סלובניה - מה עושים ביום ראשון וגם מה עושים בדרום מערב סלובניה
-
טיול משפחתי של שבוע לסלובניה. זוג פלוס שני בני נוער 13 ו-16. ישנים בלובליאנה לכל התקופה.
יום אחד מוקדש לאזור האלפים כולל בשאיפה ראפטינג
יום אחד מוקדש לאגם בלד
יום אחד יהיה ללובליאנה העיר. אולי יומיים אם נחליט להקדיש גם זמן לשופינג ועוד
אולי יום לאגם בוהין
חשבתי על יום לכיוון דרום מערב ומערות הנטיפים.
ואולי עוד יום פנוי להצעות.
ביום ראשון בשבוע יש שוק פשפשים בעיר לובליאנה שהייתי רוצה לנסות לדגום. סביר שזה לא יקח הרבה זמן בבוקר וישאיר את הרוב המוחלט של היום פנוי. יחד עם זאת, להבנתי העיר לא מעניינת ביום ראשון. חנויות וחלק מהמסעדות סגורות, ואני מניח שבהתאמה אנשים, הופעות רחוב וכדומה יחסית מנומנמות. אני יכול לעלות לטירה (לא נראה לי מפריע שזה יום ראשון), אבל זה עדיין משאיר לי חצי יום פנוי.
עם ובלי קשר, חשבתי לעשות טיול לכיוון דרום מערב – בראש וראשונה מערות נטיפים. ואני מנסה לצקת תוכן.
מערת נטיפים (לא משנה איזו) זה עניין של כ-3 שעות ברוטו. נראה לי נחמד לסטות מהדרך לטירת Predjama, אבל נראה לי שנוותר על הביקור ונסתפק בצילום (פחות משעה ברוטו כולל הסטייה מהכביש?)
מה עוד מעניין לעשות באזור?
אפשר להמשיך עד חוף הים. אני תוהה האם להגיע לפיראן הסלובנית הקטנה והיפה, או דווקא לטריאסטה האיטלקית.
האם חוות הסוסים בליפיצה שווה ביקור? נראה לי מקום נחמד, אבל אני תוהה האם שווה את המאמץ. שיא הביקור הוא כמובן ההופעה שלוקחת שעה, ואני תוהה האם זה לא יותר מדי. מכמה סירטוני וידאו שראיתי זה מזכיר לי יותר הופעות סוף שנה בחוגים שצריך "לסבול" שלל הופעות של הקבוצות של הילדים הקטנים כשכל מה שמעניין זה הילד שלך. הביקור לא מאד יקר, אבל ממש לא זול (60 אירו לכרטיס משפחתי)
חוץ מלהגיע עד הים, יש משהו אחר לעשות באזור / בדרך?
האם עדיף אולי דווקא להתחיל בנסיעה רציפה בבוקר ולהגיע לפיראן כבר בבוקר (למערת הנטיפים בפוסטוינה אפשר להיכנס אפילו ב-6 בערב)
ועכשיו נחבר את שתי השאלות – אם אין משהו מעניין באזור לובליאנה בחצי השני של יום ראשון, ואם אין המון תוכן לכיוון דרום מערב, אני יכול לפשוט לשלב – בבוקר לובליאנה (עם או בלי הטירה) ובהמשך לנסוע לדרום מערב – למערת הנטיפים. אם ויתרנו על הטירה בבוקר, נוכל למשוך עד חוף הים אחה"צ.
נראה מעניין?
האם יש מה לעשות בפיראן ביום ראשון אחה"צ? או שהעיירה "מתה"? אני מחפש אוירה ולא רק תצפית מהמגדל.
-
בוקר טוב, א. הנסיעה לדרום מערב וחזרה ללובליאנה כ- 250 ק"מ. אני מניח שנלקח בחשבון. פיראן קטנה, ומחייבת הרבה מדרגות וירידה תלולה ובחזרה שוב מדרגות ועליה תלולה. ב. טרייסטה הרבה יותר גדולה ומעניינת. לא היינו בה ביום ראשון, אבל בהיותה עיר נמל גדולה שמעבורות נוסעים מגיעות אליה, נראה לי שתהיה הומה ופעילה גם ביום ראשון.
