
-
בתחילת פברואר הייתי אמור לטוס עם אשתי עם אלעל לחוף המערבי. המחירים היו יותר נמוכים ממה ששילמנו עכשיו על כרטיס דומה אבל בזמן האריזה הבנו שאין לי וויזה ולא משנה למה. אל על הסכימו לבטל לי את הכרטיס בטווח של פחות מ4 שעות לטיסה עם קנס של 250 $. יתכן שגם מכרו אחר כך את המושב שלי ביותר אבל קיבלתי חזרה בערך 85 אחוז ממחיר הכרטיס והכל היה באשמתנו. מצד שני, אין ספק שברגע שיונייטד יחזרו לטוס לSF הם יקבלו אצלי עדיפות. אין על טיסות ישירות מבחינתנו
-
אגב, שיקול שנכון עבורי זה לא ״לסכן״ ימי חופש בגלל חיסכון של מאות דולרים בודדים כי גם כך אני מותח את עניין ימי החופש בצורה חריגה ומהלך על חבל דק מול העבודה בנושא ההעדרויות לצרכים פרטיים.
-
אלעל אולי לא יבטלו טיסות כי המדינה מכריחה אותם לטוס (מניית זהב), אבל יפקיעו מחירים כאוות נפשם. הוגנות אין פה.
-
אני טס בקרוב למונטריאול עם אייר פראנס כי אשתי מצטרפת אלי לכנס ובאלעל היינו צריכים להוסיף רק עבורה 700 $. היציאה שלי מהארץ היא עם אלעל כך עד כמה שאפשר להיות בטוח אני מגיע בזמן לכנס. אם תהיה בעיה בחזור מפריז, אז הסוכנת שלנו תיאלץ למצוא לי פיתרון וכך גם לאשתי וגם ״יצאתי בסדר״ שניסיתי לחסוך לחברה 700 $ על הכרטיס שלי…..