-
חזרתי מסלוניה לפני חודש בערך, הייתי שם 11 ימים והנה התובנות שלי:
- 1. טירת לובליאנה - אין מה לעשות שם חצי יום. גם אם עולים ויורדים ברגל (זה לא קשה בכלל) תכלס למעלה אין משהו שווה- חנות מזכרות, מסעדה ולא הרבה יותר.
- יום אחד לאלפים היוליאניים זה מעט מדי. האזור משגע, ויש הרבה מה לעשות שם. ממליצה על מלון טריגלב בקרנסקה גורה.
- מערות - שקוצ'יאן היא הרבה יותר ממערת נטיפים, ממליצה עליה.
- דווקא טירת פראדימה שווה בהחלט ביקור, ואפילו ביקור מלא. אודיוגייד בעברית, הטירה מאוד מעניינת ומיוחדת, וגם "שבעי טירות וארמונות" ימצאו בה עניין.
- לא אהבתי את טרייסט העיר, אבל יש לה טיילת מושלמת על המים, ארוכה מאוד ויפה. קצת בעיות חניה, בעיקר ביום ראשון, אבל שווה לנסות. יש שם גם טירה מצועצעת מיוחדת - טירת מירמרה - לא חובה אבל ודאי שווה צילום.
- חוות הסוסים - שווה. סיור מודרך מעניין באורוות, המופע מעניין ובאולם גדול ומממוזג(!), ובעיקר - יש בחווה מלון חדש ושווה, בהשראת האורוות, ישנו שם והיה חוויה.
- לובליאנה ביום ראשון - באמת די מת. תגיעו ביום אחר, ותקחו סיור בעיר - נחמד ומעניין.
- 8. בחוף הייתי בעבר, כאשר ביקרנו בקרואטיה. אז אין לי משהו מיוחד לספר. מנגד, היינו בחבל היין ירוזלם (כן, ירושלים) יש מה לעשות שם אבל טיפה רחוק אם לנים בלובליאנה. אנחנו חילקנו את הלינות בכל המדינה, ממאריבור בצפון ועד כאמור ליפיצה. בדרך מליפיצה יש עיירה ובה מכרה הכספית שיש בו סיורים מודרכים - שווה מאוד, לעיירה קוראים "אידריה", מתאים מאוד גם לצעירים. אם מעניין אתכם - אפרט על עיירות נוספות אזור ההוא.
אם יש עוד שאלות, אשמח לענות.
-
תודה לכם.
לא התכוונתי להקצות לטירת לובליאנה חצי יום. הנחתי ששעתיים ברוטו זה סביר. אבל אם נעשה את זה ביום ראשון ויחד עם שוק הפשפשים בבוקר זה יכול להגיע עד סדר גודל של 12 בצהריים ביחד. אולי טיפה יותר או פחות.
אכן המדרגות בפיראן מטרידות אותי. לא פוסל בגלל זה, אבל זה מפחיד אותי. לעומץ זאת הנסיעה לא מטרידה אותי. אני סופר נסיעה בשעות ולא בקילומטרים. מדובר על יום על סדר גודל של 3 שעות נסיעה לא רצופות. טיפה יותר או טיפה פחות כתלות בתמהיך האתרים המדוייק. לא נראה לי בעייתי.
בחרנו לעשות טיול כוכב עם לובליאנה במרכז. זה מתאים לי מבחינת גמישות, ואופי משפחתי. זה גם התאים לי מבחינת אפשרויות ביטול עד השניה האחרונה לאור המצב. לא מתכוון לשנות את זה.
ברור לי שיום אחד לאזור האלפים זה מעט. זה אומר יום קשה עתיר נסיעות (מעל 6 שעות, זה דווקא כן מטריד אותי) שלא נספיק בו המון, ואם אכן נעשה ראפטינג, אז גם אי הנעימות של בגדים רטובים והחלפת בגדים בשטח (לא אותו דבר כמו מקלחת במלון). אבל זה אפשרי. לא רואה אותנו עושים יומיים כאלה. לא רק בגלל המרחק, אלא גם בגלל תחושת מיצוי.
אני אוהב אטרקציות. או יותר נכון - אני אוהב שיאים. זה סבבה לעשות יום טיול רגוע, לעצור לכמה פוטו-אופ, וכדומה, אם בהמשך היום יהיה משהו. זה לא חייב להיות משהו ענק. מערת נטיפים למשל בהחלט יכולה להיות השיא של היום. זה יכול להיות מסלול הליכה קצר ויפה (לא ארוך), זה יכול כאמור להיות ראפטינג. או כל דבר אחר. השיא לא חייב להיות בסוף היום ויכול להיות גם באמצעו, אבל צריך להיות אישזהו שיא. אחרת זה תמיד מרגיש לי יום מוזר. נסענו, נסענו ולא הגענו לשום דבר.
מערות נטיפים - כמו כולם אני מתלבט. להבנתי שקוצ'יאן דורשת יותר הליכה בחוץ, בחום, וזו נקודה מאד לרעתה (גם אם הנוף יפה). וגם שעות הפתיחה שלה מוגבלות יותר (וזה נכנס לתכנון הזמנים היומי). אבל אני עדיין מתלבט. הגימיק של הרכבת בפוסטוינה לא מיוחד בעיניי. אנחנו לא עם ילדים קטנים. אבל אם הוא חוסך הליכה - אז הוא מבורך.
מכרה הכספית - לא נתקלתי קודם. נראה מעניין, אבל אני תוהה אם לא יותר מדי מכוון לילדים?
-
- לא זכורה לי שום הליכה בחוץ בשקוצ'יאן, אבל אולי אני טועה, הייתי שם לפני כמה שנים כאשר הייתי בקרואטיה.
- לגבי האלפים היוליאניים - אין שום סכנה של תחושת מיצוי... יש שם המון מה לעשות, וזה אזור גדול. אם אתם רוצים ראפטינג, ממליצה להזמין מראש, הבנו שבקיץ יש שם הרבה מאוד תיירים והכול מתמלא. אתם סגורים על לינה בלובליאנה, ו-6 שעות נסיעה זה המון ליום אחד. אולי לא תרחיקו לשם? בקושי תספיקו משהו וכבר תצטרכו לחזור.
- כשהייתי במכרה הכספית לא היו שם ילדים, אבל זה היה מחוץ לעונה, אז לא יודעת לומר. אני אישית נהניתי, גם העיירה חמודה.
- מה עם קניון ונטגאר? מאוד מומלץ, נסיעה קצרצרה מבלד (10 דקות). אם אתם אוהבים מפלים וקניונים - היינו בלפחות עוד 4, חלקם מסלולים קצרים, חלקם ארוכים. שווה בדיקה.
- הרכבל בבוהין - שווה לעלות למעלה, חוויה מיוחדת.
- העיר העתיקה של לובליאנה מתוקה ביותר, אבל קטנה מאוד וממצים מהר. יש מוזיאונים וגלריות, לא יודעת אם אתם אוהבים.
-
תודה רבה לך. מאד עוזר לי המידע
אני מעדיף להמנע מהליכות ארוכות ומערימות של מדרגות. טיול של שבוע, כולל חלק עירוני אומר מעמס גדול יותר לרגליים וגם לברכיים. אז אני מנסה לתעדף. למשל למפל סביצ'ה להבנתי יש כמה מאות מדרגות. גם בפיראן יש הרבה מדרגות. האם אני רוצה את שניהם? או אני מעדיף אחד מהם. אם בשקוצ'יאן יש הליכה, האם זה הולך טוב באותו יום עם פיראן?
שקוצ'יאן - עד כמה שאני מתרשם מהאתר שלהם יש כמה מאות מטרים של הליכה בחוץ (חצי לפני וחצי אחרי) ובנוסף יש אפשרות להאריך את המסלול בחוץ אחרי. הם מציעים שלושה מסלולים - ישיר, מעט יותר ארוך, וארוך באמת. הנחתי שכשכתבת "שקוצ'יאן היא הרבה יותר ממערת נטיפים" התייחסת גם להליכה בחוץ. אבל אולי לא הבנתי טוב.
קניון ונטגאר - להבנתי המסלול חד כיווני ולאחריו יש הליכה ארוכה בחזור. זה די פוסל את המסלול. ניסיתי לברר על אפשרות למונית בחזור, אבל לא הצלחתי לוודא פרטים אמינים מספיק.
אלפים היוליאניים - 6 שעות זה ברוטו. על פי גוגל הנסיעה מהמלום לראפטינג צפויה לקחת כשעתיים עד שעתיים וחצי. הרעיון היה לעשות מסלול מעגלי נגד כיוון השעון. לנסוע מצפון ואז לרדת דרומה דרך מעבר ההרים ועד לראפטינג. ומשם להמשיך במסלול דרומי חזרה. בהלוך יש רק עצירות לפוטו אופ, ובחזור כנראה מפל מפל קוזיאק ועוד עצירות לנוף. אם יוצאים לדרך בסביבות 7:30 בבוקר (מוקדם אבל לא היסטרי) אפשר להגיע לראפטינג בסביבות 12 בצהריים, או אפילו 11 (תלוי בחברת הראפטינג). ואז בסביבות 3 להתחיל לחזור כדי להגיע למלון בסביבות 8 בערב. לא יום קל, אבל בהחלט אפשרי לטעמי.
הרכבל בבוהין - יש מה לעשות למעלה? כאמור אנחנו לא בקטע של מסלול הליכה ארוך, ומן הסתם אין שם צל (ואם מעונן לא בטוח ששווה לעלות). אז לעלות, להסתובב רבע שעה ולרדת (או אם מסתדר בשעה - לשבת במסעדה לארוחה)? או שיש "בשר"?
-
או, טוב ששאלת...

- סביצ'ה - אכן, מאות מדרגות. תכל'ס - לדעתי (ולא רק) - לא שווה. יש מרפסת תצפית קטנה שעומדים ורואים בה מפל לא משהו מאוד מרשים. העלייה די מתישה.
- שוב, לא זוכרת משהו דרמטי בשקוצ'יאן בחוץ, אבל בפנים - לגמרי וואו לדעתי. מין קניון ענק בתוך מערה - עוד לא ראיתי דבר כזה. יש תיאור שלי בבלוג בסיכום על קרואטיה- זה בהתחלה, לא הצלחתי להעלות קישור
- קניון וינטגאר - נכון, יש הליכה בחזרה, בדרך כלל ביער מוצל, אבל זה לא מעט זמן. מצד שני - הקניון באמת נהדר... לדעתי ממש שווה
- מפל קוזיאק - כן, הליכה סבירה לגמרי והנוף שווה ביותר. כדאי!
- הרכבל בבוהין - למעלה אין משהו מיוחד, אבל אפשרו להסתובב שם, כשאני הייתי הכול היה מושלג והיה קצת קשה, אבל די בטוח שיהיה שם קריר ונעים... יש שם מסלולים נחמדים, אפשר לבחור אחד וללכת קצת. העלייה ברכבל נהדרת, רואים משם את כל האגם הגדול כמו על כף יד, בעיניי היה מקסים.
-
בפוסטוינה יש אמנם עושר של נטיפים גדול יותר אבל היא "תיירותית" סקוציאן יותר פראית ומרשימה בשל הנהר שעובר בה גם הנוף בחוץ, אם אני זוכר היטב (בכל זאת 20 שנה) חביב יותר
-
ושוב תודה
די שכנעתם אותי לגבי סקוציאן, אבל החלטה סופית נקבל במקום.
גם חוות הסוסים עוד בהתלבטות.
אני מאד מתלבט לגבי קניון וינטגאר. ככל שאני קורא יותר אני רואה שהלוגיסטיקה מורכבת. חניה מאד רחוקה ודורשת שאטל, בתדירות של פעם ב-20 דקות. כלומר כשעה מתבזבזת על השאטל הלוך ושוב. וזה מעבר לאתגר של לחזור מהיציאה עד הכניסה מדובר על שעה הליכה לא מאד קשה, אבל גם לא קלילה בכלל. כלומר שעתיים + הליכה של תקורה (מעבר לביקור עצמו או לנסיעה מלובליאנה/בלד). חניה קרובה מאד לכניסה (בלי שאטל) - להבנתי יש, אבל רק אם מתייצבים שם מאד מוקדם. לא נראה לי ששווה לי את המאמץ, מה גם שהפרטים לא מספיק ברורים ואני מפחד לפספס. יש להם גם חניה מסודרת קרובה יותר ליציאה, אבל השאטל לכניסה הוא רק פעם בשעה, אז חשוב מאד לדייק. מוניות/שאטל – גם פה לא נראה שאוספים מהיציאה מהנקיק אלא שוב הליכה לא קצרה, אז מה הרווחתי?
זה המסלול שחשבתי לאלפים ולראפטינג. כאמור סיבוב נגד כיוון השעון אשמח להערות.
בהלוך על הבוקר – מסלול צפוני מלובליאנה, עם עצירות לצילום בלבד: Lake Jasna Russian Chapel Vršič Pass Great Soča Gorge סה"כ שעתיים וחצי של נסיעה, או שלוש וחצי כולל העצירות
בחזור אחר הצהריים – מסלול דרומי יותר Waterfall Kozjak – הליכה קצרה Ossuary of Italian WWI soldiers Ladja Lucija תצפית / מנוחה / פיקניק / אפשרות לשייט (על פי מצב הרוח) Most na Soči – אפשרות לארוחת ערב מוקדמת / צהרים מאוחרת על פי איך שעובר היום סה"כ כ-3 שעות נסיעה. זמן כולל בין 4 וחצי שעות ל-7 שעות כתלות באופי העצירות. בחזור אני הרבה יותר גמיש בהתאם למצב הרוח/עייפות/רעב
אם יש עוד עצירה יפה לתצפית וכדומה בחזור אני יכול לנסות לשלב.
כשחשבתי על אפשרויות ליום ראשון אחרי הבוקר בלובליאנה, עלתה גם האפשרות ללכת למכרה הכספית שהוזכר, בשילוב עם שתי עצירות שנראות לי נחמדות לפוטו אופ העצירה הראשונה שאני ממש לא סגור עליה Koča na Planini nad Vrhniko, Stara Vrhnika 154, 1360 Vrhnika, Slovenia יש שם נוף, יער, מגדל תצפית (שאני לא בטוח שאפשר לעלות אליו) העצירה השנייה נראית לי יותר "בטוחה" Star maln, Betajnova 80, 1360 Vrhnika, Slovenia. סתם מקום נחמד לעצירה קצרה
אפשרות אחרת היא דווקא לשלב את קניון וינטגאר ביום ראשון אחר הצהריים (בלי קשר לביקור בבלד עצמה). הנסיעה מלובליאנה צפויה לקחת פחות משעה (לא כולל הלוגיסטיקה של החניה שהזכרנו). לפי מה שאני מבין קניון וינטאגר פחות עמוס אחרי 3 בצהריים (וכניסה אחרונה אחרי 6 בערב). אז ה-3 שעות יכולות להשתלב ביום הזה. אבל אז – יש לי ככל הנראה שעתיים פחות בין שאני מסיים בלובליאנה (כאמור סביבות 12 בצהריים או קודם כי ביום ראשון הכל סגור), לבין השעות שרצוי להגיע לקניון (אחרי העומס). אפשר לנסות לשלב ארוחת צהריים, אבל זה לא שעתיים. רעיון למשהו "בדרך" של שעה עד שלוש? סתם ראיתי נקודת תצפית שעשויה להיות נחמדה Sava Valley and Triglav Viewpoint, Gradiška pot, 4240 Radovljica, Slovenia ואולי לשחק מיניגולף? למשל Adventure Mini Golf Panorama, Gorica 23, 4240 Radovljica, Slovenia
-
- סקוציאן - שאלתי גם את בן הזוג שלי, לא זוכר שום הליכה, לטענתו: "חנינו ונכנסנו". אבל אולי משהו השתנה?
- קניון וינטגאר - היינו לפני העונה, חנינו ממש מול הכניסה, וראינו את מגרשי החנייה "המרוחקים" בדרך לשם. לא באמת מרוחקים, אבל יכול להיות שאם באים ממש מוקדם, תופסים מקום טוב אז אולי כן שווה לבוא מוקדם? גם יש פחות אנשים בקניון עצמו. בנוסף, לדעתי, חשבון השעות המבוזבזות שלך הוא קצת מוגזם, זה לא באמת כזה רחוק, השאטל לא הכרחי.
- חשוב - להזמין לוינטגאר מקומות מראש אונליין, הכניסה היא לפי שעות. הם מאוד מקפידים - הגענו 5 דקות לפני הזמן - חיכינו 5 דקות... יש אמנם קופת כרטיסים ממש בכניסה, אבל בעונה הסיכוי לתפוס שם כרטיס הוא נמוך מאוד.
- ציינת את אגם יאסנה - חמוד מאוד אבל זה כבר ליד קרנסקה גורה, וזה רחוק מלובליאנה, לא שווה נסיעה מיוחדת אם אתם לא באזור. אם אתם מוכנים להשקיע קצת יותר זמן ולסוע לאגמים האיטלקיים מעבר לגבול - זה כבר סיפור אחר. הם יפהפיים, באמת מושלמים ויש סביבם מסלולי הליכה בכל רמות הקושי. הצילומים משם הם היפים ביותר בכל הטיול שלי, הנה דוגמה:

-
-
-
-
וואו - תמונות פשוט מהממות!!!
אני לא רואה איך יש לי זמן לעוד מפל באזור, אז אל תתאמצי לחפש. ובאופן דומה לאגמים באיטליה.
אגם יאסנה הוא פשוט בדרך מלובליאנה אל הראפטינג (אם עוברים דרך ההרים). סימנתי אותי כנקודה לעצירה קצרה של 10 דקות ללא סטייה מהכביש. לא משהו מעבר לזה.
-
תודה, יש לי עוד תמונות, אתפנה מתישהו להעלות סיפור טיול.
לגבי אגם יאסנה - נקודת עצירה מצוינת.
אם אתם רוצים לעבור דרך ההרים - אתם תגיעו גם למעבר וורשיץ? אם תכננתם - לא בטוחה שזה שווה, כשהייתי עוד היה אפילו קצת מושלג ולא היה משהו מדהים.
-
אני לא חושב שאגם יאסנה זו עצירה מדהימה. אבל נראה לי עצירה חמודה לכמה דקות. אני לא יודע עד כמה מעבר ההרים יהיה מדהים, אבל שוב נראה לי חביב לכמה דקות, וכך גם הכנסיה הרוסית. כמו שציינתי, אני אוהב שיא וזה יהיה הראפטינג. הדרך הלוך אמורה להיות יפה, ועם כצה עצירות נחמדות גם למתוח את הרגליים ולצלם. לא בונה על בית קפה בדרך (אם כי זה תמיד נחמד). אני מניח שהאגם בתור עצירה ראשונה אחרי שעה ומשהו של דרך יהיה מקום טוב לחלוץ רגליים, והעצירות האחרות יהיו פחות רציניות. אבל נזרום בשטח כמובן.
זה המסלול שתכננתי: https://www.google.com/maps/dir/Four+Points+by+Sheraton+Ljubljana+Mons,+Pot+za+Brdom+4,+1000+Ljubljana/Jezero+Jasna,+Jasna,+4280,+Kranjska+Gora/Russian+Chapel,+Vr%C5%A1i%C5%A1ka+cesta+83,+4280+Kranjska+Gora,+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8+%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%A5',+5232+So%C4%8Da,+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/Great+So%C4%8Da+Gorge,+5232+So%C4%8Da,+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/Bovec,+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/@46.2702294,13.6893603,10z?hl=en
לחזור תכננתי את המסלול הזה: https://www.google.com/maps/dir/Bovec,%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/So%C4%8Da+River+Viewpoint,+Kobarid,+Slovenia/Slap+Kozjak,+Kobarid,+Slovenia/Ossuary+of+Italian+WWI+soldiers,+Pot+na+gradi%C4%8D,+5222+Kobarid,+Slovenia/Most+na+So%C4%8Di,+Slovenia/Ladja+Lucija/Four+Points+by+Sheraton+Ljubljana+Mons,+Pot+za+Brdom+4,+1000+Ljubljana,+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%E2%80%AD%E2%80%AD%E2%80%AD/@46.1162995,13.6378844,10z?hl=en
המסלול עובר אומנם דרך מכרה הכספית שהזכרת, אבל אנחנו צפויים להגיע אחר הצהריים המאוחרים/ערב וזה לא נראה לי ריאלי
-
שני היורוסנט שלי, אני כותב מסלולרי כך שלא יכול להכנס ללינקים שהפנית אליהם. לגבי שקוצ'יאן, בתחילה יורדים בדרך לא ארוכה עד לפתח המערה, בחזרה רוב העליה היא בפוניקולר קטן. אחרי כן יש עוד קצת עליה שלא נראית לי בעייתית גם לבעלי כושר נמוך. בקיצור אין הרבה צעידה. זו לא מערת נטיפים, תחשוב על משהו שדומה יותר לסרטים שעשו בשר הטבעות/הוביט על מכרות הגמדים. הגודל, העצומה, הנהר שזורם בפנים הם עיקר החוויה, לא הנטיפים (הכל כמובן לדעתי) התכנון שלך קצת קשיח לטעמי, אני למשל הייתי שומר מערה ליום גשום, כדאי להתחשב במזג האוויר
לגבי פיראן, יש מגדל חניה לפני הכניסה לעיר ומי שלא רוצה לצעוד (כולל מדרגות) יש כל הזמן אוטובוסים של שאטל שנוסעים הלוך ושוב לכל מיני נקודות בעיר, אין תשלום נוסף מעבר לחניה. עיר מדהימה ביופיה אבל אני לא מכיר את הנוער שלך, אם עיר יפה מעניינת אותם.
פוסטוינה אכן יש רכבת, אני לא יודע כמה היא אטרקציה לילדים בגיל של הילדים שלך, לגיל 5 זו אטרקציה מדהימה. בשנים האחרונות כל האתר הפך לצפוף וממוסחר לעייפה, כמו איזהride דיסני. עדיין מערה מאוד ארוכה ומרשימה (וגם לדיסני אנשים מגיעים).
מעבר ההרים מבחינתי היה די סתמי, נוסעים בעליה אח"כ יש ירידה, ביג דיל. אם רוצים לעשות מיקרו טראק למעלה ואם יש שלג אז עניין אחר אבל לא נראה לי שבתוכניות שלכם
-
תודה רבה.
אנחנו מאד אוהבים מרכזי ערים ועיירות יפות, ואני מניח שנהנה בפיראן. למעשה אני כלכך מניח, שהחלטתי להקדיש לה יום שלם ולא לנסות לשלב בדרך מערת נטיפים או חוות סוסים. ברור שאם נשתעמם נחתוך מוקדם. בטוח שנמצא מה לעשות בלובליאנה בערבים.
רשמתי בפני את שאר ההערות שלך. תודה!
-
פיראן אינה עיר- היא עיירונת. אני מאד ספקנית לגבי "יום שלם" . מה בדיוק תעשו שם יום שלם? טיול בטיילת? אחלה. מסעדת דגים? גם טוב, ואז... ומעבר לכך המוזיאון הימי? קצת העיר העתיקה? לא רואה איך זה ממלא יותר מכמה שעות טיול. היבט נוסף הוא מרחקי הנסיעה הגדולים מאד מנקודת הלינה שבחרתם בלובליאנה. לגבי הטירה שם- כנס לאתר שלהם, יש כל מיני פעילויות והפעלות-לא יודעת עד כמה רלוונטי לגילאים שלכם. העובדה שהתמקמתם ללינה בלובליאנה- כדאי שתהיה משמעותית גם ליעדי המסלול עצמו, מרחקי נסיעות גדולים מאד .אבל זה חלב שנשפך והייתה כנראה מחשבה על ההיבט הזה. מה לגבי ביקור בזגרב? ציינתם שאתם חובבי ערים כשעתיים נסיעה. או בקלנגפורט (אוסטריה) שעה ורבע נסיעה.
-
עוד קצת מחשבות לאופציות לשיקולך.
לא רחוק ממערת פוסטוינה יש מערה עם סיור מיוחד יותר, שכולל שייט באגם תת קרקעי
Krizna cave tours - Križna Jama (krizna-jama.si)
והיא הרבה פחות המונית.
לטעמי מרשימה מאוד.
לא חייבים לבחור, אפשר גם וגם
מערה שלא ביקרתי בה אז לא יכול לתת עדות ממקור ראשון, נמצאת קרוב ללובליאנה אז אולי תתאים לכם, שים לב שימי הפתיחה מאוד מוגבלים
Županova jama cave | Visit Ljubljana
לגבי פיראן, ההסתייגות שלי היתה קצת יותר כבושה משל יונית, כי אני אוהב לשוטט בסמטאות ערים עתיקות אז אולי גם אתם,
יש טיפה דרומה לפיראן אזור בו כרו מלח, עם מוזיאון. עלי לא עשה הרבה רושם אבל אם אתם ממילא באזור אולי לכם כן יהיה מעניין.
והצעה מנהלתית, למי שרוצה להפנות ל URLs מאוד ארוכים, לקצר אותם ב
URL Shortener, Branded Short Links & Analytics | TinyURL
לדעתי ממש עוזר למי שרוצה להתייחס